• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KORKUYORUM HEPSİ Mİ AYNI?

titanikli

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
659
Puanlar
18
Burayı 1 senedir falan okuyorum. Özellikle BDV kısmını. Anksiyetem var baya yoğun, o dönem hangi konuda tetiklendiysem o konudaki başlıkları okuyorum. Tek bir ortak nokta var gibi burdaki bütün konularda, erkekler. Severek evlenip 20 yıl sonra aldatan var severek evlenip beş sene sevgili olup evliliğin 5. Ayında hayvana dönüşen var, ana kuzusu çıkan var. Ama hep var yani bir problem erkek kişilerinde. Küçüklüğümden beri ben evlenmicem diye diye bu yaşıma geldim ama şu an ciddi de bir ilişkim var 1,5 yıllık. İster istemez açılıyor evlilik konusu. Bazen güzel geliyor sevdiğim adamla aile olma fikri. Ama sonra bakıyorum her türlü sonuç boşanmaya çıkacak gibi görünüyor belki bir sene sonra belki 20 sene sonra ama son durak hep aynı görünüyor. 20 senedir evliyim diyenin de bi yorumunda 'benimki de aldatmıştı burnundan getirdim' yazıyor mesela ama boşanmamış, evli hala. Sevgilime fazla yükseldiğimde romantik bi an yaşadığımızda falan kendimi tokatlıyorum hemen şş fazla kaptırma illa bir gün bu bebeksiliği bitecek diye. Beraber yaşlanma işleri bitti mi kızlar? Hepsi bozuk mu bu adamların? İt gibi korkuyorum evlilikten, niye kendi düzenimizi bozup yıkılacak bir düzene emek verelim ki? 1+1 evlerimizde kariyerlerimize sarılıp mı uyusak napsak bilemiyorum. Var mı ihanetsiz şiddetsiz hakaretsiz bari bi 10 yılı deviren?

İyide bir sürü etken var yani beraber yaşlanmak olayına gelene kadar insanlar niye boşanıyor niye kimse kimseye mecbur değil yada mecbur katlanıyor katlanmiyor binlerce karakter var.Korkmaniz anlamsız .Her insan evlenirken evliliği üzerinde düşünerek mi evleniyor zannediyorsunuz .Neye garanti bekliyorsunuz.Sizin bir 60 yaşına gelip yaslanacağınızın garantisini bana verebilir misiniz ? Ölüm var yaşamak bile kaç yaşını görmek nerde garanti .Evlilikte niye olsun .Yaşım geçiyor diye evlenen kocam çalışsın baksın diye evlenen karım çalışsın para getirsin evde ev isimde hallollsun diye evlenen Yaşım geçiyor anne olayım diye evlenen yurt dışına gitmek için evlenen ailesi istiyor diye evlenen aşık oldum ölürüm onsuz diye evlenen sevgi bankadaki paradır ne kadar üzerine yatirirsin beslersin o kadar döner sana .Evlilik üzerinde düşünmek ilk sevginin yatismasini beklemek denklik uyum gerekir .Bazen bu bile yetmeyebilir .İnsan en uyumlu olduğu insanı bulursa birlikte devam etme şansı artar .Kim ne kadar dikkat ediyor sorsan kimse evlenmeden çapkın alkolik kumarbaz anne kuzusu tembel şiddet yanlısı kıskanç olduğunu farketmemis yersen Birde çocuk mevzu var evlendik sırada ne var çocuk yapalım gitsin sonra bom.Neden çünkü daha bı bak bakalım o canım cicim ayı saygıya sevgiye donecekmi bak hemen kaçıyor gibi çocuk yapma.Bir sürü insan bir sürü ilişki bir sürü ayrılık var .Bunlar çok çok göreceli üstelik değişken .Korkmayin hiçbirimiz aynı yolu secmiyoruz her kadının her erkeğin patikasi farklı.Kafayada takmayın mutluluk mümkün siz üzerinde düşünüp gözlerinizi dört açarsanız ve kendinize değer verirseniz

BDV başlığını okuyorsunuz çok normal. İlişkisi sağlıklı olan neden konu açsın ki.
Bir de şahsım adına nazar mı gizlilik mi artık ikisi birden mi bilmiyorum ben ilişkimi çok anlatmayı tercih etmem.
Buradaki sorunlara bakıp genelleme yapmayın ama belli başlı örüntüler yakalıyorsanız ilişkinizde onları en başından okumaya çalışın derim.

Burası dert
Burayı 1 senedir falan okuyorum. Özellikle BDV kısmını. Anksiyetem var baya yoğun, o dönem hangi konuda tetiklendiysem o konudaki başlıkları okuyorum. Tek bir ortak nokta var gibi burdaki bütün konularda, erkekler. Severek evlenip 20 yıl sonra aldatan var severek evlenip beş sene sevgili olup evliliğin 5. Ayında hayvana dönüşen var, ana kuzusu çıkan var. Ama hep var yani bir problem erkek kişilerinde. Küçüklüğümden beri ben evlenmicem diye diye bu yaşıma geldim ama şu an ciddi de bir ilişkim var 1,5 yıllık. İster istemez açılıyor evlilik konusu. Bazen güzel geliyor sevdiğim adamla aile olma fikri. Ama sonra bakıyorum her türlü sonuç boşanmaya çıkacak gibi görünüyor belki bir sene sonra belki 20 sene sonra ama son durak hep aynı görünüyor. 20 senedir evliyim diyenin de bi yorumunda 'benimki de aldatmıştı burnundan getirdim' yazıyor mesela ama boşanmamış, evli hala. Sevgilime fazla yükseldiğimde romantik bi an yaşadığımızda falan kendimi tokatlıyorum hemen şş fazla kaptırma illa bir gün bu bebeksiliği bitecek diye. Beraber yaşlanma işleri bitti mi kızlar? Hepsi bozuk mu bu adamların? İt gibi korkuyorum evlilikten, niye kendi düzenimizi bozup yıkılacak bir düzene emek verelim ki? 1+1 evlerimizde kariyerlerimize sarılıp mı uyusak napsak bilemiyorum. Var mı ihanetsiz şiddetsiz hakaretsiz bari bi 10 yılı deviren?
Burası dert açma bölümü o yuzden hep böyle adamları okumanız normal değil mi? Bi başlıkta adam gibi eşleri toplamak lazım. Evet zaman kötü insanlar bencilleşti ama hala güzel evlilikler vardır diye düşünüyorum. 5 yılım bitti ara sıra sıkıntılarımız olur ama eşim 1 gün sesini yükseltmemiştir bana şiddet saygısızlık vs yok. Kırıcı şeyler yapar arada o kadarını da normal karşılıyorum hepimiz insanız en son konuşup tatlıya bağlarız her seferinde önemli olan da bu bence. Sevdiğini söyler belli eder her şekilde ben de öyle.. güzel evlilikler adam gibi adamlar da vardır illa ki

Şanş işi.Tahminler her zaman tutmayabilir.Evlenmek kadar boşanmak da normal.Elinizden geldiği kadar bilinçli tercihler yaparak akışta kalmak en doğrusu.Allah iyilerle karşılaştırsın.

Al benden de o kadar. Bu site beni paranoyak etti. Anksiyetenin zirvesini burada yaşadım. Her sevgiliyle evleneceğiz diye bir şart yok. Evlilik nasip işi. Ya ömür boyu sevgili olarak takılırsınız ya da her şeyi göze alıp evlenirsiniz yapacak bir şey yok. Ama düzenli olarak her hafta cinsellik yaşamak da kulağa hoş geliyor tabi. Allah libidonun belasını versin. Her insanın sevmeye,sevilmeye ve anlaşılmaya ihtiyacı vardır. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Burada senin dediğin gibi oluyor instagramda da tam tersi 😁

Bu konu beni de gerçekten çok düşündürüyor. Etrafımda hep mutlu şekilde devam eden aşk evlilikleri var. Kendi anne ve babam, kız kardeşim, teyze ve amcalarım, yakın arkadaşım. Hepsi aşk evliliği yaptılar ve iyi günde kötü günde yine de mutlular. Ve hepsinin bana da tek önerisi aşk evliliği yapmam yönünde. Çünkü ancak aşık olan insanların kusurları görmezden geleceğini söylüyorlar. Ancak foruma her baktığımda hep mutsuz evlilikler, aldatan eşler, sorumsuz babalar hakkında olayları okuyorum ve aynı şekilde yorumlar da hep bu olayları destekleyecek ve sıklığını onaylayacak nitelikte. Ve ben de daha önce bir konu açarak bahsetmiştim aynı iş yerinde çalıştığım ve gerçekten çok düzgün olduğunu düşündüğüm bir abinin de aslında uzun yıllardır eşini aldattığını öğrendiğimde büyük bir şok ve hayal kırıklığı geçirdiğimi yazmıştım. Gerçekten bir erkeğe hayat boyu evet diyecek kadar nasıl güvenebilirim, kısa bir süre sonra beni hayal kırıklığına uğratmayacağından nasıl emin olabilirim bilemiyorum. Tabiki ben de herkes gibi bir aile kurmayı istiyorum ancak bugünlerimi aratacak bir seçim yapmaktan da çok korkuyorum.
Birkaç gün de istagramda takıl.o zaman da erkekler dünyanın en şahane canliları demeye başlarsın 😁

Burada senin dediğin gibi oluyor instagramda da tam tersi 😁

Ortalık abaza dolu erkek kaynıyor, erkekler için şahane canlılar diyemeyeceğim. Çoğu erkek, kadın dilinden anlamayan,medeniyetten uzak katıksız odun.

Birkaç gün de istagramda takıl.o zaman da erkekler dünyanın en şahane canliları demeye başlarsın 😁

Ben 4 yıllık evliyim evliliğimin başında ekonomik ve psikolojik şiddet gördüm ve evlilik öncesi asla böyle biri değildi. Gerçekten evlenince farklı yüzünü görüyorsun.. ama eşim beni gerçekten seviyordu konuştum anlattım yaptığı davranışların yanlış olduğunu hak verdi özür diledi ve zamanla düzeltti. He ama içimde yara kaldı o şeyler ama şu an çok şükür ki iyi evliliğimiz.. eğer hiç böyle şeyler yaşamayı göze alamıyorum diyorsan evlenme çünkü arkadaşlarımda da bu tür sorunlar fiziksel şiddet vs çok gördüm.. ama yine de seni seven biriyle Ömür geçirmek uzun vadede daha huzurlu bir hayat sağlıyor bence. Senin için hayırlı olan olsun inşallah

Benim deneyimim kötü idi ama bu kadar sorgulama bence..Hayatın bile bir sonu var...İlişkilerinde bir sonu var..Evlendik diye anlaşamıyorsa kişiler tabiki boşanmalı

Back
X