köpeğinizin durumu nasıl ? mümkünse fotoğraf ekler misiniz?
Köpeğinizi daha önce traş etmiş miydi ya da şöyle sorayım anestezi ile mi traş etti bayıltma esnasında kullandığı ürün alerjisine sebep olabilir..
Ancak tavuk eti, ekmek, makarna vb köpeklerde kaşıntıya sebep olabiliyor örneğin benim büyük oğlumda tavuk eti kepeklenmeye, küçük kızımda ekmek felaket kaşıntıya sebep olurken ortanca oğlumda hiç bir sorunla karşılaşmadım..
Mama değişimide kaşıntıya sebep olur.
Eğer ki düzelme göstermezse farklı bir veteriner hekime gidin büyük ihtimal kortizon tedavisiyle düzelecektir.
Geçmiş olsun..
köpeğiniz sadece haslanmıs tavuk mu yıyor?tavuk egzamaya sebep oluyor onermıyorlar pek tavuklu mamaları bile umarım iyileşir en kısa zamanda.
şu anki halinimi yoksa normal bir resim mi ekliyim:26:
şuanki halimi bu yolladığın resimler
oğlumu uyutmadan traş ediyor veteriner benim oğlum 13 yaşından beri haşlanmış tavuk eti yer bugüne kadar hiç bir şey olmadı şimdi neden olsun ki dedim ama veterinere bugüne kadar olmadı diye şimdide olmıcak diye bir şey yok dedi köpek maması verdi oğluma verdim yemiyor tavuk istiyor ama maalesef mama yemek zorunda
Tras oldugu icin kasiniyor olabilir mi?
Kopegim yok fazla bisey soyleyemem ama
Ben bile bacagimi vs tras ettigimde kasiniyor yani. Bana normal geldi. Tuyleri uzamaya baslayinca gecer belki .s
bayıltmadan traş ettiğine ve vücüdunda kesikler olmadığına göre tavuk etinden kaynaklanıyor.. uzun müddet tavuk eti yemesi kaşınma olmayacak anlamına gelmez, mamaya alışması zor olacaktır ancak size tavsiyem yaş mama kullanmanız, yaş mama ise konserve mamalar kuzu etlilerinden alın kuru mama ile karıştırın böyle kesinlikle yiyecektir, yine de kaşınıp kendisini yaralamasını engellemek için elizabeth yakalık kullanmanızı tavsiye ederim..
yani 2,3 hafta öncesi bu traştan önce
orMerhaba,
Öncelikle lütfen haşlanmış tavuğu öğününden çıkarın. Tavuk köpekler için başlı başına alerjik reaksiyona sebep olabilir. Yıllarca yer bir belirti göstermez ancak birden egzama ya da alerji gibi belirti gösterebilir . Eczaneden toz halinde sodyum bikarbonat, biokadin - batikon, supravit tarzı multivitamin şurup alın. Sodyum bikarbonatı eczanede bulamazsanız, marketlerde bildiğimiz karbonatın, üzerinde sodyum bikarbonat yazanından alın.
Batikon ya da biokadini pamukla tüm vücuduna, yara yerlerine uygulayın. daha çok kaşınıp yalamak isteyecektir, sürekli başında olup engel olmaya çalışın. Yapabiliyorsanız günde 3 kere bunu yapın.
İlikli kuzu kemikleri var ya, onları kaynatıp yemeğini onunla hazırlayın. Biraz sulu olsun. İçine tepeleme olmayacak şekilde 1 çay kaşığı sodyum bikarbonat ekleyin. Kemik suyu sıcakken eklerseniz, çabuk çözülür. 5 cc de multivitamin şuruptan ekleyin.
Yaklaşık 1 hafta boyunca bunu uygulayın.
or
zyrptec şurup içiyor günde 2 ml bugün içeremedim suyuna kattım yoksa ağzını açmıy
(null)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?