köpek çiş ve eğitimi

visnelipastam

an itibariyle 58,6
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2013
618
1.217
313
35
kızlar bugün evimize yeni bir köpek geldi
cinsini ne kadarlık olduğunu bilmiyorum bir arkadaşım bulmuş kaybolmuş tasması vs herşeyi var
kendisi bakamayacağı için ben kabul ettim
ama sorun şuki köpeğe nasıl bakılır hiç bilmiyorum cinsini bilsem araştırcam ama onu da bilmiyorum
şimdi resim yükleyemem ama akşam yüklersem bana yardımcı olun cinsi konusunda
birde çiş eğitimi yok bugün evde biryerlere yapmış temizledim tabi ki
benim için şu anda en büyük sorun çiş eğitimi bunu nasıl yapıcam kızlar lütfen akıl verinn

Hemen dışarı yapmasını beklemeyin kaldığı odaya ve ya yere bir sürü gazete kağıdı serin 2 günde bir gazetelerden birini çıkartın ve yapacağı bölgeyi daraltın,dışarı yaptırmak için köpekler yemekten 15-20 dk sonra tuvaletini yapar yaptığı saatlere göre dışarı çıkarın o zaten zamanla buna alışacak ve öğreneceker,kaza olarak halıya vs işerse dövmeyin gözünün önünde sirkeli su ile silin ve uyarın sert bir şekilde Hayır diyin,ama gazeteyle vurmak bağırmak sadece hayvanı korkutur ve kakasını yemeye başlar.

Yavru ise, kas gelişimi tam oturmadığından kazalar olacaktır.
Yetişkin bir köpekse, eğitimi olmadığı için eve yapar.

Diyelim ki yavru, öncelikle yere çiş pedi alıp serin;hep sabit yeri olsun. Birden fazla yere koyarsanız daha güzel olur. Evdeyken takip edin, pozisyon alır gibi olduğunda hemen "hayır" diyerek engelleyin ve pedlerin olduğu yere götürün. "hadi oğlum/kızım çiş çiş" diyerek cesaretlendirin sevimli bir tonda. Pede yaptığı zaman da hemen aferin diyerek sevin, öpün gerekirse peynir, yumurta gibi yiyeceklerle ödüllendirebilirsiniz.

İster yetişkin ister yavru bunları evdeyken yapacaksınız. Ama en önemlisi dışarı alıştırmak. Zaten bir kere öğrendiğinde eve yapmak istemez, olsa olsa kazalar olur istemeden.

Tasmasını takın, çıkın dışarı. Özellikle çimenlik alanlar park gibi çok uygun. "hadi çiş, kaka" diyerek hatırlatın, yapabileceğini belirtin. Yapınca yine sevin. İLk gün uzun süre gezmeniz gerekebilir.

Kimisi dışarıda gezerken de çiş pedi alıyor yanına. Çimenlere koyuyor ve çiş diyor, yapsın diye. Bu da aklınızda bulunsun.

Bu arada çişini kakasını yaptı diye kızarsanız, bağırıp şiddet uygularsanız eve yine yapar ama sonra da siz görmeden yok etmeye çalışır yiyerek. Sakın böyle yapmayın.

Eğer tasmalıysa kaçmış da olabilir. Bir veterinere götürüp çip olup olmadığını kontrol ettirebilirsiniz.

Back
X