glnk senin yorumun beni rahatlatmaktan ziyade korkuttu valla :S
saol yasemin amin insallah, rabbim korusun onlari
Korkutmak için anlatmamıştım akannehir . Sadece korkarak bişeyi değiştiremeyeceğini söylemek istemiştim.Kendine ve bebeğine yazık.Hamilelikte stres hiç iyi bişey diil.Bunu düşün ve rahatlamaya çalış.Şu an hareketlerini hissedemediğimiz için her an acaba bişey oldu mu stresi oluyo.Eğer çok huzursuzsan doktora gitmekten ya da aramaktan çekinme.Bebeğinin de bişeyi yoktur merak etme.İnşallah hepimiz sağlıkla alırız kucağımıza bebişlerimizi. a.s.
Mrb Arkadaslar,
su hamileligin tadini cikarmayi becermedim bitürlü hep baska seyler aklima geliyo önce su 3 ayi atlatiym rahatlarim dedim yok ikili test sonucu gelsin snra rahatlarim dedim yine yok simdi 13+6 haftalik hamileyin her sabah bacagim ve parmaklarim uyusuyodu kalkincada karnimda rahmin kasilmalarini hissediyordum...bugün uyandim ne uyusma ne kasilma, kendimi hic hamile gibi hissedemiyorum, doktorumda bikti artik benden sacma sapan seylerden rahatsiz ediyorum kadini...normal midir allah korusun bebegime bisey olmus olsa baska türlü hissederdim dimi? Icimi rahatlatin nolur bide dua edinde su hamileligin tadini cikarayim biraz :-(
canım bende aynı şeyleri yaşıyorum ki bende 7 haftalık hamileyim benimki daha çok erken kalp atışlarınıda duymadım daha 6 haftalıkken gitmiştim doktora bugün tekrar gidicem işallah duyarım hayırlısıyla benimde kasıgımda kramplar oluyo onlar olmadıgı zaman bişey olmuş bebegime gibi hissediyorum sürekli tedirgin ve sinirliyim.ama normal şeylermiş kıpırdanmaya başlayınca hayırlısıyla hepsi bitiyo zaten içini ferah tut. herşeyin hayırlısı
Ama henüz hamile gibi hissetmemen çok normal canım :)
Ben yaklaşık 22. haftamda bebişin hareketlerini hissedene dek hamile gibi hiç hissetmemiştim :)
Ben de üzülüyordum.. Herkes "bebeğim, bebeğim... aman da aman..." falan diye konuşurken ben kös kös bakıyordum, çünkü kendimi ne hamile gibi ne de anne gibi hisedebiliyordum...
Ama gittikçe hamileliği benimsiyorsun ve rahatlıyorsun...
Hem bebeğin hareketlerini hissetmeye başladığında artık "bir sorun mu var" diye korkmayacaksın çünkü o hareket ettikçe sana zaten gösterecek "bir sorun olmadığını" :))
Biraz daha sabır yani, kısa zaman sonra atlatacaksın bu ruh halini... Çoğu kişinin yaşadığı, normal bir süreç bu.. İçini ferah tut... :))
bu korkular cok normal canim aynilarini yasadik
ama bebek hareketlenmeye baslayinca karnin iyice belli olunca onun her hareketinde dahada baska hissediyorsun anneligi .
simdi ilk donemlerdesin herseyden korkuyorsun en ufak bi akinti bile odunu koparmaya yetiyor
ama yapacak hic birsey yok
bebeginde hissediyor bu korkulari o yuzden sakin olmaya calis
benim en son en buyuk korkum 34 haftalikken olmustu bebegim yarim gun nerdeyse hic hareket etmedi yada ben hissetmedim
her zaman meyve yiyince kudururdu karnimda oglusum
esimden meyve getirmesini istedim sol tarafimin uzerine yattim hem meyve yiyordum hemde hungur hungur agliyordum sanki ona birsey olmus gibi
esim dayanamadi halimize hemen yakindaki klinige gittik elimde meyvelerle nst icin
nst ye baglandim bir yandanda hala meyve yiyorum ve agliyorum hemsireye anlatmaya calisiyorum meyve yiyince hareket ederdi simdi hic hissetmiyorum diye
kalp atislari cok normal cikti
annesi bebegin cok iyi ama uyuyor dedi
15 dakika sonra uyandi bizim efe bi basladi tekmelemeye o kadar meyvenin etkisiylede hareketleri tavan yapti cizgiler firliyor yukariya
ben hem guluyorum hem agliyorum :)
asla unutamayacagimiz bi gun oldu
coook saol cnm, cok rahatlattin beni. bi arkadasim benden bi hafta önde aman acelem var üst bas su bu alcam diyo, benim icimden bisey almak gelmiyo acikcasi zamani gelince hepsi olacak insallah.. :)
AhahahArkadaşın abartmış canım biraz :)))
Ben 7. ayımdayım ama hala gidip eşimle bir çöp dahi almadık çocuğa
Arada bir kayınvalidem gelip tulum mulum getiriyor da çocuğun rızkı çıkıyor
Kendime de elbise almaya 4. ayda başladım ben.. 4. aydan sonra zaten ancak karnın belli olmaya başlayacak, hatta uzun boyluysan 5.aydan sonra... Ancak o zaman yeni kıyafetlere ihtiyaç duyacaksın, hiç acele etme :))
Bu arada ben yeni yeni hamile olduğuma ancak alışabildim, bak 7.aydayım tekrar söylüyorum :)) Anne olma fikrine ise hala alışabilmiş değilim :))
Bak sana eşimle bir diyaloğumuzu yazayım:
Eşim: Gizemcim artık yavrumuz seni duyabiliyor biliyorsun değil mi? Adıyla hitap edip konuş onunla bol bol, olur mu? Konuşuyor musun hiç?
Ben: Yok? Konuşmuyorum :/
Eşim: Niye?!!
Ben: Ne konuşayım ben çocukla Kürşat!!?? Hem ne öyle evin içinde deli gibi kendi kendime konuşayım?!
Eşim: :1ninca:
Ben: Cool olur benim yavrum... şakkıdı
Eşim: :1ninca:
Yani bendeki rahatlığa bir örnek senin için
Sen de rahat ol :)) Zamanla oluyor bazı şeyler...
Ben hamileliğime son 2 ayda alıştım (ondan önce hamile gibi değil sadece "şişman" gibi görünüyordum ve hissediyordum), anneliğe ise yeni yeni alışmaya başladım son günlerde... Acele yok :))
uzun boyluyum ben daha alismam icin baya vaktim var heheayrica bebisim ciplak kalmaz iki tulum yeter ilk günde seni örnek aliyorum ve artik ufacik seylerden korkup cildirma noktasina gelmiyorum efemmm finished korku yok aci yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?