Kopek

Zamaninda bende yanimda tasimistim dersaneye gidip gelirken aksam gec bittigide oluyordu korkudan malesef sukur ki hic kullanmami gerektirecek durumum olmadi yani o kopek kovucu yerine gazimi oneriyorisunuz

Ayni seyleri hissediyorz benimde cocuklarim kucuk alabilecegim onlemi arastirmak istedim konuyu bunun icin actim

Akşam vakti markete çıkmam gerekti
Yolumun üzerinde de bir inşaat alanı var
Karanlıktan çok korkmama rağmen kendimi o inşata zor attım
9,10 tane kangal tarzı köpek.
Merdivenlerden çıkıp peşime kadar geldiler
Atlamayı bile düşündüm o an aşşağıya
Sonra dönüp gittiler nedense
Ama köpek fobim oluştu o olaydan sonra donup kalıyorum peşime bir köpek takılsa

Bende seviyorum hayvanlari nasil anlasildim anlamadim ama yanimda bebegimle bana saldirmaya calisanlari durup sevemem dimi empati kurun ben durduk yere neden kullanmak isteyim o aleti
Zaten size kızmadım yanınızda taşıyın kendinizi güvende hissetmek için dedim bende yanlış anlamadmki bence siz beni yanlış anlamssnz . Durun sevinde demedim. Zaten kimse üstüne saldıran hayvanı durup sevmeye cesaret edemez.

Ne demek pitbull görürseniz belediyeye haber verin?

Zamaninda bende yanimda tasimistim dersaneye gidip gelirken aksam gec bittigide oluyordu korkudan malesef sukur ki hic kullanmami gerektirecek durumum olmadi yani o kopek kovucu yerine gazimi oneriyorisunuz

Kontrollu olabilecekseniz taşiyabilirsiniz ama dedigim gibi sokak kopekleri kolay kolay saldirmaz. Saldircak gibi yaparlar havlaya hirlaya sana dogru koşarlar, pesine takilabilirler insan korkabilir ama buyuk cogunlugu saldiri amacli degil sizi bolgeden uzaklastirmak icindir. Ustlerine gitseniz geri cekilirler zaten.

Kendinizi guvende hissetmek icin tasiyin ama kopek ustume geldi diye koşup gazi sikmayin hayvana. Hayvanin gözlerine zarar verebilirsiniz. Nefes alamayip hayvanin ölüme kadar gidebilecek bircok sey olabilir. Sadece bolgesini korumaya calisan bir hayvana boyle buyuk zarar vermek vicdana sigmaz. Çok dikkatli olmak lazim.

5 yıl önce sırf yürüdüğüm mesafeyi kısaltmak için 6-7 köpeğin arasına daldım. Hayvanlardan korkmadığım için üzerine pek düşünmemiştim. İçlerinden bi tanesi ben yanından geçerken iki kere ısırdı beni. Bi arkadaş yazmış ya “aç olmayan hayvan ısırmaz” diye. Öyle bir şey yok. Beni ısıran köpeği tanıyorum. Tüm esnafın beslediği köpekler bunlar. Aç falan değiller. Köpekler bölgelerini savunmak için, korktukları için veya tehdit olarak gördükleri her durumda ısırabilirler.

Neyse o hayvanların sokakta olmalarına sebep biziz. Doğalarına aykırı davranıp bize öpücük göndermelerini beklemek abes olur. Tüm hayvanlar bi miktar vahşidir. Onlarla yaşamayı öğrenmek lazım. Mümkünse yolunuzu değiştirin. Yok çok korkuyorum diyorsanız biber gazı alın, en azından kendinizi güvende hissedersiniz. Üstelik memlekette biber gazı taşımak için milyonlarca sebep var. Köpekler son sırada. Bir taşla bilmem kaç kuş :)

Sokak köpeğiyle karşılaştığınızda korkuyorsanız:
Göz kontağı kurmayın
Bakmayın
Konuşmayın
Kısacası onu görmüyormuş gibi davranın.
En etkili çözüm bu.

24 yaşındayım daha bir kere bile köpek peşlemedi .
Ki yenı yerleşim birimlerinde oturdum hep köpekler sürü halinde olurlardı .
Onlardan kokrmayın siz korktugunuzda hıssedıyorlar .
Onları gördüğünüzde gülümseyerek bakın onlarda resmen yumuşuyorlar.

Pıtbullara çok saldırgan dıyorsunuz evet onlara dık dık bakarsanız sprey falan sıkarsanız bende saldırırım kusura bakmayın .
Çocuga evet çok üzüldüm .
O çocuk yaptımı bılmıyorum ama etrafımda çoğu ' çocuk ' kötu yetiştirilme tarzları yuzunden canlara zarar verıyor ee hayvanda bı yere kadar yanı ..

Saldırdımmıda saldırdı oluyor...

Son düzenleme:
Köpek kovucular öyle peşinize düşmüş hırlayan hayvanda ters etki yaratabilir
Bastığınız an köpek hemen vınlayıp kaçmıyor çünkü
Anca önünden geçmeye korktuğunuz hayvanlarda işe yarar kalkıp gidiyor
Bibergazı hiç aklıma gelmedi ama bende alıcam

Sokak köpeklerinin bir zArar verdiğini hiç görmedim. Hatta gözlerimin içine öyle bakıyorlar ki içim parçalanıyor. Mahçup bakıyorlar resmen. Karşınıza pitbul çıkması da zor bir ihtimal genelde onları sahipleriyle görürüz. Tabi olma ihtimali yok demiyorum. Ama sokak hayvanlarını kovmak yerine onları beslerseniz sizi korurlar bile.
Ben küçükken köpek kovalamıştı aslında amacı oyun oynamakmış ama çok ufaktım. O fobimi de kendim yendim besleye besleye.
Hayvan severler bile çok tehlikeliler yazmış şaşırıyorum yorumlara. Biber gazı filan sıkmayın sakın biri görür kameraya alırsa başınız belaya girer :)
Malüm artık hayvanlara işkence edene hapis cezası var ve biner gazı sıkmak (durduk yere) eziyet olarak geçebilir.
Besleyin en güzeli o.

Yasak çünkü ne yapacağız peki ben hiç normal olan bir pitbul daha görmedim böyle sakın saldırgan olmayan.
Yahu siz suçu sahiplerinde arayıp onları şikayet edin o zaman. Youtubeda pitbull sfenks ve bi bebek beraber ne güzel bakiliyolar hemde bi türk aile tarafından kesinlikle açın bi izleyin .

Aynen çoğu kaçıyor bir tepki gösterince yinede temkinli olmak lazım.bakarsın inatçı bir tane gelir.nedense ben bu sahipli köpeklerin daha tehlikeli olabileceğini düşünüyorum küçükken beni bir rottweiler kovalamıştı sahibide asla geri çağırmamıştı çok kızmıştım gerçektenhayvan besleyeninde insanlara saygısı olması lazım yoksa köpeklerin adı çıkıyor.

Yahu siz suçu sahiplerinde arayıp onları şikayet edin o zaman. Youtubeda pitbull sfenks ve bi bebek beraber ne güzel bakiliyolar hemde bi türk aile tarafından kesinlikle açın bi izleyin .
Canım hani diyorum ya olabilir ben zaten konu sahibi için şunu dedim korkuyorum böyle saldırırsa diye yani saldırgan olan hayvan haber edilmeli. Normal olan değil bakın mesajımın sonunda ne yazmışım oraya.

Bazı kişiler gelene geçene saldırsın diye çiğ etle besliyor mesela, hayvan kan tadına alışıp daha çok saldırıyor
Çiğ et diyeti birşey var ama köpekler saldırgan olmuyor.genelde köpekleri saldırganlaştırmak için kışkırtıp,dövüyorlar yada hiç sosyalleştirmiyorlar yavru zamanında hayvan çok saldırgan yetişiyor.

Ben de Köpeklerden çok korkuyorum .tavuk balık et yapınca onlarada vermek istiyorum çok üzülüyorum kapidaki Kedilere koyuyorum ama onlara korktuğum için koyamiyorum .çoğu zaman gece ulurlarken çok üzülüp camdan ekmek filan fırlatıyorum .Bu fobi ile yaşamak istemiyorum ama korkumunda üstüne gidemiyorum keşke besleyebilcek kadar bari korkmasam

Unutmayın ki bu çetelerin, köpeklerin, pitbull un saldırgan olmasının tek suçu insan! Onları bu hale bizler getiriyoruz. Ve yaptıklarımızın bedelini ödüyoruz. Tıpkı yetiştirdiğimiz katilcilerin, tecavüzcülerin bedelini ödediğimiz gibi.

Köpek kovucular hiç bir işe yaramazlar. Maalesef eğer köpekten korkan biriyseniz saldırgan köpekler karşısında sizi koruyacak 2 şey var. Sakin olacaksınız, en önemlisi güçlü duracaksınız! Köpekler arasında hiyerarşi vardır ve siz onları ne görürseniz görün onlar sizin insan olduğunuzu bilmezler, onlar için her türlü canlı değişik bir tür köpektir. Karşınıza çıktıklarında onlarda üstün bir tür olduğunuzu hissederlerse saldırmazlar.

İkincisi de, yemek verseniz onlara ne güzel olur. Bakın o zaman size saldırmadıkları gibi sizi korurlar. Yanınızda 1 liralık dost maması taşısanız. Yanınıza geldiklerinde sizden uzağa atsanız... Mama için belki peşinizden gelirler tekrar ama saldırmazlar o zaman işte. Hem kursaklarına bir iki parça bir şey girer, hem de sizin tehtit olmadığınızı anlarlar. 200-300 köpeğin arasına giriyoruz biz orman beslemelerinde, en vahşi, diğer hayvanlara saldıran köpekler bile göbek açıyorlar bizi gördüklerinde. Köpekler sadıktır. Ağır psikolojik sorunları olmadığı sürece Atalarımızın da dediği gibi, Köpek ekmek yediği eli ısırmaz.

Belediyelere baskı yapılsa keşke. Bir kaç kişiden baska mucadele veren kimse yok, insanların sağlığını ve guvenligini sağlamak belediyelerin görevi. Sokak hayvanlarını kisirlastiriligi aşılarını yaptığı yerler var, hayvanlar bütün gün huzur içinde uyuyor, yemekleri veriliyor. Gece arada geziyor falan ama saldırganlık yok.

köpeklerden korkmayın dediğiniz pitbulun saldırma olayı binde bir, o haberin yanında yine her gün gördüğümüz artık bu kadarı da pes dediğimiz insanın insana yaptığı haberler var.
Köpekleri severseniz onlara kışın yemek yazın su verirseniz çocuklarınıza da hayvanlardan korkmamayı sevmeyi öğretirseniz dünya daha güzel bir yer olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…