Korktuğum Başıma Geldi

niye kürtaja bu kadar karşısınız anlamadım, keşke dünyada birçok insan bakamadıkları çocukları ya yapmasaydı yada yınlışlıkla olduysa aldırsaydı da dünya bu hale gelmeseydi, bakılamayacak çocuklar niye yapılır anlamam. hemen hemen hepimizin annesi kürtaj yaptırmıştır hatırlıyorlarmı acaba şimdi. tıp diye bişey var şimdi, çok basit bakılamayacak veya sağlıklı bir ortamda büyüyemeyecek çocuklar dünyaya getirilmemeli, oturup konuşmak güzel, kimse çocuğunu aldırmak istemez ama hanımefndi demekki böyle olması gerektiğini düşünüyor

ne kadar kolay soyluyosunuz aldirsaydi diye
o bir can ya can!

lutfen kendiniz icin konusun,

bence bakilmayacak veya saglikli bir ortamda buyutulmiyecek cocuklari yapmamali. yapyosanda dunyaya getireceksin, vermekte almakta Allaha mahsus.

o konular farklı ama canım tecavüz magduru bir insanın karsısndaki kişinin bebegini dogurması yada dogurmaması çoook farklı bir konu ama bu nikah akdi adı altında yapılmış bir çocuk arada daglar kadar fark var

iyi bir eş iyi bir baba yazmış benim eşimde iyi bir baba iyi bir eş ama garantisi var mı bu durumun ?
yok degil mi...

peki ben evladımı babası onu haketmiyor diye ona göstermesem bu dogru olur muydu ? asla olmadı aramızda ne geçerse geçsin evladıma zarar vermedigi müddetçe görmesi hakkı olurdu

buda onun gibi birşey ben gerçekten çok üzüldüm bu duruma çok

niye kürtaja bu kadar karşısınız anlamadım, keşke dünyada birçok insan bakamadıkları çocukları ya yapmasaydı yada yınlışlıkla olduysa aldırsaydı da dünya bu hale gelmeseydi, bakılamayacak çocuklar niye yapılır anlamam. hemen hemen hepimizin annesi kürtaj yaptırmıştır hatırlıyorlarmı acaba şimdi. tıp diye bişey var şimdi, çok basit bakılamayacak veya sağlıklı bir ortamda büyüyemeyecek çocuklar dünyaya getirilmemeli, oturup konuşmak güzel, kimse çocuğunu aldırmak istemez ama hanımefndi demekki böyle olması gerektiğini düşünüyor

Kürtaja karşı değilim ama arkadaş evliliğinde sorun olmadığını ısrarla yazdığı için daha önce ve sorun olabileceğini söyleyenlere çok sert tepki verdiği için aldırmasına gerek yok diyorum sadece.Çünkü eşinin ona çok iyi davrandığını ve ayrılmayı düşünmediğini söylüyordu.

Biz ne dersek diyelim o kendi bildiğini okuyacak arkadaşlar yorumlarınıza da dikkat edin ciddiye almayın, bu bayanın açtığı başka bir konu yüzünden ceza aldım aynısı başınıza gelmesin.

bu durumda acaba hangimiz kendimizi hangimiz çocuğu düşünüyor? bir kısmımız aldırma vicdan azabı çekersin diyoruz, bir kısmımız zaten yaşaması yeterince zor olan bu dünyaya aile yaşantısı yüzünden 1 0 yenik başlayacak bir çocuğun gelmemesini söylüyoruz

ya yenihayat hangimizin yavrusu hayatta garanti tebalar üzerine doguyor arkadaşım

diyelim kadın hamiledir eşi o sırada vefat etmiştir ne yani şimdi bu çocukta hayata babasız gelecek hemen aldıralım mı hayata 0 1 başlayacagı için ?

o konular farklı ama canım tecavüz magduru bir insanın karsısndaki kişinin bebegini dogurması yada dogurmaması çoook farklı bir konu ama bu nikah akdi adı altında yapılmış bir çocuk arada daglar kadar fark var

iyi bir eş iyi bir baba yazmış benim eşimde iyi bir baba iyi bir eş ama garantisi var mı bu durumun ?
yok degil mi...

peki ben evladımı babası onu haketmiyor diye ona göstermesem bu dogru olur muydu ? asla olmadı aramızda ne geçerse geçsin evladıma zarar vermedigi müddetçe görmesi hakkı olurdu

buda onun gibi birşey ben gerçekten çok üzüldüm bu duruma çok

ama oda can buda can. eğer böyle bakarsak olaya.
işte o tecavüz mağduru kızın durumu da kötü. yani. burada yazıyoruz. işte bir makale var. devamlı konur. bebek anlatıyor kürtajda yaşadıklarını falan. bazen düşünürüm. o tecavüze uğrayan kişiler okusa onu. yaşadıkları travma zaten feci. birde hamileler. ve onu okuyorlar. düşünün ,çekecekleri acıyı..
ama mecburlar. iğrendikleri,onlara tecavüz eden o adamın bebeğini doğuramazlar ki.
bunuda düşünmek lazım. o kızların durumunuda... sadece bunu da düşünelim dedim. kürtaj konusunda bu kadar sert olmayalım..birde bu yanının da olduğunu unutmayalım.

konu sahibi arkadaşım gerçekten iyi düşün bu dünya imtihan dünyası ne ekersek onu götürecegiz diger tarafa onca gunahın ortasında cebelleşirken bunu kaldırabilecek misin ?

ya yenihayat hangimizin yavrusu hayatta garanti tebalar üzerine doguyor arkadaşım

diyelim kadın hamiledir eşi o sırada vefat etmiştir ne yani şimdi bu çocukta hayata babasız gelecek hemen aldıralım mı hayata 0 1 başlayacagı için ?

bırakalım buna kadın kendisi karar versin, isteyen aldırsın, ben aldırabilirmiyim diye sorarsanız, bilmiyorum başıma hiç öyle biyey gelmedi. ama onu doğuracak ve dünyaya getirecek olan benim. bırakın herkes kendisi karar versin

bırakalım buna kadın kendisi karar versin, isteyen aldırsın, ben aldırabilirmiyim diye sorarsanız, bilmiyorum başıma hiç öyle biyey gelmedi. ama onu doğuracak ve dünyaya getirecek olan benim. bırakın herkes kendisi karar versin

kendisi karar verememiski konu acmis

elbette kendi kararını kendi verecek ama bizde ona bazı şeyleri yazarak fikir degiştirmesinde belki yardımcı olabiliriz diye yazıyoruz

insanın düşünceleri an be an degişebiliyor şuan olayın sıkıntısı yüzündne kendisini yaşanmış diger oalylarıda eline alarak çaresiz oldugunu hissedebilir ama bu illede degişmez yargılar anlamını taşımıyor

kendi hayatı kendi yaşamı biz sadece fikrimizi söylüyoruz yine kararı verecek kendisidir..

ben bazen benim sırtım sıvazlanaran verilen tesellileri kulak ardı ettigim oluyordu annem bana çıkıştıgında yada yakınların o zaman silkindigim anlarım bile oluyordu

benim umidim de bu yönde

gerçekten kazara mı hamile kaldınız
yoksa eşinizin "aşkım lütfen, nolur noluuur"larına kanıp planlı mı hamile kaldınız...

maviye yüklenip laf yetiştireceğinize keşke dediğiniz kadar korkunuzdan çok sıkı tedbir alsaydınız da çocuğa kıymasaydınız.
öyle ne kadar kolay "cennete göndereceğim" diyorsunuz.
madem çok kötü bir hayat bekliyor bebeğinizi
o zaman 3,5 yaşındaki çocuğunuzun günahı ne. hadi kolaysa onu gönderin cennete!

bana kalırsa sen burda böyle dikkat çekici konular açıp eğlenmeye devam edeceksin
veya gerçekten hamileysen de bu çocuğu doğuracaksın
dedim ya amacın dikkat çekmek
yoksa aldır veya aldırma; öyle adamdan çocuk yap veya yapma; öyle biriyle yaşa veya yaşama
bize ne!
başkalarını kınayanlar kınadıklarını buluyor da
sorumsuzca keyif uğruna hamile kaldıktan sonra çok rahat kürtaj olanlar cezasını çekmez mi acaba:delphin:

Back
X