- Konu Sahibi istanbulgibi
-
(null)
Böyle bi durumda ben olsam sevinç çığlıkları atardım, hepsini bakardım..
Sizin sorununuza gelirsek tavuk bulyon içine ekmek katın akşamdan bahçenizin dışına koyun ancak köpekler aç oldukları için birbirlerini yemelerini istemiyorsanız farklı bölgelere farklı mama kaplarında koyun yanına su koyarsanız bahçenizi terkederler.. Devam eden zamanda ister onları doyurursunuz, ister bırakırsınız bu sizin vicdanınıza kalmış..
(null)
Aynı yöntemle,onları başka bir noktaya çekebilirsiniz.
Yani bahçeden uzak bir yere mama bırakırsanız,oraya giderler herhalde.
Hortumla sula onları,hem hava da sıcak üşümezler fakat uzak tutucu bir etki yapacaktır.Muhtemelen başta biri kokusunu bıraktı bahçede bir yere sonra hepsi yuva edindi :) Hortumla sula onları düzenli biçimde,bir süre sonra giderler.Sakın yem falan koyayım deme iyice yapışırlar.
Pardon ben size hayvan düşmanı muamelesi mi yaptım, 3 köpeğim mahallemde beslediğim 24 kedim 12 köpeğim, düzenli barınak ziyaretlerim, dernek üyeliğim varken kim hayvan doyurur kim doyurmaz ayırabilirim ve size sadece ben olsam sevinç çığlıkları atardım dedim ve bunu sizi yermek maksatlı yapmadım zaten açıkça onları beslediğinizi söylemişsiniz.. Bende size fikir verdim.. Biz insanlara kapınızın önüne sadece su bırakın diye yalvarırken sizin yaptığınız büyük özveri.. Neden bu kadar yanlış anladınız anlayamadım..
işin içine vicdan sokmanız hoş olmadı. ondan bahsettim. ne kadar güzel hayvanlara merhamet etmeyenin insanlığından şüphe edilir zaten. ben de bu niyetle onları besledim. ama sonra baktım bu iş beni aşmaya başladı. dediğim gibi bebeğim var ve onu düşünmek korumak zorundayım. dünkü olaya kadar onlardan kurtulma gibi bir niyetim yoktu. bebeğime saldırdıklarını görünce annelik içgüdülerim beni buna itti. kaldı ki belediyeye de haber verebilirdim. ama haberlerde görüyoruz. hayvanları toplayıp ormanlara bıraktıkları, açlıktan öldüklerini iddia ediyorlar. sadece bir iddia ama ben gerçek olma ihtimalini göz önünde bulundurup, ormana bırakmalarından korktuğum için belediyeye haber vermedim onlara zarar vermeden bahçemden uzaklaştırmaya çalışıyorum
yanlış anlamışsınız vicdandan kastım şuydu, bir müddet dışarıya mama koyunca onlar dışarı yönelirler sonrasında dışarıda beklerler ister mama koyarsınız ister koymazsınız bu sizin vicdanınızla alakalıdır kimse sizi sorgulayamaz bu konuda.. ancak bu zamana kadar hayvanları birazcık tanıdıysam kolay kolay saldırmazlar, heleki siz onları doyururken çocuğunuza zarar vermeleri düşük bir ihtimal, oyun oynamaya çalışıyor olabilirler mi acaba, ki oyun dahi oynasalar çocuğunuz uzak kalmalı köpeklerden zarar verme ihtimalleri düşükde olsa ne yazık ki var..
belediyeyi aramamakla çok iyi ettiniz, belediye bakım evleri -aslında morg olarak nitelendirmekte fayda var- ölüm yuvaları.. köpekler barınaklarda er ya da geç ölür, ormanlarda hayvansever gruplar köpekleri besliyorlar ancak ülkemizde hayvanseverlerin giremedikleri barınaklar bile var ki halini anlatmaya dil varmaz..
son olarak söylediğim gibi onlar aç oldukları için ve siz onları doyurduğunuz için bahçenizin dışında onları beslerseniz artık bahçenize gelmezler havalar soğuk olsa idi battaniye söyleyebilirdim hatta çok küçük çelimsiz olanlar için dışarıda çimenlik bi alana battaniye vb koyarsanız bahçenizi yuva yapmazlar..
(null)
Muhakkak işe yarar bende daha önceden kapımın önüne bırakıyordum gelen köpeklerle benimkiler karşılıklı havlamaya başlayınca uzaklaştırdım mamayı şimdi sorun yok.. Keşke herkes sizin gibi özverili olsa barınağa gelen yemeklerin içinden peçete, limon kabuğu, kürdan daha neler beler çıkıyo hayvancıklar yemek zorunda kalıyo, herkes sizin gibi düşünse barınaklat kedi-köpek dolmaz.. Teşekküt ederim onlar adına..
(null)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?