Korkuyorum arkadaşlar. Beni rahatlatacak bir şeyler söyleyin

Peki sezaryen deyince korkmadınız mı ?

Düşünüyorum mesela diyorlar ki tuvalete gidemiyorum günlerce banyo yapamıyorum yemek yiyemiyorum. Uykusuzum zombi gibiyim falan. Korkuyorum
nasıl tuvalete gıdılmıyor
ben sezeryanla dogum yaptım
spinal yanı belden uyusturma oldu genel anestesı ıstemedım
ayagımın uyusuklugu gectıkten bıkac saat sonra ayaga kalkıp yurudum ılk ıctıgım meyve suyundan da bagırsaklarım calısmıs olacakkı tuvalete gıttım

kı benım sezeryanım ekstra amelıyatlı gectı dogum esnasında sag yumurtam da komple alındı 38 cm kist vardı düşün

Cevap yazmayayım dedim ama dayanamadım. Arkadaş evladım sağlıklı olsun, hayırlı olsun diye oturup dua et. Dışarı çıkabilecek miyim, ağrım olacak mı, uyuyacak mı,vs vs...
Hayır uyuyamayacaksın. Çocuğun uyusa bile uyandırıp emzireceksin. Sürekli ağlayarak bir şeyler istemeye çalışan biri olacak. Bk temizleyeceksin, her tarafın süt kokacak, saç baş dağılacak, kendini berbat hissedeceksin. Inşallah sağlıklı olursa bunların hepsi olacak ki inşallah öyle de olur. Allah korusun sağlık problemi olup da hastanelerde evladını camekan ardından bakımlı bir şekilde izlemek zorunda kalmazsın inşallah. Bütün hayatın alt üst olacak ama dünyanın en güzel en tatlı belası olacak o. Kokusu,sana gülüşü hele ilk anne deyişi... Dünyanın bütün güzel şeylerinden daha güzel daha kıymetli. Sen daha şimdiden böyle kötü düşünürsen, çocuğunun en güzel anlarını ıskalarsın ve çok pişman olursun.

Herşey çok güzel olacak.
Bebeğinizin o ağlama anlarının bile tadını çıkarın. Büyüyecek ve büyümesin isteyeceksiniz. Zaman su gibi akıyor başlarda farkedilmiyor.Her anın fotosunu videosunu çekin. Evet uzun süre evde kalacaksın çok yorulacaksın kusmuk kaka kokacaksın ama bunların hepsini çok özleyeceksin. Kucağına aldıktan sonra herley değişecek. Korkular geçecek ona iyi bakabilmek için elinden gelenin fazlasını daha fazlasını yapıcaksın. Kıymetini bilin. Varsın dışarı çıkma geceleri 3 4 saat uyu uykuya hasret kal. Sıcak yemeğe hasret kal ama anne olabildiğin için Rabbim nasip ettiği için o minicik elleri tutabildiğin için çok şanslı olduğunuzu unutmayın. Şükredin

Sezaryen o kadar da korkulacak bi şey değil. Evet sorumluluk ağır zor geçiyor ilk zamanlar ama her şeye rağmen müthiş bi şey...
Kucaginiza alınca her şey bitecek

Belki bir eglenceye gidemeyeceksin ama disari cikacaksin abartma. Gece uykusuz kalabilirsin evetvama bu bir surec gecicek.
Sorumluluk meselesine gelince o kisim evet cok zor ama cok da guzel.
Sezeryan korkucak bisey degil 16ay arayla 2 sezeryan oldum. Ertesi gun ayaktaydim.

2 hafta sonra kucağına oyle birşey alacaksın ki nasıl doğmuş, gece mi uyuyacakmış gündüz mu uyuyacakmış bunların hiç biri umrunda olmayacak. Bir-kac saatlik uykusunda bile onu cok özleyeceksin. Emzirmek veya onu bir sekilde doyurmak tarifsiz bir mutluluk verecek sana. Bazen o uyurken yani senin de uyumaya fırsatın varken uyanık kalıp onu seyretmeyi, eşinle birlikte onunla ilgili konuşmayı, hayaller kurmayı tercih ettiğin olacak. 1 haftaya kalmadan sen çok iyi olacaksın fiziksel olarak, bebişin senin sen de onu rutinine alışmanız da bir kaç ayı bulacak belki ama bunlar sana hiç zor gelmeyecek. Allah sana öyle bir güç ve istek verecek ki... göreceksin bunu. Ben hamileyken hep dua ettim allahım sen sakin, huzurlu, mutlu, yeme-içme, gaz, uyku ... gibi sorunları olmayan çok sağlıklı hayırlı bir evlat nasip et bize... diye. Sukurler olsun hersey guzeldi. Dualarimda istedigim herseyi nasip etti allah. Tabi ki olumsuzluklar vardi ama onlari gormedim bile. Sen neyi çok istersen o olur. Bu kuruntuları bırakıp yavrunun sağlıklı bir bebek olması için dua et. Sezaryenden çok daha büyük olumsuzluklar var. Biraz silkele kendini. Anne olacaksın artık. Süreç bir sekilde ilerleyecek, her saniyesi senin kontrolünde olmayacak, bu kadar yük altında hissetme kendini. Otomatik olarak bir bakmışsın doğum olmuş aylar geçmiş. Bu halinden bir an önce silkin ve dua et.

uykusuzluk en kötüsü maalesef.. evet artık bütün planlar bebeğe göre yapılacak.. bu da doğru.. evet cok zor amaaaaa muhtesemm bir duygu bu.. inanılmaz bir mucize gibi.. uykudan kalkıyorsun gece off dedigin an bebeğine bakar bakmaz kalbin pır pır olacak.. baktıkça yüreğin isinacak. hatta O YOKKEN EŞİM VE BEN NE YAPIYOR MUŞUM ACABA? diyeceksiniz. öyle güzel öyle anlamlı..

Hakketen manyaklik. Bebeler uyuyor basbasa kaliyoruz acip fotolarina videolarina bakiyoruz ya.

Kusura bakma ama cok mizmizsin genel olarak.
Of gobegim buyudu vay begenilmiyorum uf bebek dogacak vs vs.
Hem bile isteye yapiyorsun hem 9 aydir sikayet.
Hayattan biraz zevk al.

Bende hamileyim ve yazdıklarınızı kınıyorum, bile isteye bende hamile kaldım ama aynı korkuları bende yaşıyorum şuan herkes anne- kadın olarak gelmiyor bu hayata kimileri kolay adapte olamıyor değişen hayatına, biraz anlayış lütfen biraz..

eşimle bazen kafa dinleyelim cocugu birakip diyoruz.. bazı cumartesi geceleri basbasa yemege ya da sinema vs gidelim dedigimizde 1 saat teyzesine bırakıyorum bebeğimi.. biz gidiyoruz ama bir saat sonra koşa koşa almaya geliyoruz. oturunca da cocugun fotolarina bakiyoruz ozlüyoruz:))) böyle de karmaşık duygular işte:)

Lütfen bana kızmayın bende böyle düşünmek istemiyorum ki

Suan düşüneceğin tek sey onu kucaklamak. Doğunca dünyadaki gercek aşkı göreceksin

On küsür yıllık evliyim geçenlerde eşimle çılgınlık yapalım dedik. 12 yaşındaki oğluma 4 yaşında oğlumu emanet edip telefonun yanında dursun deyip gece yarısından sonra yarım saat dışarı çıktık. Müthiş bir adrenalindi. Acayip heyecanlandık eşimle. 10 yıl önce gece dışarı çıkmak sana adrenalin yükleyecek deselerdi bir tarfımla gülerdim.
Ufaklık uyuyordu tabii. Gittiğimiz yer de evin 500m ilerisi
Ha bir de o animasyon filmleri harika yaa. Moana, karlar kraliçesi, coco... Offf üzerine yorumlar yapıyoruz felan.
Sinema afişlerine bakıyorum da en son ne zaman yaşıma uygun bir film izledim bilmiyorum.
Veli toplantıları üst düzey yönetim kurulu toplantılarına taş çıkarır.
Dışarıda yenebikecek en güzel yemek hamburger ama oyuncaklı olmalı. Eve sipariş yalnızca Pizza olmalı.
Evin en güzel odası çocuk odası olmalı.
Kendime en son ne zaman alışveriş yapmıştım acaba

Son düzenleme:
Yanlız değilsin canım benimde doğumuma 10 gün kaldı ve evet bende de aşırı korku var, doğumdan,sonrasından, yetememekden, sorumlulukdan elimde değil bir an geliyor kendimi ferahlatıyorum, bir an geliyor paniğe kapılıyorum.Beni ne bekliyor bilmiyorum, hamile kalıp bir anda anneliğe adapte olanlardan değilim ben,kızımla beraber öğreneceğim anneliği..Böyle hissetmek çok normal herkes karnına düştüğü an anne olup herşeye meydan okuyacak donanım da olmak zorunda değil..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…