Köpeğim Maya :)

• Konu Sahibi Konu Sahibi mnik
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

mnik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2013
110
16
48
merabalar kızlar burası aktif bir forummu pek bilmiorum daha demin gezinirken buldum.5 6 gün sonra 5 aylık olucak kırma rotum var. ben onu 2 aylıkken sahiplendim önce guzel olmayan bı kuru mama kullandım sonra ona uzuldum ev yemegı vermeye karar verdım. sureklı tavuk haslayıp ekmekle sabahları haslanmıs yada kırılmıs yumurta verdım sonra artık yorulmaya ve cok zamanımı aldıgına karar verdım simdi genesis (chikopee ) adını dogru yazmamıs olabilirm :D bi mama veriyorum ama ne kadar vericem kac öğün vericem bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim iyi geceler :)

merabalar kızlar burası aktif bir forummu pek bilmiorum daha demin gezinirken buldum.5 6 gün sonra 5 aylık olucak kırma rotum var. ben onu 2 aylıkken sahiplendim önce guzel olmayan bı kuru mama kullandım sonra ona uzuldum ev yemegı vermeye karar verdım. sureklı tavuk haslayıp ekmekle sabahları haslanmıs yada kırılmıs yumurta verdım sonra artık yorulmaya ve cok zamanımı aldıgına karar verdım simdi genesis (chikopee ) adını dogru yazmamıs olabilirm :D bi mama veriyorum ama ne kadar vericem kac öğün vericem bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim iyi geceler :)

mama ambalajında kilosuna göre ayarlamanız gereken gr. yazıyor.ölçü kabı vermişlerdir umarım mamayla birlikte..

öncelikle mama olarak kaliteli mama kullanmalısın köpeğinin sağlığı ve gelişimi için. ben uygun fiyatlı ve kaliteli olarak bonacibo kullanıyorum ve öneriyorum da. mama paketinin üzerinde günlük vermen gereken miktar yazar. ben hem ev yemekleri hem mama veriyorum. ev yemekleri derken ona özel hazırlanmış yemekler tabiki :)
soracağın bişey olursa köpekler konusunda ben yardımcı olurum baya tecrübeliyim bu konuda :1:

öncelikle mama olarak kaliteli mama kullanmalısın köpeğinin sağlığı ve gelişimi için. ben uygun fiyatlı ve kaliteli olarak bonacibo kullanıyorum ve öneriyorum da. mama paketinin üzerinde günlük vermen gereken miktar yazar. ben hem ev yemekleri hem mama veriyorum. ev yemekleri derken ona özel hazırlanmış yemekler tabiki :)
soracağın bişey olursa köpekler konusunda ben yardımcı olurum baya tecrübeliyim bu konuda :1:

teşekkür ederim orda yazan bir öğün değil o zaman bir günlük bende 185 gram falan yazıyo ama benım gözüme baya az geldi bu kullandıgım mamayı petshopcu cok onerdı ben bu mamayı magazaya almak ıcın 3 yıl pesınde kostum dedı bundan once 4 tane mama denedim bitek bunu sevdı verdıgım parayada değdi acıkcası :D

teşekkür ederim orda yazan bir öğün değil o zaman bir günlük bende 185 gram falan yazıyo ama benım gözüme baya az geldi bu kullandıgım mamayı petshopcu cok onerdı ben bu mamayı magazaya almak ıcın 3 yıl pesınde kostum dedı bundan once 4 tane mama denedim bitek bunu sevdı verdıgım parayada değdi acıkcası :D
petshoplara da fazla güvenme bu arada :40:
aslında ben mamayı kendim ayarlıyorum yediği kadar veriyorum bi süre sonra alışıyorsun zaten anlıyorsun yediği kadarını.bide seninki rottsa daha da fazla yer :1:

petshoplara da fazla güvenme bu arada :40:
aslında ben mamayı kendim ayarlıyorum yediği kadar veriyorum bi süre sonra alışıyorsun zaten anlıyorsun yediği kadarını.bide seninki rottsa daha da fazla yer :1:

ben de öyle yapıyomm :D siz ev yemeği olarak ne veriyorsunuz peki :)

ben de öyle yapıyomm :D siz ev yemeği olarak ne veriyorsunuz peki :)
kemik haşlayıp suyuna ekmek doğruyorum, yoğurt katıyorum mamasına, bazen annem tarhana çorbası pişiriyor ona et knorrla onu çok seviyor :1: sosis salamı biraz haşlayıp veriyorum. tavuk haşlıyorum yine suyuna ekmek doğruyorum. bugün annem paça çorbası yapmıştı ondan içti :1:
ama bizimki kuru mamayı sade yemiyor onun için konserveyle kuruyu karıştırıp veriyorum

kemik haşlayıp suyuna ekmek doğruyorum, yoğurt katıyorum mamasına, bazen annem tarhana çorbası pişiriyor ona et knorrla onu çok seviyor :1: sosis salamı biraz haşlayıp veriyorum. tavuk haşlıyorum yine suyuna ekmek doğruyorum. bugün annem paça çorbası yapmıştı ondan içti :1:
ama bizimki kuru mamayı sade yemiyor onun için konserveyle kuruyu karıştırıp veriyorum

işte benimkinede ben tavuk ve tavuk suyuyla karıstırıp veriyodum kestim artık veterınerım de dediki yazık günah sana alıştır bak bigün yemez ertesi gün yer bende kıyamıyodum en son mamayı yıyınce ıcıme sındı artık kuru kuru verebiliyorum. bende normal yemek verdiğim zmanlar kuru mama + tarhana yada ne varsa evde öyle veriyordum :D:D

işte benimkinede ben tavuk ve tavuk suyuyla karıstırıp veriyodum kestim artık veterınerım de dediki yazık günah sana alıştır bak bigün yemez ertesi gün yer bende kıyamıyodum en son mamayı yıyınce ıcıme sındı artık kuru kuru verebiliyorum. bende normal yemek verdiğim zmanlar kuru mama + tarhana yada ne varsa evde öyle veriyordum :D:D
bazı yasak yiyecekler var onun dışında herşeyi yiyebileceğini söyledi bizim veterinerler. sadece kuru mama vermenin çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum bende :40:
onların da doğasına uygun olarak kemik,et,tavuk yemeleri lazım.

bazı yasak yiyecekler var onun dışında herşeyi yiyebileceğini söyledi bizim veterinerler. sadece kuru mama vermenin çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum bende :40:
onların da doğasına uygun olarak kemik,et,tavuk yemeleri lazım.

neler yasakmıs benim hiç bir bilgim yok :S

neler yasakmıs benim hiç bir bilgim yok :S
patlıcan,salça,baharat,aşırı yağ,domates,tavuk kemiği(bağırsaklarına batıp yırtma ihtimali var çok tehlikeli),soğan,sarımsak,
,tatlı ve çikolata kesinlikle yasak!!!
bunlara çok dikkat et canım özellikle tatlı çikolata tam bir zehir onlar için

patlıcan,salça,baharat,aşırı yağ,domates,tavuk kemiği(bağırsaklarına batıp yırtma ihtimali var çok tehlikeli),soğan,sarımsak,

offoff :D ben bütün yasakları delmişim bundan sonra Noooooo :D:D çok teşşekkür ederim canım bnmm gece gece bana bürsürü bilgi verdin :)

Güle güle büyütün, benim de iki rottum var :)

8.5 sene kuru mamayla besledim, son 1 yıldır çiğ besliyorum.

Aynen..
Çok doğru ve güzel yazmışsınız..
Bilhassa çikolatayı seviyorlar ama, göstermezdik bile biz.. Canı çekmesin diye... Ah o günler geldi aklıma.. :43:

Bunların dışında; kuru mama + normal yiyecek de verme demişti doktorumuz..
Yani ya mama; ya da yiyecek olarak beslenme tercihinde bulunmamızı söylemişti. Bizde mamayı seçmiştik.

Yavrukuşlarımızın beslenmesi çok önemli. :16:

:))Selamlar bende 1 rot, 1 fransız pointer bir de ne olduğunu bilmediğim bacağı kırılıp da bana sığınan sanırım buldog kırması köpeğim var. Ben genelde kuru mamayla besliyorum. Rot zaten önüne ne gelirse yiyor. Pointer için diyet mama kullanıyorum (kilo almaması gerekiyor. dişi ve kısırlaştırıldı) buldog kırması için pedigree mama ve ev yemeklerini karışık kullanıyorum. Kesinlikle tavuk kemiği ve şeker vermiyorum. Onun ddışında kasaptan büyük kemik alıyorum. Çoğu kasap zate bedavaya veriyor. Onları kaynatıp içine ekmek katıp veriyorum. Bazen mamalarını kemik suyuyla ıslatıp veriyorum. Çok şükür hepsii çok sağlıklı ve neşeli:))) Yalnız dikkat etmek lazım 1 yaşından sonra tek öğün yemeleri gerekiyor. Hergün aynı saatte yemeleri gerekiyor bir de disiplinli olması açısından. Yeemek saatleri bittiğinde de önlerinde asla yemek tutmuyorum. Yediler yediler, yemediler geçmiş ola:)) Şimdi hepsi alıştı saatlerine. Bir tek bol bol su her daim hazır önlerinde. Minik köpek bisküvilerini de eğitim amaçlı kullandım çok memnun kaldım. Şimdi arada bir yine hediy olarak veriyorum....

:))Yalnız dikkat etmek lazım 1 yaşından sonra tek öğün yemeleri gerekiyor.

Aslında özellikle büyük ırklarda iki öğün önerilir. Fazla miktarda yediklerinden hızlı yiyip mide dönmesi gibi rahatsızlıkları geçirebiliyorlar maalesef. Bu nedenle çiğ besleme dışında kuru mamada (suyla da şiştiği için) günlük öğünü ikiye bölüp vermek önerilir.

Aslında özellikle büyük ırklarda iki öğün önerilir. Fazla miktarda yediklerinden hızlı yiyip mide dönmesi gibi rahatsızlıkları geçirebiliyorlar maalesef. Bu nedenle çiğ besleme dışında kuru mamada (suyla da şiştiği için) günlük öğünü ikiye bölüp vermek önerilir.

Bunu bilmiyordum... Büyük ırk derken danua, kangal gibi mi yoksa bizimkiler de büyük ırktan sayılıyor mu acaba...

Bunu bilmiyordum... Büyük ırk derken danua, kangal gibi mi yoksa bizimkiler de büyük ırktan sayılıyor mu acaba...

Genelde golden ve benzeri boyuttan başlayarak orta ve büyük ırk deniyor. Küçük ırklarda da iki öğün verilebilir tabii, ama büyük ırklarda dediğim gibi çok hızlı yiyip mide sorunları yaşayabiliyorlar.

İki öğün vermenin zorluğu tabii ki günde iki kere dışkılıyor olması :)

Güle güle büyütün, benim de iki rottum var :)

8.5 sene kuru mamayla besledim, son 1 yıldır çiğ besliyorum.

teşekkür ederimm :) hangi marka kuru mama kullandınız acaba :) çüş derken çiğ et tavuk gibimi yoksa o konservelerdenmi :)

Back
X