- 23 Temmuz 2014
- 6.471
- 17.666
- 448
Gerçekten durumu kötü mu acaba ? Ablanizin 1 ev vermiştir verse verse belki sizede verir ileride uzulmeyinMerhaba,yazıp yazıp siliyorum.En özelini yazmak ne kadar zormuş.annem konu.iki kardeşiz ve evlat ayrımı çok yapıyor ben 45 yaşımdayım ve bana sana bişey vermek istemiyorum senin durumun iyi ablanın durumu kötü ona yardım edicem diyor.Maddi olarak ciddi meblalar ev araba gibi yardım yapıyor bende 4 yldır süren bu olayda ailemle konuşmuyorum.çok da üzülüyorum.bir tarafım para annemin istediğine verir deyip affediyor,diğeri adaletsizlik yapıypr diyor affetmiyor.siz olsanız napardınız?
Evet diğer kardeşim sürekli acındırır ben aç olsam bile tokum derim.dediğim gibi hazmedemedim kabullenemedim gittiİki teyzem var. Biri yan gelip yatar ağlar açım diye. Annesinden akrabadan para dilenir kocam getirmiyo der
Diğeri pis demez yapmam demez ne iş bulsa çalışır didinir. Çocuklarımın hevesi bişeyde kalmason der. Birgünde kocasını kötülemez
Ama bilin bakalım tüm sülale kime para gönderir.
Bu mevzularda en çok ağlayan kimse ona daha çok verirler acırlar. Gözlerinin önünde kuru ekmek ye umursamazlar. Önce ağlaman lazım
En çok üzüldüğümde haksızlık ve değersizlik….Şuan eşim tam olarak bunu yaşıyor !!!
Biz evlenirken eşimin ailesi siz iki kişi çalışıyorsunuz kendiniz yapın ne gerekiyorsa demişlerdi. Ben 22 eşim 25 sap gibi iki başımıza kaldık Rabbime sonsuz şükürler olsun yardım etti yaptık. Evimizi arabamızı aldık.
Bir çok şeyden feragat ettik. Borç ödemek için. Sahip olduğumuz neyimiz varsa Allahın izniyle eşimle ikimiz yaptım. Misafir gibi katıldılar eşimin anne babası.
Gün geldi devran döndü şimdi eşimin kardeşi evleniyor iki ay önce nişan yapıldı.
Nişanda kayınvalidemin neler yaptığını görünce şok geçirdim. Nişan hediyeliklerine kadar düşünmüş. Takısı bohçası ayakkabısı çantası herşeyini en ince ayrıntısına kadar düşünmüş.
Ayrıca EV ve ARABA da veriliyor kendilerine.
Onlarda iki kişi çalışıyor ama onlara kendiniz yapın denmedi. Eşim yapılanları görünce anladı değerini.
Üzülme diyeceğim ama kendimizden biliyorum insan üzülüyor, değersizlik hissi çok kötü bişey. Rabbime havale et. Boynuzsuz koyunun boynuzlu koyundan hakkını alacağını bildiren Rabbim bizimde hakkımızı onlarda koymasın inşallah.
Görüşmemekle iyi ediyorsun bence.
Görüp sinirin bozulmaz en azından.
Ben olsam konuşurdum annemle.İçimdeki herşeyi dökerdim.Yaptığı haksızlığı yüzüne vururdum.Yüzleşirdim.Sert de olurdum.Sonra kendi haline bırakırdım.Hala değişen hiç bir şey yoksa ne kızkardeşimle ne annenle görüşürdüm.Silerdim onları.Kangren olan kolu kesip atarsanız daha çabuk iyileşirsiniz.En çok üzüldüğümde haksızlık ve değersizlik….
Bende öyle yaptım canım ama mutsuzumBen olsam konuşurdum annemle.İçimdeki herşeyi dökerdim.Yaptığı haksızlığı yüzüne vururdum.Yüzleşirdim.Sert de olurdum.Sonra kendi haline bırakırdım.Hala değişen hiç bir şey yoksa ne kızkardeşimle ne annenle görüşürdüm.Silerdim onları.Kangren olan kolu kesip atarsanız daha çabuk iyileşirsiniz.
Hiç olmayın.Boşverin,istediklerini yapsınlar.Siz elinizden geleni yaptınız.Bakın anneniz evlat ayırımı yapıyor.Bence kötü bir anne.Bende öyle yaptım canım ama mutsuzum
Annendeki sabır ve iyi niyet keşke bende de olsaBenim ananem de hep aynısını yaptı. Annem çalışıyor maaşı var diye hep diğer iki çıcuğuna para gönderirdi. Anneme ise ne örneğin ev makarnası mı getirecek,ne kadara aldıysa parasını isterdi.Annem ise hiç şikayet etmez,ananem ne dese yapardı. Aradan yıllar geçti ananem rahmetli oldu. Şimdi o iki evladı o kadar imkana rağmen maddi sıkıntı çekiyor. Onlara alınan şeyleri hep çarçur edip bitirdiler. Allah ın adaleti büyük. Aldıkları paraların bereketi olmadı.
İnsanız,bazen sabredemiyoruz,kızgınlıkla kötü düşünüyor olabiliriz.Bakın şimdi bu olayda sizin bir suçunuz yok.O vicdan muhasebesini siz yapmayın.Bırakın onlar yapsın.Siz kendi çekirdek ailenize odaklanın.Annendeki sabır ve iyi niyet keşke bende de olsa
Zaman zaman anneme kızardım. Çünkü ananem dayımın ve teyzemin çocuklarını bile bizden daha çok severdi ve çok belli ederdi. Annem sanki üvey evlat gibiydi. Her hastalandığında koşan annem ama hiç yaranamayan da annem... Babamda bu yüzden anneme çok kızardı. Kısacası annem hep zor durumda kalan taraf olurdu.Annendeki sabır ve iyi niyet keşke bende de olsa
Banada eşim ve arkadaşlarım kızıyor.O kadar doğru yazmışsınız ki.Ben kendi adıma salak gibi hissediyorum bazanZaman zaman anneme kızardım. Çünkü ananem dayımın ve teyzemin çocuklarını bile bizden daha çok severdi ve çok belli ederdi. Annem sanki üvey evlat gibiydi. Her hastalandığında koşan annem ama hiç yaranamayan da annem... Babamda bu yüzden anneme çok kızardı. Kısacası annem hep zor durumda kalan taraf olurdu.
Neden susuyor annem diye kızardım. Bilemiyorum belkide annem öyle mutluydu... Yani onun yaptıklarını görmezden gelerek kendini savunmaya almıştı. Nasıl olsa ananemin değişmeyeceğini biliyordu. Çocukluktan beri devam eden bir süreci değiştiremeyeceğini anladığı için kabullenip kafasına takmıyordu. Ananem ölmeden önce anneme hakkını helal et senin hakkın çok geçti demiş. Belki de ananem de tüm gerçeği biliyordu, nasıl olsa annem onu hep sevecekti. Diğer evlatlarının sevgisini kazanmak için onlara destek olması gerektiği.... Çok uzun yazdımbu vesile ile size içimi dökmüş oldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?