• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korktuğum Başıma Geldi.

Alt komşuyla konuşursan daha ılımlı olurlar. Derdini anlat elinden geleni yaptığını söyle, çocuk bu put gibi oturamaZ. Dediğim gibi sen biraz uğraşacaksın, alt komşu da her gürültüye yukarı çıkıp uyarmayacak. makul sınırlar içerisinde kalırsa sorun olmaz, sıkma canını. Ben ki bu konularda katıyım gelip komşum durumunu anlatsın alışmaya çalışırım. Annemlerin üstünde bir amca vardı, nefes alabilmek için makineye bağlanıyordu çok ses geliyordu gerçekten aşağıya. Geldi oturdu bize durumu eşi anlattı 1 kere bile gıkımız çıkmadı, kadınla adam ne yapsın sağlık bu. Bunun gibi anlarlar bence. Gelip söylemese şikayet ederdik. Aramızda hep iyi oldu onlarla :) ses gelmeyince (kadın markete felan giderdi) uzun süre kapılarını çalardık amcaya bir şey mi oldu yoksa diye. İkisi de yaşlıydı korkuyorduk.
Tabi tabi konuşacağız zaten. Eşim dün gitmişti ama evde yoklardı. Bugün tekrar gideceğiz. Bebeleri alıp mı gitsem acaba? Boynu bükükler gibi :KK70: Acındırsak az kendimizi. Onlar da haklı tabi ama ben de çaresiz kalıyorum bazen

Alt komşuyla konuşursan daha ılımlı olurlar. Derdini anlat elinden geleni yaptığını söyle, çocuk bu put gibi oturamaZ. Dediğim gibi sen biraz uğraşacaksın, alt komşu da her gürültüye yukarı çıkıp uyarmayacak. makul sınırlar içerisinde kalırsa sorun olmaz, sıkma canını. Ben ki bu konularda katıyım gelip komşum durumunu anlatsın alışmaya çalışırım. Annemlerin üstünde bir amca vardı, nefes alabilmek için makineye bağlanıyordu çok ses geliyordu gerçekten aşağıya. Geldi oturdu bize durumu eşi anlattı 1 kere bile gıkımız çıkmadı, kadınla adam ne yapsın sağlık bu. Bunun gibi anlarlar bence. Gelip söylemese şikayet ederdik. Aramızda hep iyi oldu onlarla :) ses gelmeyince (kadın markete felan giderdi) uzun süre kapılarını çalardık amcaya bir şey mi oldu yoksa diye. İkisi de yaşlıydı korkuyorduk.
Tabi tabi konuşacağız zaten. Eşim dün gitmişti ama evde yoklardı. Bugün tekrar gideceğiz. Bebeleri alıp mı gitsem acaba? Boynu bükükler gibi :KK70: Acındırsak az kendimizi. Onlar da haklı tabi ama ben de çaresiz kalıyorum bazen

Çocuklar boynunuzu sağa eğin küçük emrah gibi dudakları da büzün dersin :D

bebek ile 4 yaşındaki çocuk aynı şey değil.Bebeğe ağlama desen anlamaz savunmasız ihtiyaçlarını bu şekilde gösterebiliyor.4 yaşındaki çocuğa laf anlatablirsin.Bnm üstümdede çocuk sürekli koşuyor 4 yaşında defalarca söyledik ama aile anlamıyor.

Onlarında genç olduğunu duyduğumda çok sevinmiştim zaten. Çünkü apartman genelde 65+ :)

Biz taşınırken onların kapısını çaldım ve gürültümüz olursa kusura bakmayın lütfen, bugün taşınıyoruz dedim. Eşi çıkmıştı yine kapıya ve çok güzel konuştu hayırlı olsun falan. Aslında kibar insanlar belli. Cazgır tipler değiller. Bakalım inşallah anlaşırız.
O zaman kadın calısıyor yada esı cok kıskanc kadın kapıya bıle cıkamıyor bdv yuzunden paranoyak olduk ıyımı valla apartmanlarda ses yalıtımı yok duvarlar ınce dusun 2 ust kattakının gurultusu bana gelıyor avızem sallanıyoe anası cocukları dovunce sen yınede alttan al

Merhabalar. 2 hafta önce yeni bir eve taşındım. Alt katımda yeni evli bir çift oturuyor. Onlar da bizden 1 hafta önce taşındılar.

Bir kaç gün önce dedemi kaybettim. Cenaze dolayısıyla 3 gün eve geç geldim. Çocuklarıma da ( biri 4 yaşında, diğeri 2,5) kayınvalidem gelip baktı sağolsun. Ufaklıklar ben evde yokum diye fazla azıtnışlar sanırım. Dün ben evde yokken alt komşu gelmiş ve çocukların koşmalarından rahatsız olduğunu söylemiş kibar bir dille.

Sorunum çocuklara söz geçirememem. Özellikle 4 yaşında ki oğlum yavrum koşma komşularımız rahatsız oluyor dedikçe inadına koşuyor. O koştukça ben geriliyorum çünkü kimseyle kötü olmak istemiyorum. Öyle bir dönemde ki hiç söz dinlemiyor. Kızım da onu taklit ediyor tabi.

Evin her yerine halı serdim daha az ses olsun diye. Dikkatini başka yöne çekmeye çalışıyorum ama maksimum 10 dk sonra yine zıplamaya,koşmaya başlıyor.

Önceki evimizde rahattık. Komşularla birbirimizi idare ediyorduk. Forumda okuyup çaresiz annelere üzülürdüm. Şimdi başıma geldi.

Delirmek üzereyim artık. Bana bir akıl verin nolur. Sürekli yapma,koşma diyen bir anne oldum. Bunu hiç istemiyorum.

Eşim bu akşam uğrayıp kusura bakmayın diyecek ama böyle ömür geçer mi bilmiyorum.
Cezalandırmak yerine ödüllendirin. Örneğin; eğer fazla ses çıkarmazsanız sizi luna parka , oyun parkına vs götürürüm deyin, istedikleri bir oyuncağı almayı vaat edin, birlikte faaliyet yapın (boyama gibi) ;)

Eskiden bu sorunlar yoktu çoğunluk ya gece konduda yada müstakil evde oturduğundan dolayı çocuklar sokakta enerji atardı ve göze batmazdı , ne yaparsan yap gürültü olacak ya tahamül edecekler yada tartışmayı ve sizinle kötü komşu olmayı seçecekler ve karşılıklı sinirler gerilecek bence eve taşınmadan bilgi almak en doğrusu yukarıda kim oturuyoe diye madem ki zamane aileler çok eğitimli vee bilgili bir zahmet bunuda es geçmesinler herkes herşeyi biliyorsa
Yalnız burada taşınan konu sahibi alt komşu değil. Sizin dediğinize kalırsa konu sahibi taşınmalı ki çözüm bu değil.

bebek ile 4 yaşındaki çocuk aynı şey değil.Bebeğe ağlama desen anlamaz savunmasız ihtiyaçlarını bu şekilde gösterebiliyor.4 yaşındaki çocuğa laf anlatablirsin.Bnm üstümdede çocuk sürekli koşuyor 4 yaşında defalarca söyledik ama aile anlamıyor.
Ben saldım çayıra mevlam kayıra bir anne değilim ki. Elümden geldiğince zapetmeye çalışıyorum ama her dakika oturtamıyorum işte. Babayı görünce coşuyorlar oyun oynamak istiyorlar mesela. Kızım daha sakin ama oğlan fena. Doğasında var heralde. Kreşe gittiği halde akşam hala enerjik oluyor. Uyuyana kadar hoplayıp zıplama peşinde.

Oğlunuz sizinle inatlaşıyor gibi geldi bana. Bütün gün sizi görmüyor ya acısını çıkarıyor gibi. Tabiki gürültüye katlanmak zor ama çocukta laf anlamıyorsa ne yapacaksınız. Daha havalarda o kadar ısınmadı. Her gün nasıl parka gideceksiniz ki? En fazla 21:30'a kadar demişsiniz. Sanırım gidip konuşursanız o kadarına da katlanırlar. Benim yattığım odanın üstünde yiğenim yatıyor gece 12:00'de uyuyor cadı. Annesi çalıştığı için onunla vakit geçirmek istiyor. Hadi o bitiyor sabah 5:00'te babam namaza gidiyor. O bitti derken 6:00'da yandakiler uyanıyor. Banyoları ve tuvaletleri benim yattığım odanın dibi. Bir de beni düşünün. Komşularınıza anlatın şükretsinler durumlarına :KK70::KK70::KK70::KK70:

Ben saldım çayıra mevlam kayıra bir anne değilim ki. Elümden geldiğince zapetmeye çalışıyorum ama her dakika oturtamıyorum işte. Babayı görünce coşuyorlar oyun oynamak istiyorlar mesela. Kızım daha sakin ama oğlan fena. Doğasında var heralde. Kreşe gittiği halde akşam hala enerjik oluyor. Uyuyana kadar hoplayıp zıplama peşinde.
yok size değildi bu yorumum bebekle 4 yaşındaki çocuğu aynı kefeye koyanlara.okul öncesi öğretmeniyim ne kdr hareketli olduklarını iyi bilirim.süper dadı programı vardı internetten izlerseniz "kaliteli zaman geçirmek" adı altında çok güzel şeyler öğretiyordu çocuklara...

yok size değildi bu yorumum bebekle 4 yaşındaki çocuğu aynı kefeye koyanlara.okul öncesi öğretmeniyim ne kdr hareketli olduklarını iyi bilirim.süper dadı programı vardı internetten izlerseniz "kaliteli zaman geçirmek" adı altında çok güzel şeyler öğretiyordu çocuklara...
Belki de ben fazla pimpiriklendim ya. Şimdi yere bir şey düşse tedirgin oluyorum rahatsız oldular mı acaba diye. Biliyorum süper dadıyı çok izledim televizyondan. Boyamalar, oyun hamurları zaten yapıyoruz. Ama kreşte de yaptığı için çok ilgisini çekmiyor sanırım akşamları.

Aynı benim oğlanla kız inanı. Şuan kızım dizimde yatıyor oğlanı zor oturtuyorum bide kız kalkmıyor diye bide onu haşlıyor

Çocuklara laf anlatmak bilemiyorum zor gibi kreşe gidiyor ama hala koltuk tepesinde, oğlum benden korkuyor biraz sesim yükselince oturuyor ama bizim komşu derdimiz yok çok şükür kimse ses etmez hatta ben kızıyorum diye bana kızıyorlar.

O komşuna söle benim oğlanıda yollarım size tımarhanelik olur:KK45:

Siz en iyisi gidin konuşun anlatın derdimizi sizi anlıcaklardır eminim :KK51:

Belki de ben fazla pimpiriklendim ya. Şimdi yere bir şey düşse tedirgin oluyorum rahatsız oldular mı acaba diye. Biliyorum süper dadıyı çok izledim televizyondan. Boyamalar, oyun hamurları zaten yapıyoruz. Ama kreşte de yaptığı için çok ilgisini çekmiyor sanırım akşamları.
boyamalar,oyun hamurları değil kastım.Eğitici bir çok etkinlik mevcut.Özellikle dikkat ve zeka gelişimi etkinliklerine yönlendirirseniz çocuğun ilgisini çeker.Yoksa herzmn oyun hamuru,boyama sıkar çocuğu.Mesela the skeleton dance var onu youtube da açıp çocuklarla yapabilirsiniz çok hoşlarına gidiyor

Aynı benim oğlanla kız inanı. Şuan kızım dizimde yatıyor oğlanı zor oturtuyorum bide kız kalkmıyor diye bide onu haşlıyor

Çocuklara laf anlatmak bilemiyorum zor gibi kreşe gidiyor ama hala koltuk tepesinde, oğlum benden korkuyor biraz sesim yükselince oturuyor ama bizim komşu derdimiz yok çok şükür kimse ses etmez hatta ben kızıyorum diye bana kızıyorlar.

O komşuna söle benim oğlanıda yollarım size tımarhanelik olur:KK45:

Siz en iyisi gidin konuşun anlatın derdimizi sizi anlıcaklardır eminim :KK51:
Damdan düşenin halinden damdan düşen anlarmış :KK48: Gidip konuşacağız. Hatta çaya davet edeceğim. Belki görünce acırlar bize :KK70:

boyamalar,oyun hamurları değil kastım.Eğitici bir çok etkinlik mevcut.Özellikle dikkat ve zeka gelişimi etkinliklerine yönlendirirseniz çocuğun ilgisini çeker.Yoksa herzmn oyun hamuru,boyama sıkar çocuğu.Mesela the skeleton dance var onu youtube da açıp çocuklarla yapabilirsiniz çok hoşlarına gidiyor
Evet çok eğlenceli görünüyor. Bu akşam yapacağız. Teşekkürler ;)

çocuğunuz daha küçük. yerinde sabit bir şekilde oturması zaten imkansız gibi bir şey. koşmak, hareketli olmak onun sağlıklı bir şekilde geliştiğini gösterir zaten. ama önemli olan bunu alışkanlık haline gelmemesi.
bu konuda üst komşumdan çok çekiyorum maalesef. çocuk ilkokul 2 veya 3. sınıfta inanın evde durmak istemiyorum artık. küçükken hoşgörüyorduk çocuktur anlamaz diyorduk ama büyüdükçe gürültü daha da arttı. annesini uyarmaya kalktık bir kaç defa üzerine suç almak istemedi bizden değil yan komşudan diye işin içinden çıkmaya çalışıp çirkefleşti. tabi ki hal böyle olunca insan daha çok duyuyor o sesleri. ki sesi yapan sadece çocuk da değil bizde. kadın bir ev süpürüyor. sanki matkapla tavanı deliyorlar gibi. devamlı bir şeyler devriliyor evde geç saatlerde dahil. çocuklarını resmen böğürerek seven bir aile yaşıyor üstümde.tahammül edilebilecek gibi değil. (şu yazıyı yazarken bile sandalye çekme sesleri beynime işliyor resmen :KK62: )
benim tavsiyem komşunuzla sağlıklı bir iletişim kurmanız. elinizden geleni yaptığınızı, ama çocuğun yaşı gereği bu durumda olduğunu, bunun zamanla geçeceğini ve bu durum karşısında mahcup olduğunuzu anlatın onlara. Şahsen benimle böyle bir konuşma yapılsa ben hoşgörmeye devam ederdim bu durumu :KK49: ama yapılmadığı ve artık dayanamadığım için evimden soğudum ve bir an önce buradan taşınıp kurtulmak istiyorum. :cry:

ama dediğim gibi çocuğun bu davranışları alışkanlık haline gelmemeli. yoksa bir süre sonra dayanılmaz hatta çıldırtacak hale geliyor.

Bazı çocuklar tehditten pek hoşlanmaz ve inadına aksini yapar. Koşarsan sana bugün tv yok demek yerine ,
.. Oğlum bu kadar koştuğunda düşceksin ve bi yerin acıyacak diye çok korkuyorum demelisin.
Onla alakalı kaygın var gibi değil de kendi endişeni söylemelisin. Empati yeteneğini arttırır ayrıca ;)
Umarım işe yarar.

alt komsuyla konusup ,bir kac sene bu seslerin olabilecegini ve bu sure zarfinda elinizden geldigince dikkatli olacaginizi anlatabilirsiniz.zaten o da yakin zamanda dogurur:)
sizi daha iyi anlar

Cnm cezalandıracaksın.koşma dedikçe yapıyormu? Çizgi film yok bugün diyeceksin.
Ahh canım. Öyle demekle olmuyor. İnşallah senin bebeğin öyle olmaz. Bu arada allah sağsalim kucağınıza almayı nasip etsin.

eşimin kuzeninin bir oğlu var. Düşman başına cinsinden. Yapma dedikçe azıyor. Ceza diyince urgan ip ne bulursa kendi getiriyor. Benim ellerimi ayaklarımı bağlayın diye yalvarıyor.
5_6 yaşlarında okulundan öğretmen arıyor. Gelin çocuğunuzu alın diye. Gitmedikleri psikolok kalmadı.
Kadın hiç kimsenin evine gidemiyor. Çocuk herkesi dövüyor. Ben dahil. Kadının yapacak bişeyi kalmadı. Ceza falan maalesef çare değil.

Back
X