Korkuyorum, hasta mıyım?

sorunlukisilik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2013
14
0
36
İzmir
Arkadaslar direk konuya giricem.
Ben cogunlukla kabızım uzun zamandır 3-4 günde bir tuvalete gidebiliyorum. 2 gün önce yine zorlanarak tuvalete gidebildim ama gaita ile beraber az miktarda kan geldi önemsemedim pek çünkü 1 yıl icinde 2 3 defa olmustu ama sonra olmamıstı kabızlıktan zorlandım diye olmustur dedim.
Ama bugun yine oldu hemde daha cok kan vardı hemde sıvıydı. Korktum ne olabilir, baktım netten basit bir sey de olabilirmis tehlikelide, doktora gitmeye cekiniyortm ama pazarteside olursa gitcem. Hangi doktora gitmem lazım, birde kabızlıga ne iyi gelir belki düzelir. Yardım.

Bağırsakların çalışmıyor canım. Bende öyleydim bir ara sırtıma vururdu ağrısı. Kanama zorlanmadan olmuştur. Kuru kayısonın suyunu kaynatıp içmeni tavsiye ederim. Sabah aç karnına iç birde akşam yatarken. Doktora gidersen bağırsak düzenleyici verebilir. Geçmiş olsun

Geçmiş olsun Canım benimde çok sık başıma gelir Kanama makattaki zorlanmadan olmustur ama yinede baktırmalısın bence. Sık kabız olmak iyi değil basuru tetiklermiş sürekli ıkındığın için, Ben su tüketimini arttırdım hem metabolizmam hızlandı hem kabız olmuyorum ama kabız olduğunda Lifli şeyler ye sebze sevmiyosan Lifli Bisküviler var onları su ile tüket hemen etki ediyo Bağırsaktaki kuruluktan olurmuş Kabızlık Geçmiş olsun tekrar : )

Son düzenleme:
Böyle durumlar ihmale gelmemeli. Öncelikle posası bol lifli gıdalar tüketeceksin.
Besinleri kabukları ile beraber yiyeceksin (Örn:Elma)
O bölgeni temiz tutmalı, dezenfekte etmelisin. (Baticon gibi)
Bundan 4-5 sene önce bende sürekli senin gibiydim.
Kanamam olmuştu doktora gitmiştim. Genel cerrah bakıyor ve oranı muayene ediyor.
Çatlak yırtık herhangi bir şey olup olmadığına bakıyor.
Bunun için sende bir an önce doktora gitmelisin ki ona göre tedavine bir an önce başlanabilsin.
Daha sonra beslenme düzenine dikkat ederek bağırsak alışkanlığını kazanabilirsin.
Birde yürüyüş yapmalısın.
Ben artık çok nadir kabızlık çekiyorum.
Ama kesinlikle doktora gitmelisin. Geçmiş olsun.

Biraz icim rahatladı, insan en kötüsünü düsünüyor.
Telden yazdıgım icin alıntılayamadım ama kayısıyı denicem.
Su tüketimini bazen aksatmıyorum ama bazende 1 bardak anca iciyorum daha dikkat edicem bundan sonra tesekkürler.

1- bolbol su ıc en az 4-5 bardak ıc yaniii

2- yesıl cay da ıc bagırsakların calısması ıcın

3-kayısı da bagrsaklara cok faydalı

Ben de kabızlık problemi çekenlerdeniz.Doktora gittiğimde bana bir şurup verdi . Onu kullanınca çok rahat çıkabiliyorum .

Büyük ihtimalle sanada aynısından verir.Sen yinede bir doktora görün

Bağırsaklardaki durumları ihmal etmeyin...
En ufak bir ağrı, tuvalete çıkamamak, dışkıda kan v.s....

Evet bunlar basit rahatsızlıkların belirtileri de olabilir, kolon kanseri gibi sinsi, lanet bir hastalığın belirtileri de...
En yakın zamanda hastaneye gidip tahlillerinizi yaptırın..
İhmal etmeyin..

geçmiş olsun canım homoreid (basur) başlangıcı hemen önlemini al çünkü tam anlamıyla çıktığı zaman çok kötü oluyo tuvalete gitmek bi işkence oluyo çok acıyo ben 6 yıldır çekiyorum kabızlıktan oldu benimde...

kanın rengi açık renk ise bişey olmaz yırtılmıştır makat ondandır. ama koyu renk ise doktora gitmelisin.

Arkadasim oncelikle gecmis olsun yine olursa diye birsey yok pazartesi acilen doktora git basit bir rahatsizlik gibi gorunebilir fakat zorluklari zamanla ortya cikar.

Şakaya gelecek iş değil bunlar, doktora mutlaka git, hatta bir kolonoskopi iste, her zaman hemeroid demek doğru değil. Dışkıda kan bir çok sebepten olabilir. Annemde böyledi, hemeroiddendir diye diye kaç yıl geçirdi, doktora gittiğinde iş işten geçmişti, Allah korusun, önleminizi alın, ihmal etmeyin.

Birde düzgün beslenmeye dikkat edin, bol lif tüketin, su için ve hareket edin. Kalın barsak hareketsizlikten en çok etkilenen organdır, insanları büyük ameliyatlardan sonra dikişleriyle bile yürütmeye çalışmaları bu yüzdendir. Barsak sağlığı için düzenli hareket etmek çok önemli. Geçmiş olsun

Doğumdan sonra kabızlık kaldı bende yeme düzenim degisince hemen kabız oluyorum bende de bazen kan geliyor. Hiç doktora gitmedim gitmem gerekir evet ama çekiniyorum. Birinci gün tuvalete çıkamayınca ikinci gün sabah bunu yapıyorum; büyük fincan içine 8 adet gün kurusu kayısı üzerine kaynamis su koy öyle sıcak sıcak iç, içindeki kayısılari ye aynı gün iki kez tuvalet garanti yalnız sabah aç karnına su dahi içmeyeceksin kayısılari yedikten sonra üzerine istediğini yiyebilirsin bu bende çok ise yarıyor. Kayısı gün kurusu olacak geçmiş olsun arkadaşım

tatlim öncelikle gecmis olsun..Ben cocuklugumdan beri kabizlik sorunu yasiyordum.. basur memelerimde vardi hissediyordum.. evlenip cocuk doguruncada dogum sonrasi kabizlik ve asiri kanamayla birlikte

hemoroit hastasi oldum..büyük bir yirtik olusmustu ve klozetin ici kandan görünmüyordu..bu isin uzmani olan bir doktora gittim..basurumun kremle tedavi edilecek asamayi

gectigini bana lastikli yöntemi uygulayacani söyledi..bi sekilde basur memeleri lastikle baglanip kanlanmasi kesilerek bir kac gün icinde kopup düsmesi hedefleniyo..

bu tedavide..cok basarili oldu 6 yada 7 seansti sanirim tedavi oldum..tabi bu tedavinin öncesinde diskida gizli kan testi kalinbagirsagin belli bir cm sine kadar bakiliyo..polip fln varmi die..

kabizlik icinde sunu tavsiye edebilirim belli bir saat belirle kendine..sabah kahvalti sonrasi idealdir..wc de tuvaletin olsun olamasin otur baya bir süre ...bagirsaklar refleks olarak bi süre

sonra calismaya basliycaktir..ben bunu denedim ve artik düzenli cikabiliyorum..yoksa bu caylar vs ilaclar bir süre sonra ise yaramaz..bol su icmekte diskiyi yumusatir..lifli gidalarda

iyi gelirki bunu zaten biliyorsundur..birde ac karnina salatalik yemek iyidir..kisaca en kisa zamanda doktora gidiyorsun belki kremle tadavi asamasindasindir daha simdiden gecmis olsun..

sevgilerimle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…