kordon dolanmasınının sebebi nedir nasıl olur?

melekmehmet

CANLARIM BENİMMMM (M-T)
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2010
1.288
1
156
İstanbul
33 haftalık hamıleyım ve korkuyorum kordon dolanmasından bu bebektenmı kaynaklanıyor yoksa anneden mi bn çook deli yatıyorum geceleri belki 10 veya 15 sefer sağa sola durmadan dönüyorum ve bebekte hep hareketli oluyo döndükçe acaba dolanırmı diyede korkudan ölüyorum bilgisi olan varsa yazabilir mi acaba

ben de çok korkuyorum kordon dolanması olaayından.benm kardeşim boynuna dolanmış 2 kordonla doğmuş,tabi doğumdaki ekibin üstün başarısı takdir etmek lazım.
bildiğim kadarıyla bebeğin yeri henüz genişken rahat rahat hareket ederken oluyor bu kordon dolanması,anneyle ilgisi yok yani.

benim bebeğimde aşırı derecede hareketli bi bebek oda korkutuyo benı acaba hareket ettıkce olur mu falan cok stres yapıyorum

hareketle alakası varmı bilmiyorum ama benim bebeğiminde boynuna kordon dolanmıştı ama sorun olmadı normal doğum yapabildim bi sıkıntısıda olmadı bebeğime çok şükür

benim bebeğimde aşırı derecede hareketli bi bebek oda korkutuyo benı acaba hareket ettıkce olur mu falan cok stres yapıyorum

ben bi int sitesinden okumuştum.
bebeğinizin ilk trimesrda yeri henüz çok genişken ve karnınızda taklalar atıp hoplayıp zıplarken oluşur diyordu.
bir kez dolanmış kordonda bir sorun çıkmıyormuş geneldde,2 kere dolandığında fln sıkıntı çıkabiliyormuş.
ama dr.ların asıl korktuğu şey kordon düğümlenmesi denen şey, ki bu düğümlenme çok sıkı olduysa bebeğe giden kanı kesebildiği için endişe yaratıyormuş.

bizim elimizden şu anda birşey gelmeyeceğine göre en iyisi içimizi ferah tutumaya çalışmak diye düşünüyorum,iyi düşünelim iyi olsun

nasıl bir sey bilmiyorum ama gercekten can sıkıcı birsey.

doğumuna gıunler kalmasına rağmen bebeğim hala duoğum kanalına girmemişti sürekli doktora gidip geliyorrduk rutin nst ve kontrool için. doktorum bu tembel bebek diye kızıyordu bebeğime.

ve ben dayanamadım 40+1de alın artık bunu dedim çünkü korkmaya başlamıştım ya birsey olursa diye.
malum turk halkımızda böyle durumlarda fena senaryolar yazabiliyor.

sezaeryana girdim genel anestesi istemedim. ve doktorum hazırmısın dedi bebek geliyor dedi

aaa bebeği boşa suçlamışız tembel bebek diye kordona dolanmış itememiş kendini dedi.

ya bekleseydım normal doğum diye diretseydım neyseki ucuz atlattık.

ayy canım geçmiş olsun valla iyiki aldırmışsın bi sorunu yok dimi bebeğinin zarar vermemiştır inşallah

annenin hareketiyle alakası yok kızlar,boşuna tedirgin olmayın:)
benim kızım önce 1 kez dolamıştı,çözdü diye sevinmiştik,sonraki ay baktık 2 kat dolamıştı:)
sonra yine tekini açtı ve tek kat kordonuyla geldi küçük hanım:)
kordonu dolayan zıpır bir bebişiniz varsa,sıkı dolanmışsa kan akışını zora sokabilir diye doppler kontrolünü sıklaştırır doktorunuz..bir de normal doğum ihtimali azalır..

içerde sıkılan bebişler ne yapsın,oyun oynuyorlar:))

sağlıkla kavuşun yavrularınıza..

34 haftada kordonun bir kez dolandığını söyledi dr.doppler de baktı kan akışı normal ve hareketlerini takip etmelisin dedi.artık 37. haftadayız sırf kordon problem olmasın diye sezeryan istedim.int çok hikaye var olumlu olumsuz.rabbim korusun bebişleri

bayanlar sizinle alakalı değil kordon dolanması doktorum bebek kendi oynarken doladığını söyledi
tedirgin olmayın içinizi ferah tutun birsey olmaz.

benim oğlumda kordonunu 1 kez dolamış boynuna.gittiğim doktorumda dobler var kan akışı normal dedi.bu şekilde normal doğum yapabilirsin dedi.2 kez dolanırsa sezeryan olur dedi.bebeğim doğum kanalına yerleşmiş bile inşallah bi sorun olmaz bundan sonrada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…