Köpeğim sürekli kaşınıyor :( çok üzgünüm

oğlumu uyutmadan traş ediyor veteriner benim oğlum 13 yaşından beri haşlanmış tavuk eti yer bugüne kadar hiç bir şey olmadı şimdi neden olsun ki dedim ama veterinere bugüne kadar olmadı diye şimdide olmıcak diye bir şey yok dedi köpek maması verdi oğluma verdim yemiyor tavuk istiyor ama maalesef mama yemek zorunda

köpeğiniz sadece haslanmıs tavuk mu yıyor?tavuk egzamaya sebep oluyor onermıyorlar pek tavuklu mamaları bile umarım iyileşir en kısa zamanda.

veteriner bundan sonra haşlanmış tavuk eti yasakladı oğluma kuzu etli mama verdi burun kıvırıyor yemiyor ama sağlığı için yemek zorunda bende yemiş gibi yapıyorum sırf mamayı yesin diye ama banamısın demiyor bugün 2. günümüz veteriner bir hafta geçsin dedi bakalım ne olucak

Tras oldugu icin kasiniyor olabilir mi?
Kopegim yok fazla bisey soyleyemem ama
Ben bile bacagimi vs tras ettigimde kasiniyor yani. Bana normal geldi. Tuyleri uzamaya baslayinca gecer belki .s

bayıltmadan traş ettiğine ve vücüdunda kesikler olmadığına göre tavuk etinden kaynaklanıyor.. uzun müddet tavuk eti yemesi kaşınma olmayacak anlamına gelmez, mamaya alışması zor olacaktır ancak size tavsiyem yaş mama kullanmanız, yaş mama ise konserve mamalar kuzu etlilerinden alın kuru mama ile karıştırın böyle kesinlikle yiyecektir, yine de kaşınıp kendisini yaralamasını engellemek için elizabeth yakalık kullanmanızı tavsiye ederim..

Tras oldugu icin kasiniyor olabilir mi?
Kopegim yok fazla bisey soyleyemem ama
Ben bile bacagimi vs tras ettigimde kasiniyor yani. Bana normal geldi. Tuyleri uzamaya baslayinca gecer belki .s

traş olduktan sonra normalde böyle bir şey olmadı ama

veterinere sordum ben elizabeth başlık işe yaramaz köpeğiniz için çünkü sizin köpeğiniz patileriyle yapıyor bu işi dedi elizabeth başlık sadece kafasını korur dedi

Merhaba,

Öncelikle lütfen haşlanmış tavuğu öğününden çıkarın. Tavuk köpekler için başlı başına alerjik reaksiyona sebep olabilir. Yıllarca yer bir belirti göstermez ancak birden egzama ya da alerji gibi belirti gösterebilir . Eczaneden toz halinde sodyum bikarbonat, biokadin - batikon, supravit tarzı multivitamin şurup alın. Sodyum bikarbonatı eczanede bulamazsanız, marketlerde bildiğimiz karbonatın, üzerinde sodyum bikarbonat yazanından alın.

Batikon ya da biokadini pamukla tüm vücuduna, yara yerlerine uygulayın. daha çok kaşınıp yalamak isteyecektir, sürekli başında olup engel olmaya çalışın. Yapabiliyorsanız günde 3 kere bunu yapın.

İlikli kuzu kemikleri var ya, onları kaynatıp yemeğini onunla hazırlayın. Biraz sulu olsun. İçine tepeleme olmayacak şekilde 1 çay kaşığı sodyum bikarbonat ekleyin. Kemik suyu sıcakken eklerseniz, çabuk çözülür. 5 cc de multivitamin şuruptan ekleyin.

Yaklaşık 1 hafta boyunca bunu uygulayın.

Köpeğinizin fotoğrafını ve diğer yazılanları yeni gördüm. Kuzu etli kuru mamayı , 1 çay kaşığına yakın sodyum bikarbonatı sıcak kuzu kemiği suyu ile ıslarsanız, yumuşayacak ve yumuşak besin yemeğe alışkın köpeğiniz daha kolay yiyebilecektir. Yine içine 1-2 çorba kaşığı kuzu etli pirinçli yaş mama ekleyebilirsiniz. 5 cc vitamin şurubunu da 3 cc'ye düşürün. Şurup kaşığının yarısı kadar.

or
zyrptec şurup içiyor günde 2 ml bugün içeremedim suyuna kattım yoksa ağzını açmıy

or
zyrptec şurup içiyor günde 2 ml bugün içeremedim suyuna kattım yoksa ağzını açmıy

bende o ilaçın hapını kullanıyorum ama kendim için tabi
etkili bi ilaç aslında umarım en kısa zamanda iyileşir

Yakalığa gerek olmaması aslında sevindirici bi durum, dişleriyle kendini kaşımaya çalışması daha çok zarar verirdi çünkü.. Dişleri ve diliyle kuyruğunu yarıdan koparan köpekler gördüm.. Patileri ile kaşınması daha az zarar verir vücuduna.. Son durum ne peki kaşınmasında var mı bi azalma ?

Köpeğin ne cins bilmiyorum. Benim de 1,5 yaşında bir golden ım var.
Bebekken o da öyle oldu. Mantarmış meğersem. Her yeri yara olmuştu.
Açıkçası senin köpeğinin de mantar olduğunu düşünüyorum ben. Travocort sürmüştük biz . Veterinerimiz vermişti.
Ve bir de mamanın dışında yiyecekleri vermedik bir dönem.
travocort alıp sürmenizi öneriyorum yaralarına. O başlığı da takın ki, o kremleri yalamasın . Ya da krem emene kadar 15 dk oyalayın.
Eğer düşündüğüm gibi mantar ise, ilerlememesi gerekir. Çok gıcık ve kötü bir hastalık çünkü. Mantarın da aşısı var sene de bir. Çoğu vet. yapmıyor. Bilmiyor.
Yaptırın muhakkak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…