köpek!

Hayır çocuğum yok ama hayvan görünce sürekli çocuklarına ayyy piss elleme uzak dur diyenleri çok gördüm. Öğrenilmiş derken bunu kastettim.
Ya da kendi gördüğünde bağırarak kaçan bir annenin çocuğu da genelde aynı oluyor.
Başka fobileri bilemem ama özellikle köpek fobisi olanların onlara yavaşça ve sevgiyle yaklaşmadan çözüleceğini sanmıyorum.
Evet bazıları da sizin çocuklarınız gibi annelerini örnek almayabilirler bu da mümkün ama genelde dediğim gibi oluşuyor.
Kendim şahit oldum çok korkan insanların yavaş yavaş yaklaşarak alıştığına, okşayabildiğine hatta zamanla kucağına alıp sevdiğine, beslediğine.
Köpekten aklını oynatacak kadar korkan insanların evine köpek aldıktan sonra çocuğundan ayırmadığını da gördüm.

ilk verdiğiniz örnek hayvan fobisinden ziyade, hijyen takıntısı.. o başka bir dalda incelenebilir belki bilmiyorum.. psikolog değilim ama psikolojiyi severim :)

benim ailemde köpek besleyen çok, köpekleri severim ama sokak köpekleriyle aramızın çok iyi olduğunu söyleyemem.. o yaşadığım olaydan sonra hiçbir güç de beni yaklaştıramaz herhalde :)
çocukların korkması durumunun öğretilmekten ziyade içsel bir duygu olduğuna inanıyorum.. ha, eğer çok trajik hikayelerle özel olarak korkutuluyor ise o konuda haklısınız.. :)

hemen cevap vereyim ;) bütün hayvan severler, buradaki gibi hayvan fobisi olanlarla mücadele etmek yerine barınakların içler acısı haliyle mücadele etseydi şimdi bunu konuşmuyorduk.. ne güzel sen sakinleştirmişsin ben sakinleştiremem mesela.. Tr'de ki sokak hayvanı da zaten, ayılıp-bayılıp alınıp sokağa atılan hayvanlardan oluşmuyor mu? barınaklar iyileştirilirse sorunda ortadan kalkar..

Fobisi olanlarla mücadele etmiyoruz onlara yaklaşarak fobilerinden kurtulacaklarını öneriyoruz.
Türkiyede hayvanseverler nüfusa göre çok çok az gerekli mücadeleyi vermeye çalışıyoruz ama gücümüz yetmiyor.
Bırakın sokağa çıkıp hakları savunmayı, facede imza kampanyası için bile tıklayıp 1dk. sını ayırabilecek insan çok az maalesef.
Sevmeyi bir kenara koydum yaşam haklarına saygı duyulsun, yaşam koşulları dediğiniz gibi iyileştirilsin yeter.

Konuyu ve ilk sayfadaki yorumları okuyunca ürperdim.

Ne demek korkmayacaksın? Ne demek dost olacaksın ?! Ne demek alışacaksın ?!

Ben hayvanlara çok düşkünüm, ama köpekten acayip korkuyorum. Onu seviyor olmam ondan korkuyor olmama engel olmuyor malesef.

Yolda belalı bir insan görseniz bile en azından onu sözlerinizle geri püskürtebilirsiniz.

Ya hayvanlar? Gelmiş karşına dikilmiş, beni korkutuyorsun desen anlayacak mı? Anlamayacak.

Hayvan ne kadar evcil olursa olsun, Allahın vermiş olduğu bir korunma iç güdülerine sahipler.

Siz birşey yapmadığınız halde onun gözünde tehlike unsuruysanız hangi hayvan dostluğu onun dişlerinden sizi korur merak ettim...

"Pes"siniz gerçekten.

Konuya değişik bir şekilde cevap vermek istiyorum. Siz o köpeğe ya da sahibine ne yaparsınız bilemem ama şunları sizin bilmeniz lazım;

Hayvana saldıran İNSAN sayısı, İnsana saldıran HAYVAN sayısından daha fazla!!!
Çok hasta olmadıkça hayvanların tükürüğü İNSAN tükürüğünden daha temiz!!!

Nadir örnekleri dışında çoğu hayvan kendisine bir zarar verilmedikçe kimseye zarar vermez!!!

Nadir durumlar nedir peki?

Alırsınız köpeği yavruyken, karanlık bir odada çiğ etle beslersiniz, sizden başka kimseye görmez, büyüyünce de gördüğü herkese saldırır. Peki suç köpekte mi? Hayır yine sahipte...

Hayvanlar kötü insanları hisseder. Onlara pek iyi davrandıkları söylenemez. Ama hayvanseviyorsanız ya da yüreğiniz iyi ise, yani hayvana yaklaşmıyor , hayvanlardan korkuyor ama hayvana zarar vermeyi düşünmüyorsanız, zehirlemeyi, dövmeyi düşünmüyorsanız hayvan size hiçbir şey yapmaz!!!

Ahhh bencil insanoğlu... Senden öyle korkuyorum ki...

Bu sözüm size değil... Genelleme yapıyorum...

Dağın başına ev yapılır... O evleri insanlar satın alır... Sonra daha önce orada yaşayan, evleri olan köpekler , "mahalle sakinleri istemiyor" diye beldiyeye haber verilip, zehirlenir. Sen yokken de onlar oradaydı, orası onların eviydi. Dağ taş ev olursa , hayvanlar ne yapacak? Nerede yaşayacak? Hem gel bölgesine yerleş hem de hayvanı isteme!!! Ahh bencil insanoğlu...

Siz hiç zehirlenen bir köpek gördünüz mü? Kimseye hiçbir şey yapamadığı halde, sırf cüssesi büyük diye, korkulacak bir hayvan olduklarını düşündükleri köpekleri zehirliyor insanoğlu... Sonra o hayvan etrafından uzaklaşınca rahatlıyor... Nasıl bir vicdan, nasıl bir rahatlama aklım almıyor... O hayvan acı çekerek göçüyor bu hayattan... Ağzı köpürüyor, nefes alamıyor.

Belediyeler hayvanlardan kurtulmak bebeklerini emziren anneyi zehirliyor ya da başına kurşun sıkıyor. Bebekler ortada kalıyor...

İnsanlar bahçelerine doğum yapan gözü açılmamaış sokak köpeği yavrularını sırf bahçeden çıksın diye üstlerine tazyikli su sıkıyor...

Toprak kalmıyor, her yer taş oluyor. Sonra insalar için yapılan parklara tuvalet ihtiyaçlarını gidermek için yaklaşan hayvanlar korktukları bahanesiyle hiçbir şey yapmadıkları halde taşlanıyor...

Canlı canlı haşlanıp yeniliyorlar... Kürkünden yararlanmak için ve öldüğünde salgıladığı sıvı nedeniyle kürkü kalitesiz olacağı için canlı canlı derileri düzülüyor... Canlı canlı başlarına sopa ile vurularak öldürüyorlar... Karınları deşiliyor , yavruları karınlarından sökülüp atılıyor... Zehirleniyorlar, aç bırakılıyorlar, susuz bırakıyorlar, insaoğlu rahat etsin diye ölüm barınaklarına terk ediliyorlar ya da kimsenin uğramadığı ormanlara bırakılıyorlar... Açlıktan birbirlerini parçalıyorlar... İnsanoğlu yumuşak yastıkta yorganda uyusun diye kazların tüyleri her yıl canlı canlı yolunuyor...

Hiç kimseye zarar vermeyeceği halde, kendi yolunda yürüdüğü halde, bir anne çocğuna zarar vermesin diye daha yaklaşmadan hayvanı taşlmaya başlıyor...

Sitelere yaklaşamıyorlar, parklara yaklaşamıyorlar... Sahipli hayvanlı geçiyorum da EY İNSANOĞLU... Sahipsiz hayvanlar ne yapacak? Nerede yaşayacak?

Nedir bu hayvan düşmanlığı?

Sen rahatsız oluyorsun diye başka canlıyı zehirleme hakkını sana kim veriyor?

Hangi kitapta yazıyor Allahın yarattığı canı kendin alma hakkı?

Yüce Allah Kuranı Kerim'de bile "hayvanlar da sizin gibi birer ümmettir" derken, sen kim oluyorsun da o hayvana bu kadar düşman olabiliyorsun? Allahın yarattığı canı sen nasıl istemezsin? Ne hakla bu kadar işkence edersin?

Yine söylüyorum konu sahibesi, bu sözüm size değil, sizin aracılığınızla hayvanlardan nefret eden herkese...

Hangi hayvan bir isnanın boğazına taş bağlayıp suya atıp öldürüyor, hangi hayvan bir insanı zehirliyor, hangi hayvan bir insanın karşını deşiyor, hangi hayvan bir insana taş atıyor, hangi hayvan insan derisini kullanabilmek için insanın derisini canlı canlı yüzüyor, hangi hayvan insan yemek için insanı canlı canlı haşlıyor?..

Uzun lafın kısası, insanlardan gelecek zarar hayvanlardan geleceklere oranla daha fazladır.

Saygılarımla.

Ek olarak;

Böceklerden korkarım ama hiçbir zaman böcek öldürmedim. Hatta ters dönen bir böcek gördüysem , yürüyebilsin diye tekrar düz çevirmişimdir.

Konuya gelince;

Korkabilirsiniz. Bu çok normal. Köpek sahibi düşüncesizce davranmış, o da bencillik yapmış. Onun da köpeğine sahip çıkması gerek.

Biz hayvanseverlerin derdi köpekten korkanlarla değil. Sevmeyip , istemediği için hemen zehirlemeyi düşünen, eziyet etmeyi düşünenlerle.

Eğer köpek sahibini belediyeye şikayet ederseniz. Belediye köpeği alır ya zehirler ya da bir barınağa tıkıp açlıktan ölmesine sebep olur. Siz kavga etmek ya da sert bir dille uyarmak yerine, alın bir tatlı, gidin komşunuzun evine. Güzel bir dille korktuğunuzu, köpeğe bir zarar gelmesini istemediğinizi ama böyle giderse mecburen şikayet etmek zorunda kalacağınızı söyleyin.

Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır:34:

Bu konuya son noktayı koymuş yukarıdaki yazı.
Ayakta alkışlıyorum arkadaşım seni.:46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46:

ne yazık ki türkiyedeki tüm barınakların durumunu iyileştirme, sadece gönüllü hayvanseverlerin yapabileceği bişey değil inan, ve ne yazık ki bütün hayvanların barınağa tıkılıp üsstüste yaşama çabasına girmesi de benim gönlümün el vereceği birşey değil. türkiyedeki sokak hayvanlarının sayısı milyonları buluyor. hayvanlar toplatılırsa, mümkünatı yok, barınaklara sığmayacağından itlaf edileceklerdir ki çoğu belediye şuanda hayvanları zehirlemekle meşgul,daha yeni, iki hafta olmadı bu olaya şahit oldum.

bu vicdanlı bi çözüm değil bana kalırsa...:ssz:

neyse...

aslında gönüllü hayvansever tahmin edilenden fazla bence.. ama ne gür sesli bir kampanya ne de bir girişim duymadım hiç, belki de dikkatimi çekmedi bilemiyorum.. Barınakta sefil olduklarını düşünüyorsunuz ama sokakta da güllük-gülistanlık yaşamıyorlar.. bu son 1 hafta içinde paspasa kıvrılmış, donmak üzere olan kaç kediye apartmanda yer yaptım.. millet "pireleniyoruz" dedi ama yine de kimseye tedirginlik vermeden vicdanımı rahatlattım.. bunun başka bir formulu olduğuna inanmıyorum, o barınakların düzelmesi gerekiyor..

Annem olsa zehirlerdi.Ben olsam sahibi tınlamıyorsa sahibiyle münakaşaya girerdim, tasmasız salmaması konusunda. Olmadı zabıtaya haber verirdim. Ya sahibine ceza kesmeleri ya da ikaz etmeleri yönünde.

ben böyle konularokuyunca yumuşak olamıyorum maalesef.. ben o köpeğin sahibi yerinde olsam bana düzgün bir dille anlatılmasını isterdim..ki komşularımla en büyük sorunum da bu..2 tane köpeğim var..yaşadığım yerde nerdeyse her evde köpek var..benimkilerin biri sokaktan aldığım melez bir köpek olduğu için komşuların ayakları takılsa benim zavallıdan bilirler..biri de gelip kapıma adam akıllı konuşmamıştır..arkadam sayarlar ya da "kızım sana söylüyorum gelinim sen anla" muhabbeti olur..nefret ediyorum sizin gibi insanlardan..zehirci ananı da al git lütfen!

aslında gönüllü hayvansever tahmin edilenden fazla bence.. ama ne gür sesli bir kampanya ne de bir girişim duymadım hiç, belki de dikkatimi çekmedi bilemiyorum.. Barınakta sefil olduklarını düşünüyorsunuz ama sokakta da güllük-gülistanlık yaşamıyorlar.. bu son 1 hafta içinde paspasa kıvrılmış, donmak üzere olan kaç kediye apartmanda yer yaptım.. millet "pireleniyoruz" dedi ama yine de kimseye tedirginlik vermeden vicdanımı rahatlattım.. bunun başka bir formulu olduğuna inanmıyorum, o barınakların düzelmesi gerekiyor..[/QUO

Yüreğine sağlık, Allah razı olsun gerçkten...

gönüllü hayvansever sayısı fazla olsa keşke dediğin gibi, o kadar çevrem var inan bir tane benim mantığımda insan yoktur, olmuyor, çok azız...

aslında gönüllü hayvansever tahmin edilenden fazla bence.. ama ne gür sesli bir kampanya ne de bir girişim duymadım hiç, belki de dikkatimi çekmedi bilemiyorum.. Barınakta sefil olduklarını düşünüyorsunuz ama sokakta da güllük-gülistanlık yaşamıyorlar.. bu son 1 hafta içinde paspasa kıvrılmış, donmak üzere olan kaç kediye apartmanda yer yaptım.. millet "pireleniyoruz" dedi ama yine de kimseye tedirginlik vermeden vicdanımı rahatlattım.. bunun başka bir formulu olduğuna inanmıyorum, o barınakların düzelmesi gerekiyor..

Yüreğine sağlık, Allah razı olsun gerçkten...

gönüllü hayvansever sayısı fazla olsa keşke dediğin gibi, o kadar çevrem var inan bir tane benim mantığımda insan yoktur, olmuyor, çok azız...

kedilere karşı aşırı hassasım her zaman. bilmiyorum melek gibi geliyorlar bana.. çok kedi besledim, hiç tırmalanmadım belki de ondan :D ama ben bir kaç ay sonra döneceğim ve onlar sokağa geri dönecekler.. aslında herhalde en şanslıları hayvanat bahçesindekiler..

kampanya derken mesela hatırlarsanız mavi kapak kampanyası olmuştu, annemler bir sürü kapak toplamışlardı :) belki o tarz dikkat çekici kampanyalar olabilir.. böylece hem onlar hem de korkanlar huzurlu olurlar..

ben böyle konularokuyunca yumuşak olamıyorum maalesef.. ben o köpeğin sahibi yerinde olsam bana düzgün bir dille anlatılmasını isterdim..ki komşularımla en büyük sorunum da bu..2 tane köpeğim var..yaşadığım yerde nerdeyse her evde köpek var..benimkilerin biri sokaktan aldığım melez bir köpek olduğu için komşuların ayakları takılsa benim zavallıdan bilirler..biri de gelip kapıma adam akıllı konuşmamıştır..arkadam sayarlar ya da "kızım sana söylüyorum gelinim sen anla" muhabbeti olur..nefret ediyorum sizin gibi insanlardan..zehirci ananı da al git lütfen!

ben de bu sokak köpeklerine karşı oluşan antipatiye anlam veremiyorum bana her zaman sokak köpekleri daha sevimli gelmiştir sahipli köpeklerden hep daha çok severim çünkü mazlumlar sevgiye muhtaçlar bir de birazcık muzurluk yapıyolarsa hafif serseri tipleri varsa daha da bi severim ben valla .

şimdiye kadar sevgiyle yaklaştığım okşayıp sevdiğim hiçbir sokak köpeğinin de ters bir hareketine rastlamadım kimin kendilerini sevdiğini kimin iğrendiğini kimin nefret ettiğini anlıyorlar ve hissediyorlar ona göre muamele ediyorlar iyi de ediyorlar

çocuklarımı da böyle yetiştireceğim değil hiçbir canlıya kendilerinden daha düşük daha değersiz bir şekilde muamele etmelerine bunu düşünmeelerinin bile ne kadar yanlış olduğunu vurgulayacağım.

yahu bir sokak köpeğinin o masum güzel gözlerinden o şirin burnundan daha güzel daha huzur verici insana yaşama sevinci veren başka birşey var mıdır dünyada çok nadirdir onlar bu dünyanın süsü özenle korunmaları gerekir doğalarına müdahale etmeden

kedilere karşı aşırı hassasım her zaman. bilmiyorum melek gibi geliyorlar bana.. çok kedi besledim, hiç tırmalanmadım belki de ondan :D ama ben bir kaç ay sonra döneceğim ve onlar sokağa geri dönecekler.. aslında herhalde en şanslıları hayvanat bahçesindekiler..

kampanya derken mesela hatırlarsanız mavi kapak kampanyası olmuştu, annemler bir sürü kapak toplamışlardı :) belki o tarz dikkat çekici kampanyalar olabilir.. böylece hem onlar hem de korkanlar huzurlu olurlar..

barınak olayı istenen bişey değil, hatta karşı çıkılan bişey. yani bazı insanlar korkuyor evet ama bütün hayvanları göz önünden kaldırmak?

sahibi tarafından saldırgan yetiştirilmemiş veya insandan bir tekme, bir taş yememiş ( ki bu çok azdır ) hayvan saldırmaz, inanmıyorum. hem insanlar hayvanları bu hale getirecek, hem de "götürün kapatın bunları" çok haksızlık değil mi?

bu konu çok geniş aslında, ama barınaklar ı ıh şahsi fikrim :34:

ben de bu sokak köpeklerine karşı oluşan antipatiye anlam veremiyorum bana her zaman sokak köpekleri daha sevimli gelmiştir sahipli köpeklerden hep daha çok severim çünkü mazlumlar sevgiye muhtaçlar bir de birazcık muzurluk yapıyolarsa hafif serseri tipleri varsa daha da bi severim ben valla .

şimdiye kadar sevgiyle yaklaştığım okşayıp sevdiğim hiçbir sokak köpeğinin de ters bir hareketine rastlamadım kimin kendilerini sevdiğini kimin iğrendiğini kimin nefret ettiğini anlıyorlar ve hissediyorlar ona göre muamele ediyorlar iyi de ediyorlar

çocuklarımı da böyle yetiştireceğim değil hiçbir canlıya kendilerinden daha düşük daha değersiz bir şekilde muamele etmelerine bunu düşünmeelerinin bile ne kadar yanlış olduğunu vurgulayacağım.

yahu bir sokak köpeğinin o masum güzel gözlerinden o şirin burnundan daha güzel daha huzur verici insana yaşama sevinci veren başka birşey var mıdır dünyada çok nadirdir onlar bu dünyanın süsü özenle korunmaları gerekir doğalarına müdahale etmeden

cincikk eğer bir köpek insanlara çirkin geliyorsa sevmiyorlar...illa sevimli olması lazım..yani bildiğin golden gibi pinscher veya terrier gibiyse sorun yok..güzel köpek oluyorlar,sevilmeyi hakkediyorlar..ama köpekcik iri,melez hele de sakat veya hastaysa o zaman sevilmeyi hakketmiyor..tavır bu..yalnız ben karmaya çok inanırım..kedi,köpek zehirleyen,tekmeleyen,eziyet eden insanların hayatında mutlaka kötü şeyler olduğuna tanık olmuşumdur.."etme bulma dünyası"derler ya öyle işte..sonra "benim başıma bu neden geldi" diye sorarlar..nasıl da "annem olsa zehirlerdi" diyebiliyorlar..bunu nasıl rahatlıkla yazabiliyorlar..katillikten başka bir şey değil..sadece hukuken cezası az o kadar..adam öldürmekten farklı bir durum yok.

Bizde evimizde muhabett kuslari besliyoruz kuslarimizin kafesi 7/24 aciktir evin icinde gezip duruyorlar hatta biz hangi odaya gitsek onlardan pesimizden gelir ilk baslarda geldiginde biraz urkmustum elime falan almaya calisincs acaba zarar verirmiyim diye ama alistik birbirimize gerci annemi daha cok severler:-) :-) simdi bir tanesi geldi yanagimi isirdi gitti evimize ,misafir gelince kafeslerini ortuyoruz cunku bazi insanlarin kanatli hayanlara karsi fobisi olabliyor simdi benim o misafileri suclamam gerekmez degilmi cunku bazi misafirlerimiz cidden asiri derecede korkuyorlar

babam tam bir hayvan severdir..sevmek ne ki delisi hatta..kediler,köpekler,kuşlar...aklınıza ne gelirse..özellikle sokak hayvanlarına karşı çok ilgilidir..onlara özel mamalar alır,yiyecekler alır..barınaklar yapar..

geçen gün yine kedilerine yiyecek verirken yanına bir genç yaklaşmış;

amca demiş,sen bu hayvanlara yapacağın masrafla 3-5 aile geçindirirdin,onlara yardım yapardın..daha sevaba girerdin demiş.

babam da aynen şöyle demiş; oğlum ihtiyacı olan insanlara yardım eden çok kuruluşlar,insanlar var..ama bu bi çarelere yardım eden kaç kişi var? bırak günahını sevabını da ben düşüneyim..

Son düzenleme:
Bende sizin gibilere sinirleniyorum böyle fake hayvanseverlik benim midemi bulandırıyor..neymiş onunkide canmış görende sanırki hayatanızda hiçbir canlıyı incitmiyorsunuz tavuk yemiyorsunuz neyse sinirlendim bak şimdi..görüyorum böyle insanları köpek bakıyor ama yan tarafta kedi ölse umrunda değil..
Hayvanseverlerde böyle işte :) napıcaksın atsan atılmaz satsan satılmaz varsa yoksa köpek..kaç tane köpek sahibi gördünüz çıkıpta tavuklara yapılan eziyeti kınasın taksimde toplansın eylem yapsın kaç tane hayvansever gördünüz ineklerin danaların etlerinin kesilmesine satılmasına karşı çıkmış?? Şimdi utanmadan kalkar birkaçı onların eti yenir der bende deliririm..
hayır insana benziyor diye yakınlık duyacaksanız gidin maymun alın bakın enazından evrimden önce aynı türe aittik.. (şimdi burası biraz garip bir yer evrimide kabul etmezler)

ben de karşımdakileri bilgi sahibi zannetmiştim, bilgi sahibi olmalarına rağmen böyle vicdansız şeyler yazabiliyorlar diye çok üzülmüştüm, meğer bilgisizlermiş yahu!

hayvan severlik sizin bu saydığınız tavukmuş danaymış vs, kimseler yemesin, yenmesin demek değildir. VEGAN olan insanlar yapar bunu, ne et-balık-tavuk, ne de herhangi bir hayvansal gıda tüketirler (süt, peynir, yumurta vs yemezler) bu kişilere vegan denir, hayvan sever değil.

hayvan sever ile veganın ortak özelliği ise, hayvanların zevk için (avlanma), kürkü, dişleri için (tilkiler, filler gibi), ya da işte böyle birileri korktuğu için öldürülmelerine karşı çıkmalarıdır. ha kafanızı yormayın, yasamhakkinasaygi.com sitesine girerseniz, ki üyesi olduğum nice siteden birisidir, filinden yunusuna, maymunundan kedilere köpeklere kadar bir çok hayvan için çırpınıldığını, TC numaraları ile imzalar atıldığını görürsünüz. siz hiç kendinizden başka bir canlı için TC numaranızı dağıttınız mı sağa sola? ben çok yaptım/yapıyorum/yapıcam. sahte hayvan severlikle itham ettiğiniz kişileri tanımıyorsunuz bile, ama ahkam kesmeye gelince maşallah.

ayrıca köpekleri insanlara benziyor diye yakınlık duymuyoruz, insana benzemiyor diye yakınlık duyuyoruz!!! köpeklere olan düşmanlığınız neden gelmektedir acaba? yoksa siz "ya köpeğin ya ben" gibi bir şey dediniz sevgilinize köpeğini mi tercih etti? buna benzer bir şey olmuş olması lazım, başka türlü böyle bir düşmanlığı anlayamam, konduramam.

barınak olayı istenen bişey değil, hatta karşı çıkılan bişey. yani bazı insanlar korkuyor evet ama bütün hayvanları göz önünden kaldırmak?

sahibi tarafından saldırgan yetiştirilmemiş veya insandan bir tekme, bir taş yememiş ( ki bu çok azdır ) hayvan saldırmaz, inanmıyorum. hem insanlar hayvanları bu hale getirecek, hem de "götürün kapatın bunları" çok haksızlık değil mi?

bu konu çok geniş aslında, ama barınaklar ı ıh şahsi fikrim :34:

mesela siz barınak deyince "bir alana kapatmak" olarak algılıyorsunuz.. bende aynı şeyleri eve hapsedilen büyük köpekler için düşünüyorum :) çünkü safkan bir Husky'i 100m2 lik bir alana kapatamazsınız.. bu eziyettir o hayvan için..

barınaklardan kastım bir alana sıkışmış yüzlerce hayvan değil.. bilmiyorum hiç izledinizmi Amerika da çok meşhur bir program vardır.. Tr'de de yayınlandığını duymuştum.. "The Dog Whisperer"
orada köpek barınaklarını gösterir bazen.. kocaman bir arazi, uzman ekipler, veterinerler hatta köpek diyetisyenleri.. Şimdi çok ütopik geliyor ama aslında sağlam bir kampanya ile olmayacak birşey de değil..

cincikk eğer bir köpek insanlara çirkin geliyorsa sevmiyorlar...illa sevimli olması lazım..yani bildiğin golden gibi pinscher veya terrier gibiyse sorun yok..güzel köpek oluyorlar,sevilmeyi hakkediyorlar..ama köpekcik iri,melez hele de sakat veya hastaysa o zaman sevilmeyi hakketmiyor..tavır bu..yalnız ben karmaya çok inanırım..kedi,köpek zehirleyen,tekmeleyen,eziyet eden insanların hayatında mutlaka kötü şeyler olduğuna tanık olmuşumdur.."etme bulma dünyası"derler ya öyle işte..sonra "benim başıma bu neden geldi" diye sorarlar..nasıl da "annem olsa zehirlerdi" diyebiliyorlar..bunu nasıl rahatlıkla yazabiliyorlar..katillikten başka bir şey değil..sadece hukuken cezası az o kadar..adam öldürmekten farklı bir durum yok.

aynen dediğin gibi. insanlar kendilerini çok önemsiyorlar dünyanın efendisi tek sahibi sanyorlar oysa hepimiz ekolojik dengenin birer unsurlarıyız ayrıca insanlar hayvanlara minnet borçludur çünkü onlardan faydalanıyoruz ekolojik sistemin dengesini sağlayarak uygun yaşam koşullarının sağlanmasında bize yardım ediyorlar. bilmem bana hiçbir köpek hiçbir kedi çirkin gelmiyor hele de sokak hayvanları hiç çirkin gelmiyor ne kadar pasaklı olurlarsa ne kadar hasta olurlarsa olsunlar. hangisini sevsem hep peşime takılırlar benimle yürürler eve kadar.

bir de eğer bir mahallede sokatat vs. sokakta hayvanlar varsa korkmam ben orada yaşayan insanlardan demek ki sevip besliyorlar kovmuyorlar derim bu insanlardan kimseye zarar gelmez derim. Allahtan öyle bir mahallede yaşıyorum yazın dükkanlarının camlarına '' bu katilin aldığı komik cezayı unutmayın' diye bilgisayar çıktısı şeklinde kağıda ufuk günaydın' ın resmini basıp asan, dükkanlarının önünde kedileri besleyen dükkanlara özgürce girip çıkmalarına izin veren esnafların yoğunluğunu oluşturduğu, yazın sere serpe kaldırımın ortasna yatıp uyumuş köpecikleri rahatsız etmemek için kaldırımdan inen insanların olduğu mahallemden hiç ayrılmak istemiyorum

nedenini hep düşündüm. .
şu aklıma geldi. elimde ağabeyime hediye aldığım parfüm vardı torbada. acaba dedim onun kokusunumu aldılar.ve bu koku onları rahatsız etti. hoş paket içindeydi.. yada o alanı sahiplendiler ve bir yabancının geçmesinii saldırımı olarak düşündüler.ki çok kişi ordan geçer. çünkü kestirmedir ..
yani aklıma gelen nedenler bunlar.
bütün bu yaşadığım şeyd en sonra bile yine sokok köpeği görsem en yakın markete gider bir şeyler alır yediririm. yine onların başını okşarım. sanırım çok güçlü bir yapım varki bu olay bende fobi yaratmadı onlara karşı..
bendede böyle bie olay oldu. ama korkmadım hiç. okadar güzel gözleri avrki göz teması önemli bence:17:

xxcarayzxx neyse niki şu yazdıgı yazıyı buladım ama sana yazıyorum

Ya sen iyimiin danalar, tavuklar allah bize yiyelim diye sunmuş. haram olsa yasak olsa neden bunun bayramı olsun? mantıklı konuş cahilce yorumalra luzüm yok. Burda laf olsun torba dolsun diye yazmışsın , tavuklara nerde işkence yapıldı duymadık senmi duydun ? iğrenç bir ördek tecavuzu yaşandı geçen aylarda yer eyrinde oynadı sadece köpek için savaşmıyoruz bu ülkede.

Köpeğe gene tecavuz edilmiş dün gazatede yazıldı , kedinin kolunu kezap dökülüyor, kedinin canı çıakna kadar yerde tekmeleniyor, köpeğin böğreni alıyorlar ya.............

Mantıklı ol hangi hayvana zarar gelse ben üzülürüm kuşlara bile mikserden ekmek geçirip dagıtan biriyim ben hergün!

Bukadar HAYVAN sever insana fake dersen sen kazançlı çıkmassın inan
:34:

aynen dediğin gibi. insanlar kendilerini çok önemsiyorlar dünyanın efendisi tek sahibi sanyorlar oysa hepimiz ekolojik dengenin birer unsurlarıyız ayrıca insanlar hayvanlara minnet borçludur çünkü onlardan faydalanıyoruz ekolojik sistemin dengesini sağlayarak uygun yaşam koşullarının sağlanmasında bize yardım ediyorlar. bilmem bana hiçbir köpek hiçbir kedi çirkin gelmiyor hele de sokak hayvanları hiç çirkin gelmiyor ne kadar pasaklı olurlarsa ne kadar hasta olurlarsa olsunlar. hangisini sevsem hep peşime takılırlar benimle yürürler eve kadar.

bir de eğer bir mahallede sokatat vs. sokakta hayvanlar varsa korkmam ben orada yaşayan insanlardan demek ki sevip besliyorlar kovmuyorlar derim bu insanlardan kimseye zarar gelmez derim. Allahtan öyle bir mahallede yaşıyorum yazın dükkanlarının camlarına '' bu katilin aldığı komik cezayı unutmayın' diye bilgisayar çıktısı şeklinde kağıda ufuk günaydın' ın resmini basıp asan, dükkanlarının önünde kedileri besleyen dükkanlara özgürce girip çıkmalarına izin veren esnafların yoğunluğunu oluşturduğu, yazın sere serpe kaldırımın ortasna yatıp uyumuş köpecikleri rahatsız etmemek için kaldırımdan inen insanların olduğu mahallemden hiç ayrılmak istemiyorum

ayy ne güzel mahalleymiş orası :16:

mesela siz barınak deyince "bir alana kapatmak" olarak algılıyorsunuz.. bende aynı şeyleri eve hapsedilen büyük köpekler için düşünüyorum :) çünkü safkan bir Husky'i 100m2 lik bir alana kapatamazsınız.. bu eziyettir o hayvan için..

barınaklardan kastım bir alana sıkışmış yüzlerce hayvan değil.. bilmiyorum hiç izledinizmi Amerika da çok meşhur bir program vardır.. Tr'de de yayınlandığını duymuştum.. "The Dog Whisperer"
orada köpek barınaklarını gösterir bazen.. kocaman bir arazi, uzman ekipler, veterinerler hatta köpek diyetisyenleri.. Şimdi çok ütopik geliyor ama aslında sağlam bir kampanya ile olmayacak birşey de değil..

kocaman bir arazi, uzman ekipler, veterineler... ne de güzel söyledin. ama ütopik geliyor değil, bildiğin hayal çünkü bu şuanda.

senin dediğin şeyi çok isterdim rahat bi ortamda yaşayacaklarsa ama hayvanlar gözümüzün önünden gitsin diye değil de, insanların hışmından kurtulsnlar diye...

bütün ülkedeki hayvanlar için bahsettiğin tarzda barınaklar, gönüllü eliyle, kampanyasıyla yapılacak şeyler değil. bir tane yaparsın, on tane yaparsın, peki ya diğerleri?

Back
X