Köpeğine Parazit ilacı kullandıran var mı?

melda_84

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2010
119
17
98
arkadaşlar merhaba,

köpeğime iç parazit hapı kullandırmak istiyorum eczaneden yomesan hap aldım ama yeterli olur mu? illa veterinere mi götürmeliyim biraz tuzlu da :) 1 ay olmadan 600 tl harcama yaptım kızıma birde sopkaktan sahiplendiğim için hapşursa veterinerdeydik ama birkaç kişiden ve eczaneden duydum bu haplar işe yarıyormuş. kullanan oldu mu? ayrıca kızımın akıntısı için 2 ayrı veterinerin verdiği ilaçlar da bir işe yaramadı hala akıntısı devam ediyor :(:26:

köpeğinizi veterinere götürmeden de parazit hapı alabilirsiniz. 10 kiloya bir tablet veriyorlar bizim veterinerde paratax var rottum için 4 tane alıyorum. 20 lira tutuyor. markaya göre kiloya göre değişit. ama eczanedekilerin işe yarayacağını pek sanmıyorum.

malesef köpekler çok kolay hasta olmasa da olunca çok maasraflı oluyor. biz de 3 tane köpek var. golden retrieverimiz 3 ay önce mantar oldu iyileşti derken yaşadığı stresten dolayı epilepsi hastası oldu. onun tedavisi yapılırken tam iyi gibi derken iki akşam önce yerleri koklarken bununa birşey kaçtı buda alerjileri tetikledi. hepsi için tekrar tekrar kan tahlilieri ve 2 saat uzaklıkta bir veterinere gidiyoruz. 1000 lirayı aştık. başa gelen çekilir ne yapalım. Allah şifa versin.

parazit hapını 6 ayda bir kullanmaya gayret edin. bu hem sizin hemde köpeğinizin sağlığı için çok önemli.

cevap için teşekkürler, evet çok nazlılar :) benimkinde başlıca şu sorunlar var kuyruğunda yağlanma , akıntı ( veteriner yarım kısırlaştırma yapmış) maalesef bu yüzden antibiyotik iğne yiyor bu aralar onun dışında kuyruğunda uyuz başlangıcı dedi şuan iyi gibi ama geçmedi önce iğne tedavisi sonra kuyruğa geçeceğiz onun dışında çok hareketli bir sorunumuz yok maşallah 6 ay da bir demişsiniz parazit hapına ama yaz ayında 1 , 2 ayda bir verin diyorlar?

cevap için teşekkürler, evet çok nazlılar :) benimkinde başlıca şu sorunlar var kuyruğunda yağlanma , akıntı ( veteriner yarım kısırlaştırma yapmış) maalesef bu yüzden antibiyotik iğne yiyor bu aralar onun dışında kuyruğunda uyuz başlangıcı dedi şuan iyi gibi ama geçmedi önce iğne tedavisi sonra kuyruğa geçeceğiz onun dışında çok hareketli bir sorunumuz yok maşallah 6 ay da bir demişsiniz parazit hapına ama yaz ayında 1 , 2 ayda bir verin diyorlar?

1-2 ay çok sık olur bence eğer mama ile besleniyorsa . şuan hamileyim diye 4 ayda kullanıyorum.:34:

bu arada köpeğinize çok geçmiş olsun. umarım kısa zamanda atlatır.
anti paraziter şampuan kullanın yıkarkende cilt hastalıklarına daha az yakalanır. mesela dermaleen bu konuda çok iyi.

Son düzenleme:
1-2 ay çok sık olur bence eğer mama ile besleniyorsa . şuan hamileyim diye 4 ayda kullanıyorum.:34:

bu arada köpeğinize çok geçmiş olsun. umarım kısa zamanda atlatır.
anti paraziter şampuan kullanın yıkarkende cilt hastalıklarına daha az yakalanır. mesela dermaleen bu konuda çok iyi.

evet veteriner hekimi ile konuştuk 3 ayda bir yeterli dedi hapı da iğneyi de o yapacak öyle karar verdim şimdilik :) yıkama işinide maalesef eşim izin vermediği için evde yapamayacağım o da veteriner de olacak :)

Back
X