Maske Tarifleri Koreli kızların kullandığı peelingler/maskeler

Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları Kolay yüz maskesi, Basit Kolay Cilt Maskeleri , Yüz Maskesi, sivilce maskesi, en iyi maske tarifleri, cilt lekeleri, en iyi yüz maskesi, yüz temizleme maskesi, ev yapımı doğal yüz maskeleri, cilt beyazlatma, evde yapılan yüz maskeleri, siyah nokta

cekirdekcik

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2014
1.035
2.132

Kızlar, korelilere takmış durumdayım. O yüzden bu sıralar biraz araştırıyordum ve onlara ait bazı ev yapımı maskeler öğrendim. Belki sizin de işinize yarar diye paylaşmak istiyorum. Bence gayet, güzel paylaşımlardı. Sizi de söyleyeyim, belki yapanlarınız denemek isteyenleriniz olur. Ben de deneyeceğim. Kopyala yapıştır yok hepsini kendim yazdım. :KK60::KK45::KK45::KK45::KK52::KK52::KK52:

İlki peeling:

Belki daha önce konu açılmıştır. Peeling için, biraz pirinçi alıyoruz ve robottan geçiriyoruz ama iyice un gibi olmayacak biraz minik minik tanecikler gibi olacak. Ardından eğer parlak bi cilt istiyorsak; limonu kesiyoruz ortadan ve limonu direk o pirinçlerin üstüne batırıp cildimize uyguluyoruz. İsterseniz pirinçlere limon sıkıp da yapabilirsiniz.

Akneli bi cilt yapınız varsa eğer, ezdiğiniz bu pirinçlerin içine göz kararı bi çay kaşığı kadar olabilir herhalde bal koyuyorsunuz ardından yine cildinizi peeling yapar gibi temizliyorsunuz. :)

Bunlardan başka; yaz olduğu için bulunmak ama yine de cilde ferahlık/duruluk vermesi için portakal kabuğunun sadece o turuncu kısmını rendeleyip içine yine biraz bal katarak maske yapıp yüzlerinde 10-15 dakika bekletiyorlar. :)

Gözler içinse; bi salatanın suyunu çıkarıyorlar (kabuklarını falan doğramadan direkt) meyve suyu sıkacakları gibi şeyden geçirip, sonrasında temiz makyaj pedlerini bu suya batırıp bi poşete koyarak buzluğa atıyorlar ve sabahları bunları gözlerine koyuyorar. Göz altı morluklarına iyi geliyormuş.

tabii bir de onların ülkelerinde bulunan bazı özel bitkiler var onları söylesem de türkiyede olmadığı için es geçiyorum...

Bir de bildiğim japonyalı kadınlar güzelliğini, ciltlerinin duruluğunu Kamelya yağına borçlularmış. Yağ dendiğine bakmayın, tam tersi ciltteki yağ dengesini düzenleyen bir şeymiş ve ayrıca saçlara da kullanılıyormuş. :) Kamelya yağı içerisinde kolajen, e vitamini, omega-9 vs. bulunuyormuş cilt hızlıca emiyormuş.

en sonuncusu ise; siyah noktalar için. Yumurta maskesi! Bunu bileniniz vardır. Bilmeyenleriniz içinse; yumurtanın akını ayırıp biraz köpürtüyorsunuz ardından cildinize sürüyorsunuz ve sonrasında yüzünüze maske gibi yapıştırmak için peçeteleri yüzünüze göre düzenleyip yapıştırıyorsunuz (kaşlarınıza yapıştırmayın aman) sonrasında peçetelerin üstüne bir daha yumurta akını sürüyorsunuz ve 20 dakika bekliyorsunuz. Ardından soyulabilen bir maske oluyor. Peçeteyi yüzünüzden soyuyorsunuz ciltteki siyah noktalardan arınmış oluyorsunuz!


Ben bunları denedim mi hayır? Çünkü yeni öğrendim. Ama pirinçli olanı deneyeceğim, scrub gibi olacaktır eminim! =)
 
Koreli kadınlara bayılıyorum. Kore'ye gitmişliğim de var, kozmetik ürünleri muhteşem. Pek çok üründe pirinci kullanıyorlar sanırım beyazlık takıntılarından ileri geliyor. Tavsiyeler süper özellikle portakalı deneyeceğim, teşekkürler.
 
güneş lekelerine pirinç maskesi çok iyi geliyor cidden ben pirinç unu kullanıyorum. pirinci dövme konusunda başarısız oldum.
 
Koreli kadınlara bayılıyorum. Kore'ye gitmişliğim de var, kozmetik ürünleri muhteşem. Pek çok üründe pirinci kullanıyorlar sanırım beyazlık takıntılarından ileri geliyor. Tavsiyeler süper özellikle portakalı deneyeceğim, teşekkürler.
Daha önce hiç denedigin varmı aralarında acil banada lazım
 
X