- 26 Eylül 2010
- 17.558
- 32.867
- 798
Bizim de yok ama almadan önce oldukça fazla video izledik, kuralların olması, kısıtlanmak önemliymiş. Hatta mama kabını önüne koyunca direk yemesin, hayır diyin veya ulaşamadığı seviyede tutun lider olduğunuzu pekiştirin vs diye anlatılıyor. Kral köpek ailesi var çok sevimli bir çift onların videolarında dahi böyle şeyler anlatılıyor. Çocuk eğitmek gibi tıpkı. Bir çocuğu eğitirken de her istediği şeyi her zaman yapmasına izin verdiğimizde ortaya şımarık ve artık sözümüzü dinletemediğimiz bir çocuk çıkıyor.Bilmiyorum ev içerisinde köpek bakmadım hiç açıkcası. Ama nebileyim istedıgı yere gırer, istedıgı yere oturur, İstedıgı gıbı koşar, isterse bıraz dagıtır hatta eşimin çalışma masasındaki koltuğuna yatmışsa, eşim gıder sandalye alır ona oturur, rahatsız etmeyız kedıyı. Birlikte yasıyoruz sonuçta orası artık onunda evi ve rahat olmalı gibi geliyor bana. Küçük kurallar belki ama oraya basma, buraya çıkma fazla sıkı gibi gelmişti okuyunca. Ama evde köpek tecrubem yok tabi.
İzlediklerimden ve okuduklarımdan yola çıkarak durum bu, uygulamada hatalar vardır belki pek tecrübeli değiliz. Zamanla kurallar daha hafifleşebilir ama şu an bazı şeyleri oturtmamız lazım. Tabi bir de enerjik ve inatçı bir ırk olması da ekstra dikkat etmemizi gerektiriyor. 6'ya doğru geldim, dışarı çıktık. 8'e çeyrek vardı eve girdiğimizde. Yarım saat falan yemek yedik, bu sırada o kendi yatağında bekledi, sonrasında oyun. Daha yeni oturup çay içiyoruz, şu an koltuğa çıkmaya izni var, yanımızda yatıyor. Aslen bakıldığında kısıtlanan ondan ziyade biziz