• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

korkularım, takıntılarım ve psikolojik şiddet.

Birgzm1907

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2020
14
2
1
Hanımlar herkese merhaba yeni üye oldum ve birilerine danışmazsam şimdiye kadar olduğu gibi yanlış bir şey yapacağım korkusu var içimde. 30 yaşındayım 2 senedir bir iş yerinde çalışıyorum ve 1.5 senedir de aynı iş yerinde çalıştığım bir erkek arkadaşım var. O kadar güzel başlayan şeyin şu an beni getirdiği durum beni çok üzüyor.. Aşırı sinirli, inatçı, bencil ve beni anında gözden çıkaran bir insan, bunları bu kadar görüp de vazgeçemeyen ben. Fiziksel olarak çirkin biri değilim, işim var kendime yetiyorum sağlığım yerinde ama neden bu adama bu kadar kapıldım çözemiyorum. 4 5 günlük bir soğukluk girdi araya yeni yeni toparlıyoruz. Daha önce yaklaşık 6 ay boyunca sürekli bir yere gidelim demiştim ara ara görmek istediğim bir yerde bu akşam halı sahada maç var bile demişliği var gitmemek için. Bu soğuklukta benimle ilgilenmedin hiç diye şikayet etmiştim. O da 3 günlük iznimiz var bir yerlere gidelim dedi ve ben haftaya kalsa olur mu dedim, geçerli bir sebebim var ailemle yaşıyorum kendimi ona göre ayarlayacaktıım. O da sırf bu sebepten beni her yerden engelledi ve kendini haklı görüyor. Daha önce 10 defa sorun yaşamışımız ben her defasında sorunları unutup devam etmişim şimdi niye gitmeyelim demişim, eskisi gibi yakın davranmıyormuşum hevesim yokmuş artık. Yakınlaştık ama seni eskisi gibi görmüyorum vs vs dedi. Bencillik değil mi bu? Bu benden kaçıncı ayrılışı sayamıyorum. Sonra da bir araya gelince ben seni bırakmazdım ki oluyor.
Kaygı bozukluğum var, aynı iş yeri çalışma günlerimizi bile ona göre ayarladılar, gözümün içine soka soka hareketler yapacak şimdi. 2 gündür uyuyamıyorum daha önce de yaptı kendince beni cezalandırıyor. Ben ne istiyorum bilmiyorum. Sürekli küsen benim için en ufak çaba göstermeyen adam için mi üzülüyorum, etraf ne der diye mi çekiniyorum, başımdaki evlen artık baskısı mı bilmiyorum ama dört koldan boğuyorlar beni. İçten içe dönsün ama ilk baştaki halimiz olsun istiyorum, adam seni umursamıyor diyorum sonra. Sürekli misilleme, beni deneme, aşırı kıskançlık, güvensizlik, yakıştırmalar, bir ara yolda gördüğüm adama bile yaptığı imalar. Çok yorgunum eskisi gibi olur mu düşüncesi yakamı bırakmıyor.
Çok karışık oldu farkındayım, belki abartı gelecek ama normalde de takıntı boyutunda kötü düşüncelerim var aşamıyorum.

Başındaki evlilik baskısı yüzünden bu adamla devam edip evlenirsen boşananlara farklı gözle bakıyorlar düşüncesi yüzünden kendini ömür boyu mutsuzluğa hapsedersin gibi gözüküyor.

Bence sende onu engelle ve yoluna bak.Böyle kişilik bozukluğu yaşayan biriyle inan ömür geçmez.

Başındaki evlilik baskısı yüzünden bu adamla devam edip evlenirsen boşananlara farklı gözle bakıyorlar düşüncesi yüzünden kendini ömür boyu mutsuzluğa hapsedersin gibi gözüküyor.

Bence sende onu engelle ve yoluna bak.Böyle kişilik bozukluğu yaşayan biriyle inan ömür geçmez.
Evlilik korkusu dışında annem ve ablalarım sağ olsunlar zor bir çocukluğum oldu. Kimse beni sevip beğenmez telaşım da var her Ne kadar yansıtmamaya çalışsam da. O da bunu çok iyi kullanıp az biraz olan özgüvenimi çok yıprattı. Haklısınız şimdiden etraf ne der korkusu var içimde

Sorunlu ınsana neden boyle yapıyor dıye sorulmaz
Erkek arkadasın bencil huysuz bır tıp
Ya cekeceksin ya ayrılacaksın
Boyle adamla evlenilmez

Evlilik korkusu dışında annem ve ablalarım sağ olsunlar zor bir çocukluğum oldu. Kimse beni sevip beğenmez telaşım da var her Ne kadar yansıtmamaya çalışsam da. O da bunu çok iyi kullanıp az biraz olan özgüvenimi çok yıprattı. Haklısınız şimdiden etraf ne der korkusu var içimde
Herkesi boş ver.Sen kendini sev ve sen kendine değer ver.Karşındaki kim olursa olsun sana kendini değersiz hissettirmesine izin verme.Onlara vereceğin emeği kendine versen herkes etrafında pervane olur.Kendini seven değer veren insana herkes gıpta eder.Eskilere takılı kalma eğer tek başıma başaramam dersen profesyonel yardım al.Yağmurdan kaçarken doluya tutulma bu adam yüzünden.

Sakın bacım evde kal ama bu adamla sürdürme...
Gözümü seveyim evlenirsen hayatin cehenneme dönecek kardeş tavsiyesi sende onu engelle iş arkadaşı gibi davran...
Seni zaafından vurmaya çalışan adamdan sevgili değil insan olmaz.

Kendinizi sevin, kendinizi önemseyin, inanın kendimi sevmem 27 yılıma mal oldu bu nedenle artık beni Allahın tek bir kulu sevmese umrumda olmaz. Canınız acısa da biraz dirayetli olup yok saymaya çalışın bu adamı. Ruhunuzu emmiş sömürmüş, battıkça dibe batmış sindikçe sinmişsiniz. Zaten ilişkideki adaletsizliğin farkında olduğunuz için huzursuzsunuz. Ruhunuz dikkatinizi çekmeye çalışıyor. Ruhunuz özgürleşmek istiyor. Başlarda zor oluyor ama inanın insanoğlu davranış değişikliğine kısa sürede alışkanlık kazanıyor. Zor da olsa sevgilinize karşı davranışlarınızı değiştirmekle işe başlayın. Siz de onu engelleyin, siz de onu yok sayın. Ararsa açmayın. Beni engelleyen adam beni önemsemiyordur ben bunu hak etmedim diyin.

Sakın bacım evde kal ama bu adamla sürdürme...
Gözümü seveyim evlenirsen hayatin cehenneme dönecek kardeş tavsiyesi sende onu engelle iş arkadaşı gibi davran...
Seni zaafından vurmaya çalışan adamdan sevgili değil insan olmaz.
Evet hep hassas noktalarımdan vuruyor, insan sevdiğine güvenemez mi. Ailemde malesef istenmeyen bir olay yaşandı, kuzenim evli biriyle birlikte olmuş ve duyuldu o bile sende de olur mu bir şeyler nasıl güvenilir size diye önüme geliyor

Kendinizi sevin, kendinizi önemseyin, inanın kendimi sevmem 27 yılıma mal oldu bu nedenle artık beni Allahın tek bir kulu sevmese umrumda olmaz. Canınız acısa da biraz dirayetli olup yok saymaya çalışın bu adamı. Ruhunuzu emmiş sömürmüş, battıkça dibe batmış sindikçe sinmişsiniz. Zaten ilişkideki adaletsizliğin farkında olduğunuz için huzursuzsunuz. Ruhunuz dikkatinizi çekmeye çalışıyor. Ruhunuz özgürleşmek istiyor. Başlarda zor oluyor ama inanın insanoğlu davranış değişikliğine kısa sürede alışkanlık kazanıyor. Zor da olsa sevgilinize karşı davranışlarınızı değiştirmekle işe başlayın. Siz de onu engelleyin, siz de onu yok sayın. Ararsa açmayın. Beni engelleyen adam beni önemsemiyordur ben bunu hak etmedim diyin.
Engelleyip geri açıyorum ben yapamıyorum ve böyle davrandıkça kendimden nefret ediyorum neden bu kadar zayıfım diye, o da bunun farkındadır çok net nasıl güzel kullanıyor bir bilseniz. Başından beri ipler onun elinde ve ben nasıl kurtulacağımı bilmiyorum

Yaptığı en büyük kötülük de en ufak bir çabaya değmediğimi düşünüyorum artık, normal olan buymuş gibi çünkü bu zamana kadar hep böyle oldu. Ne zaman fedakarlık yapsam hep iyiyim biraz yerimde rahatsız kıpırdasam laflar başlıyor küçüklüğümden beri maddi manevi böyle oldu en başta da ailemde. O yüzden mi normal karşılıyorum diye soruyorum bazen kendime

Evet hep hassas noktalarımdan vuruyor, insan sevdiğine güvenemez mi. Ailemde malesef istenmeyen bir olay yaşandı, kuzenim evli biriyle birlikte olmuş ve duyuldu o bile sende de olur mu bir şeyler nasıl güvenilir size diye önüme geliyor
Sevgilin leş ağızlı bu nasil bir laf ya sende hala devam ediyorsun canim neden kendine bu kötülüğü yapiyorsun erkek mi kalmadı.
Evlilik zor bir müessese şimdiki gibi olmaz hemen bırak bu kötü düşünceli mağluku.

Sevgilin leş ağızlı bu nasil bir laf ya sende hala devam ediyorsun canim neden kendine bu kötülüğü yapiyorsun erkek mi kalmadı.
Evlilik zor bir müessese şimdiki gibi olmaz hemen bırak bu kötü düşünceli mağluku.
Nasıl bu kadar kapıldım inanın bilmiyorum ben de, hep mantıklı doğru kararlar alabilen biri olarak bilinen ben şu an halime inanamıyorum basiret bağlanması bu oluyor galiba

Adamdan ayrilin. Psikolojik tedaviye baslayin. Ilk önce toksik olan herseyi cikarmaniz gerek. Size zarar veren sizi kücümseyenleri cikartin. Simdi "yapamiyorum" dediginizi duyuyorum. Bende bir zamanlar sizin gibiydim. Yalnis yerde tüm enerjimi tükettim.sonuc? Depresyon panik ataklari hastaneler. Yapmayin. Böyle adama hiic degmez. Bu sadece iliskilerimiz icin de gecerli degil. Sagliginizi tehdit edecek herseyden arinin

Back
X