Çocuğunuza söz geçireceksiniz, annesi değil misiniz sonuçta? Alttakiler de insan. Muhakkak gürültü çıkacaktır, apartman sonuçta ve bunun kaçışı yok ama her zaman her zaman da olmaz. "Çocuk bu tabi koşacak, alttakiler başka yere taşınsın" gibi saçma ötesi bir yorumun hiçbir haklılığı yok. Dışarı çıkarın akşamüstüleri falan, geç saatte de gürültü yapmamalarına lütfen özen gösterin, yoksa iş kötüye gider. Ama siz annesi olarak sözünüzü dinletmelisiniz bence. "Ev", oyun alanı, eğlence parkı değildir. Komşunuzla kötü olmak istemiyorsanız lütfen çocukları mümkün olduğunca zaptedin, dışarıda oynamalarını sağlayın (böylece temiz hava da almış olurlar, onlar için iyi olacağına eminim). Veya müstakil bir eve taşının. Veya en alt katta bir daire tutun. Taşın demek de kolay insanlara.
İnanlar mutlaka birbirini idare eder ama her zaman her zaman da olmaz, yani bir taraf "çocuk bu" deyip sürekli gürültücü olacak, bir taraf sürekli bunu çekecek falan, olmaz, bence gitmez öyle. Ama siz annesiniz, söz geçirmelisiniz, ne kadar küçük de olsalar. Biraz gürültüyü minimuma indirmeye çalışın, güzel bir dille alt komşunuzla da konuşun. Üst komşum bana gelse dese ki "çocuklar çok hareketli, elimden geldiğince zaptetmeye çalışıyorum ve çalışacağım, gürültümüz için kusura bakmayın lütfen" falan dese bu güzel konuşmadan dolayı herhalde eskisi kadar rahatsız olmazdım. Komşumun farkında olması ve bunu söylemesi çok medenice diye düşünürdüm.
İnanlar mutlaka birbirini idare eder ama her zaman her zaman da olmaz, yani bir taraf "çocuk bu" deyip sürekli gürültücü olacak, bir taraf sürekli bunu çekecek falan, olmaz, bence gitmez öyle. Ama siz annesiniz, söz geçirmelisiniz, ne kadar küçük de olsalar. Biraz gürültüyü minimuma indirmeye çalışın, güzel bir dille alt komşunuzla da konuşun. Üst komşum bana gelse dese ki "çocuklar çok hareketli, elimden geldiğince zaptetmeye çalışıyorum ve çalışacağım, gürültümüz için kusura bakmayın lütfen" falan dese bu güzel konuşmadan dolayı herhalde eskisi kadar rahatsız olmazdım. Komşumun farkında olması ve bunu söylemesi çok medenice diye düşünürdüm.
Son düzenleme: