Kordon damarinin iki tane olmasi

kirmizigitar

Guru
Kayıtlı Üye
4 Mart 2011
10.374
11.988
498
İstanbul
kizlar bugun detayli ultrasonda kordon damarinin uc tane olmasi gerekirken iki tane oldugunu soyledi doktor. Bu ne anlama geliyo dedim aslinda bir anlama gelmiyor dusuk kilolu olur bebek dedi.

Gelisimi basindan beri geriden geliyordu, 12. Haftada 7 gun geriden geliyordu bu kez 4 gun geri gorundu.

Diger tum organlari normal gorunuyor, doktor iki hafta sonra tekrar bir gormek istiyorum seni belki pozisyonundan dolayi gorememisizdir dedi.

Kendi doktoruma henuz raporlari gostermedim cuma gidicem ama aminosentez vs onerecekmi bilmiyorum tedirginim.... bu durumu yasayan varmi?

Ilk cocugumda vardi bu durum.
Bobrekte kalpte herhangi bir durrum yoksa endiselenmene gerek yok.
Erken dogum kilosu dusuk bi bebek olabilecegi soylenir cevremde ne kadar bu durumda kisi vardiysa hepsi vaktinde hatta bazilari 4 kilo olarak dogdu.
Hayirli saglikli dogumlar.

İkili testim gayet iyi cikmisti.

Bobrek kalp aminosivisi vs hicbirinde baska bir olguya rastlanmadi. Sadece gelisimi hesaplanan sata gore 4-5 gun geride onu da acikcasi gec dollenme oldugunu dusunerek cok takmiyorum ilk haftalardan beri istikrarla ayni aralikta devam ediyor cunku.

Ama insan ister istemez geriliyor uzuluyor etkileniyor. Rabbim insallah bana da sizin gibi saglikli dogum nasip eder.

Cok tesekkur ederim cevap icin

O gerilik dollenmeyle alakali olabilir.anormal bi gerilik yok o yuzden normal sayiliyor doktorlar cok onemsemiyor bu durumda.bizde hep 2 3 gun geriden gelirdik.
Ben erken dogum yaptim ama o bana ozeldi.cunku 3 dogumumda erken oldu benim
Kendinizi hic strese soktugunuza degmez cunku tum sonuclar temiz.hamileliginizin keyfini cikartin.

Canım bebeğin plesentada damarlarından biri eksik iş sanırım. Üzülme sadece daha dikkatli beslen. Sen ne yiyorsan süzülüp o damarlardan bebeğe ulaşıyor. Benim arkadaşımın o damarlarda yağlanma olduğu için bebeğin gelişimi durma noktasına gelmişti ve bütün damarlar tıkanmıştı. Bebek 40. Haftada 1800 civarı falan doğdu ve bi kaç gün kuvezde kaldı. Ama şuan çok sağlıklı hiç bir sorunu yok. Minnoşcuktu tosuncuk oldu çok şükür. Yağlı gıdalar yeme protein ağırlıklı beslen ekmeği falan azalt. Bebekteki gerilik mevzusu buna bağlı mı bilmem ama ilk kızım hep ama hep geriydi bi hafta bazen 9 gün. Çok ağlıyordum geri diye. Sadece minnoş doğdu 2820 49 cm. Başka bi kusru yok Şükürler olsun

Canim aslina bakarsan gelisiminin geri olmasina takilmiyorum minik bir bebek olabilir problem degil dogunca birden buyuyor onlar. Ben sadece bu bahsi gecen durum engelli bebeklerde sik goruldugu icin tedirgin oldum. Acaba tek basina bu engelli bebek ihtimali icin risk midir yoksa beraberinde baska bulgular saha olmali midir?

Canım ikili testim iyi çıktı ayrıntılıda bebeğimde böbrek büyümesi ve kalpte parlaklık vardı. Nette bi dolu kadın var bebeğinde bu görülen çoğuna down demişler. Benim doktorum Allah razı olsun bunlar önemli değil geçer düzelmeyen şeyler burun kemiği ense kalınlığı gibi şeyler önemli dedi. Tabi ben günleri kendime zehir ettim şükür bebeğim düzeldi. Dr bebeğin normal dedi yüz kere . Bi belirti var diye engelli olacak diye bişey Yok. Senin yaşadığın sorunu yaşayan yüzlerce kadın var. Dün senden sonra bi kaç yazı okudum. Bu kadın hastalığı gibi bişeymiş. Bunu bütün bebeklerinde yaşama olasılığın çok yüksek. Bi kadın 3 gebeliğinde de bunu yaşamış. Hepsi sağlam. Olumlu düşün. Tek endişelenmen gereken kilosu. Bana sorarsan oda çok önemli değil. 2 olsun yeter. Sütün büyütür onu. Sen güzel beslen

Bu Araf'a benim durumumda oluşta bebeğin engelli dedikleri tüm kadınların bebekleri ağlan doğmuş. Senin durumunda olanlarda aynı şekilde. Biraz doktorun yorum vicdanına kalıyor işte. Ben bi dolu Dr a gittim ayrı ayrı hepsi aynı şeyi söyledi bebeğin sağlıklı sen yemene içmene dikkat et. Diyet yaptım kalbi düzeldi böbrekleri zaten bi sonraki hafta düzelmişti. Sende iyi beslen . Benim ilk kızım hiç bir sorunumuz olmamasına rağmen 9 gün geriydi ve çok yorulmuştum geri bi sorun var geri diyorlardı hep.

Haklisin canim, aslina bakarsan detayliyi yapan perinatolog bahsetmedi hic ozurden filan sadece dusuk kilolu bi bebek olabilir dedi. Ama su an bile normal sinirlar icinde gelisimi geri diyemem dedi. Sanirim tek basina bulgu degil. Bu aksam kendi doktoruma goturucem raporlari insallah o beni panikletmez...

Bazen dusunuyorum eskiden bu detayli ultrasonlar felan yokken bebeklerin daha saglikli olmasinin sebebi annenin stresten uzak bir hamilrlik gecirmesiydi bence:) biz simdi ay bu olursa su olursa diye oyle cok stres ediyoruz ki bebislere de etki ediyor bu...

Rabbim hepimize nasip kismet etsin saglikla evlatlarimizi almayi insallah

Aynen canım bide Dr la konuşmadan araştırma yapmamak gerekiyor sanırım. Ben böbrek genişlemesine ölüp dirildin Dr bana bi böbreğinde çok hafif var bi dahi geldiğine geçer korkma dedi şok oldum. Korkunç şeyler yazıyor malesef nette . İnilh sağlıkla kucağımıza alırız :)

Nette korkunc seyler yaziyor ve biz gidip kendimize en korkunc senaryoyu begeniyoruz:)

İdrar yoku enfeksiyonu cikmisti 8. Haftada netten baktim aman allahim dusukler bebek olumleri gebeligin sonlandirilmasi gerekir felan aglaya aglaya raporu gosterneye doktoruma gittim ne dicek diye bekliyorum bakti, bi sntibiyotik yazdi 5 gun kullan dedi dedim tekrar test yapalim mi yok yok hic gerek yok dedi :) bana kalsa o gece kurtaj masasindaydim doktor gulerek ugurladi beni...

Aynen ya ay ilahi gerçekten biz kendimize yapıyoruz Dr kar naptın söylese bi dert söylemese bi dert

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…