köpüklü nefis türk kahvesi için

joli_joli

Nirvana
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2009
790
550
648
Ankara
kızlar ben kahveyi çok severim tabi fal bakmayıda :) ama ne yazıkki türk kahvesi yaparken bi türlü köpüklü, leziz bi kahve yapamıyorum. köpük olsada hemen kaçıyor.bazen dışarda kahve içtiğimde fincanın yarısına kadar dayanıo köpüğü.sizin bu konuda tavsiyleriniz var mı? ne tür kahve kullanıyosunuz? kahveyi nasıl pişiriyosunuz acaba?

aynen bende buza yakın suyla pişiririm. kahveyi tatlı kaşığıyla ölçerim. ocağa koymadan önce alt tarafını karıştırırım. kısık ateşte pişiririm. içinde kaşık kesinlikle koymam. cezveyi ateşe koyduğum andan itibaren, cezvenin sapından tutup ufak ufak aşağı-yukarı yönünde zıplatırım. köpük kenarlardan kabarınca fincanlara tatlı kaşığıyla paylaştırırım. biraz daha kaynatırım. servise hazır olur.
eğer imkanınız varsa,özel kahveciler mutlaka vardır yaşadığınız yerde,çift kavrulup taze taze çekilmiş alırsanız da çok lezzetli olur. asıl köpük yapan kabuk kısmıdır,ince kabukları vardır kahvenin onlarla birlikte çektirin. afiyetler olsun

Şeker ve kuru kahveyi kuru cezvede eze eze karıştırırım. Üstüne suyu ekler kaşıkla şöyle bir çevirdikten sonra bir daha hiç karıştırmam. Ağır ağır pişer, çok da köpüğü olur, deneyiniz.

ben bir keresinde seker yerinde tuz koymustum inanilmaz köpürdükaydirigubbakcemile3
tabi icenlerin hepsi teker teker tükürdüler:hulya:

bendensin canım..kaydirigubbakcemile5 ama küp şeker kullanmayın..toz şeker ve kahveyi suyu koymadan iyice karıştırın.. sularını da koyduktan sonra ben hiç karıştırmıyorum.. kaynamaya yakın köpükleri kabarıyo zaten ..o zaman alıyorum paylaştırıyorum fincanlara.. yarıya kadr köpük oluyo nerdeyse..kahveyide yavaş yavaş dökün. bi anda dökerseniz köpüğü gider. arkadaşlarımın görücü kahvelerini hep ben yapmışımdır söylemesi ayıp

ben de bi türlü tadını tutturamıyorum ya kahvesi az oluyor ya da fazla:bbo:

kahveyi , şekeri ( ben şekersiz yaparım) soğuk suyu koyarım hiç karıştırmadan çok kısık ateşte pişiririm...kaynamadan köpük oluşunca fincana dökerken fincanın duvarına dökerim yavaşça bir parmak kadar...sonra ateşe tekrar koyar kabarınca kalan kahveyi de dökerim...bol köpüklü oluyor her zaman...

ama kahveden kahveye de fark ediyor...

Evet, kesme şeker kıvamını bozuyor, tadı da bir tuhaf oluyor.

Bir kahve müdavimi olarak taaaa üniversite yıllarımda bir arkadaşımın becerikli annesinden öğrendiğim yöntemi kullanırım ,kahvem çok meşhurdur herkes bana yaptırır,işyerinde bile yardımcı elemanlar bana kahve yapmaktan çekinirler.:))))))
Gelelim yönteme,kesinlikle kuru olan bir cezveye her bir fincan için bir tatlı kaşığı kahve ,orta şekerli olması içinde yarım tatlı kaşığından biraz fazla toz şeker koyarım.Ocağa koymadan önce en az 4-5 dk o haliyle kahve ve şekeri karıştırırım,üzerine suyunu ekledikten sonra birkez karıştırıp kısık ateşli ocağa koyarım,köpükle oluşmaya başladıkça yavaş yavaş kaşıkla alırım,neredeyse fincanın yarısı köpük olur.Cezvede kalan kahveyide fincana ekler mis gibi içerim.Afiyet olsun:)

Sen de bizdensin kaydirigubbakcemile5

Kalkıp deneyesim geldi merak ettim kaydirigubbakcemile3

ben ölçüyle yapmıyorum kişiye göre tatlı kaşığıyla göz kararı ayarlıyorum ve çoğunlukla da kesme şeker kullanırım yada elimin altında o an hanğisi v arsa çok ta ğzüel olur beğenirler içenler ,gerçi artık kahve makinam da yapıyorum onda da çok köpüklü oluyor..

bende şekersiz yapıyorum ..cezvede çok güzelköpük oluyor ama fincana dökerken kaçıyor onlar...pişirirken köpük çalıp fincana koymayı da denedim ama..olmuyor...
Ben birden köpükler kaçmasın diye döküveriyorum fincana...ama kaçıyor...nasıl koyuyorsunuz fincana da köpük kaçmıyor..

çelik cezvelerde köpüklü kahve zor oluyor kızlar, ya bakır ya emaye yada alemiyon cezvelerde daha güzel köpük oluyor...

ya elim çok lezzetlidir gerçekten iyi yemek yaparım meraklıyımdır ama kahve ve pilavı iyi yapamıyıorum niye tututuramıyorum niye aynen herşeyi ölçüsüyle deniyorum uğraşıyorum ama ı-ıh. kalkim bi de şekerle kahveyi karıştırarak deniyim bakalım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…