Bebek Beslenmesi korkulu rüyam;EK GIDA

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Üçü de dombili bebelerdi. Anne sütünde de bir sıkıntı yoktu.
Doktorları görmüş geçirmiş bir doktordu, yaşlıca bir kadındı.
Ne kadar erken başlarsan o kadar iyi yerler, az yemek seçerler diyordu. Gerçekten de hiç yeme problemleri olmadı üçünün de.
Amaaan eskiden ek gıda 6ay beklemek mi varmış ne yersen sürüyormuşsun ağzına:-)

Rica ederim canım. Kerevizi soğan pirinç kırmızı mercimek ile hasla sonra zeytin yağı ilave et tel süzgeçten geçir veya çatal ile ez. Bu da benden bir tarif:) ezmeden önce soğanı çıkar tabi.
Kahvaltı tarifi:2-3 bebek bisküvisi 1 tatlı kaşığı tatlı lor veya 1 gece önceden suda beklettigin beyaz peynir ki tuzu gitsin dövülmüş ceviz ve yeni sagilmis anne sütü veya mama. Canım buna pekmez ilave edenler de var ama ben hiç kullanmadım şahsen faydali olduğunu düşünmüyorum.
Sen bir harikasın :KK200:

Bazi doktorlar once sebze ardindan meyveyle baslatiyor.
Bana bu daha mantikli geldi.
Ek gida acilisini daha tatsız olan sebzelerle yapip bebegi alistirdiktan sonra lezzetli olan meyveyi kabul etmeleri daha kolay oluyor.
Ben de kizimi meyveyle baslattim ama sebze yediremedim sonra.
Bu sefer sebzeyle baslatacagim Insallah
Oyy ikinci yavrun mu geliyor Allah sana bağışlasın çok teşekkür ederim canım

Ne güzel bir baslik koymussunuz gercekten tam bir korkulu rüya :cry:

Öyle değil mi canım :mad: senin bebeğin kaç aylık başladın mı

17 aylik ama yedigi sey sadece muz, mercimek corbasi ve pilav. Geri kalan seyleri asla kabul etmiyo elinin tersiyle itiyo zorla vermeye calisirsan agzindan cikariyo. Kahvalti etmez süt icmez valla bunalima girdim yemek saati gelsin istemiyorummm

17 aylik ama yedigi sey sadece muz, mercimek corbasi ve pilav. Geri kalan seyleri asla kabul etmiyo elinin tersiyle itiyo zorla vermeye calisirsan agzindan cikariyo. Kahvalti etmez süt icmez valla bunalima girdim yemek saati gelsin istemiyorummm
Allah allahh bu bebeler bizi parmağında oynatıyor resmen :( sen kaçıncı ayda başlamıştın canım ek gıdaya

Merhaba,
Öncelikle keşke 6. ayı bekleseniz diyorum. İlk 6 ay anne sütü yoksa formül baba bağırsak florası için çok ama çok önemli.
Ek gıda geçişinde uygulayabilirseniz blw yi tavsiye ederim. (Bebek Önderliğinde Ek Gıdaya Geçiş)
İlk zaman diliminde tek besin ile 3 gün tadım kuralını uygulamanız gerekiyor. Bebeğinizin alerjisi var ise 3 günde ortaya çıkacaktır.
Tadım günlerine sebze ile başlamalı meyveler ile bitirmelisiniz. Meyvelerde şeker olduğu için ilk etapta meyve ile başlarsanız çocuğunuza sebze sevdirmekte epey zorlanırsınız.
Belli dönemlerde alması / almaması gereken gıdalar var bunlara dikkat etmeniz gerekiyor. 1 yaş öncesi inek sütü, bal yasak olması, 2 yaş öncesi patlıcan yasak vb gibi.
Tadım günleriniz bittikten sonra (45 gün / 7,5 aylık ) mönülere geçmelisiniz.
Benim bebeğimde 8 aylık. Blw ile yolumuza devam ediyoruz. Eliyle yemeyi daha çok seviyor. Blw yi tavsiye etmemin sebeplerini facebook grubunda okuyabilirsiniz. Sevgiler :KK200:

Bu arada eklemeden yapamıcam. Lütfen hazır / paketli gıdalardan hazır mamalardan uzak durun. Hazır satılan bebe bisküvileri almayın evde siz yapın. İçinde ne olduğunu bilmediğimiz gıdaları bebeklerimize vermeyelim.

Bu arada eklemeden yapamıcam. Lütfen hazır / paketli gıdalardan hazır mamalardan uzak durun. Hazır satılan bebe bisküvileri almayın evde siz yapın. İçinde ne olduğunu bilmediğimiz gıdaları bebeklerimize vermeyelim.
Bilgilerin içim çok teşekkür ederim canım bende blwyi araştırıyorum inşallah deneyeceğim sıcak bakıyorum:-)

Allah allahh bu bebeler bizi parmağında oynatıyor resmen :KK43: sen kaçıncı ayda başlamıştın canım ek gıdaya

6.ayda basladik aslinda pek basladik sayilamaz hemen kabul etmedi oglum. Ama doktorumuz 4. Aydan sonra yogurda baslayabilirsin demisti

Back
X