Kopuk aile ilişkileri

Sen doğrucu bir yapından dolayı kaybetmiş , diğer kardeşin ise yalaklık yapmıştır kazanmıştır. Bu meseleler hep olur. Ama annenin, iki çocuğuna da DURUMLARI OLMASA/OLSA DAHİ eşit davranması gerekli. Evet belki senin durumun, öteki kardeşten iyidir. Bir araba bir ev istemezsin belki ; ama önemli olan maddi sevgi değil manevi sevgisini göstermesidir. Sevgi anlamında da ketun bir anneniz var ise; içindekileri söyle konuş. Bir şey kaybetmezsin . Anne olan anlar

Annaanneniz gerçeği bilse de ayırım yaptığı için hiç kendini kötü hissetmemiş.Keşke ölürken değil yaşarken pişman olsaydı.
Annenize üzüldüm.Herkese hakettiği değeri vermek lazım bu hayatta.

O kadar güzel yazmışsınız ki bütün anne babalar okumalı bence

İşin ilginç yanı annem hiç şikayet etmedi. Ben ne yapıyorsam Allah rızası için yapıyorum karşılık beklemiyorum derdi her zaman. Belki içten içe üzülmüştür ama ağzın bir offf kelimesi çıkmadı. Hep olumlu bakıp pozitif düşünürdü. Ben yaşım büyüdükçe bazı şeyleri farkettim. Napalım annemin huyu böyle derdi. Ahh annem nasıl da güçlü. Keşke öyle olabilsek, hiç kafaya takmadan yolumuza devam edebilsek.

İşte ben öyle dayanamazdım.Hepsini de siler atardım.Kafama da takmazdımSabırla,güçle alakası var mı bilemem ama haksızlığa gelemiyorum.Yani annemin böyle huyu olsa,tüm evlatlarına kötü olsa onu da kabul ederim.Payına düşen neyse o.Eşit olduğu sürece sorun yok.Ama ötekileştirilmek,dışlanmak çok daha kötü bir his.

Evet ben de bu kadarını kaldıramaz mutsuz olurdum ama demek istediğim annem mutluydu, annesinin değişmeyeceğini biliyordu ve kendini belki de kafasına takmayarak rahatlatıyordu. Önemli olan nasıl mutlu olıyorsak o şekilde devam etmek.
Kendisi vaktiyle ayrımcılığa uğradığı için evlatlarına karşı çok adaletli davranır. Bana bir tane el havlusu alsa; abime ve ablama da aynısından alır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…