hemen evinizin yanında bir köpek var, aşırı büyük ve korkulacak büyüklükte bi köpek,
ve sürekli tasmasını koparıp yola evinizin önüne geliyor,
şikayet ediyorsunuz sahibine, oralı olmuyor,
ne yapardınız?
Annem olsa zehirlerdi.Ben olsam sahibi tınlamıyorsa sahibiyle münakaşaya girerdim, tasmasız salmaması konusunda. Olmadı zabıtaya haber verirdim. Ya sahibine ceza kesmeleri ya da ikaz etmeleri yönünde.
Böyle şeyleri gördükçe delleniyorum
Zehirlemek miş , kavga etmekmiş , zabıtaymış
Sinirleniyorum bunlara feci şekilde.
Korkulacak büyüklükteymiş ben 600 köpeğin içine girdim hiç de bir şey olmadı !
Ama tabi insan en değerli varlık hayvancağızın sokak ta olması bile dürter.
Köpek başlıklı konular gördükçe bile sinirleniyorum.
Ne duyarsız insanlar var..
Unutmayın yerdekilere merhamet etmeyene , göktekilerde merhamet etmez.
sahıbıne söyluyorsunuz oralı olmuyor..
beledıye ye haber versenız,uyarırlar adamı..mahallecek rahatsız oldugunuzu belırtın..
ama köpege el konulması seklınde degıl,sahıbının umursamazlıgı seklınde sıkayette bulunun..
sahıbı köpege ıyı bakıyorsa ve el konulup köpek barınaga terkedılırse bu daha kötu olur..
barınakların durumu ortada cunku..hayvanlar ölum kalım savası verıyor orda..
bugün jandarma geldi kapısına,
ama kadın kimseye zarar vermedi dedi,uyardı gittiler, ceza kesilmedi,
illa birini ısırması mı lazım anlamıyorum,
hayvanseverseniz, o zaman iyice bağlayın, bişey diyecek halimiz yok,
ama gelip benim önüme çıkıyorsa bu köpek ürküyorsam yapacak bişeyim yok öyle mi ,
ne dünya bu be,
Böyle şeyleri gördükçe delleniyorum
Zehirlemek miş , kavga etmekmiş , zabıtaymış
Sinirleniyorum bunlara feci şekilde.
Korkulacak büyüklükteymiş ben 600 köpeğin içine girdim hiç de bir şey olmadı !
Ama tabi insan en değerli varlık hayvancağızın sokak ta olması bile dürter.
Köpek başlıklı konular gördükçe bile sinirleniyorum.
Ne duyarsız insanlar var..
Unutmayın yerdekilere merhamet etmeyene , göktekilerde merhamet etmez.
Zehirlemek derken, gerçekten bunu yapabilen insanlardan korkulması gerekiyor... Bir cana kıymak... ne kadar basit... ürperdim bir an...
En mantıklısı sahibiyle konuşmak, sahibi ciddiye almıyorsa da hayvan hakları bürolarına başvurabilirsiniz, onlar yardımcı olacaktır en azından hayvan zarar görmeden durum çözülebilir, polise haber verirseniz de para cezası keseceklerdir muhtemelen. bu uyarı ve para cezası sonrası sahibi biraz daha dikkatli olur diye düşünüyorum.
Evet haklısın. Geçen bahçemizdeki 4 yavru kediden birini köpek boğduktan sonra köpekleri yılbaşı gecesi tekrar demirlerden atlamış bahçede kedi avında görünce zehirleyeceğim diye tutturmuştu. Bir de mahallede herkese saldıran bir köpek var, kardeşim tek başına pek çıkamıyor korkudan. O köpeği zehirleme konusunda da ısrarcıydı. Neyse ki sinirini yatıştırabildik.
dellenecek bişey yok. annem olsa zehirlerdi diyor, kendinin böyle bir niyeti yok.
ben de korkarım köpekten, elimde değil. ama zehirlenmesi vs çok üzülürüm. evdeki böceği bile öldürmem ben. canlı sonuçta.
siz korkmuyrsunuz diye herkes de aynı anlayışta olacak diye birşey yok ayrıca.
köpek lafını bile görünce sinirlenmeniz de bu ülkede hayvanseverlerin kötü algılanmasına sebep oluyor. sürekli agresif tavırlar sergilemeniz en çok o hayvanlara zarar veriyor. zaten cahil insafsız insanlar, bazı insanlara inat olsun diye bile acımadan eziyet ediyorlar hayvanlara.
hayvan sahibiyle kavga da edilebilir ayrıca, hayvan besleyenlerin dokunulmazlığı var da ben mi bilmiyorum. ipini koparmayacak şekilde bağlasın köpeği. kimse de itiraz edemesin. kapısının önünde dursun diye alıp, sonra da hiç ilgilenmicek, hayvan sıkılıp sürekli kaçıcak. insanlar da ağzını açmıyacak.
yok öyle bir yer. biraz empati yapın.
Haklısın, bence de.
Köpek doğası gereği yaptığına göre canına kıymaktansa belediyeye haber verirsiniz.
Ben de kopekleri cok severim ve bahcemizde 4 + evde 1 kopegimiz var, kimseye de bisey yapmazlar, heleki bir golden, oyuncunun onde gideni...
Ama bisey yapmaz diye ben bu kopekleri asla ve asla salmam, cunku icimde hayvan sevgisi oldugu kadar insanlara da sevgi ve saygi var
ben seviyorum diye kimse sevmek zorunda degil, korkabilirler de, yani sonucta daha evvel bir kopek birine saldirirsa, o kisi sus kopeginden dahi korkabilir.
konu sahibinin bu kadar ustune gitmemeliyiz bence, ben de kopekten kediden korkmam, kustan korkarim. niye yani serce beni mi oldurecek? ama korku iste bu
zabitaya toplu sikayette bulunun, ancak burda kopek var bu kopegi alin gibi degil, komsumuz kopegini uyarilarimiza ragmen soaga saliyor tadinda, yoksa zaten cok kotu halde olan barinaklara bir yeni kopekcik daha eklenir veya belediye zehirler
Ya arkadaşım , o kadar sık oluyor ki
Özellikle bu bir derdim var başlığında
Herkesde bir köpek takıntısı , derdi
Ya korkacak başka hiç bir şey kalmamış gibi bu insanların masum hayvanlarla derdi nedir ?
Ben anlamıyorum anlayan beri gelsin.
Sen bakma köpeğe dümdüz yolunu yürü , o zaten sana hayatta yanaşmaz.
Pis sokakları bile paylaşamayacak kadar kötü mü bu insan ırkı.
El insaf ya...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?