Korkuyorum arkadaşlar. Beni rahatlatacak bir şeyler söyleyin

Bende sezaryen oldum çok korkuyorum ve uyandığımda hala uyumadın başlamayın diyodum ki işlem bitmiş bile ve kızım kucağımda muhteşem bi aşkk korkma cnm bnim tabi doktorda önemli motive etmeli seni.. ama korkma biraz uykusuz kalicaksin biraz yorulcaksin hiç kimse kolay büyütemiyor ama o sana gülünce bütün yorgunluk gidiyor cnm allah sağlık versin yavrularımıza bizede tabi

Teşekkür ederim . Peki kucağınıza ilk aldıgınız da ne hissettiniz? Siz de benim gibi sezaryen olur muyum korkusu yaşadınız mı
Benim başından belliydi sezeryan olacağı bebeğim dönmedi çünkü. Ama suyum planlanan sezeryan günümden 4 gün önce geldi ve ben kanepede sabah tek başımaydım. Allahım ben daha hazır değilim doğurmaya diye ağlamıştım sonrası çorap söküğü gibi geliyor zaten. Kendinizi doktora bırakıyorsunuz. Hamileliğimde lohusalığımda eşimden ailesinden kaynaklı çok sorun yaşadım beni en çok bunlr yıpratmıştı. Oğlum doğum anında kakasını yaptığı için hemen göremedim onu aldılar temizlediler. Benim dikişim yapıldı sedyede odaya çıkmayı beklerken yanıma birini yaklaştırdılar bir baktım benim fırlama hemşire kıza salya sümük benim mi bu dediğimi hatırlıyorum. Çok mutluydum çok da korkuyordum aynı zamanda. Gerçekten garip duygular. İlk bir sene zor geçiyor evet kabul ama inanın hepsine değiyor. Size bir kere gülsün, kucağınıza gelmek istesin sizi sevdiğini hissedin işte o zaman gerçek anlamda bağlanıyorsunuz.

Kucağına alınca hissedersin merak etme. Bunların hepsi geçecek sonuçta. Çocuk büyütmek kolay bir şey mi insan yetistiriyorsun zorlukları olacak tabi. Kolay çocuk sahibi olup kolay bir hamilelik geçirdin sanırım. Kendine şimdiden sorun çıkarma. Çocuğum olsun diye uğraşan bir sürü insan var durumuna şükret. Dışarı da bir süre cikmayiver ne olur sanki...

Olabilir burda canli ornegi var:) dogumdan bir gun once bebegim ters donmustu geri kafa asagiya:) jinekolog geri cevirdi ve nornal dogum yaptim cok sukur. Yoksa ben direkt sezeryan olurdum donmeseydi :)

İnşallah canım ya . Sabırlı bebeğime yetebilen güzel yetiştirebilen bir Anne olmak istiyorum

Sonra çekeceğim acı da değil korkum .
Ameliyatını iZledim çünkü beyinsizim ya. Başım döndü izlerken fenalaştım.
Ben ameliyat olmaktan öyle kesmelerinden korkuyorum
Sen hiçbirşey görmüyorsun zaten canım hissetmiyorsun da tabii ki.Dikiş bandını da zaten hastaneden çıkarken çıkarıyorlar izi de birkaç aya çizgi kadar oluyor.Sezaryen olmak zorunda kalırsan spinal anestezi sonrasında hiç ağrı yaşamıyorsun üstelik bebeğini o an görmek de ayrı güzel ilk anlarını görebilmek.Genel anestezi yapan yakınlarım hep ağrıdan şikayet etti.Ona dikkate et.

Sonra çekeceğim acı da değil korkum .
Ameliyatını iZledim çünkü beyinsizim ya. Başım döndü izlerken fenalaştım.
Ben ameliyat olmaktan öyle kesmelerinden korkuyorum

O kadar korkuyorsan ve sezaryen olmak zorunda kalırsan genel anestezi istersin. Beni suni sancı çok yıpratmıştı, ben genel istedim. Uyudum uyandım, o kadar.

Doğru beklemediğim zamanda oldu. Bir de eşimi çok bekledim. Çok şey içimde kaldı. Artık hiç yapma ihtimalim YÖK gibi düşünüyorum

O kadar korkuyorsan ve sezaryen olmak zorunda kalırsan genel anestezi istersin. Beni suni sancı çok yıpratmıştı, ben genel istedim. Uyudum uyandım, o kadar.
Geçen arkadaşım da sezaryen oldu . Uyutularak .
İlk aklıma gelen şu oldu ya uyanamazsam .

İnan’ın elimde değil . Saçmalıyorum

İnşallah hayırlısıyla normal Doğum yaparım canım sağlıklıca bebeğimle. Böyle şeylere gerek kalmaz

Geçen arkadaşım da sezaryen oldu . Uyutularak .
İlk aklıma gelen şu oldu ya uyanamazsam .

İnan’ın elimde değil . Saçmalıyorum

Bu benim ikinci genel anestezimdi, ilki burun ameliyatında olmuştu. Çok şükür ikisinde de sıkıntım olmadı, senin de olmaz merak etme.

Valla ben 4 kiloluk bebegi normal doguracam diye inat yaptim dogurdumda.iki kesi bir suru dikis fissur derken tam 3 ayda iyilestim.bir arkadasim sezeryan oldu onun dikis bile atmamislardi lazerle yapistirmislar bir hafta surmedi ayaktaydi.sezeryan olsaymisim keske bu cileye degmezmis dedim

İnşallah hayırlısıyla normal Doğum yaparım canım sağlıklıca bebeğimle. Böyle şeylere gerek kalmaz
İnşallah canım her ikisinin de zorluğu var tabii ama zaten bebeğini kucağına alınca hepsi geçiyor.Bu kadar düşünmeseymişim keşke diyeceksin.

Olabilir burda canli ornegi var:) dogumdan bir gun once bebegim ters donmustu geri kafa asagiya:) jinekolog geri cevirdi ve nornal dogum yaptim cok sukur. Yoksa ben direkt sezeryan olurdum donmeseydi :)
Yarın kontrolum var baksın bakalım inşallah bir sıkıntı yoktur. Şu anda üzüntü falan yasak bana . Yorgunluk yasak. Bebeğin kalp atışları hemen 190a doğru çıkıyor .bende salak gibi elimde olmadan ağlıyorum şimdi. İçimden ağlamak geliyor

3 kisi yaparsiniz istediklerinizi:) bir de su sezaryen meselesinden hic korkma. Ben zorunlu sezaryen oldum ama öyle bir mecburiyetim olmasa da sezaryeni seçerdim. Doğum hikayesi falan okuma da dinleme de. Insan kurdukça kuruyor kafasinda

Cok sorunlu bir cocugum olmasina ragmen 10 gunlukten beridir disarilardayim. Hem de kisin dogmasina ragmen. Siz de cikarsiniz korkmayin. Yasiniz benden cok cok genc. Tahammul gucunuz daha fazladir kuskusuz.

Kendim doğum falan yapmadım ama annem 2 normal doğum, bir ölü doğum (normal doğum şeklinde doğurdu), bir de sezaryen doğum yaptı. En son sezaryen tabi, en rahatı oydu der her seferinde..

Ben o cocuk donmus kafa yukarda dediginde doktor, doguna 1 gun kalmis.. agladim nornal doguramiycam diye:) dedi makattan dogurursun vs. Dedim kafayi yedin herhlde.. onca sanciyi cekip sezeryana alinmakta var.. beni direkt kesin bicin :) cok sukurki iste doktorum bebegimi gobegimde geri kafa asagi cevirdi ve sezeryana gerek kalmadi. Dogumun ger turlusunden korkarsin normali bu.. ama yasiorsun ve geciyor yani..

Umarım gerek kalmaz sezeryan olmanıza ama olsanız da önemli olan sağlıkla bebeğinize kavuşmak.. ben acil zorunlu sezeryan oldum kızımı kucağıma aldım sadece buna odaklandim gerisi çekilmeyecek bisey değil.. ben pek uykusuz kalmadım ya da çok alışık olduğum için çok koti etkilenmedim.. tabiki hiç kolay değil bebek büyütmek anne olmak.. ama başarırsınız yeter ki kendinize iyi bakın fiziken ve ruhen.. herşeyi buyutmeyin takilmayin.. tadini çıkarın.. ağlar uyumaz bi bakmışsınız yıllar geçmiş arkadaşı ile küstü diye uyumaz ağlar:) öyle pışpış ile de susmaz olur.. tadini çıkarın her anın.. keşke o sezeryan olduğum güne dönsem o minicik kızımı izlesem tüm gece yine..

31 yasımdayım 4 kere amelıyat oldum
sezeryan olsanız noluyor kı anlamadım ? bunda bukadar buyutulecek bırsey yok rahat olun oncelıkle

ayrıca bır ınsanın sorumlulugunu almaktan bukadar korkuyorsanız keske bıraz daha bekleseydınız
evet uykusuzda kalacaksınız yemeyıp yedıreceksınız gıymeyıp gıydıreceksınız ama bunlar matah ve zor seyler degıl zaten anne olarak olması gereken seyler hatta degıl bır ınsan bır kedi bıle hasta olsa uyumaz basında beklerız yanı

bence sız bı sakin olun bukadar panik sıze hata yaptırır

sız sadece ıyı bır ınsan ahlaklı bır ınsan merhametlı bır ınsan olmayı ogretın yeterlı o cocuk hepımızın kı gıbı zaten buyuyecek ekstra bırseye gerek yok :) korkacakta bırsey yok

hayırlı dogumlar dılerım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…