Köpeğim çok hasta :(

Teşekkür ederim bazı insanlar anlamıyor sevgimden hemen diyorlar ya buda dertmi bilmem ne öyle çok o yüzden öncelikle öyle yazdım sizin gibi insanlar var ne mutlu

Aşıları yeni yapıldı sürekli kontrol yaptırıyorum iki bucuk yasında kan yok ve hareketli çok şükür

Hareketli ve iştahı yerindeyse şimdilik çok endişelenme basit bir üşütme bile geciriyor olabilir ya da bir sey yemiştir sen görmeden midesini bozmustur
Mama vermeyi kes, pirinç lapası yerse yedirebilirsin.
Suyu kontrollü ver hatta mümkünse birkaç saat suyu önünden al, kusmasının önüne gecmek için.
İshali cok su gibiyse de eczaneden reflor alıp verebilirsin kilosuna göre. Daha fazla su kaybetmesin.
Veterinere gidene kadar bunlar yardımcı olur

Anladım dediklerinizi şimdi yapacagım çok teşekkür ederim

Su onunden alinir mi hic. Hayvancik soka girer susuzluktan. Yemek yemese de yasar ama susuz olmaz. Kussa da ishal olarak cikarsa da su icmezse ölür.
Lapa yiyince de kusar bulantisi varsa...hem kustugu hem ishali oldugu icin su an tek gerekli sey su yani.

Çok geçmiş olsun hemen düzelir umarım

Köpeğim yok ama kedim var. Kedim de ishal ve kusma olduğunda mamayı kesmiştim. Veteriner suyuna tuz ve şeker eklememi söylemişti. 1 litre suya bir çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı şeker eklemiştim şırıngayla az az içirmiştim. İshalle kaybettiklerinin yerine gelmesi için tuzlu-şekerli su iyi geliyor.

Köpeğiniz hareketliyse endişelenmeyin. Yarın veterinere götürene kadar mamasını kesin, kontrollü su içirin. Endişelenecek durumlarda hayvan halsizleşiyor ve suyunu bile şırıngayla zorla içirmek gerekiyor

Teşekkür ederim evet içiyorum... zaten hemen herşeyi hissediyorlar

Su içmek kusma ihtimalini artırıyor, kustugunda ise daha cok su kaybediyor
Suyu kontrollü vermesi gerekiyor.
Öyle bolbol su içsin susuz kalmasın gibi bir olay yok.

Oyy kıyamam kuzucuğa, geçmiş olsun benim de köpeğim var. Öncelikle evet mamayı kesin derim gıdayla alakalı bir sorun olup olmadığını anlayabilmek için. Gıdadan kaynaklı bir durumsa ishali düzelecektir. İshali ve kusması 1 günü aşkındır devam ediyorsa, halsizse hiç bekletmeden hemen veteriner hekimine götürün. Bir de su kaybetmesin, temiz su içirmeye çalışın. Yavru mu bilmiyorum ama yavruysa bence hiç bekletmeyin tabi. Yavru köpeklerde ishal ciddi olabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…