Kopek tuvalet egitimi :)

Tuvalet egitimi kolay mi:))

• Evet

OY: 1 14,3%
  • Hayir

OY: 6 85,7%

• Ankete Katılan
    7

Denas14__

Nirvana
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2015
12.205
31.112
598
Merhabalar..
6 gun once evimize minik arkadasimiz geldi. Kendisi rus finosu kanis kirmasi. 3 aylik..
Tuvalet egitimi vermeye calisiyorum..
Veteriner toprak olsun dedi kaba toprak koydum kum ile karisik.

3 kere kuma yapiyorsa 5 kere disari yapiyor :(
2 kucuk kizim var cok seviyorlar ama boyle de surekli temizlemek gerekiyor. Odasindan cikarsak cocuk odasina gecince ilk isi haliya kakasini yapmak :))

Bir yerlerde yanlis mi yapiyorum nasil alisacak nasil duzene girecek yardim eder misiniz fikirlerinizi paylasir misiniz?

Tesekkur ederim :)

Ben burayi gunluge cevireyim madem.. :)

Veteriner tavsiyesiyle kum toprak koyduk bir kaba ona alistirmaya calisiyordum..
Idare eder simdilik. Daha cok kaba daha az disari yapmaya basladi.
Arka balkonuma cok guzel gunes dusuyor hava sicak arada oraya cikariyorum yer yaptim ona cok seviyor. Uyuyor orda.
Eve aliyoruz sevmek oynamak icin, eve girdigi gibi halilara yapiyor:KK43:

Aliskanlik mi edindi nedir. Sert bir dille hayir diyorum ama sallamiyor pek :/

Bakalim bu tuvalet olayini ne zaman cozegiz.. Evin icinde arkasindan dolasip nereye cis yapti diye bakmak,temizlemek zor. :KK43:

Ben burayi gunluge cevireyim madem.. :)

Veteriner tavsiyesiyle kum toprak koyduk bir kaba ona alistirmaya calisiyordum..
Idare eder simdilik. Daha cok kaba daha az disari yapmaya basladi.
Arka balkonuma cok guzel gunes dusuyor hava sicak arada oraya cikariyorum yer yaptim ona cok seviyor. Uyuyor orda.
Eve aliyoruz sevmek oynamak icin, eve girdigi gibi halilara yapiyor:KK43:

Aliskanlik mi edindi nedir. Sert bir dille hayir diyorum ama sallamiyor pek :/

Bakalim bu tuvalet olayini ne zaman cozegiz.. Evin icinde arkasindan dolasip nereye cis yapti diye bakmak,temizlemek zor. :KK43:
:KK70:

Ben de yavru köpek bakıyordum, iyi oldu bu konuyu gördüğüm:KK55:

Denas14__ Denas14__ canım benım patronum aldı 1 yavru köpek geçen sene .
Onlar gazete seriyorlar evın 1 yerıne oraya gidip işiyormuş. Tabı alışna kadar yer yer başka bölgelerede yapmış .
Köpek her gazeteye işediğinde ödül maması vermişler. Başka yere işediğinde de kızmışlar ceza vermişler.
Şuan hastalık durumu hariç gazetesınden başka yere yapmıyormuş . Ama günde 2 3 defa dışarıya çıkarıyorlar.

Köpeklerin tuvalet duzeninin oturması 5-6aylık olmalarını buluyor.
Bir süre sonra zaten gunde 2ye düşecek sabah akşam olarak.
Biz alan kısıtlaması ile vermiştik tuvalet eğitimini.
Çok sabırlı olmak lazım bolbol çiş kaka temizlemek zorunda kalınan bir dönem:d

Kedi düşünürmüsün :KK48:
Onlar asla kumundan başka yere yapmazlar o_O

Normalde evcil hayvan düşünmüyordum ama çok beğendiğim bir köpek cinsi var. Sırf onun iÇin istemiştim. Hem pahalı geldi hem de bakımı zaten gözümü korkutuyor.

Vazgeçtim şimdilik:110:

Yok bakıyordum derken, alsam mı acaba diye bakıyordum. Henüz almadım yani. Konuyu görünce ışık hızıyla vazgeçtim zaten.
Tuvalet egitimi olayi zor evet. Cok tatli cok oyuncu ama iste her yere isemesi kaka yapmasi mahfetti beni :D ozellikle halilara yapiyor. Kokusu da allaha hos varsin ölü fare gibi :D sil allah sil cikmiyor.
Denas14__ Denas14__ canım benım patronum aldı 1 yavru köpek geçen sene .
Onlar gazete seriyorlar evın 1 yerıne oraya gidip işiyormuş. Tabı alışna kadar yer yer başka bölgelerede yapmış .
Köpek her gazeteye işediğinde ödül maması vermişler. Başka yere işediğinde de kızmışlar ceza vermişler.
Şuan hastalık durumu hariç gazetesınden başka yere yapmıyormuş . Ama günde 2 3 defa dışarıya çıkarıyorlar.
Bende toprak kum koydum 1 oraya yapiyor 2 disari oraya da yapiyor yapmiyor degil ama gelisine saliyor evin bi kosesine . :D daha asilari bitmedi vet. Disari cikarmayin bitmeden dedi:-/
Köpeklerin tuvalet duzeninin oturması 5-6aylık olmalarını buluyor.
Bir süre sonra zaten gunde 2ye düşecek sabah akşam olarak.
Biz alan kısıtlaması ile vermiştik tuvalet eğitimini.
Çok sabırlı olmak lazım bolbol çiş kaka temizlemek zorunda kalınan bir dönem:d
Oyleymis gercekten.
Alan kisitlamasi dediginiz kafes mi?

Tuvalet egitimi olayi zor evet. Cok tatli cok oyuncu ama iste her yere isemesi kaka yapmasi mahfetti beni :KK70: ozellikle halilara yapiyor. Kokusu da allaha hos varsin ölü fare gibi :KK70: sil allah sil cikmiyor.

Benim temizlik konusunda takıntılarım var zaten. Daha beter olurum diye korkuyorum. Halılarım kirlenmese bile 3-4 ayda bir yıkamaya gidiyor.

Öyle çiş falan olursa yıkamaya değil çöpe giderler muhtemelen:deli:

Benim temizlik konusunda takıntılarım var zaten. Daha beter olurum diye korkuyorum. Halılarım kirlenmese bile 3-4 ayda bir yıkamaya gidiyor.

Öyle çiş falan olursa yıkamaya değil çöpe giderler muhtemelen:deli:
benimde oyle 3 ayda 1 yollarim. Salondakiler yapmisti yikamada simdi.
Balkona yer yaptim sevdi simdilik gunduzleri orda gece evde.
Bi gorur de sikayet eder diye de korkuyorum ama hayvana eziyet ediyor falan diyip:/
Cok rahat topragi yemi suyu yatagi hep orda. Gunese yatiyor falan.

Tuvalet egitimi olayi zor evet. Cok tatli cok oyuncu ama iste her yere isemesi kaka yapmasi mahfetti beni :KK70: ozellikle halilara yapiyor. Kokusu da allaha hos varsin ölü fare gibi :KK70: sil allah sil cikmiyor.

Bende toprak kum koydum 1 oraya yapiyor 2 disari oraya da yapiyor yapmiyor degil ama gelisine saliyor evin bi kosesine . :KK70: daha asilari bitmedi vet. Disari cikarmayin bitmeden dedi:-/

Oyleymis gercekten.
aa evet o noktayı atladım haklı .
aşıları bıtene kadar idar ediceksın canımm .

Resmını atta sevem azcık :KK48:

aa evet o noktayı atladım haklı .
aşıları bıtene kadar idar ediceksın canımm .

Resmını atta sevem azcık :KK48:
IMG-20180427-WA0056.webp
IMG-20180426-WA0041-1.webp
IMG-20180428-WA0039.webp

Oyleymis gercekten.

Yok, evin içinde serbestce dolasabildiği alan kısıtlı olmalı.
Sadece tuvaletini dogru yere yaptıgında ödüllendirip serbest dolasmasına izin verin. Bu sure de mesela baslangıc icin yarım saat olsun. Yarım saat oynadıktan sonra yeniden kendi alanına koyun. Tuvaletini dogru yere yaptıgında yeniden heyecanlanarak aferin diyerek, ödüllendirerek cıkarın. Bu alanı sizi görebileceği bir yer olmalı ama yoksa anksiyete yasayabiliyorlar. Zamanla çişini tutmayı ogrendikce serbest kaldıgı sure de uzamaya baslar.
Biz mesela ayrı bir odada tutmuyorduk da oturdugumuz odanın bir köşesini kolilerle cevreleyerek ona dar bir alan yapmıstık.
Tuvaleti bir köşedeydi, yatagı maması suyu baska köşede. Evi değiştirmiştik bayağı onun için:) O yuzden bizde işe yaramıstı. 1 hafta icinde ogrenmisti.
Siz onu alanına koyduktan sonra ağlayabilir, havlayabilir. Zor ama görmezden gelmeniz lazım.
İstediği şeyleri ağlayarak yaptırmayı ogreniyorlar cunku:)

Yok, evin içinde serbestce dolasabildiği alan kısıtlı olmalı.
Sadece tuvaletini dogru yere yaptıgında ödüllendirip serbest dolasmasına izin verin. Bu sure de mesela baslangıc icin yarım saat olsun. Yarım saat oynadıktan sonra yeniden kendi alanına koyun. Tuvaletini dogru yere yaptıgında yeniden heyecanlanarak aferin diyerek, ödüllendirerek cıkarın. Bu alanı sizi görebileceği bir yer olmalı ama yoksa anksiyete yasayabiliyorlar. Zamanla çişini tutmayı ogrendikce serbest kaldıgı sure de uzamaya baslar.
Biz mesela ayrı bir odada tutmuyorduk da oturdugumuz odanın bir köşesini kolilerle cevreleyerek ona dar bir alan yapmıstık.
Tuvaleti bir köşedeydi, yatagı maması suyu baska köşede. Evi değiştirmiştik bayağı onun için:) O yuzden bizde işe yaramıstı. 1 hafta icinde ogrenmisti.
Siz onu alanına koyduktan sonra ağlayabilir, havlayabilir. Zor ama görmezden gelmeniz lazım.
İstediği şeyleri ağlayarak yaptırmayı ogreniyorlar cunku:)
Anladim tesekkur ederim :))
8 gun oldu gunde 10 kere cis yapiyorsa 4 u topragina 6 si eve. Bunada sukur napalim:)
Daha kucuk oldugu icin kaslarini kontrol edemiyormus birde. Siz egitim verirken kopek kac aylikti?

Anladim tesekkur ederim :))
8 gun oldu gunde 10 kere cis yapiyorsa 4 u topragina 6 si eve. Bunada sukur napalim:)
Daha kucuk oldugu icin kaslarini kontrol edemiyormus birde. Siz egitim verirken kopek kac aylikti?

Biz önce gazeteyle basladık, 3 aylık falandı aşıları bittiği gibi tatile gittik. Orda da imkanımız olmadı butun gun dısarıda rahat rahat yapıyordu:)
Eve gelip alan kısıtlaması yaptıgımızda sanırım 4-5 aylık civarıydı.
Şu an 4 yasında oldugu icin cok net hatırlayamıyorum:)

Köpeklerin en cok terkedildiği, geri verildiği zaman bu zamanları cunku gercekten cok zor. Bol sabır diliyorum size.

Back
X