Korkuyor mu ?

Kajmery etrafınızda mutlaka evliliği yolunda olan insanlar vardır onların çevrelerine girin daha çok.
Hep kötü yorumlar insan etkilenir.Ama sizden ve kendisinden emin ise etkilense bile acabaları uzun sürmemesi lazım.
İnsanların tahammül sınırları ve sabrı daraldı artık. Sorun aslında bu.Yoksa insan en yakını olmasına rağmen ebeveynleri ile de ciddi sorunlar yasayabiliyor.Önemli olan kriz yönetimini iyi yapabilmek, götürebilmek.
Sabır,saygı,sevgi,seks derler.
Mutlu evliliğin anahtarları.
Ama insanlar hep aynı kalmıyor.Kısacasi risk hep var aslında..
O yüzden biraz biraz nişanlının tereddütlerini anlayabiliyorum.
Dilerim hersey hayal ettiğin gibi olur. ❤️

Ben sizin yerinize olsam karşıma alıp açık açık derdinin ne olduğunu hengi sebeple çift terapisine gitmeniz gerektiğini sorarım. Her koyun kendi bacağından asılır. Ben sana söyleyeyim sizin sorununuz onun bunun lafı ile ilişkisinde durduk yere sorun çıkartan nişanlınız ve bu ciddi bir sorun. Ben erkeklerin sürekli kadınlar kendilerini kafeslemeye çalışıyormuşta, kananlar evleniyormuş kafasına sinir oluyorum. Evlenince mantıksal baktığında asıl sorumluluğu alan kadın zaten. Evin yükünün çoğu onda çocuk sorumluluğu onda. Erkeklerin buna rağmen böyle triplere girmesi çok irite ediyor beni. Bakın şimdiden arkadaşının lafına uyup ilişkinizde sorun arayan adam ilerde her evlilikte olan ufak tefek sorunlar karşısına çıktığında gene onların gazı ile yaktım başımı kafasında takılır haberiniz olsun. Birde sen nişanlının velisi misin onun kimle görüşüp görüşmeyeceğine müdahile ediyorsun. Adam olsunda kendi görsün adamların sözlerinin yanlışlığını, nişanlın onun bunun kafası ile hareket ederse o gider başkası gelir. Sen görüşme etme dersen en fazla o adamları haklı çıkartırsın nişanlının gözünde. Bence sen iyi düşün böyle milletin ağzına bakan adamla yapabilecekmisin ilerde.
Karaktersiz mi? Ben de bosanma evresinde esimi cok yakinlarima kötüledim ve derdimi anlattim. Bu o evrede cok dogal bir sürec ama asla amacim karsidakini de ayirmak degildi. Ben simdi karaktersiz miyim?

Zaten hep böyle değil midir?
Mutluyken kimse paylaşmak istemez ama mutsuzken ben ettim sen etme derler.
Mesela yakma başını diyen arkadaş, nişanlıyken mutsuz olacağını ön görse evlenirmiydi? Sanmıyorum. O dönem kendisi mutluyken dünya yansa umurunda olmazdı ama şimdi mutsuz ve herkes mutsuz olacak düşüncesine sahip.
Nişanlınız kötü örnek göre göre, sizi kaybetmekten korkmaya başlamış. Halbuki daha güzel, mutlu örneklerin olduğu ortamda olsaydı bu korkularının yersiz ve herkesin hayatının farklı güzelliklere sahip olduğunu düşünecekti.
Nasıl ki güzellik, mutluluk paylaştıkça çoğalır ise, negatif olumsuz düşüncelerde paylaştıkça çoğalır.
Zaten beş parmağın beşi bir değil iken, insanların hayatları nasıl aynı olsun ki.
Nişanlınız zarar gördüğü insandan kendi hür iradesiyle karar verip, görüşmeyi kesmeli. Sizin müdahale ederek yaptıracağınız tavır, o istemezse çok kalıcı olmayabilir. Mutluluklar dilerim.

Merhabalar kk hatunları.
Umarım herkesin keyfi yerindedir.
Direkt minnacık derdimden bahsetmek istiyorum.Aslında pekte minnacık sayılmaz benim için.
Bir kaç gündür nişanlımda bir korku sezmeye başladım.
Etrafında pek çok arkadaşı var ve hemen hemen hepsi de evliliğin ne kadar kötü (!) olduğundan bahsediyorlar. Özellikle bir kaç tanesi boşanma aşamasına gelmiş , eşi evi terk etmiş ve nişanlım arayı bulmuş ve barışmışlar.
Epey önce bu konu hakkında bir mesajlaşmalarını görmüştüm. O zamanlar tabi büyütmemiştim. Ama adam sürekli olarak evliliğinden pişmanlığını dile getiriyor ve nişanlıma sürekli olarak “abi iyi düşün, başını yakma” diyor.
Hatta ve hatta evlenmeden evvel ilişki koçu ya da çift terapisi alın mutlaka falan diye de bir şeyler yazmıştı.
İki gün evvelde nişanlım bana çift terapisti falan diye bir şeyler anlatmaya başladı. Ben soğuk kanlılıkla dinleyip , neden gitmemiz gerekiyor sence diye ağzını aradım. Bana açık şekilde söylemese de insanların evliliklerinin kötü olduğunu falan söyledi.
Tabi biz epey konuştuk bu konu üzerine. Çift terapistini yanlış bulmuyorum ama o adamın sözü üzerine gitmeyi yanlış buluyorum.
Mesajlarını okuduğumu tabi ki söylemedim. Bu tarz adamlarla görüşmesini hiç istemiyorum.
Herkesin ilişkisi çok farklıdır. Şu an için nişanlımın tedirginliği geçmiş gibi görünüyor ama yeniden bu konuyu açarsa pek soğuk kanlı duramayacağım.
Şimdi size sorum şu ; sizce bu kişilerle görüşmesine engel koymalı mıyım ?
Ya da açık açık korkup -korkmadığını sormalı mıyım?

Ben böyle insanları resmen kıskanç olarak nitelendiriyorum. Eski eşimin boşanmış bir arkadaşı da bizim boşanma evremizde kankası olmuştu her ne hikmetse. Ben boşandım o da boşansın mutsuz olsun zihniyeti bu. Ya da sendeki tipler gibi ben mutsuzum bak onu da mutsuz edeyim en azından bilinçaltına yerleştireyim bir şey olursa egomu tatmin ederim düşüncesi kesinlikle.

Bunun cevabı çok daha vahim. Neden boşanmıyorlar dediğimde ; adam düğün için 200 bin harcamış. Bu parayı çöpe atmam tarzı bir şeyler demişler. Diyorum ya eşi evden gitmiş , nişanlım zar zor aralarını bulmuş. Daha doğrusu adama eşine sahip çık, üzme demiş.
Boşanmaları falan imkansız bana göre.
Benim zaten farklı olduğumu hep dile getiriyor. Benim ikinci evliliğim olacak nasipse. Belki bundan korkuyordur. Hani beni üzmekten.

Ay şunu okuyunca neden "kıymetsiz" olduğumu anladım, demek ki çok para harcanmamız gerekiyormuş kıymetimizin olması için. Zihniyete bak ya, kadını resmen "mal" olarak gören, çok para verdiği için atmaya kıyılamayan bir eşya gibi görüyor.

Ay şunu okuyunca neden "kıymetsiz" olduğumu anladım, demek ki çok para harcanmamız gerekiyormuş kıymetimizin olması için. Zihniyete bak ya, kadını resmen "mal" olarak gören, çok para verdiği için atmaya kıyılamayan bir eşya gibi görüyor.
Bunu bende bir psikologun makalesinde okumustum erkekler emek verdikleri kadina bu parayla yapilan emekte olabilir daha cok deger veriyorlarmis ve bu kadinlari unutmalari daha zor oluyormus.

Ben sizin yerinize olsam karşıma alıp açık açık derdinin ne olduğunu hengi sebeple çift terapisine gitmeniz gerektiğini sorarım. Her koyun kendi bacağından asılır. Ben sana söyleyeyim sizin sorununuz onun bunun lafı ile ilişkisinde durduk yere sorun çıkartan nişanlınız ve bu ciddi bir sorun. Ben erkeklerin sürekli kadınlar kendilerini kafeslemeye çalışıyormuşta, kananlar evleniyormuş kafasına sinir oluyorum. Evlenince mantıksal baktığında asıl sorumluluğu alan kadın zaten. Evin yükünün çoğu onda çocuk sorumluluğu onda. Erkeklerin buna rağmen böyle triplere girmesi çok irite ediyor beni. Bakın şimdiden arkadaşının lafına uyup ilişkinizde sorun arayan adam ilerde her evlilikte olan ufak tefek sorunlar karşısına çıktığında gene onların gazı ile yaktım başımı kafasında takılır haberiniz olsun. Birde sen nişanlının velisi misin onun kimle görüşüp görüşmeyeceğine müdahile ediyorsun. Adam olsunda kendi görsün adamların sözlerinin yanlışlığını, nişanlın onun bunun kafası ile hareket ederse o gider başkası gelir. Sen görüşme etme dersen en fazla o adamları haklı çıkartırsın nişanlının gözünde. Bence sen iyi düşün böyle milletin ağzına bakan adamla yapabilecekmisin ilerde.
Yorum için çok teşekkür ederim. Ama aslında onun derdi mutlu bir evlilik. Ne yapmamız gerekiyor ve ben nasıl mutlu olurumun derdinde sanırım.

kötü bir evliliğimde yok çok şükür ama zor bir kurum
Peki o halde sizin de yaptığınız yanlış değil mi ?
Madem kötü bir evliliğiniz yok neden insanlara evlenme diyorsunuz.
Bakın tam olarak eleştirdiğimiz insan modeli şu an sizsiniz.
Hayatta hiç bir şey kolay değil. Evlenmekte tabi ki zor ama zaten zor olan bir şeye bir de korku salmak ? Iıh bence olmamalı.

Kajmery etrafınızda mutlaka evliliği yolunda olan insanlar vardır onların çevrelerine girin daha çok.
Hep kötü yorumlar insan etkilenir.Ama sizden ve kendisinden emin ise etkilense bile acabaları uzun sürmemesi lazım.
İnsanların tahammül sınırları ve sabrı daraldı artık. Sorun aslında bu.Yoksa insan en yakını olmasına rağmen ebeveynleri ile de ciddi sorunlar yasayabiliyor.Önemli olan kriz yönetimini iyi yapabilmek, götürebilmek.
Sabır,saygı,sevgi,seks derler.
Mutlu evliliğin anahtarları.
Ama insanlar hep aynı kalmıyor.Kısacasi risk hep var aslında..
O yüzden biraz biraz nişanlının tereddütlerini anlayabiliyorum.
Dilerim hersey hayal ettiğin gibi olur. ❤
Nişanlım aile hayatına çok çok özlem duyuyor sevgili Beautifulsweet. Ondan dolayı da zaten zor buldum , bir de erken kaybederim durumunda kendisi.
Yoksa şimdiye kadar inanın hep açığını aradım. Bir açık bulup takmak için resmen didindim. Tabi ki yanlış yanları var. Ama hangimizin yok ki ?
Güzel kalbiniz için teşekkür ederim. İnşallah tüm kadınlar mutlu oluruz ❤️

Bunu bende bir psikologun makalesinde okumustum erkekler emek verdikleri kadina bu parayla yapilan emekte olabilir daha cok deger veriyorlarmis ve bu kadinlari unutmalari daha zor oluyormus.
Bilemiyorum aç gözlü mü olmak lazım ?
Bizim yapımıza çok ters G greengirll . Ben hala bana bir şey almak istediğinde , para vermek istediğinde asla kabul etmiyorum. Değer bunla veriliyorsa vay halimize.
Ama cidden harcadığı 3 kuruşun peşinde çoğu.

Peki o halde sizin de yaptığınız yanlış değil mi ?
Madem kötü bir evliliğiniz yok neden insanlara evlenme diyorsunuz.
Bakın tam olarak eleştirdiğimiz insan modeli şu an sizsiniz.
Hayatta hiç bir şey kolay değil. Evlenmekte tabi ki zor ama zaten zor olan bir şeye bir de korku salmak ? Iıh bence olmamalı.

özgür yaşamak gibisi varmı

ama ben şunuda ısrarla öneriyorum

iki ailedende uzaksan evlilik çok güzel tabiiki kafa yapınız uyuyor ve kendı aranızda hiç sorun yok sadece aileler yüzünden tartışma çıkıyorsa ,

mesela biz öyleyiz kendı sorunumuz için 13 senede 5 kere kavga etmemişizdir ,

annesi ve abisi için defalarca defalarca kavga ettik ,

ama uzakta olsaydık belki bunlar hiç olmayacaktı ,

Kesinlikle böyle düşünüyorum. Hala da fikrim tamamen aynı. Daha şimdiye kadar ne ben ne de nişanlım hiç hayatlarımıza müdahil olmadık. Ama bu durum gerçekten inanılmaz saçma. Sürekli olarak gidip, dert yandığını düşünüyorum.
Etkilenmiyor gibi görünse bile bir süre sonra “sen ne yapsam üzülürsün” diye mutlaka bana soruyor.
Terapist olayını ise anladığım kadarı ile, evlilikte nasıl doğru davranmalı diye endişelendiği için istiyor.
Böyle düşünüyorsaniz kendinizle çelişiyorsunuz.
Hala daha önceki gibi düşünüyorsanız
Arkadaşlarıyla görüşmesine engel koyamazsiniz.
Evlilij terapistine gitme olayını ya kabul edersiniz ya etmezsiniz.
Sizinde çoğu kişiye söylediğiniz gibi herkesin kendi aklı var yönlendirme ya da kisitlamayla olmaz bu işler.
Neden sizin daha önceki konusmalarinizi örnek verdiğimi soracak olursanız.
Bir sey düşünürken veya karar verirken karşıdaki kişiyi ile empati yapıp cevap vermeliyiz diye düşünüyorum. Sizi genelde düz ve katı cevaplar verirken görmüştüm. İnsan başına gelince anlıyor hayatın ne kadar zigzagli olduğunu. Tek yaptirimin işe yaramayacagini.

Bana soracak olursanız. Ben karşıma alır konusurdum açık açık nisanliysam her şeyi açıkça konusabilirim. Her insan evlendikten sonra maddi manevi tedirginlik yaşar azda olsa sizinki şimdiden başladığı için işi daha zorlastirir bu durum. Önce konuşun sonra terapi alabilirsiniz lakin iki insan sorunsuz anlasiyorsa bence terapiye gerek yok. Ona bu korkunun boş olduğunu kimsenin ilişkisinin kimseye benzemeyecegini dinamik farkı olduğunu ama korkusunun sizi urkutup tavsan gibi kalmaniza sebep olduğunu arkadaslarinin ona iyilik değil kötülük yaptığını. Böyle devam ederse sizinde korkularinizin başlayacağını anlatin.
Her şey karşılıklı.

Bilemiyorum aç gözlü mü olmak lazım ?
Bizim yapımıza çok ters G greengirll . Ben hala bana bir şey almak istediğinde , para vermek istediğinde asla kabul etmiyorum. Değer bunla veriliyorsa vay halimize.
Ama cidden harcadığı 3 kuruşun peşinde çoğu.

Biz istesek de yapamayız ki, benim eski eşimin maaşı yüksekti, istersen çık işten dedi, para hesabı asla yapmazdı, ev araba vardı yani istesem çok rahat bir hayat sürerdim, ama benim derdim bu değildi.

Para ile değerim biçilecekse hiç biçilmesin daha iyi.

Kajmery merhaba bir süredir seni takip ediyordum bugün üye olup mesaj atmak istedim ben boşanma aşamasındayım ve korkularım var işte bilirsin klasik karamsarım umutsuzum falan filan şimdi boşanmadan ikinci evliliğimi düşünüyorsun diyeceksin ama zaten üç dört yıl düşünmüyorum 26 yaşındayım yüksek lisans yapıyorum ama umutsuzum işte evlenmeden önce ikinci kez bir işim olsun istiyorum kadrolu sınavlara falan giriyorum ama zihnim hep yaşadıklarımla dolu gelecek kaygısı mahkeme kaygısı işsizlik kaygısı bir de ikinci kez evlilikte mutlu olur muyum kaygısı çocuğum yok şükür ilk evlilikten zaten 8 ay sürdü. 4 aydır ailemleyim. senin durumun bana umut oluyor boşandığımı dert etmeyecek iyi birinin karşıma çıkması açısından lütfen yaşadıklarından bahseder misin

Mesajları okuduğunuzda asla bahsetmeyin Önlem alır 😄 Çevresindekilere de karismayin Size karışır .. Arkadaşının önerisi mantıklı geldiyse kafasına yattiysa gidin Adamın da kafasında soru işareti kalmasın .. Sizde istemesenizde arkadaşınızın ilişki ve yönlendirmesi de etkilenirseniz istemsiz kendinizi sorgularsiniz

Merhabalar kk hatunları.
Umarım herkesin keyfi yerindedir.
Direkt minnacık derdimden bahsetmek istiyorum.Aslında pekte minnacık sayılmaz benim için.
Bir kaç gündür nişanlımda bir korku sezmeye başladım.
Etrafında pek çok arkadaşı var ve hemen hemen hepsi de evliliğin ne kadar kötü (!) olduğundan bahsediyorlar. Özellikle bir kaç tanesi boşanma aşamasına gelmiş , eşi evi terk etmiş ve nişanlım arayı bulmuş ve barışmışlar.
Epey önce bu konu hakkında bir mesajlaşmalarını görmüştüm. O zamanlar tabi büyütmemiştim. Ama adam sürekli olarak evliliğinden pişmanlığını dile getiriyor ve nişanlıma sürekli olarak “abi iyi düşün, başını yakma” diyor.
Hatta ve hatta evlenmeden evvel ilişki koçu ya da çift terapisi alın mutlaka falan diye de bir şeyler yazmıştı.
İki gün evvelde nişanlım bana çift terapisti falan diye bir şeyler anlatmaya başladı. Ben soğuk kanlılıkla dinleyip , neden gitmemiz gerekiyor sence diye ağzını aradım. Bana açık şekilde söylemese de insanların evliliklerinin kötü olduğunu falan söyledi.
Tabi biz epey konuştuk bu konu üzerine. Çift terapistini yanlış bulmuyorum ama o adamın sözü üzerine gitmeyi yanlış buluyorum.
Mesajlarını okuduğumu tabi ki söylemedim. Bu tarz adamlarla görüşmesini hiç istemiyorum.
Herkesin ilişkisi çok farklıdır. Şu an için nişanlımın tedirginliği geçmiş gibi görünüyor ama yeniden bu konuyu açarsa pek soğuk kanlı duramayacağım.
Şimdi size sorum şu ; sizce bu kişilerle görüşmesine engel koymalı mıyım ?
Ya da açık açık korkup -korkmadığını sormalı mıyım?
Her evlilik kötü olacak diye birşey yok...
Her insan nasil farklıysa evliliklerin dinamiği de farklı...

Açıkca konuşun korkusunu sorun ve kimseyi örnek almasın evlenmeden ne terapisti.

merhaba siz de boşandınız sanırım ben daha boşanma aşamasındayım durumunuz nedir acaba? yani anlatır mısınız diğer konularınızı takip edemedim pek. hatırlatmak gibi olacak ama kusura bakmayın.

Back
X