Köpeğimiz Beni Çok Yordu

Bilmiyorum ev içerisinde köpek bakmadım hiç açıkcası. Ama nebileyim istedıgı yere gırer, istedıgı yere oturur, İstedıgı gıbı koşar, isterse bıraz dagıtır hatta eşimin çalışma masasındaki koltuğuna yatmışsa, eşim gıder sandalye alır ona oturur, rahatsız etmeyız kedıyı. Birlikte yasıyoruz sonuçta orası artık onunda evi ve rahat olmalı gibi geliyor bana. Küçük kurallar belki ama oraya basma, buraya çıkma fazla sıkı gibi gelmişti okuyunca. Ama evde köpek tecrubem yok tabi.
Bizim de yok ama almadan önce oldukça fazla video izledik, kuralların olması, kısıtlanmak önemliymiş. Hatta mama kabını önüne koyunca direk yemesin, hayır diyin veya ulaşamadığı seviyede tutun lider olduğunuzu pekiştirin vs diye anlatılıyor. Kral köpek ailesi var çok sevimli bir çift onların videolarında dahi böyle şeyler anlatılıyor. Çocuk eğitmek gibi tıpkı. Bir çocuğu eğitirken de her istediği şeyi her zaman yapmasına izin verdiğimizde ortaya şımarık ve artık sözümüzü dinletemediğimiz bir çocuk çıkıyor.
İzlediklerimden ve okuduklarımdan yola çıkarak durum bu, uygulamada hatalar vardır belki pek tecrübeli değiliz. Zamanla kurallar daha hafifleşebilir ama şu an bazı şeyleri oturtmamız lazım. Tabi bir de enerjik ve inatçı bir ırk olması da ekstra dikkat etmemizi gerektiriyor. 6'ya doğru geldim, dışarı çıktık. 8'e çeyrek vardı eve girdiğimizde. Yarım saat falan yemek yedik, bu sırada o kendi yatağında bekledi, sonrasında oyun. Daha yeni oturup çay içiyoruz, şu an koltuğa çıkmaya izni var, yanımızda yatıyor. Aslen bakıldığında kısıtlanan ondan ziyade biziz:D

Bizim de yok ama almadan önce oldukça fazla video izledik, kuralların olması, kısıtlanmak önemliymiş. Hatta mama kabını önüne koyunca direk yemesin, hayır diyin veya ulaşamadığı seviyede tutun lider olduğunuzu pekiştirin vs diye anlatılıyor. Kral köpek ailesi var çok sevimli bir çift onların videolarında dahi böyle şeyler anlatılıyor. Çocuk eğitmek gibi tıpkı. Bir çocuğu eğitirken de her istediği şeyi her zaman yapmasına izin verdiğimizde ortaya şımarık ve artık sözümüzü dinletemediğimiz bir çocuk çıkıyor.
İzlediklerimden ve okuduklarımdan yola çıkarak durum bu, uygulamada hatalar vardır belki pek tecrübeli değiliz. Zamanla kurallar daha hafifleşebilir ama şu an bazı şeyleri oturtmamız lazım. Tabi bir de enerjik ve inatçı bir ırk olması da ekstra dikkat etmemizi gerektiriyor. 6'ya doğru geldim, dışarı çıktık. 8'e çeyrek vardı eve girdiğimizde. Yarım saat falan yemek yedik, bu sırada o kendi yatağında bekledi, sonrasında oyun. Daha yeni oturup çay içiyoruz, şu an koltuğa çıkmaya izni var, yanımızda yatıyor. Aslen bakıldığında kısıtlanan ondan ziyade biziz:KK70:

Anladım. Okuyunca belki cok agır geldı bana kurallar. Ama doğrudur köpeklerin alfa ihtiyacı var ben birazda kedi gibi düşündüm sanırım.

Bende 7 senedir köpek besliyorum ve İnan senin köpeğinin yarısı kadar sakin değil:)) tüylerini veterinerde kestirebilirsin fakat sorumluluğu hiç azalmayacak. Tatilini gezmeni bellide işini ona göre ayarlamak zorundasın hep, bakamayacağını düşünüyorsan daha küçükken iyi bakabilecek birine ver. İleride verirsen intihar dahi edebilir köpek

Bende 7 senedir köpek besliyorum ve İnan senin köpeğinin yarısı kadar sakin değil:)) tüylerini veterinerde kestirebilirsin fakat sorumluluğu hiç azalmayacak. Tatilini gezmeni bellide işini ona göre ayarlamak zorundasın hep, bakamayacağını düşünüyorsan daha küçükken iyi bakabilecek birine ver. İleride verirsen intihar dahi edebilir köpek
Evet onun farkındayız, 2 veterinere götürdük ikisi de hem ırkına hem diğer köpeklere göre çok sakin olduğunu söyledi. Öpüp başınıza koyun böyle köpeği dediler:) Hem kıyamıyorum hem daha iyi bir hayatı olabilir diye düşünüyorum. Öyle tatile falan çok gitmeyiz ama günlük rutini bile yordu. Açıkçası alışmayı bekliyorum, bir süre sonra zor gelmez diye düşünüyorum ama hala alışamazsam bu sefer daha zor olacak. Ben mutsuz o mutsuz böyle yaşayacak mıyız bilemedim.

Evet onun farkındayız, 2 veterinere götürdük ikisi de hem ırkına hem diğer köpeklere göre çok sakin olduğunu söyledi. Öpüp başınıza koyun böyle köpeği dediler:) Hem kıyamıyorum hem daha iyi bir hayatı olabilir diye düşünüyorum. Öyle tatile falan çok gitmeyiz ama günlük rutini bile yordu. Açıkçası alışmayı bekliyorum, bir süre sonra zor gelmez diye düşünüyorum ama hala alışamazsam bu sefer daha zor olacak. Ben mutsuz o mutsuz böyle yaşayacak mıyız bilemedim.

Sende haklısın.. bir defasında annem iş için şehir dışına çıkmıştı köpeğim annemi annesi sanıyor:) son 2hafta hiç yatağımdan çıkmadı odaya bizi sokmadı apar topar annemi çağırdık meğer annem onu terketti diye düşünüp kendini salmış.. hiçbir şeyi yoktu ve sürekli evdeydi ama kanında zehir çıkmıştı(bizde dışarıya çıkaramıyoruz kışın pek) halbuki mutlu olsaymış kendi kendine yenebilirmiş onu ama terkedilme korkusuyla bi nevi intihara kalkışmış.. alıştıktan sonra bırakmayın diye o yüzden söyledim :)

Öncelikle hayvanlar doğru koşullarda karşılaştığında birbirlerine alışırlar eğer kişilik (doğru tanım bu olmayabilir fakat kastettiğim şeyi bu kelime de karşılıyor.) sorunları olmadığı müddetçe. Bu nedenle kuşlarınız için endişelenmenizi pek gerekli görmüyorum.

Ve tüylerini sık sık tarayıp, uzama durumuna göre traş ettirdiğiniz müddetçe tüy dökümü azalacaktır. Ayrıca eğitim durumu fazlasıyla iyi bence, bu durumu düzgün bir şekilde devam ettirebildiğiniz müddetçe duruma alışacağınızı düşünüyorum.

Back
X