Köpeğimden vazgeçmek ?

SalakSacma

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2017
1.490
723
123
27
Hüngür hüngür ağlayarak yazıyorum bana bişeyler söyleyinki yarın bunu yapacak gücü kendimde buluyum
Oğlum köpük köpeğimiz sağlık ocağımın arka bahçesinde bakiyorum 5 aylık olcak 3 aydır bizde bir doktor bırakıp gitti babam ve ben ona öyle bağlandık ki sanki çocugum gibi .
o bi ev köpeği labrodor cinsi günün belki 20 saati yalnız geçiyo geceleri karanlıkta tek başına kalıyo yagmurda çamurda hep tek geçen odasını su basmış . Bizi çok seviyo bizde onu
Babam işe başlıycak 65 yaşında ben zaten çok yogunum her boş vaktimi ona ayırmaya çalışıyorum ama ona ne bi düzgün eğitim verebildik nede ona yetebildik aslında mutlu ama hakettiği hayat sıcak bi aile yanı.
okadar hareketliki iki ayda onun peşinde koşturmaktan 3 kilo vermişim . Kışın karda kışta buz gibi sogukta yalnız bi şekilde çok zor şartlarda yaşayacagı için bi sayfaya ilan verdim .
şartları çok iyi çok sevecen bi aile müstakil evde yaşıyo köpeğimi sahiplenmek istiyolar yarın gelip tanışcaz büyük ihtimalle götürcekler .
o bizsiz ben onsuz babam onsuz napcak ben ona öyle alıştımki bütün insanlardan kaçıp sogındıgım şeydi
Bi gün bile görmeyince deli gibi özlüyorum sanki çocugumu veriyomuşum gibi geliyo bu acı geçer mi ?
alışır mıyım ?

Benim şimdiki köpegimden önce bir köpegim vardı. Öldü çıldırdım ve inanır mısınız o sert mizaclı eşim bile oturdu ağladı

İs yerinde bile hüngür hüngür ağlıyordum. Bu kadar bağlıysanız ayrılmayın yaa.. valla insanın yüreği paramparça oluyor

Keşke ya onun, ya sizin şartları iyileştirsenizde gitmese hayvancık.

Siz evinize almıyorsunuz. Neden sokakta yaşasın ki? Daha iyi şartlarda yaşayacaksa bırakın sahiplensinler. Yazık değil mi hayvana yağmurda karda soğukta sıcakta dışarda bi başına . Çok sevileceği sıcacıl bi yuvası olsa fena mı. Evet üzülürsünüz hem de çok. Ama birgün soğuktan donatak ölğrse ya da hasta olursa vicdan azabınız daha ağır basar bilesiniz.

Bu kadar bağlıyım ama ailemle yaşıyorum ailem evde istemiyo kiracıyız ev sahibimiz baktırmaz ben çalışıyorum keşke diyorum hayat bambaşka olsaydı da ne biliyim zengin olsaydım bahçeli bi evim olsaydı onu hiç bırakmasaydım .
sanki kötü biriymişim gibi geliyo ondan vazgeçiyomuşum gibi durup dururken keyfimdenmiş gibi ama öyle değil şuan karanlıkta sabaha kadar tek başına mesela kıyamıyorum onu öyle yanlız gördükce içim içimi yiyo

Yazık işte bunu düşündüğüm için veriyorum yoksa aman köpek işte bahçede duruyo derim . Diyemiyorum . Sadece çok zor geliyo ayrılmak

Yazık işte bunu düşündüğüm için veriyorum yoksa aman köpek işte bahçede duruyo derim . Diyemiyorum . Sadece çok zor geliyo ayrılmak
Anlıyorum çok zor. Benim de 2 kedim var onlardan ayrı kalma fikri deli eder beni. Tayile gittiğimde bile aklım hep onlarda.ama bakamayacak durumda olsam şartlar farklı olsa daha iyi bakılacsk biyere verirdim bende.

Onun daha iyi şartlarda olacağını, sevileceğini bilmek zamanla acınızı hafifletir inanın. Aileyle konuşsanız, belli zamanlarda görmeyi rica etseniz. Şartlarınız uygun olsa ne gerek var derdik gerçekten ikiniz içinde daha uygunu vermek gibi görünüyor anlattıklarınızdan.

Ben kedimizi yalniz kalmasın diye annemlere giderken götürüyorum en fazla 5 günlük gittik. Bizi geçtim evi değişince bile değişiyor yazık yüz vermiyor bize küsüyor ilk günler. Kopekcik de kendini 2. Kere terk edilmiş gibi hissedecek ama evine almayacaksa en doğrusu bu yine de. Bizim apartmanda köpek bakan çok kiracı olanlar da var çünkü öğrenciler bazılari. Demek ki bazı ev sahipleri izin vermiyor

3.5 aylık bir kedi oğlum var, en iyi mamayı yer, 3 kişinin sevgisine boğulur, veterineri iyidir vs yine de sırf kendi yaramazlığı yüzünden evde başına bişey gelse, ne bileyim kendi sahipliğimi sorguluyorum acaba ben bakamıyor muyum diye. İnsan kendini bayağı bi sorumlu hissediyor. Mesela ben sabahtan akşama kadar işte olsam evde ilgilenecek kimse olmasa sırf yalnız kalmasın diye sahiplenmezdim açıkçası. Siz bakacak durumda değilseniz iyi bakacak kişiler mutlaka vardır. Takip şartı ile verebilirsiniz arada resim video vs isteyebilirsiniz. Can sonuçta, evlat gibi.

Hayvanlar insanlara aşırı bağlanıyor kedi olsun köpek olsun. Mesela bizimki de çok bağlı. Bugün aşı oldu veteriner birkaç saat fazla ellemeyin dokunmayın demiş. Akşama kadar pek sevmedik yanına gidip, kucağa hiç almadık veterinerin dediğini yaptık. Kendini yalnız hissetti mesela. Gitti geldi bizim yanımızda dibimizde uyudu. Çok sıkı bağ kuruyorlar. Sahiplenmeden önce bunu bilmek çok önemli.

Köpeği ben sahiplenmedim işyerimdeki doktor getirdi bahçeye koydu ne baktı ne yanına uğradı ne ilgilendi tayini çıktı başka biyere gitti hastaydı biz baktık iyileştirdik çokda alıştık kendi köpeğimiz oldu ama durum bu

Sıcak,mutlu bir yuvası,daha iyi şartları ve kendisiyle ilgilenecek bir ailesi olacak bunu düşünüp onun adına sevinin.Yarın bir gün sizin şartlarınızdayken ona bir şey olsa çekeceğiniz acı ve vicdan azabı inanın daha şiddetli ve de kalıcı olurdu.

Ben sahiplenmedimki kimse ilgilenmeyince biz bakmak zorunda kaldık işyerimin arka bahçesine atip gittiler en sonda iyice kimse bakmadı ve herşeyiyle biz ilgilendik benim çocugum gibi oldu kalbim sızlıyo düşündükce

Üzülme yakında ise izin günlerinde gidip görebilirsin. Geçmiyor sanıyorsun ama geçiyor acısı merak etme

Yakında değil biz bi ilçedeyiz onlar bi ilçede bir saatlik fln mesafe var onlarda çok hevesli iyi bakacaklarını düşünüyorum
Üzülme yakında ise izin günlerinde gidip görebilirsin. Geçmiyor sanıyorsun ama geçiyor acısı merak etme

kaldığı yer de bahçeymiş düzenleseniz orda kalamaz mı gündüz de sizinle olur hem
köpek bakmadım gece napıyorlar bilmiyorum ama bahçede de zaten karanlıkta yalnız kalmıyorlar mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…