Köpeğim için mama seçimi

- Janna -

Guru
Pro Üye
Anneler Kulübü
7 Ekim 2011
13.907
10.709
498
30
9 aylık bir toy poode’ım var. Acana elmalı ve kuzu etli yetiskin mamasından sipariş ettim bugün. Yavru mamalarında genelde hep tavuklu yapılmış. Bunu yiyebilir mi acaba? Kendisi ne bulsa yiyor zaten de ben genede paylaşmak istedim:KK70:
 
Tavuklu mamaların, mantara sebep olabileceğini söylemişti veterinerimiz.
O yüzden ben kuzu etli, balıklı veya yaban domuzlu alıyorum kızıma. ND kullanıyoruz biz de. Ayrıca domuz eti, tüy dökümünü azaltıp tüylere parlaklık veriyor.
Tüyü kadar ömrü olsun çocuğunuzun inşallah :KK200:
 
ND mamanın içinde şekerpancarı var hepsinde var mı bilmiyorum ama bir inceleyin. O yüzden ben almadım Proplan kullanıyorum daima
 
Emin olun proplan N&D'nin yanından geçemez. Ayrıca konu sahibine dönersek aldığınız mama gayet kaliteli ve köpeğinizin tavuğa alerjisi yoksa hiçbir problem yaşamazsınız. Acana, Orijen, Naturea, BritCare, Profine, Petcurean gibi mamalar çok kalitelidir.
 
merhaba biraz gec bir cevap ama olsun. Acana, Orijen vb yuksek kalite sinifi mamalari, evin icinde bakilan, hareket etmesi daha kisitli olan kopeklere pek onermem. Cunku diger mamalara gore protein oranlari hayli yuksektir ve uzun sureli kullanimlarda sorunlara neden olabilir. Ayrica tavuklu mama allerjik kopeklerde tepkimelere neden olabiliyor, ancak kopeginiz mutlu ise tabi devam edin, kaliteli bir mama kullaniyorsunuz. Ama ornek olmasi acisindan 10 yasindaki kirma terrier kopegim ProPlan Duo Delice yiyor. Biz memnunuz.
 
Merhaba :) benim de köpeklerimden biri poodle, tüylerinde sorun yaşıyorduk sertleşme vardı mama arayışına girdim, veterinerim Brit Care Hair&Skin mama önerdi ayrıca bu mamayı tavsiye ederken tuz oranı en düşük mama olduğunu söyledi açıkçası bir köpeğimde böbrek problemi yaşadığımdan bu benim için çok önemliydi. Mamayı 3 aydır kullanıyorum çok severek yiyor, kilosu gayet iyi tüyleri pofuduk oldu şimdilik çok mutluyuz :D
 
Back
X