köprüden önce son çıkış

Ailesi kendi halinde insanlar gibi.
Kötü olmayabilirler.Örneğin,bizde kalın haftanın dört günü,biz içiçe olmayı severiz deseler kötüler diyemezsin,adetleri öyle dersin,ama bu seni rahatlatmaz,bunalırsın,bıkarsın.
Bebeğin olduğu zaman kendine anne dedirtse ,eşin bunda ne var der,seni anlamaz.
annemin ismini koyacağız,bizde böyle dese zoruna gider.Yani iyilik kötülük değil,tamamen kültür farkı asıl sorun.Bu dediklerimi de normal karşılayanlar vardır,onlarda da öyledir,alışmışlardır.Fakat bir çoğuna zor gelir...

Ben seni çok seviyorum,gerisi teferruat,ortak bir yol bulalım,senin de fikrin ve rahatın önemli benim için demiyor yani.Varsan varsın bu işte,yoksa bana zaman kaybettirme,kimbilir kimleri kaçırıyorum şu anda der gibi o_O.
Bana da boyle diyen biri olmustu. Adam tutturdu benim dedigim yerde yaşıcaz diye. Halbuki en başta "senin memleketindr olmasin benim memleketim de olmasin ikimiz secelim yasayacagimiz yeri "demisti. Kendi dedigi sehri tutturunca (kendi memleketine 1 bucuk saat uzaklikta benim memlketime 8 saat uzakliktaydi) bencil diye vurdum totosuna tekmeyi. Bana bencil geliyor kizin gorusunu almayan kisiler

Aldıklarıma hiç karışmaz cimri hiç değil. Ailesi onu dinler fikri hep önemlidir onlar için. Siyasi görüşü özgürlükçü olmaktan yana güneydoğunun solcusu. Ailesi evli çocuklarının hayatına karışmıyor ama gelinleri yok. Aile kalabalık 8 kardeşler.
tek erkek çocuk mu?
zaten kız aileleri karışmaz.
her zaman erkek aileleri geline hayatı zehir eder.

bdv de okumuşsundur.
erkek anaları, oğulları evlenince vicdansız bir şeye dönüşüyorlar.

bir de sen soğuduğunu yazmışken, neden tekrar başa sardın?

Üç kere görüştük tabi hep hayırlı bir durum olursa gelip gideriz zaten çok fazla gelip gideceğiz diyordu. Özledim desem sen gittin diyordu hakkın yok.

sen çatışmaların olduğu ortamdan tayin istedin diye seni suçlaması ise tam bir düşüncesizlik.

eğer profildeki yaşın doğruysa, belki evlilik yaşın, anne olma yaşın geçiyor diye korkuyor olabilirsin. ancak evlilik çok matah bir şey değil, onu söyleyeyim.

sevgilin çok katı ve anlayışsız, sen ise mülayimsin. çok üzülürsün.

ya da evlen de gör.

hayırlısı olsun.

tek erkek çocuk mu?
zaten kız aileleri karışmaz.
her zaman erkek aileleri geline hayatı zehir eder.

bdv de okumuşsundur.
erkek anaları, oğulları evlenince vicdansız bir şeye dönüşüyorlar.

bir de sen soğuduğunu yazmışken, neden tekrar başa sardın?

sen çatışmaların olduğu ortamdan tayin istedin diye seni suçlaması ise tam bir düşüncesizlik.

eğer profildeki yaşın doğruysa, belki evlilik yaşın, anne olma yaşın geçiyor diye korkuyor olabilirsin. ancak evlilik çok matah bir şey değil, onu söyleyeyim.

sevgilin çok katı ve anlayışsız, sen ise mülayimsin. çok üzülürsün.

ya da evlen de gör.

hayırlısı olsun.
İki erkek çocukları var büyüğü aileyi omuzlayan erkek çocuk diğeri şımarık olan.

İki erkek çocukları var büyüğü aileyi omuzlayan erkek çocuk diğeri şımarık olan.
Benim sevgilim büyük olan. Bir kere geri dönüşü oldu ama artık olmaz . Yaşanmışlıklar var seviyorum da ama bazı sorunları çözemiyorum. O ise evlenelim herkes görecek ne kadar mutlu olduğumuzu diyor. Beni mutsuz etmedi de.

Benim sevgilim büyük olan. Bir kere geri dönüşü oldu ama artık olmaz . Yaşanmışlıklar var seviyorum da ama bazı sorunları çözemiyorum. O ise evlenelim herkes görecek ne kadar mutlu olduğumuzu diyor. Beni mutsuz etmedi de.
Zaman geçiyor evlenelim modunda sömestr tatili diyor. Ben nasıl nişanlanıyım bu kafayla .

Aileni dinle, yoksa çok üzülürsün.

Ailesi onu dinler fikri hep önemlidir onlar için

Ailesi neden "hep" onu dinliyor ? Diğer aile bireylerinin düşünceleri yok mu? Her zaman sevgiliniz mi haklı ve mantıklı? Ailede en akıllı, zeki o mu her daim? Bu nasıl özgürlükçü düşünce? Evlendiğinizde çekirdek ailenizde bu durum değişecek mi? Sevgiliniz "hayatım bu yaşıma kadar ailemizde tüm kararları ben aldım (çünkü en akıllı benim) ama bundan sonra senin fikrini de soracağım ve mantıklıysa tabiki seni dinlerim" diyebilecek mi? Diyemeyecek...

Çoğunluk benzer şeyler yazmış ama siz devamlı bahaneler üretiyorsunuz ve bizi dinleyeceğinizi sanmıyorum.

Haksız çıkmayı ve çok mutlu olmanızı gönülden isterim...

Ailesi neden "hep" onu dinliyor ? Diğer aile bireylerinin düşünceleri yok mu? Her zaman sevgiliniz mi haklı ve mantıklı? Ailede en akıllı, zeki o mu her daim? Bu nasıl özgürlükçü düşünce? Evlendiğinizde çekirdek ailenizde bu durum değişecek mi? Sevgiliniz "hayatım bu yaşıma kadar ailemizde tüm kararları ben aldım (çünkü en akıllı benim) ama bundan sonra senin fikrini de soracağım ve mantıklıysa tabiki seni dinlerim" diyebilecek mi? Diyemeyecek...

Çoğunluk benzer şeyler yazmış ama siz devamlı bahaneler üretiyorsunuz ve bizi dinleyeceğinizi sanmıyorum.

Haksız çıkmayı ve çok mutlu olmanızı gönülden isterim...
Olan bitenden bahsediyorum onu da karalayamam. Neden dinliyor çünkü doğru şeyleri söylüyor. Yıllarca babası gurbetteyken ailesinin yanındaymış.

Askimdan olsem annemi babami cignemem. Mutlaka vardir bir bildikleri. Bu arada ben Trakyadan Egeye geldim ben bile bocaladim. Sehir degistirmek bile kolay degil, yapamazsiniz.

O zaman, ailemin bana ihtiyacı var,onları bensiz bırakamam modunda demekki.Ve sanırım sana ikinci planda olmak düşecek.
Evlenirsen çok zorlanacaksın.Biz bunları çok yakınımız birine de söyledik.Ama evlendi.Şimdi,"o mesajlarınızı okuyup okuyup ne kadar haklılarmış,ben körmüşüm diyorum" diyor her fırsatta.Karar senin,inşallah mutlu olursun...

Anaaaa bizde eşimin görevinden dolayı burdayız. Buralar çok güzel(merkez) Doğma büyüme İstanbulluyum. Okuluda orda okudum. Ama buraya bayılıyoruz. Yani muhtemelen gelsen sende seversin. Ama şöyle bi durum var; burda aileler çok kalabalık. O kadar ki 2+1 daire yapılmıyo. Yada biz bulamadık. Muhtemelen senin erkek arkadaşınında öyledir. Geldiğinde sürekli bi misafir ağırlama durumunda kalırsın. Bide gerçekten ailen onaylamıyosa mutlaka altında bişey vardır. Bi his vardır. Tekrar gözden geçir derim.

Back
X