Korku?

Malesef çocuklar en çok tehlikeli şeylerden zevk alıyorlar. Düşünemiyorlar bazen bir sonraki adımı.
Allah korusun hepsini.
Gerçekten öyle.
Hiç eğilimi olmayan çocuklar da var, yok değil.
Uzun zamandır düşündüğüm bir mevzu bu, güdüsel ya da yaradılıştan gelen bir durum mu yoksa çocuklar bizlerimi sınıyor?
Çünkü akla hayale gelmeyecek şeyler yaşıyorum, kendimi sorgulamaya ‘yapamadım ben eğitemedim’ demeye ramak kaldı.

Bazı çocuk hiç meraklı değil, tehlikeli olduğunda anlıyor, uyarıyı dikkate alıyor, öbürleri neden almıyor?
Neden hep olmazın peşindeler ya da bir cismi amacı dışında en tehlikeli şekilde kullanmak zorundalar?

Mühtiş pedagoglar ‘hayal dünyası geniş’ deyip kestirip atıyor ama bu kadar basit olmamalı.

Okuyorum formasyon belgem de var. Gelişim psikolojisi üzerine eğitim de aldık ama yinede konuşmak iyi geliyor insanlarla.

Gerçekten öyle, bu konuda size katılıyorum. Bende kardeşimi bulaşık makinesine sokmuşum mesela annem korkudan ne yapacağını şaşırmıştı allahtan çalıştırmamışım makineyi
Kabus gibi gerçekten.
Bir filmde kardeşini çamaşır makinasına sokup çalıştırmıştı bir çocuk. Onun etkisinde kaldım sanırım. Küçüktüm ozaman evli değildim ama yinede beni çok etkilemişti. Makinalara özellikle çok dikkat ettim hep.

Gerçekten öyle, bu konuda size katılıyorum. Bende kardeşimi bulaşık makinesine sokmuşum mesela annem korkudan ne yapacağını şaşırmıştı allahtan çalıştırmamışım makineyi
Çok güldüm ama annenizin yerine kendimi koymak istemiyorum
Allahım çok çocuklu ev 4 duvar kalmalı, sıfır eşya ile yaşanmalı herhalde.

Filmini bilmiyorum ama böyle bir haber vardı. 10 15 yıl öncesinin haberiydi hatta. Annem dehşet etkilenmişti o haberden. Çok aşırı korkutucu, bende o haberden çok etkileniyorum hala.

Çok güldüm ama annenizin yerine kendimi koymak istemiyorum
Allahım çok çocuklu ev 4 duvar kalmalı, sıfır eşya ile yaşanmalı herhalde.
Aslında olay şöyle oldu köy evimizdeydik annem dışarıda çamaşır asıyordu geldi, kardeşimi göremeyince bana sordu. Benim verdiğim cevap "makine yıkanıyor" o zamanlar makineyi tam kapatmayı bilmediğim için kapağı kapatmamışım, o da hiç ittirip çıkmayı denememiş öyle saf saf yıkanmayı beklemiş annemin hemen kapağı açtı da içerden çıkardı onu, sonrası malum jajdhshshs.
Şimdi anlatınca komik ama gerçekten çok korkutucu bir olay, çocuk aklıyla ne yaptığını bilmiyorsun, birşey olsa herkes seni değil anneyi suçlar. Annem o zamandan sonra hep makinelerden uzak durmamızı söyledi. allahtan şimdi makinelere sığmıyoruz da öyle bir korkusu yok

Kalp krizi
İnme nasıl olur, böyle olur.

Benimkiler çok şükür sadece bulaşık makinası sepetlerini çıkarıp içine binip evde yarış yapıyorlar, içine girmek akıllarına gelmedi.
Yeni fobim oldu sağolun

Evlat sahibi değilim ama evladını kaybetme korkusu herşeye bedelmiş, onu o zaman anladım.
Gerçekten bu tür icatlar hayatımızı kolaylaştırırken bir yandan değişik riskleri de beraberinde getiriyor. E çocuklar bu risklerin farkında olmadığı için olan oluyor. O yaşlarda bu aletler çocuklara hep ilginç, eğlenceli geliyor.
Size tavsiyem makine kapağını tam kapatmayın, bir de fişi hep takılı olmasın, annemin şok etkisiyle böyle bir alışkanlığı oluştu çalışmadığı zamanlarda asla fişini takılı bırakmaz, kapağını da tam kapatmaz.

Ben daha yolun başındayım. Ceza verecek bir konumda olmadık ama bir kaç aydır inatçılıkları başladı. Ben genelde yapmak istediği şeylere zararlı değilse izin veriyorum, nadirenhayır diyip açıklama yaptığım için belki söylediklermi yapıyor şimdilik. Yapmadığında da bir süre bekleyip farklı bir yöntemle söylüyorum ve yapıyor.
Benimki bir de aşırı hassas, bazen istemsiz kaşlarım çatılıyor durum beni geriyor ve direk anne anne diyerek kedi gibi boynunu bükerek gelip sarılıyor

tabi kızarım ama sakinliğimi korurum korkutmam, hatta çok tehlikeli olmadığı sürece düşmesine müsade ederim az da olsa canı acısın ki anlasın diye. Bir musibet bin nasihatten iyidir sözüne inanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…