Korkularım

yarabandi

Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2015
80
13
18
Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 2 aydır bir ilişkim var ve geçmişte yaşadıklarımdan ötürü aşırı derece korkuyorum kaybetmekten. Bir süre mesaj atamasa acaba uzaklaştı mı benden diye düşünüyorum yada konuştuğu bayan biri varsa hem aşırı kıskanıyorum ve acaba ya ondan hoşlanırsa diye düşünüyorum. Ortak tanıdığımız bir kızın (ikimizdende küçük) ondan hoşlandığını düşünmeye başladım bilmiyorum belki bu konuda haklıda olabilirim ama bir çok konuyu abarttığımın farkındayım ama engel olamıyorum.

Ama tam tersi bir durumda söz konusu ki sevgilim gerçekten tam hayallerimdeki gibi birisi, dış görünüş olarak bahsetmiyorum huyu suyu inanılmaz derecede iyi ve inanılamayacak kadar saf birisi. Ama tabiiki bir başkası bana onu anlatsa asla böyle temiz bir insanın olacağına inanamam. Ama bizzat yaşayınca hala güvenilebilecek hala temiz kalan insanların olduğunu bilmekte umut verici. Bazen ona çok haksızlık ettiğimi düşünüyorum.

Ben kendi içimde yaşadığım bu problemler ona da yansıyor ve o ise ondan ayrılacağımı düşünüp çok üzülüyor, o üzülünce ben kahroluyorum ama nasıl bu hallerden uzaklaşacağımı bilemiyorum.

Onun yanında çok mutluyum, huzurluyum ve kendimi gerçekten çok güvende hissediyorum. Her an benim rahatımı düşünüyor bunu belli ediyor söylüyor ve hareketleri de hep bana yönelik. Mesela ufak bir rahatsızlık geçirsem bile sürekli soruyor nasılım diye. İlaç kullanmam gerekiyorsa takip edip sürekli soruyor içtin mi unutma sakın diye. Ve ilk günden beri benimle evlenmek istediğini söylüyor. Ayrıca ilgimi en çok çeken kısımda şu ki ilk gün dahi söylediği her sözün halen arkasında, sevgisi saygısı bir an olsun ne azaldı ne değişti.

Ben bu korkularımdan nasıl kurtulabilirim ?

Baskasinin hatasının bedelini ona odetmeyin. Anı yasayin, gecmise takilmayin. Ben de gecmiste aldatildim, türlü yalanlarla uyutuldum ve cok gec uyandim. Sonra esimle tanistim, gercekten dürüst bir insan olmasina ragmen bahsettiginiz korkular bende de vardi. Sonra bir baktim sacmaliyorum. Baskasinin yaşattığı yanlislarin hesabini onunla huzursuz olarak ona odetiyorum. Hicbirsey soylemeseniz de iliskide bu gerilim hissediliyor. Birde kendimi soyle ikna ettim. Dedim ki ne de olsa bir kere bu sekilde yikildim, bir daha olsa artik tecrübeli olurum, tekrar ayni sekilde yikilmam. Olunca düşünürüz dedim biraz kafamda oteledim. Esimi tanidikca zaten hic bir korkum vesvesem kalmadi sukur.

Ne güzel işte madem böyle biri iyi hissedin artık,atin kafanizdan bu düşünceleri.h em siz böyle hissettikce ilişkinizi sıkıntıya sokarsiniz.korktuklariniz başınıza gelir bunları hissetmemeli sevgiliniz

Bu kaybetme korkusu, adamı bunaltmaya sebep olmasın da...

Ben de korkuyorum sevgilimi kaybetmekten. Gereksiz kıskançlık yaptıgim da oluyor. Ama şunun farkindayim. Bu boyle giderse bizi yipratacak.

Dikkat ettigin şey, hep kendini ve onu yipratmamak olsun.

Bazen gerçekten onu bunaltıyormuşum gibi hissediyorum ve bu durumumu ona da açıkca anlattım. Asla bunalmadığını ama böyle saçma sapan düşünceleri aklından çıkar böyle birşey asla olmaz, ben seni kaybedemem diyor

Şöyle düşünün, korkunun ecele faydası olacak mı ? Mesela ben annem babam ölmesin diye çok endişelensem korksam bu eceli değiştirecek mi ? Kötüyü düşünüp çağırmayın bu korkularla paranoyak olursunuz.

Farzet ki kaybettin...dunyanin her turlu hali var...2 ayda bu kadar bagimlilik tuhaf bir durum...ya daha önce yasadigim olumsuzluklar diye yazdigin seylerden psikolojin bozulmuş yada özguvenin cok agır yaralanmis.her ikisinde de aşman gereken kendinsin...ustelik kendin icin başarmalisin ... iyi bir insan demişsin...kaybetmek istemiyorsan bu takıntilardan kurtulmalisin...ilk adım hakkı olmayan alanlara mudahil olmamak...ikinci adım kendini sevmen ve özguvenini tekrar saglamlaştirman...ucuncusuyse felanca erkek arkadasima aşık paranoyasini unutman...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…