- 31 Ocak 2015
- 2.501
- 4.015
- 133
- Konu Sahibi zeysmother
-
Zamaninda bende yanimda tasimistim dersaneye gidip gelirken aksam gec bittigide oluyordu korkudan malesef sukur ki hic kullanmami gerektirecek durumum olmadi yani o kopek kovucu yerine gazimi oneriyorisunuzYani bazi kopekler saldircak gibi yapar ama saldirmaz. Bu durumlarda ilk seceneginiz biber gazi olmasin. Once kovalamayi vs deneyin. Biber gazi son secenek olmali. Yazik mahvolur hayvan. Ben 5-6 kopegin arasinda kaldigimda bile kullanmadim yanimdaydi gaz. Yani son secenek diyorum, son çare. Cidden tehlike altindayken kullanilmali. Oyle iki havladi ustune geldi diye puskurtmeyin yani heyecanla cunku cidden cok agir bi gaz negesini kesiyor resmen.
Panik biriyseniz tavsiye etmem. Mazallah o an ruzgar tersine eser sizde etkilenirsiniz filan. Sakin kontrollu kalabiliyorsaniz alin.
Ayni seyleri hissediyorz benimde cocuklarim kucuk alabilecegim onlemi arastirmak istedim konuyu bunun icin actimKanayan yaram resmen!
Bzim buralarda da iri iri köpekler çete halinde geziyor.
O kadar sık ve çok ürüyorlarki,sürekli yeni yavrular görüyoruz.
Küçük çocuklarım var dışarı çıkınca hep tedirginim.
Burda onları besliyorlar.
Besledikleri için de elinde poşet,çanta gördükleri insanlara yöneliyorlar hemen.(yemek getirdiklerini sanarak)
O kadar korkuyorumki elimde bi poşet filan varsa.
Ben köpeklerden korkarım çok.
Çocuklarıma belli etmiyorum, fobi oluşmasın diye ama izbandut gibi on tane köpek üzerimize doğru koşarken ne yapacağımı da bilemiyorum.
Belediyeler kötü davranıyorsa onları aramak bir çare değil.
En azından kısırlaştırılsa.
Bu kış en az 5 köpek yavruladı burada,her birinde 10 tane yavru var abartısız,pek de tatlışlar ama büyüyorlar dağılıyorlar işte.
Allahın sessiz kulları hayvanları elbet severim,vicdan sahibiyim.
Ama uzaktan :)
Korkum da öne geçtiği için bu konuda ben de,çevremdeki birçok insan da muzdarip.
Zaten size kızmadım yanınızda taşıyın kendinizi güvende hissetmek için dedim bende yanlış anlamadmki bence siz beni yanlış anlamssnz . Durun sevinde demedim. Zaten kimse üstüne saldıran hayvanı durup sevmeye cesaret edemez.Bende seviyorum hayvanlari nasil anlasildim anlamadim ama yanimda bebegimle bana saldirmaya calisanlari durup sevemem dimi empati kurun ben durduk yere neden kullanmak isteyim o aleti
Ne demek pitbull görürseniz belediyeye haber verin?Az önce bir video izledim bende eşimle konuştuk dedim düşünsene sokakta gidiyoruz karşımıza bir pitbul çıkıyor 3 yasinda kızımız var ona saldırsa Allah korusun çocuğumu parçalar dedim düşüncesi bile korkunç
Normalde türkiye de yasak olan hayvanlar var pitbul gibi saldırgan oldukları için belediyeye haber verin eğer böyle bir köpek görürseniz.
Aslında egitilebilen hayvanlar lakin onu sahiplenip hayvanı türlü eziyetlerle dayaklarla canavara donusturuyorlar yani o hayvanlarda yazık. O yüzden onu o hale getirenleri canlı canlı pitbullarin önüne atacaksın ki görsünler günlerini.
Zamaninda bende yanimda tasimistim dersaneye gidip gelirken aksam gec bittigide oluyordu korkudan malesef sukur ki hic kullanmami gerektirecek durumum olmadi yani o kopek kovucu yerine gazimi oneriyorisunuz
Yasak çünkü ne yapacağız peki ben hiç normal olan bir pitbul daha görmedim böyle sakın saldırgan olmayan.Ne demek pitbull görürseniz belediyeye haber verin?
Yahu siz suçu sahiplerinde arayıp onları şikayet edin o zaman. Youtubeda pitbull sfenks ve bi bebek beraber ne güzel bakiliyolar hemde bi türk aile tarafından kesinlikle açın bi izleyin .Yasak çünkü ne yapacağız peki ben hiç normal olan bir pitbul daha görmedim böyle sakın saldırgan olmayan.
Aynen çoğu kaçıyor bir tepki gösterince yinede temkinli olmak lazım.bakarsın inatçı bir tane gelir.nedense ben bu sahipli köpeklerin daha tehlikeli olabileceğini düşünüyorum küçükken beni bir rottweiler kovalamıştı sahibide asla geri çağırmamıştı çok kızmıştım gerçektenÇete halinde olunca bir cesaret geliyor onlara ama aslinda cogu hicbirsey yapamaz. Bikere sabahin köründe yürüyorken pesime 4-5 kopek takildi arkamdan sanki saldiracak gibi kosarak havlayip hirlayarak geliyorlardi. Onlara dönüp ustlerine gidince geri kaciyorlar. :) ben yoluma devam edince bidaha pesimden kosuyorlar ama birsey yapcaklarindan degil. Sokak kopekleri bölgelerinden cikana kadar biraz bu sekilde davraniyorlar ama geneli saldirmaz panik yapmadikca
Canım hani diyorum ya olabilir ben zaten konu sahibi için şunu dedim korkuyorum böyle saldırırsa diye yani saldırgan olan hayvan haber edilmeli. Normal olan değil bakın mesajımın sonunda ne yazmışım oraya.Yahu siz suçu sahiplerinde arayıp onları şikayet edin o zaman. Youtubeda pitbull sfenks ve bi bebek beraber ne güzel bakiliyolar hemde bi türk aile tarafından kesinlikle açın bi izleyin .
Çiğ et diyeti birşey var ama köpekler saldırgan olmuyor.genelde köpekleri saldırganlaştırmak için kışkırtıp,dövüyorlar yada hiç sosyalleştirmiyorlar yavru zamanında hayvan çok saldırgan yetişiyor.Bazı kişiler gelene geçene saldırsın diye çiğ etle besliyor mesela, hayvan kan tadına alışıp daha çok saldırıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?