Korkunç tacizi Facebook'ta anlattı!

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.003
İstanbul'da Türkiye genelinde çok yaygın olan bir yemek sipariş sitesi üzerinden paket servis isteyen genç kızın hayatı kabusa döndü. Kapıda başlayan taciz, telefonda küfür ve tehditlere kadar vardı.
korkunc-tacizi-facebook-ta-anlatti--5339028.Jpeg

İstanbul'da yaşayan M.Ö, 21 Şubat Cumartesi’ni Pazar’a bağlayan gece yaşadığı korkunç taciziFacebook sayfasında anlatınca sosyal medya ayağa kalktı.

Sabah saatlerinde iş seyahatine çıkacak olan M.Ö, eksiklerini tamamlamak için saat 23.57'de internet sitesi üzerinden sipariş verdi.

Genç kız, POS cihazında sorun olması sebebiyle gece boyunca servis elemanlarıyla birkaç geç yüz yüze geldi.

İddiaya göre, son gelen firma elemanı önce ters tavırlar sergileyerek genç kızı tehdit etmeye başladı.

M.Ö'nün ifadeleri şöyle; "Daha kapıdan görünüşüme bakar bakmaz ters bir tavır sergileyen bu kişiye, “yorucu oldu” dememle birlikte tedirgin anlar yaşamaya başladık. “Yorucu oldu, sana mı?” “Yoruldun mu yoksa sen?” gibi cümleleri tehditkar ve inanın korku salmak ister bakışlar, tavırlarla pekiştiren bu kişinin bu davranışlarına hiç korkmadan, direkt gözlerinin içine bakarak yanıtlar verdim"

'NE KADAR MUTLU OLDUN?'

'Kadınlar ne demek istediğimi daha iyi anlar, korkmamamla daha da nefret dolu gözler ve sözlerle bakan bu şahıs, pos cihazının parayı çekmesiyle bir zafere ulaşmışcasına bana hesap sorunca, “ben de çekmesine mutlu oldum” dedim ve istediğini alamayarak huzursuzluk içinde gitti. Hatta evde beni ziyarete gelmiş 2 arkadaşıma, yaşadığım olayın detaylarını anlatarak bu işin burada bitmeyeceğini hissettiğimi söyledim.

Saat 03:48’de, cep telefonuma gelen “ne kadar mutlu oldun?” mesajıyla başlayan taciz, çok kısa sürede ısrarcı aramalara, tehditlere, burnumdaki “pirsing”e, tipimle ilgili sarkıntı ve eleştirilere dönüştü'

KÜFÜRLER VE ARAMALAR DEVAM ETTİ

Genç kızın telefonuna kolayca ulaşan servis elemanı küfürle mesajlarla gece boyunca tacizini sürdürdü

'Savcılığa ve polise giderim' yanıtı da tacizciyi korkutmadı... Genç kızı son olarak 'Ölünü s.....' gibi ağza alınmayacak küfürlerle tehdit eden servis elemanı, sabah da telefonla aradı.

Polise gideceğini söyleyen M.Ö, “ben polisim zaten, ne olacak ki bana” yanıtını aldığını öne sürüyor.

KORKU SALDI

Genç kızın anlattıkları sosyal medyada infial yarattı. M.Ö'nün çağrısı şöyleydi...

"Bu kişi B. Kuruyemiş adına bana siparişi getiren kişidir. Telefon numarası gayet açıktır, başkasınınkini kullanmış olsa dahi, yaptığımız konuşma üzerinden mesajla açıkça referans vermekten, korku salmaktan, ölüm dahil olmak üzere türlü şekillerde “s......” tehdit etmekten ve bunu yaparken adres, isim, mahalle, telefon bilgilerimi kullanmaktan çekinmemiştir. Bu şerefsiz nasıl ki bunları yaparken korkmadı, utanmadıysa, ben de mesajlarının bir kısmını paylaşmaktan ne korkuyorum ne de utanıyorum; çünkü bu ülkede her geçen gün yaratılmak ve yaşatılmak istenilen korkunun, biz kadınların yaşama şeklinden, kişisel tercihlerinden ve en çok da korkusuzluğundan kaynaklandığını biliyorum. Ben bu şahıs cezasını çekene kadar uğraşacağım; firmanın durumu itiraf etmesi için boykot etmenizi veya afişe etmek amaçlı, en azından bu statusü paylaşmanızı rica ediyorum. Hepimizin güvenliğini tehdit eden bu canavarların, sırtımızdan milyarlar kazanmasını ve her şeyin bu kadar rahatça yapılabilmesini artık kabul edemiyorum. Tüm bilgilerime sahip, hiçbir çekincesi olmayan bu sapığın bana zarar vermeyeceğinin garantisini kim verecek?"

KAYNAK: milliyet.com.tr

Artık ben dışardan birşey söylemiyorum. eskiden haftanın 5 günü yemeksepeti.com dan sipariş verirdim. ama artık yok. Şöyle bir olay yaşayacağıma aç yatarım daha iyi. Ayrıca bu olayda da hangi firma bunu yapmış sipariş verilen site yemeksepeti.com mu acaba onu da söyleseler keşke de bilsek.

Bende artık bu ssiteden s siparis vermem silerim gider terbiyesiz yahu bu ülkede kadın olmak ne kadar zor

ben olayı anlamadım...

kızın biri gece sipariş veriyor yemeksepeti.com dan. İşte pos makinesinde problem oluyor. Çalışan birkaç kere eve gelip gidiyor falan. sonra da gecenin 5inde kızı taciz ediyor. Ekşi sözlükte mesajlaşmanın tamamı var. Eve gidince link ekleyeceğim. Kızı evinin yerini , telefonunu ve evde yalnız olduğunu bilmekle tehdit ediyor. Senin ölünü beceririm gibi tehditleri var.

Bu olayda yemek sepetinin suçu ne? Sonuçta o sadece aracı.. Yemeği söylediği yerin personeli sorunlu.
Gereksiz muhabbete de girmemek gerekiyor. Yemeği alıp kapıyı kapatmak zor olmasa gerek.. "Kadın suçlu demiyorum karşısındaki adam manyak" tanımadığın bilmediğin insan, psikopatı, şizofreni, sapığı aramızda geziyor, muhatap aldığın insanlara dikkat etmek lazım.

kızın biri gece sipariş veriyor yemeksepeti.com dan. İşte pos makinesinde problem oluyor. Çalışan birkaç kere eve gelip gidiyor falan. sonra da gecenin 5inde kızı taciz ediyor. Ekşi sözlükte mesajlaşmanın tamamı var. Eve gidince link ekleyeceğim. Kızı evinin yerini , telefonunu ve evde yalnız olduğunu bilmekle tehdit ediyor. Senin ölünü beceririm gibi tehditleri var.
okudum şimdi ekşiden...
bu zihniyet erkekleri yok olsun artık ya...
iğrenç yaratıklar

Bu olayda yemek sepetinin suçu ne? Sonuçta o sadece aracı.. Yemeği söylediği yerin personeli sorunlu.
Gereksiz muhabbete de girmemek gerekiyor. Yemeği alıp kapıyı kapatmak zor olmasa gerek.. "Kadın suçlu demiyorum karşısındaki adam manyak" tanımadığın bilmediğin insan, psikopatı, şizofreni, sapığı aramızda geziyor, muhatap aldığın insanlara dikkat etmek lazım.

pardon da, cihaz çalışmayıp birden fazla gidip gelme olayı olunca nasıl muhatap almayacaksınız ki. Kusura bakmayın ama tam da kadın suçlu demeye getiriyorsunuz. Zaten bizim tepki gösterdiğimiz olay etrafta gezen psikopatlar, sapıklar...
Bambi cafe de yemeksepeti.com da gayet de sorumlu. Böyle manyak insanları çalıştırmasınlar.

pardon da, cihaz çalışmayıp birden fazla gidip gelme olayı olunca nasıl muhatap almayacaksınız ki. Kusura bakmayın ama tam da kadın suçlu demeye getiriyorsunuz. Zaten bizim tepki gösterdiğimiz olay etrafta gezen psikopatlar, sapıklar...
Bambi cafe de yemeksepeti.com da gayet de sorumlu. Böyle manyak insanları çalıştırmasınlar.
iyide yemeksepeti çalıştırmıyor o adamı sizde kime suç atacağınızı şaşırmışsınız.. bu olayda bambi kuruyemiş suçlu basbariz onun elamanı çünkü.. yemeksepeti sadece sipariş olduğunun bilgisini veriyor çalışanlarıyla bir alakaları yok yani.

konu hakkında yorumuma gelirsek şu aralar nedense bu taciz olayları aşırı arttı.. son yaşanan üzücü olaylardan sonra toplumca azalmasını beklerken bu şekilde sürekli gündemde olması ülkemizin durumunun ne kadar kötü olduğunu gösteriyor..böyle kişiler suçsuz kalmamalı.
o pis tacizcide herhangi birine zarar vermeden hapise atılmalı.

Bambi Cafe açıklama yapmış.

Bambi Cafe taciz için özür diledi
Milliyet.com.tr'nin duyurduğu taciz skandalında 'özür' geldi. Facebook’ta bir kadının yemek sipariş ettikten sonra servis elemanı tarafından taciz edildiğine dair paylaşımının ardından Bambi Kuruyemiş tacizciyi işten çıkardı, kamuoyundan özür diledi.

bambi-den-cafe-taciz-icin-ozur-diledi-5340671.Jpeg

Bambi yetkilileri tacizciyi işten çıkardıklarını ve hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

M. Ö.’nün bu yazısı saat 13.30 itibariyle Facebook’ta 7 bin 454 defa paylaşıldı. Milliyet.com.tr'nin tüm Türkiye'ye duyurduğu olayın üzerine Bambi Facebook sayfaları üzerinden bir özür notu paylaştı.

Paylaşımda tacizcinin sadece yedi gündür kendileri ile çalıştığını vurgulayan Bambi “kadına yönelik taciz ve şiddet olaylarının toplumumuzda onarılması güç yaralar açtığı böylesi bir dönemde bu üzücü olayın yaşanmasına sebep olan şahsın kurumumuzla olan ilişiğinin kesildiğini kamuoyunun bilgisine sunarız” ifadesi kullanıldı.

fft16_mf5340652.Jpeg

OLAY NASIL GELİŞTİ?

M. Ö. ‘nün Facebook üzerinden paylaştığı taciz olayı şu şekilde yaşandı:

Yemek sipariş sitesi üzerinden Bambi Kuruyemiş’ten verdiği siparişin ödemesinde sıkıntı yaşandı. İki defa denemenin başarısızlıkla sonuçlanması üzerine başka bir Bambi çalışanı M. Ö.’nün yaşadığı yere gelişinde ödeme gerçekleşti.

Olaydan birkaç saat sonra ödemeyi alan erkek çalışan, M. Ö.’ye taciz içerikli mesajlar atmaya başladı, taciz ve tehdit etti. M. Ö.’nün yaşadığı yeri ve telefonunu bildiğini belirterek tehdit ve tacizlerine devam etti.

fft16_mf5340669.Jpeg

M.Ö'nün ifadeleri şöyle; "Daha kapıdan görünüşüme bakar bakmaz ters bir tavır sergileyen bu kişiye, “yorucu oldu” dememle birlikte tedirgin anlar yaşamaya başladık. “Yorucu oldu, sana mı?” “Yoruldun mu yoksa sen?” gibi cümleleri tehditkar ve inanın korku salmak ister bakışlar, tavırlarla pekiştiren bu kişinin bu davranışlarına hiç korkmadan, direkt gözlerinin içine bakarak yanıtlar verdim"

'NE KADAR MUTLU OLDUN?'

'Kadınlar ne demek istediğimi daha iyi anlar, korkmamamla daha da nefret dolu gözler ve sözlerle bakan bu şahıs, pos cihazının parayı çekmesiyle bir zafere ulaşmışcasına bana hesap sorunca, “ben de çekmesine mutlu oldum” dedim ve istediğini alamayarak huzursuzluk içinde gitti. Hatta evde beni ziyarete gelmiş 2 arkadaşıma, yaşadığım olayın detaylarını anlatarak bu işin burada bitmeyeceğini hissettiğimi söyledim.

Saat 03:48’de, cep telefonuma gelen “ne kadar mutlu oldun?” mesajıyla başlayan taciz, çok kısa sürede ısrarcı aramalara, tehditlere, burnumdaki “pirsing”e, tipimle ilgili sarkıntı ve eleştirilere dönüştü'

KÜFÜRLER VE ARAMALAR DEVAM ETTİ

Genç kızın telefonuna kolayca ulaşan servis elemanı küfürle mesajlarla gece boyunca tacizini sürdürdü

'Savcılığa ve polise giderim' yanıtı da tacizciyi korkutmadı... Genç kızı son olarak 'Ölünü s.....' gibi ağza alınmayacak küfürlerle tehdit eden servis elemanı, Sabah da telefonla aradı.

Polise gideceğini söyleyen M.Ö, “ben polisim zaten, ne olacak ki bana” yanıtını aldığını öne sürüyor.

kaynak : http://www.milliyet.com.tr/bambi-den-cafe-taciz-icin-ozur-gundem-2018798/

Kız facede bu olayı paylaştıktan sonra aşağıya kadının biri şu yorumu yazmış:

"Tacize tecavuze davet cikariyosunuz. Acin bi Kuran okuyun once giyinmeyi adabi edebi ogrenin. Sonra da delillerinizi alin en yakin karakola defolup gidin.
Sen gogsunun ustune koca baykusu oturtan adamin seni ellemis olmasini normal bisey karsilayip dawetiue yolladigin sozleri duyunca da zirlayanlardansin. Sana hic acimiyorum hatta basina bisey gelirse habere de cikarsin.sen emin ol haberini bile dinlemem. Yazik kadinlarimiz bozuluyor eli opulesi analar cikmaz artik bu nesilden"

Kadınlarda kafa yapısı böyleyken erkekler ne yapmaz ki?

Polemiğe girmeyelim lütfen, birde sözlükleri referans göstermesek hatta mümkünse isimlerini de yazmasak zira isimleri geçince uğraşıyoruz.

Benzeri bir şey benim de başıma geldi eylül ayında.
Keşke ben de ortalığı ayağa kaldırsaymışım.
Bilindik bi tur şirketinin otobüs hostesi telefon numaramı bulmuş yolcu listesinden.
Watsapptan yazdı, tabii fotoğraftan tanıdım
Şikayet edeceğimi söyledim, "edersen et, zaten işten ayrılacağım" dedi.
Hemen engelledim numarasını. Akabinde erkek arkadaşım şikayet maili attı firmaya. 1 hafta sonra arayıp o personeli işten çıkardıklarını söylediler.

bundan seneler önce abd de kızın biri bir chat sitesinde tanıştığı adam tarafından tecavüz edilip feci halde dövülmüştü.. kız bu olayın üzerine chat sitesine milyon dolarlık dava açtı ve kazandı.. hatta belgeseli bile yayınlandı tv de.. yani aracı firma da sorumludur normalde, tabi bizim ülkemizde böyle mi bilemiyorum..

sapıkların neredeyse normal insanlardan fazla olduğu bir yerde yaşıyoruz dahası kanunlar da yok normal insanları koruyan.. şimdi ne olacak o adama? bir süre göz altında tutulacak peki sonra? o kız hep endişe içinde yaşayacak, tıpkı geriye kalan bir kaç milyon kadın gibi..

keşke kız mesajlarına hiç cevap vermeseydi, çok gereksiz bir muhabbet içine girmiş.. bu ülkede ki kaç sapık "hadi abicim al tehditini git" mesajına "peki abla kusura bakma rahatsız ettim" der.. muhatap alarak iş açmış başına..

Kız facede bu olayı paylaştıktan sonra aşağıya kadının biri şu yorumu yazmış:

"Tacize tecavuze davet cikariyosunuz. Acin bi Kuran okuyun once giyinmeyi adabi edebi ogrenin. Sonra da delillerinizi alin en yakin karakola defolup gidin.
Sen gogsunun ustune koca baykusu oturtan adamin seni ellemis olmasini normal bisey karsilayip dawetiue yolladigin sozleri duyunca da zirlayanlardansin. Sana hic acimiyorum hatta basina bisey gelirse habere de cikarsin.sen emin ol haberini bile dinlemem. Yazik kadinlarimiz bozuluyor eli opulesi analar cikmaz artik bu nesilden"

Kadınlarda kafa yapısı böyleyken erkekler ne yapmaz ki?
Şoktayim şu an:KK57:

bundan seneler önce abd de kızın biri bir chat sitesinde tanıştığı adam tarafından tecavüz edilip feci halde dövülmüştü.. kız bu olayın üzerine chat sitesine milyon dolarlık dava açtı ve kazandı.. hatta belgeseli bile yayınlandı tv de.. yani aracı firma da sorumludur normalde, tabi bizim ülkemizde böyle mi bilemiyorum..

sapıkların neredeyse normal insanlardan fazla olduğu bir yerde yaşıyoruz dahası kanunlar da yok normal insanları koruyan.. şimdi ne olacak o adama? bir süre göz altında tutulacak peki sonra? o kız hep endişe içinde yaşayacak, tıpkı geriye kalan bir kaç milyon kadın gibi..

keşke kız mesajlarına hiç cevap vermeseydi, çok gereksiz bir muhabbet içine girmiş.. bu ülkede ki kaç sapık "hadi abicim al tehditini git" mesajına "peki abla kusura bakma rahatsız ettim" der.. muhatap alarak iş açmış başına..

Canım tabii ki medeni ülkelerde olur o dediğin.
Baksana burada bile aman canım yemek sepeti.com un ne suçu var diyenler türemiş.
Çok normal birşey ya benim ev adresimi,telefonumu adımı başka kişilerle paylaşmak.
Bunu paylaşan yemek sepeti dolayısıyla bu sorumluluğu üzerine almış oluyor.
Ama tabi bizim eğitimsiz insanlara gel de anlat kişisel bilgilerin önemini.
Mesela en baştan adresi paylaşacak mecbur da neden telefonu paylaşıyor. Bir problem olursa yemeksepeti. com üzerinden iletişime geçilmeli.
Umarım akılları başlarına gelir.

Benzeri bir şey benim de başıma geldi eylül ayında.
Keşke ben de ortalığı ayağa kaldırsaymışım.
Bilindik bi tur şirketinin otobüs hostesi telefon numaramı bulmuş yolcu listesinden.
Watsapptan yazdı, tabii fotoğraftan tanıdım
Şikayet edeceğimi söyledim, "edersen et, zaten işten ayrılacağım" dedi.
Hemen engelledim numarasını. Akabinde erkek arkadaşım şikayet maili attı firmaya. 1 hafta sonra arayıp o personeli işten çıkardıklarını söylediler.

ay aynı olay benim başıma geldi. zaten otobüs içinde devamlı yok yastık ister misin,rahat mısın cart curt deli etmişti.

bi de ertesi gün nasıldı memnun kaldın mı yolculuktan demiş. ben aradım mail yolladım 2 hafta sonra çıkardık dediler. artık doğru mu bilemiyorum. ama yolcunun bilgileri nasıl bu kadar rahat ifşa edilebiliyor. çok canım sıkılmıştı.

X