Korkuyorum arkadaşlar. Beni rahatlatacak bir şeyler söyleyin

elmas gzl

penguen yürüyüşlu hatun :)
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2015
3.636
2.930
133
Güncel: DOĞUMUMU YAPTIM ARKADAŞLAR...

Yine şöyle başlayım beni bilenler bilir...

Doğumuma 2 hafta kaldı ve ben çok huzursuzum ağlama isteği geliyor sürekli.

Korkuyorum arkadaşlar. Doğum sancısından değil.

Sezaryen olmaktan , bide bir ömür bir insanın sorumluluğunu almak... çok korkuyorum.

Şimdi hep aklıma Bebek doğunca hiç dışarı çıkamayacagız ,o Bebek hep ağlayacak, gece uyuyamayacağım diye düşünüyorum . Çok korkuyorum arkadaşlar çok bunaldım . Şimdi bile ağlıyorum

Son düzenleme:
Şimdi hep aklıma Bebek doğunca hiç dışarı çıkamayacagız ,o Bebek hep ağlayacak, gece uyuyamayacağım diye düşünüyorum .
Çok iyimser olamayacağım. Bu saydıklarınız hatta daha fazlası bir süre olacak maalesef. Benim kızım kolik doğdu. Yaşayan bilir nasıl bir travma olduğunu hele ilk tecrübenizse... Yinede tek bir gün bile pişman olmadım evlat sahibi olduğum için. Hayatım baştan sona değişti ama o sevgisi bin tane hayata bedel.... Sevgisi tüm zorlukları aşmaya yetiyor merak etmeyin. Olumsuz değil olumlu yanlarını düşünmeye çalışın.

Olumlu yanlarını bana anlatarak içimi ferahlatır mısınız? İnan’ın ihtiyacım var

Değişen şartlara uyum sağlamak her zaman sancılıdır yaşadığınız şey de bu. Ben de sizin gibiydim dışarı çıkamıycam bebekle hayatta çıkmak istemem derdim. Uyuyamıycam diye kafaya takardım. Öyle doğduğu gibi herşey güllük gülistanlık gelmedi bana ama zamanla alışıyorsunuz bunların hepsine. Hele de aranızdaki o bağ gözle görülür hale gelmeye başldıkça aksini hayal bile edemiyorsunuz. Mesela şimdi oğlumu birine bırakıp asla gezmeye falan gidemem biraz alışmak için zaman verin kendinize. Büyük beklentilerde olmayın anı yaşamaya odaklanın sadece. Bilinmeyenin sancısı. Hİsleriniz çok çok normal. Sağlıkla kucağınıza alın inşallh

Ben normal doğumdan acil sezaryene alındım, iyi ki de öyle olmuş diyorum. İlk başta zordu (hortum boğazımı tahriş etmiş, öksürdükçe dikişlerm acıyordu) o da bir ya da iki gün falan. Sonra geçti gitti, zaten hemen ayağa kalktım. :) dışarı çıkma vs bebeğine göre değişir tabii de oğlum 4 günlüktü ben bebek mağazasında alışveriş yapıyordum. :) gözünü o kadar korkutma bence, sürekli gezen bir insan değilim ama oğlum minnakken (şimdi 7.5 aylık) sürekli çıkıyorduk dışarı. Sen de çıkarsın:)

Baskalari nasil bilemem ama evet disari cikamadim ben.
Ilk Bebegim sorunluydu. Kakasini yapamiyordu ben disardan cikartiyordum. 6.5 ay devam etti. Gaz kaka kolik bir bebek....

Uykusuzluktan gunduz vakti halusunasyonlar bile gordum.

Rahmetli annem ara ara gelir bakar ve bana uyu kizim derdi.

Perisandim....

Seni rahatlatmak isterdim ama yalan olurdu. Uykusuz gecelerin olacak. Dusa girmek bile lux olacak hele ki cinsellik
1 senem cok zordu. Sonra duzeldi.

Ikinci oglumda ise Rabbim yuzume guldu. Ne kabizlik, ne gaz, ne kolik hicbirsey olmadi. O kadar da uysaldi ki. Cok kolay gecti bir yil.

Biri 9 digeri 4 yasinda. O zor gunler coktan unutuldu. Evlat baska birsey. Yoruluyorsun evet ama bi okadar da mutlu oluyorsun.

Simdiden takma. Hele saglikla kucagina bi al da....

Teşekkür ederim . Peki kucağınıza ilk aldıgınız da ne hissettiniz? Siz de benim gibi sezaryen olur muyum korkusu yaşadınız mı

Çok klasik olacak ama anlatılmaz yaşanır desem. Evlat sevgisi hiçbirşeye benzemiyor. Bunuda ancak kucağınıza alınca anlayabilirsiniz. Dışarı çıkamayacağım diye düşünmeyin hem. Atarsınız arabasına gezersiniz.
İlk aylar alışma süreci sizede bebeğede zor gelecek tabiki. Sizin ilk tecrübeniz. O miss kokuluda en güvenli yerden çıkıp gerçek dünyayla buluşacak:) herşeyiyle size muhtaç.
Kendinizi kötü hissetmeyin. Sabırlı olun sadece. Zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız bile.

Peki sezaryen deyince korkmadınız mı ?

Düşünüyorum mesela diyorlar ki tuvalete gidemiyorum günlerce banyo yapamıyorum yemek yiyemiyorum. Uykusuzum zombi gibiyim falan. Korkuyorum

Sezaryenden hiç korkma canım gerçektem korkulacak gibi anlatıp abarttıkları kadar asla değil.Ben ameliyattan bir buçuk saat sonra yürümeye başlamıştım hem de ağrım olmadan.Doğum sancısı da adet sancısının bir tık üstü zaten bir süre sonra o ağrıya alışıyorsun abartıldığı gibi değil kesinlikle.İki gün boyunca sancı çeken biri olarak söylüyorum.Uyumama kısmı ise kırkı çıkana kadar zor sonrası biraz rahatlarsın tabii düzenli olmaz ama daha kolaylaşır.Ben de ilk gün sudan çıkmış balığa dönmüştüm ama inan geçiyor bebeğini kokladıkça hepsi geçer canım.

Ilk aylar tabiiki agliycak ama hepsi gecici yani :) gecmeseydi sen buyumezdin :) neden sezeryan oluosun? Normal dogur sezeryandan korkuyosan? Bebek doguncada gayet guzel cikarsin disari.. heleki bi kac aylik olacak senin bebek yaza dogru atarsin arabasina gezersin

Öyle mi dersiniz. Yani hayattan zevk alacağım onunla değil mi ?

Mesela pozıtıf doğum hikayeleri okuyorum altındaki yorumlara bakıyorum yazıyorlar ki aglayarak okudum falan.

9 aydır hiç bu sebebten heyecanlanıp ağlamadım . Üzülüyorum ben bebeğimi sevemiyorum diye. Eşim gün sayıyor elini koyup özledim kızım falan diyor ben boş boş bakıyorum

Eşimde yardımcı olur beni boş bırakmaz değil mi. Sanki tek başına her şeye yetişeceğim diye gözüm korkuyor

Peki sezaryen deyince korkmadınız mı ?

Düşünüyorum mesela diyorlar ki tuvalete gidemiyorum günlerce banyo yapamıyorum yemek yiyemiyorum. Uykusuzum zombi gibiyim falan. Korkuyorum

Ben 15 saat kadar (son 3 saati suni sancı) sancı çektim, normal olacaktı ama bir anda nstde kalp atışları alınamadı, hemşirelere haber verdim geldiler baktılar, bir şey yok dediler, ben de cihaz bozuk sandım hatta, aynı şey tekrarlanınca Deniz hocaya haber vermişler (doktoru ) hemen geldi. Baktı acil sezaryen dedi gittik. Kordon dolanmış meğerse, Allah'ım korudu bizi. Ben de normal doğum istiyordum aslında ama olmadı. İlk haftalar eğilirken vs zorlandım tabii, hatta eşim yıkadı beni, Allah razı olsun. O tuvalete gidememe, banyo yapamama genelde geçici oluyor :) ben de bir ara öyleydim. Şimdi maşallah iyiyiz oğluşla. :)

Normal çok istiyorum ama ya aksilik olursa ya sezaryene dönerse son anda diye korkuyorum.

Karnım sivriydi bebeğin başı aşagıdaydı 2 gündür karnım yanlamasına genişledi tekrar pozisyon değiştirmiş olamaz değil mi

Eşimde yardımcı olur beni boş bırakmaz değil mi. Sanki tek başına her şeye yetişeceğim diye gözüm korkuyor
Zaten bebeğin doğsun sen sadece bebeğinle kendin ilgilenmek isteyeceksin canım.Babası arada pışpışlar vs ama inan senin kokundan ayrılmak istemeyecek bebeğin tabii sen de.Yetişirsin canım zaten ilk bir ay günün çoğunu uyuyarak geçiriyor olacak emzirme vs de korkutmasın o kadar güzel bir duygu ki endişe etmene hiç gerek yok.

Sonra çekeceğim acı da değil korkum .
Ameliyatını iZledim çünkü beyinsizim ya. Başım döndü izlerken fenalaştım.
Ben ameliyat olmaktan öyle kesmelerinden korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…