• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korktuğum Başıma Geldi.

Benim yatak odamın yanında sabaha kadar ağlayan bebek var ve aynen senin gibi düşünüyorum. Ancak üzülürüm yani. Gece biz de annesiyle beraber uyanıyoruz resmen ama gidip kapısına dayanacak halim yok yani. Bebek sonuçta.

Aynen bizimde öyle. Yatak odalarımız birbirine bitişik ve istisnasız her sabah saat 6 da bebek nasıl ağlıyor anlatamam. Biraz hoşgörünün kimseye zararı olacağını sanmıyorum ki takıntı yaptıkça daha çok batıyor bazı şeyler.

Yok canım en geç 10 da yatarlar çocuklar. Uyumadan önce yarım saat kitap seansımız vardır. O kadar abartı bir gürültü yok. Kapıları çarpma vs. Sadece salondan mutfağa koşuyorlar. Koşmasalar hızlı hızlı yürüyorlar. Üst komşunun yürüme sesi de bana geliyor. Ama bu ne televizyon izlememe engel ne de uyumama. İnsanlar çok tahammülsüz.

o saate kadar olan sesler makuldür bence abartı olmadığı taktirde

Sonucta cocuk bu illaki oynayacak evde benimkilerde asla asiri ses yapmaz izin vermem zaten aynisi bana yapilsa bende kizarim ama hic mi kosmayacaklar o kadar hafif seslere kimse bisey dememeli ayaklarinda yumusak tabanli panduf giydiririm hep ben gerektigince dikkat ederim ki hic sikayet almadim zaten ama cocuklarin agzini bantlayamayiz ya aksam 21:30da mutlaka uyurlar insanlar insiyatifli olmali cocuk konusunda parkta oynasalarda aktivite yapsalarda illaki evde hareket etmek istiyorlar

Alttakinler başka yere taşınsın
çocuk koşmadan hareket etmeden büyümez
Alttakiler mi gürültü yapıyor da taşınsın? Eylemi gerçekleştiren taraftır çözüm bulması gereken. Bu nasıl bencilce bi kafa ya! Apartmanda yaşıyorsanız çözüm bulacaksınız ha yok bulamıyorum çocuk bu canım napayım diyorsanız müstakil bi evde yaşayacaksınız. Kimseyi rahatsız edemezsiniz.

Verdigim ornek neden bu kadar rahatsiz etti sizi? Yazdigim sey gercekte olan birsey! Turkiye'deki cogu komsumun ve arkadasimin cocugu var, genelde zaptedemiyorlar! Disiplin sifir. Evlerine gorusmeye gitsen agzini actirmiyorlar, cunku alismislar simarmaya, simartilmaya. Ama tekrar ediyorum burada yan komsumun iki cocugu da rahatsiz olmasina ragmen ne komsularina ne ailelerine huzursuzluklari yok..?! Kacinci yuzyilda yasiyoruz? Problem varsa pedagoga, psikologa herkesin gitme imkani var. Kimseyi hor gormuyorum; problem varsa cozum de vardir diyorum. Cozum olmasa cok daha vahim durumdaki cocuklari hic terbiye edemezlerdi.
Niye rahatsiz etsin allah allah cocuklarin evde oynamasi psikologluk bir problem mi oluyomus terbiyesiz mi oluyomus evde kosunca gurultu boyutuna bende kizarim ama cocuklarida evcil hayvan gibi goren zihniyete daha cok kizarim

Niye rahatsiz etsin allah allah cocuklarin evde oynamasi psikologluk bir problem mi oluyomus terbiyesiz mi oluyomus evde kosunca gurultu boyutuna bende kizarim ama cocuklarida evcil hayvan gibi goren zihniyete daha cok kizarim
Siz olayı cok yanlıs anlamıssınız

Çocuk onlar kısıtlamayın.Koşacak,yorulacak ve uyuyacak.Geçici bir dönem 9 yaşına gelince zıplayıp koşacaklarını sanmıyorum.Eşiniz konuşmaya indiğinde çocukları uyarıyoruz ama çocuk işte 2 dk sonra aynılar desin onlar da anlarlar heralde.

• Beğen
Reactions: fdm
Yeni evli ciftlerin henuz cocuklari olmadiklari icin biraz hosgorusuz olduklarini dusunuyorum...tabi hepsi icin degil....

Hazır havalar isinmisken bol bol disarda oynatin ki ev icin fazla enerjileri kalmasin..bi de sekerli gidalardan uzak tutun enerji patlamasi olmasin...kosmaya basladiklarinda ilgilerini baska bi yone cekerek sakinlestirebilirsiniz...

Ayni seyleri ben de yasamistim hatta bizimkiler alttan vurmuslardi...esim de indi asagiya biz de sizin kavga sesiniz cekiyoruz deyince sesleri kesilmisti...evet herkes birbirine saygili olacak ama ses duymak istemeyen mustakil evde yasasin...hele ki asiri abartiya kacmadan evde oynayan bi cocugu susturmak hic insancil degil....

Yorumcu arkadas cocugunuza söz gecıremıyorsanız uzmandan yardım alın demıs bunun cocuk tacızı ıle nasıl alaka kurdunuz cok sasırdım. Ayrıca pedagog kötu bırsey degıl cocuk psıkologu gayette yararlı cocugun gelısımı ıcın destek almakta. Cocuk dısıplıne etmek dovmek yada tam tersı gereksız ozguven vermek degıl kı sımdının canılerı bır zamanlar cocuktu!

Benim çocugum dıye bır kavram var aman yarabbı cevresınde kı herkes cocuga ses cıkarmıyacak hizmet edecek hoşgörecek velev ki birşey dedin şirret anne iş başında. Markette sokakta otobüste aklınıza gelebilecek her yerde böylelerini gözlemliyorum. Çocuk tekme atıyor bacagıma yapma dedım dıye anası bana bagırıyor böyle saygısız cocuk mu yetıstırılır. Gece 12 ye kadar sokakta yaz kış agız dolusu küfürler sataşmalar bunlar çocuk mu? Yavru kedıyı kutu içine saklayıp arabanın tekerlegı altına koyup ezilmesini izleyen neden yaptınız diyince gebersin ya diyen cocuk mu?
Herkes cocuk sahıbı olmasın zaten gereklı egıtımı dısıplını vaktını ayıramayacak kişiler mümkünse doğurmasın

Böyle ebeveynlerde belasını buluyor merak etmeyin ya ilerde anasını yada babaını bıçaklıyor yada dövüyor yada hapishanede kendini buluyor aynı özgecanın katili gibi babaoğul hapishanede
Yorumcu arkadas cocugunuza söz gecıremıyorsanız uzmandan yardım alın demıs bunun cocuk tacızı ıle nasıl alaka kurdunuz cok sasırdım. Ayrıca pedagog kötu bırsey degıl cocuk psıkologu gayette yararlı cocugun gelısımı ıcın destek almakta. Cocuk dısıplıne etmek dovmek yada tam tersı gereksız ozguven vermek degıl kı sımdının canılerı bır zamanlar cocuktu!

Benim çocugum dıye bır kavram var aman yarabbı cevresınde kı herkes cocuga ses cıkarmıyacak hizmet edecek hoşgörecek velev ki birşey dedin şirret anne iş başında. Markette sokakta otobüste aklınıza gelebilecek her yerde böylelerini gözlemliyorum. Çocuk tekme atıyor bacagıma yapma dedım dıye anası bana bagırıyor böyle saygısız cocuk mu yetıstırılır. Gece 12 ye kadar sokakta yaz kış agız dolusu küfürler sataşmalar bunlar çocuk mu? Yavru kedıyı kutu içine saklayıp arabanın tekerlegı altına koyup ezilmesini izleyen neden yaptınız diyince gebersin ya diyen cocuk mu?
Herkes cocuk sahıbı olmasın zaten gereklı egıtımı dısıplını vaktını ayıramayacak kişiler mümkünse doğurmasın

Böyle ebeveynlerde belasını buluyor merak etmeyin ya ilerde anasını yada babaını bıçaklıyor yada dövüyor yada hapishanede kendini buluyor aynı özgecanın katili gibi babaoğul hapishanede
Özgecan geri gelecek mi? Onlar hapiste ama yaşıyor. Bu olayların önene geçebilmek için eğitim şart bilinçli anne baba sagduyulu evlat anne babalık eğitimi verilmesi taraftarıyım nede olsa o çocugu biz yetiştiriyoruz

Erkek evlatlarınızı kadınlara karşı daha saygılı yetiştirilmesi şart ,dah a önceki kadınlar bunu becerememişler kadınlarımızın yarısı dayak yiyor , mutlu aile tablosu yalan kızlar zaten her daim baskı altında , ben erkeğe bakarım bir aile ile tanıştığımızda oradan zaten aile belli oluyor
Özgecan geri gelecek mi? Onlar hapiste ama yaşıyor. Bu olayların önene geçebilmek için eğitim şart bilinçli anne baba sagduyulu evlat anne babalık eğitimi verilmesi taraftarıyım nede olsa o çocugu biz yetiştiriyoruz

Erkek evlatlarınızı kadınlara karşı daha saygılı yetiştirilmesi şart ,dah a önceki kadınlar bunu becerememişler kadınlarımızın yarısı dayak yiyor , mutlu aile tablosu yalan kızlar zaten her daim baskı altında , ben erkeğe bakarım bir aile ile tanıştığımızda oradan zaten aile belli oluyor

Bende yeni tasiniyorum.. şuan oturduğum yerde alt komsuyla çocuğum yüzünden düşman olduk..iki yasında arada koşuyor bağırıyor bir dedim olmadı iki dedim olmadı..ayrıca yaramaz bir çocuk sayılmaz ama ona rağmen sürekli aşağıdan tak tak tak!!Bir keresinde tabak düştü kırıldı akabinde aşağıdan vurdular yine..O kadar sinirlendim ki bende aşağıya vurdum..Kapıya geldiler bi kaçkez kibarca anlatmaya çalıştık ama yok..İnsanda biraz anlayış olacak.Sürekli huzursuzluk çıkardılar en sonunda kapıdan kovdum,yapacak birşey yok dedim..Benim üst komsumda iki çocuk var resmen top oynuyorlar hos goruyoruz..Yani uzun lafın kısası biraz anlayışlı olacaklar yoksa kotu olmamak için yapacak hicbir şeyin yok maalesef..

Alt kattakilerin çocuğu olup büyüyene kadar anlamazlar.benim alt katımda 2 erkek çocuk var ve resmen binayı yıkacak kadar ses yapıyorlar ama bişey diyemiyoruz çünkü hepimizin çocuğu var ve malesef anlıyoruz onları ve katlanıyoruz mecbur.bugün ben gitsem kapısına yarın o bana gelecek.karşılıklı idare edilmeli..

Melo34 adli arkadas cok guzel aciklamis ama ben de cevabimi vermek isterim.
Evet siz olayi anlamamissiniz bile...
Bakin insanoglu maymunu, kopegi, balinayi bile terbiye edip egitebiliyor.
Yani hayvanlari bile terbiye edecek zekaya sahip bir canliyiz.
Kendi cocugunu terbiye edemiyorsan, zaptedemiyorsan ya sorun sendedir (nasil yetistirecegini bilmiyorsundur) ya da sorun cocuktadir (hiperaktif, daginik dikkat bozuklugu vs bir durum olabilir).
Pedagog cocuk gelisiminde uzman kisilere denir, yillarca bu isin kitabini okumus bu insanlardan tikandiginiz noktada yardim almak hem kendinize hem cocugunuza yapacaginiz iyilik olur.
Bir cocuk tabii ki oyun oynar, yurur, kosar ama egri oturup dogru konusalim evde dort nala bagira bagira kosturan cocuk, elindeki topu duvarlara yerlere bam diye firlatip tutan evi top sahasina ceviren cocuk (evde topun ne isi var), tv sesini sonuna kadar acip evi sadece kendi alani goren, kendinden baska kimseye saygisi olmayan cocuk normal mi?
Cogu insanin cocugu MAALESEF boyle oldugu icin (cocuklarina da toz kondurmazlar!) normal tabi ya ne olacakti derler!

çocukları dışarda oyalayıp yorarsanız belki daha ses yaparlar
ama neticede çocuk bu
fişi yokki çekesin
komşununda idare etmesi lazım

bu nasıl bi düşünce yapısı.Rahatsız oldular niye neden alt komşu taşınıyor ki.Çocukların enerji atmaya ihtiyacı var bunun için parklar ve aktivite salonları mevcut.Kimse kimseyi rahatsız edemez

Ben de bir ben mi böyle düşünüyorum acaba demiştim.
Neyse ki biri daha varmış.

Back
X