Köpek sahiplendirme

nuterx

Hadi kizlar birseyler soyleyin
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2015
30
-30
86
29
Merhabalar 3 ay önce köpek edindik herşey başta çok güzeldi fakat zaman geçtikçe beni o kadar zorlamaya başladı ki çünkü tuvalet eğitimi yok yavru olduğu için hergün bütün evi süpürüp silmek durumunda kalıyorum çok yoruluyorum biliyorum bunları başta düşünseydiniz diyeceksiniz ama hızlı verilen bi karar oldu kötü bir dönemdeydik.şu anda sahiplendirmek istiyorum eşim karşı bu duruma haklı olarak banada tavırlı.çok üzgünüm ama yapamıyorum gerçekten. Manisa İzmir de olanlar ilgilenebilir

Merhabalar 3 ay önce köpek edindik herşey başta çok güzeldi fakat zaman geçtikçe beni o kadar zorlamaya başladı ki çünkü tuvalet eğitimi yok yavru olduğu için hergün bütün evi süpürüp silmek durumunda kalıyorum çok yoruluyorum biliyorum bunları başta düşünseydiniz diyeceksiniz ama hızlı verilen bi karar oldu kötü bir dönemdeydik.şu anda sahiplendirmek istiyorum eşim karşı bu duruma haklı olarak banada tavırlı.çok üzgünüm ama yapamıyorum gerçekten. Manisa İzmir de olanlar ilgilenebilir
Çocuğumuz olunca ortalığı pisletiyor diye atıyor muyuz? O canın da duyguları var çok yazık! Sabah sabah moralim bozuldu!

Esiniz kopekle beraber sizide sahiplendirir umarim 😊

"Alayım bir hevesle olmadı bakamadım veririm birine ne olacak ki. Kimseyi bulamadım ormanlık alana bırakırım sonuçta doğal ortamı" sizin zihniyetinizin içine ......

Tuvalet eğitimini sizler vereceksiniz zaten?
Kedi değil ki bu önüne kum konunca yapsın.

Her tuvalete gitmeye yeltendiğinde dışarı götürüp yaptırmanız lazım, zamanla alışacak. Elbette oturup hergün çiş temizlemiyor köpek sahipleri.
Küçük cinslerde idrar kesesi daha minik olduğu için daha sık çıkarmak gerekiyor tabi de zamanla düzen oturuyor.

Bir eşiniz dışarı çıkarsın bir siz.
Ayrıca tuvalet eğitimli hazır köpek isteniyorsa biraz büyük köpek sahiplenmek lazım minik yavru değil.

İnsandan farkları yok, bebeğin talepleri daha çok tabi.
Biraz araştırma yapın, köpek sahiplerinden görüş alın.
Yok biz aslında hiç köpek bakamıyoruz derseniz büyümeden düzgün yere sahiplendirin ki yuva bulsun.

Bu arada çişli yerleri amonyaklı temizleyici ile temizlemiyorsunuz inşallah?

Amonyak kokusunu duyarsa gider yine oraya yapar, çişte de amonyak var.

Özel temizleyicileri karışımları var, araştırın.

Hayvanların da duygulari var, konuşamasalar da. Sahiplenip bakamayinca atılacak canlı değiller ki onlar. Insan gibi bakim, ilgi, şefkat ister. Üzüldüm.

Son notum var, sakın ama sakın sokağa/ormana vs salmayın.

Sitemizde kedi kolonilerine bakıyoruz, bı hareketin köpeği gidip çekip vurmaktan farkı yok.

Kedi yine az biraz kaçıyor, küçük yavruda açlıktan ölmek/soğuktan ölmek/büyük köpek saldırısı/araba çarpması arasında seçim yapılıyor. Yaşama şansı sıfır, bakın az demiyorum sıfır.

O yüzden gerçekten bakamıyorum diyorsanız minikken iyi sahip bulun, yok doğal ortamı vs vs diye düşünüp salmayın. Doğal ortam yok.

Barınaklarda genelde iri büyük köpeklerin olmasının bir sebebi var. Sadece onlar hayatta kalıyor.

İlk köpek sahiplendiren insan ben değilim bu kadar lince gerek yok.
Keşke son olsanız. Şu canlara değer vermeyi bir eşya olmadığını ne zaman öğreneceksiniz. Hayvan diye duyguları yok mu sanıyorsunuz? Ha çocuğunuzu başkasına vermişsiniz ha köpeğinizi.
Size çok daha ağır şeyler yazardım da değmezsiniz

Yazik…

İlk köpek sahiplendiren insan ben değilim bu kadar lince gerek yok.

Linç tam karşılığı değil aslında.
Şimdi köpek agresif olsa veya çocuğun allerjisi çıksa anlaşılır da tuvalet konusu tamamen insan kaynaklı.

Ben bunu niye söyledim, insan taşıyabileceği yükün farkında olmalı. Yani bu köpeği bırakıp başka köpek alma hatasına düşmeyin, öz değerlendirme yapılsın diye yazıyorum.

Yoksa elbette bizim lafımızla köpeği tutacak değilsiniz. Sonuçta 15 yıllık bir ömürden bahsediyoruz, şu noktada köpek için en iyisi nasıl olur onun çabası içindeyim.

Linç tam karşılığı değil aslında.
Şimdi köpek agresif olsa veya çocuğun allerjisi çıksa anlaşılır da tuvalet konusu tamamen insan kaynaklı.

Ben bunu niye söyledim, insan taşıyabileceği yükün farkında olmalı. Yani bu köpeği bırakıp başka köpek alma hatasına düşmeyin, öz değerlendirme yapılsın diye yazıyorum.

Yoksa elbette bizim lafımızla köpeği tutacak değilsiniz. Sonuçta 15 yıllık bir ömürden bahsediyoruz, şu noktada köpek için en iyisi nasıl olur onun çabası içindeyim.
Söylediklerinizde haklısınız.doğaya salma gibi bi durum yok.köpeği olan birisi ilgilendi sahiplenmek için arkadaşlarımdan fakat kesin değil o yüzden buraya yazdım

boş verin en iyisi sahiplendirsin belki yavrucak kendini değerli hissedeceği bir yuvada olur. bir hayvan sahiplenirken onunda bir bebek olduğunu evi dağıtacağını bazı eşyalara zarar vereceğini eğitimin zaman alacağı hastalanabileceği külfetli tedaviler gerektirebileceğini bilmeyenler zaten hayvan sahiplenmesin

boş verin en iyisi sahiplendirsin belki yavrucak kendini değerli hissedeceği bir yuvada olur. bir hayvan sahiplenirken onunda bir bebek olduğunu evi dağıtacağını bazı eşyalara zarar vereceğini eğitimin zaman alacağı hastalanabileceği külfetli tedaviler gerektirebileceğini bilmeyenler zaten hayvan sahiplenmesin
Şuan içimden o geçiyordu, siz dile getirmişsiniz. Ömür boyu istenmediği bi yerde kalacağına belki güzel şansına iyi birilerine denk gelir de sağlıklı ve mutlu bir şekilde yaşar

Mide bulandırıcı neyse.

Hanımefendi köpeğin eğitimini bi zahmet siz vereceksiniz kopek eğitimli mi doğuyor?
Buraya bu mesajı yazıp başınızdan atma yolları arayacaginiza youtubede binlerce video var oradan bilgi alıp deneyebilirsiniz.

Bizimde köpeğimiz var yavruyken evet cis kaka eğitimi verene kadar kafamıza bile yaptı ama aklımın ucundan gecmedi onu vermek !!!!
Çünkü oda bir bebek ! Bebeginiz olunca ne yapacaksınız???

Kafanız alirsa bir kac tüyo vereyim. Pedler var buyuk bez gibi ondan alacaksınız yavru köpeğin alanını kuculteceksiniz akşamları özellikle o alanda yanında bezi ve suyuyla yatacak .
Gun icinde gözünüz hep üstünde olacak çiş yapmaya yeltendjgi an alip o beze gotureceksinjz evin ya da odanın bir kac yerine o pedden koyabilirsiniz bazen kaçıracak o beze çişini kakasını surup ona koklatacaksiniz öğrenecek az bir sabırla!

Benim oğlum 15 gunde ogrendi şükürler olsun bu sizin elinizde yani.

Esinizi tebrik ediyorum hayat boyu başarılar diliyorum.

Back
X