köpek!

Peki birsey daha sormak istiyorum bu kötü hastalık ağız yoluylada bulasırmı bu arada cok tesekkürler cvbınız icin

Bence sen dışarı çıkarken sana zarar vermeyen köpekten değil , etrafındaki insanlardan kork :34:

Melekyavrum acile gidiyorum birazdan tekrar tesekkür ediyorum aşısı olana kadar yavruma dikkat edicem :)

Yorumlari hayretler icinde okudum. Ne kadar cok okudugunu anlayamayan, sirf polemik icin yazan insan var.
Bir kisi bile hayvanin zehirlenmesini, zarar gormesini istememis, konu sahibi de dahil. Kimse kopege kizmamis. Ama bazilari sozumona "hayvansever"lik adi altinda kadinin ne caniligini birakmislar, ne cocugunu birakmislar. Biri de cikip cocuguna acimis konu sahibinin. ne kadar hadsiz yorumlar var. Hastaymis, tedavi olmaliymis, ondan korkulurmus. Korkma, zarar vermez. Sorun cozuldu dimi? Fobi oyle "korkma" demekle gececek birsey mi? Yorumlardan resmen cehalet akiyor ya.

Ben de hayvanlari cok severim, korkmam da kopeklerden. Ama korkana da saygi duyarim. Benim yakinlarimda da var korkani. Korkmak, hemen o canliyi oldurmek istemek, nefret etmek anlamina gelmez. Oncelikle bunu ogrensin bazilari. Hayvansever olcam diye insani ezmeye gerek yok, dengeyi saglayamiyor musunuz? Illa ya hayvani ya insani mi sevmeliyiz? Ikisini birden sevemiyor musunuz? Hayir, ben okudugum yorumlara kizmaktan esas konuya odaklanamadim yahu.

Neyse konu sahibi arkadasim, burda bariz kopegin sahibi suclu tabii ki. Duzgunce derdini anlat, anlayamiyorsa sikayet edecegini soyle. Ya da direk sikayet et. Baska birsey gelmiyor benim aklima.

sahıbıne söyluyorsunuz oralı olmuyor..
beledıye ye haber versenız,uyarırlar adamı..mahallecek rahatsız oldugunuzu belırtın..
ama köpege el konulması seklınde degıl,sahıbının umursamazlıgı seklınde sıkayette bulunun..
sahıbı köpege ıyı bakıyorsa ve el konulup köpek barınaga terkedılırse bu daha kötu olur..
barınakların durumu ortada cunku..hayvanlar ölum kalım savası verıyor orda..

Ne güzel bir yorum bu:1::46::46::46:

Kendi yorumuma gelince köpek şimdiye kadar birşey yapmadıysa bundan sonra önüne ilk çıkana atlamaz merak etmeyin, korkmak tabii ki yasak değil ama sokaklar da sadece insanların değil... O kadar zararlı insan varken kendi halinde bir köpeğe bu kadar takılmayın...

Ve lütfen ama lütfen o köpeği alıp götürmeleri için uğraşmayın...

Şimdi geldim acilden doktora bunun 3 4 gün önce olduğunu söyledim tetanoz ve kuduz aşısı oldum pazartesi tekrar olucam keşke ilk gün gitseydim doktorda bu gecikme konusunda net bir bilgi vermedi ama bakalım :)

dünyanın sadece insanlara ait olmadığını çok iyi biliyorum merak etmeyin..evinde yıllarca kedi büyütmüş (beslemiş bile demek istemiyorum) ve kedisi ölünce hamile haliyle bir ay kendine gelememiş bir insanım ..hayvan sever olmak için "şiddetle" bunu savunmak gerekmez..davranışlarla belli etmek daha önemlidir....demek istediklerim bunlardı..

ne anladığımı iyi biliyorum..ben konu sahibine ağır yorum yapanlara dedim,siz yapmadıysanız ki sizin yorumlarınızı görmedim bile alınmayın lütfen.

eğer yazdığınız gibi hayvanları zehirlemekten falan bahsedilmişse bu zaten insanlık dışı bir eylem.

bahsedildi maalesef, zaten bu yüzden bu kadar büyüdü ya olay... yoksa birisinin korkusundan bahsettiği bir konuda neden bu kadar tartışma olsun? aynen bizler de insanlık dışı olduğunu anlatmaya çalıştık işte. hani o şiddetle savunma, bu eylemleri önlemeye çalışma amacıylaydı.
yazdıklarınıza alınmadım, gerçekten dehşete kapıldım ben dün gece, şöyle bir baktım kendi yazdıklarıma yine iyi tutmuşum kendimi.

üsenmeden tüm yorumları okudum ve kafama arkadasın yazdıgı sey takıldı. baslıgı bile köpek diye acmıslar.ALLAH ASKINA NE VAR BUNDA?
köpege hakaretmi edilmiş oluyo bu hayvanın adı köpek değilmi? Ayrıca insanların fobileri vardır.ve bu fobileri yenmek bazılarının dedigi kadar kolay olmuyo.
bendede böcek fobisi var. bu hayvanı sevmiyorum. konu sahibi arkadasın derdi hayvan sevmemesi değil.sahibinin sorumsuzlugu.
Ne kadar gereksiz yerlere cekiliyo konular anlatmak istenilen yardım istenilen konu dısında. Su hayvanseverleri anlamıyorum. bende hayvanları severim o ayrı.
evimde kus besliyorum. Fakat her ortamda her durumda asırı bi hayvanseverlik gösterip savunuluyo ya
neden bogalara arenalarda yapılan işkencelere karsı boykot yapılmadı bugüne dek??? önce ordan baslansın tepkilere hayvanseverler .
sadece kediler köpekler hayvan değil. onlarda hayvannn

üsenmeden tüm yorumları okudum ve kafama arkadasın yazdıgı sey takıldı. baslıgı bile köpek diye acmıslar.ALLAH ASKINA NE VAR BUNDA?
köpege hakaretmi edilmiş oluyo bu hayvanın adı köpek değilmi? Ayrıca insanların fobileri vardır.ve bu fobileri yenmek bazılarının dedigi kadar kolay olmuyo.
bendede böcek fobisi var. bu hayvanı sevmiyorum. konu sahibi arkadasın derdi hayvan sevmemesi değil.sahibinin sorumsuzlugu.
Ne kadar gereksiz yerlere cekiliyo konular anlatmak istenilen yardım istenilen konu dısında. Su hayvanseverleri anlamıyorum. bende hayvanları severim o ayrı.
evimde kus besliyorum. Fakat her ortamda her durumda asırı bi hayvanseverlik gösterip savunuluyo ya
neden bogalara arenalarda yapılan işkencelere karsı boykot yapılmadı bugüne dek??? önce ordan baslansın tepkilere hayvanseverler .
sadece kediler köpekler hayvan değil. onlarda hayvannn

bahsedildi maalesef, zaten bu yüzden bu kadar büyüdü ya olay... yoksa birisinin korkusundan bahsettiği bir konuda neden bu kadar tartışma olsun? aynen bizler de insanlık dışı olduğunu anlatmaya çalıştık işte. hani o şiddetle savunma, bu eylemleri önlemeye çalışma amacıylaydı.
yazdıklarınıza alınmadım, gerçekten dehşete kapıldım ben dün gece, şöyle bir baktım kendi yazdıklarıma yine iyi tutmuşum kendimi.

Bütün bu sorgulamalarınızın cevabnı arkadaş işaretlediğim yerde vermiş zaten ben başka birşey söylemeden edemeyeceğim...
"O hayvanseverler"in bir çoğu boğalar için köpekbalıkları için bol işkenceli süt çiftlikleri için rezil barınaklar için aptal yasalar için tepki veriyor zaten biraz ilgili olursanız bilirsiniz. Bu konuda boğalardan bahsedecek değiliz ya....

hemen evinizin yanında bir köpek var, aşırı büyük ve korkulacak büyüklükte bi köpek,
ve sürekli tasmasını koparıp yola evinizin önüne geliyor,
şikayet ediyorsunuz sahibine, oralı olmuyor,
ne yapardınız?

köpeklerin boyutu ile saldırganlığı arasında doğru orantı yok.
köpek, hareket ihtiyacı karşılanmadığı için tasmasını koparıp sokaklara gidiyordur. sahibi psikopat biri değilse, köpeğine şiddet uygulayan biri değilse, o köpek kimseye birşey yapmıyordur. ilgisiz bir sahip olduğunu düşündüm ben de. kuru kuruya uyarmakla olmaz. köpeğinin ihtiyaçlarına karşı duyarlı olması lazım, o zaman hayvan kendi başına gezmek ihtiyacı duymaz.
saldırganlığından değil de egzersiz ihtiyacı gibi düşünün.

bence köpeklerden bu kadar çok korkacağınıza, tacizci, tecavüzcülerden, sudan sebeplerle adam yaralayan, öldüren kişilerden korkun.
onlarla ilgili çok daha fazla haber bulursunuz netten. birçoğu ile aynı sokakta, mahallelerde yaşıyoruz. beni en çok korkutanlar bunlar. bir suç işlemeden sizden uzaklaştırılamazlar, hatta işleseler bile çok küçük cezalarla kurtulurlar. bu insan(?)ların bizlerle aynı yerde yaşamaya hakkı var ama o köpeklerin yok, öyle mi?

bir köpeği hiçbirşey yapmadığı halde, yapabilme ihtimaline karşı katletmek/katledilme sebep olmak çok büyük bir vicdansızlıktır.

birçok kişide olan şey korku değil, tahammülsüzlük.

sizin yapmanız gereken sahibini ciddi bir şekilde uyarmaktır.
bilinçsiz kişilere değil de olan köpeklere oluyor.
şikayetlerle haksız yere 'katledilen' her köpeğin hakkına giriyorsunuz. öldürenler kadar, ölümüne sebep olanların da suçu var.

ben de son yıllara kadar köpeklerden korktum, korkumun kendi sorunum olduğunu öğrendim. çok şükür yendim de... darısı diğer korkanların başına...

Son düzenleme:
Onunla dost olmayı denediğnizde hem korkunuzu yenmiş olursunuz hem de köpeği daha iyi tanımış... Söylemek kolay geliyor belki ama uzaktan (mesela balkondan veya apartmanın kapısı önünden) onu çağırıp yemek verebilirsiniz...

hayvanseverlerin tepkisinden rahatsız olan- tepkiyi fazla bulan arkadaşlar;

rica ediyorum, birkaç saatinizi ayırın, netten hayvanlara ne gibi zararlar veriliyor, biraz araştırın. eğer azıcık merhamet ve vicdan sahibi iseniz, bu tepkinin kaynağını daha iyi anlarsınız. o görüntülere fazla dayanabileceğinizi pek sanmıyorum ama biraz araştırmanızı gerçekten çok istiyorum. barınak sayfalarında, hayvan dernekleri sayfalarından, psikopatların işkence videolarından ne demek istediğimizi anlarsınız.
konu hakkında ne kadar çok şey biliyorsanız, tepkinizi kontrol etmek de bir o kadar zorlaşıyor.

konu sahibi arkadaş, direkt öldürülsün, gibi birşeyden bahsetmiyor. ama birçok belediyenin şikayet edilen hayvanlar ile ilgili uygulaması bu. bilerek veya bilmeyerek bu katliamlarda sizin de payınız bulunabilir.

yine konu sahibi arkadaşın bir yorumunda, kötü insanlar ile bir arada olmadığı, onlardan korkmayı düşünmesi için bir sebep olmadığı gibi birşey demişti.
piskopat ve sosyopat insanlar toplumun her kesiminde var. 'münevver' adlı genç kızın katledildiği evin komşuları, çevresindeki insanlar da buna ihtimal vermiyordu, eminim...

bilimsel araştırmalar gösteriyor, hayvan korkusu öğrenilen bir fobi'dir. ya ailenizden ya da geçmişteki tatsız bir ilk tanışmadan veya yaşanan olaydan kaynaklanıyordur.

bir tanıdığımın yanına gitmiştim, henüz gelişmekte olan bir ilçe... hırsızlık olaylarına karşı bazı bahçelerde köpek vardı. mahallede çok fazla sayıda bu köpekler zehirleniyordu. sebep de gece havlamalarıymış!!!
gece yarısı, mahalleden geçen başıboş gençler, çocuklar(?); sürekli köpekleri kızdırıyor, köpekler içgüdüsel olarak havlıyor, birkaç hafta içinde zehirlenerek canlarından oluyordu. bu olaydaki suçlu kim? köpek mi? başına gelen şeyi hak ediyor mu?

konu sahibi arkadaşım;
gidip komşunla açık açık konuşacaksın.
köpeğinden korkanlar var, psikopat insanlar da var. sen köpeğine sahip çıkmazsan, onun başına gelecek şeylerden en çok sen üzüleceksin. o yüzden köpeğini lütfen sen gezdir, başıboş bırakma, diyeceksin.
belediye görevlisi veya cani bir komşu o köpeğe zarar verebilir.

güzel bir dille konuşup anlaşın aranızda, işi inada bindirmeyin.

Son düzenleme:
nette birçok pittbull ve bebeklerin sarmaş dolaş olduğu videolar da var.
onları da görün. o hayvanlar canavar değil.
canavar olarak gördüğünüz köpeklerde, esas canavar o köpekleri o hale getiren sahipleridir.
sokak köpeklerini saldırganlaştıranlar da, kocaman taş atarak, uyuduğu yerde tekmeleyerek, onlara zarar veren; 'oyun' oynadığını zanneden çocuklar veya acımasız yetişkinlerdir.

Son düzenleme:
Böyle şeyleri gördükçe delleniyorum
Zehirlemek miş , kavga etmekmiş , zabıtaymış
Sinirleniyorum bunlara feci şekilde.
Korkulacak büyüklükteymiş ben 600 köpeğin içine girdim hiç de bir şey olmadı !
Ama tabi insan en değerli varlık hayvancağızın sokak ta olması bile dürter.
Köpek başlıklı konular gördükçe bile sinirleniyorum.
Ne duyarsız insanlar var..
Unutmayın yerdekilere merhamet etmeyene , göktekilerde merhamet etmez.

Bende sizin gibilere sinirleniyorum böyle fake hayvanseverlik benim midemi bulandırıyor..neymiş onunkide canmış görende sanırki hayatanızda hiçbir canlıyı incitmiyorsunuz tavuk yemiyorsunuz neyse sinirlendim bak şimdi..görüyorum böyle insanları köpek bakıyor ama yan tarafta kedi ölse umrunda değil..
Hayvanseverlerde böyle işte :) napıcaksın atsan atılmaz satsan satılmaz varsa yoksa köpek..kaç tane köpek sahibi gördünüz çıkıpta tavuklara yapılan eziyeti kınasın taksimde toplansın eylem yapsın kaç tane hayvansever gördünüz ineklerin danaların etlerinin kesilmesine satılmasına karşı çıkmış?? Şimdi utanmadan kalkar birkaçı onların eti yenir der bende deliririm..
hayır insana benziyor diye yakınlık duyacaksanız gidin maymun alın bakın enazından evrimden önce aynı türe aittik.. (şimdi burası biraz garip bir yer evrimide kabul etmezler)

Ayy çok gülüyorum yahu :D korkuyor var mı ötesi.. Kıza köpekten korkulur mu falan fistan deniliyor hala :D
Duruma, çözüme el atın arkadaşlar neden korkuyorsun demek faydasızdır :34:

bıde çıkıp demiyolarmı hayvandan korkacağına ınsandan kork
allahım yareppim:47:9:

Aaaa oda bi canlı lütfenn, korkmak çok ayıp :D
Bu arada bizimde köpeğimiz vardı, kardeşim balkonda bakıyordu, ve ben çok korkmama rağmen yemek verirdim ödüller verrdim ama korkardım işte.. Sevmemekle ilgisi yok sorgulanamaz bişey bu.

Son düzenleme:

şu cümleden sonra ne yazsam ne desem boş..kediciğimi anlattım diye dehşete kapıldınız öyle mi? bundan sonra tutmayın kendinizi.

iyi günler..

Son düzenleme:
Back
X