Köpeğim sürekli kaşınıyor :( çok üzgünüm

Beren

<3
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2010
11.067
197
413
Ankara
Köpeğim 13 yasında bir hafta önce traş oldu traş oldugundan beri kaşınıyor ve kaşınmaktan her yerini yara yaptı bakınca derisine dayanamıyorum dün veterinere götürdüm alerji dedi iğne yaptı şurup yazdı bir hafta içirin dedi bugün şurubu içircem ama kızlar iğne faydalı olmadı inanın her saniye kaşınıyor şu an işe gidiyorum aklım ondan o kadar üzüldüm ki siZce bu veteriner bir şey bilmiyor olabilir mi ama hep aynı veterinere götürüm bir sorun olmazdı bugüne kadar şu an göz yaşlarımı tutamıyorum sabaha kadar uyumadı oğlum hep kaşındı bende uyumadım moralim çok bozuk çok buna benzer bir şey yaşayan arkadaşlar ne olur yazsın moralim o kadar bozuk ki ne giydiğimi bile bilmiyorum öyle yola çıktım aklım evde

Kıyafet giydiriyor musun ? Cildinde beyaz döküntüler var mı kepek gibi benim köpeğimde de vardı birara aşırı derecede kaşınıyordu ev yemekleri veriyorsanız vermeyin kıyafette giydirmeyin ben bunları yapınca azalmıştı birde hergün düzenli tüylerini tarayın

kıyafet asla giydirmem ev yemeği yemez sadece haşlanmış tavuk yer traştan sorna böyle oldu acaba veterinerde mikrop mu kaldı çok kötüyüm çok üzülüyorum gözlerim dolu dolu sabah kadar kaşınıyor bir haftadır böyle doktor iğne yaptı ilaç yazdı ama ne fayda acaba başka veterienre mi götürsem offff

canım benim veterinerin her zamanki veterinerin değil miydi ki neden güvenmiyorsun anlayamadım ben . için rahat edecekse başka bir veterinere götür tabi fakat ilacını da yavaş yavaş vermeye başla . deride döküntü falan var mı görmeden kimse bir şey diyemez ki doğru dürüst dese de ne kadar doğru olur bilinmez

Traş ederken tenine zarar vermiş olabilir mi?
Bir kesik, bir yarık, bir çizik, herhangi bir şey?
İyice baktınız mı?
Çok üzüldüm..

Bizimde yavru bir köpeğimiz var. İki hafta önce uyuz tedavisi gördü.

Yediği yemeklerdenmiş sürekli kaşınıyor ve yara yapıyordu tenini ve tüyleri döküldü.

Köpeklere mama dışında birşey vermeyin dedi veteriner. Yediği yemekten olmuş arasıra ona yemek vermiş kardeşim.

Bu konuda en iyi yer istanbul üniversitesi veterinerlik fakültesi bir oraya götürün derim

Köpeğim yok ama geçmiş olsun üzüldüm valla. ŞU alerji tüm canlılardan ver demekki :2:

Şurubunu içirsenize önce, bir-iki gün içinde fayda göremezseniz başka bir uzmana götürürsünüz ama önce veteriner hekimin uygun gördüğü tedaviyi bir tamamlayın düzgünce. Kaşıntısı geçmezse, fakülteyi tavsiye eden üyeye katılıyorum, fakülteler bu işin merkezi cidden, tam olarak güvenebilirsiniz.

her zamanki veteriner ama içim rahat etmiyor o kadar yara oluştuki dayanamıyorum böyle sürekli ağlıyorum sabaha kadar başını okşadım sırf kaşımasın diye

köpeğimi o halde görmek beni çok üzüyor o yüzden bir an önce düzelsin diye acele ediyorum hemen iyleşsin istiyorum ama sanırım şrup bitene kadar yapıcak bir şey yok

Veterinerinizin uyguladığı tedaviye devam edin, sonuç alamazsanız özelden yazın haberleşelim

Fakültenin kapısından girmeyin, hiç bir zaman, hiç bir hastalık için, dostane tavsiyemdir ...

Köpeğim yok ama kedim var..İnannki çok üzüldüm..Bence başka bir veterinere daha götürün..Sürekli aynı vet. götürüyo olabilirsiniz ama başka bir vet. sorununu hemen çözebilir belkii..Umarım köpeğiniz çok çabuk iyileşir...

köpeğimi o halde görmek beni çok üzüyor o yüzden bir an önce düzelsin diye acele ediyorum hemen iyleşsin istiyorum ama sanırım şrup bitene kadar yapıcak bir şey yok

köpeğinizin durumu nasıl ? mümkünse fotoğraf ekler misiniz?

yiyecek alerjisi özellikle tavuğa karşı hayvanlarda da var ne yazık ki
benim köpeğimde tavuktan alerji olmuştu ama çok şükür ben çok erken farkedip hemen tavuk ve tavuk katkılı mamalarını kestim yedirmeyi.ev sahibimin yavrularıda aynı şekilde alerji olmuşlardı mantara dönmüştü onlarınkiler yara yaraydı patileri falan tra..ort diye bir merhem var mantar için ondan vermişti veteriner
bi konuş istersen veterinerle en azından kaşıntıyı giderecek bir şeyler verebilir belki

Geçmiş olsun öncelikle. Veterinere telefonla ulaşma imkanınız varsa o daha doğru yönlendirebilir aslında. Belki şu an normal seyrinde gidiyordur her şey. Ya da ilaçlar yetersiz gelmiştir. Bence onunla iletişime geçin. Bugüne kadar köpeğinizin takibini de yaptığını söylemişsiniz.

Köpeğinizi daha önce traş etmiş miydi ya da şöyle sorayım anestezi ile mi traş etti bayıltma esnasında kullandığı ürün alerjisine sebep olabilir..
Ancak tavuk eti, ekmek, makarna vb köpeklerde kaşıntıya sebep olabiliyor örneğin benim büyük oğlumda tavuk eti kepeklenmeye, küçük kızımda ekmek felaket kaşıntıya sebep olurken ortanca oğlumda hiç bir sorunla karşılaşmadım..
Mama değişimide kaşıntıya sebep olur.
Eğer ki düzelme göstermezse farklı bir veteriner hekime gidin büyük ihtimal kortizon tedavisiyle düzelecektir.
Geçmiş olsun..

köpeğiniz sadece haslanmıs tavuk mu yıyor?tavuk egzamaya sebep oluyor onermıyorlar pek tavuklu mamaları bile umarım iyileşir en kısa zamanda.

Veterinerinizin uyguladığı tedaviye devam edin, sonuç alamazsanız özelden yazın haberleşelim

Fakültenin kapısından girmeyin, hiç bir zaman, hiç bir hastalık için, dostane tavsiyemdir ...

dün veterinere götürdüm alerji olan köpekler için verdiği deri şampuanını verdi aldım yıka 5 dk beklesin üzütünde şampuan dedi yıkadım sonra ilacını içirdim bugün 2. günümüz kaşıntı hala devam ediyor veteriner bir hafta kullanın ilaç bitince getirin bakim dedi bilmiyorum çok üzgünüm çok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…