Korkularım..

Vertigo olabilir mi? Baktılar mı?

Evet çok ortak yanları var kulakta uğultu eşliğinde basınç doluluk hissi kafayı hareket ettirdikce sersemlesme oluyo.Ne yaptınız peki doktora gittiniz mi siz de

Vertigo olabilir mi? Baktılar mı?
Vertigo değil çünkü Vertigoda baş dönmesi oluyormuş bende baş dönmesi yok.Doktor özellikle sordu baş dönmesi var mı ,yok dedim.Var desem KBB ye yönlendirirdi

Evet çok ortak yanları var kulakta uğultu eşliğinde basınç doluluk hissi kafayı hareket ettirdikce sersemlesme oluyo.Ne yaptınız peki doktora gittiniz mi siz de

Kendiliğinden kayboldu bir anda, şimdi sadece bazen ayakta, bazen otururken sarsılıyorum gibi geliyor deprem oluyormuş gibi çok şükür ani hareketlere bağlı mide bulantısı ortadan kalktı. Bana da kulak kristallerin mi yerinden oynadı demişti bir kaç kişi, çünkü eğilip yerden bir şey almamla başlamıştı ama baş dönmesi yoktu. Benim anneannemde vertigo var yerinden kalkamıyor, gözlerini açamıyordu öyle bir durum olmadı çok şükür..

Geçmiş olsun.Benim annemde de vardı.yataktan kalkınca acayip bir baş dönmesi.o da zor

Pozisyonel vertigonun tanısı birkaç testle kolaylıkla konulabiliyor
Pozisyonel vertigo nedenlerinin başında, hastalık iç kulak içinde sıvı ile dolu kanallar içindeki kristallerin, baş hareketleri ile yer değiştirmesine bağlı gelişir. Bu durum ani baş hareketleri ile ortaya çıkan birkaç saniye veya dakika süren baş dönmesi ile karakterizedir. Tipik olarak, hasta yatakta dönerken veya kalkarken ya da başını bir yöne aniden çevirdiğinde gelişir. Başı yukarıya kaldırma, yerden bir şey almak için öne eğilme en sık görülen tetikleyici hareketlerdir.

Vertigo hastalığınında çeşitleri varmış. Benim de şikayetlerimin başlamasının sebebi yerden bir şey almamdı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…