Korkuyorum kizlar

Aay ilk defa duydum. Allah korusun, sikma canini birsey olmamıştır insallah. Eşinde geçirdiyse eger sperm azalmasi, kısırlık gibi tahliller var mi bilmiyorum ama hepsini yaptırın.
Hayır canm tek ben geçirdim inşallah biseyimiz yoktur allahım inşallah kimseye vermez bu durumu

Kızlar covid 19 kısırlık yapıyormuş kadınlar da ve erkekler de bende geçirdim ve bebek istiyorum sizce bu doğru mu lütfen yardım edin geçirip hamile kalan var mı lütfen arkadaşlar çok üzgünüm

ben ilk kez duyuyorum..ihtimal vermedim.
belkide aşıyı mecbur bırakmak adına uydurulmuş korku salma amaçlı çıkmış soylenti.

Kızlar covid 19 kısırlık yapıyormuş kadınlar da ve erkekler de bende geçirdim ve bebek istiyorum sizce bu doğru mu lütfen yardım edin geçirip hamile kalan var mı lütfen arkadaşlar çok üzgünüm
Eşimin eniştesi doktor ve ayriyeten araştırmacı, korona oldu ve düzeldikten 3 ay sonra sperm testleri normal çıktı.
Ama bir yerlerde hastalık ilerlerse spermler de bile pozitif çıkabiliyor yazıyordu.

Tüm dünyada çalışmalar devam ediyor. Ancak üreme hücrelerine zarar verdiğine dair çalışmalar var. Sperm ve yumurta hücrelerinin verimliliğini azaltabiliyormuş. Bu basit bir grip mikrobu değil. Ancak iyileşmiş erkek hastaların verimlilik sürecinin takip edilmesi gerekiyor. Bu konuyla ilgili İngilizce makaleler var. Üreme için net bir şey denemez ancak akciğer gibi hayati organı etkilemesi daha büyük sorun bence. Berkeley Üniversitesi'nin araştırmalarına göre akciğer, kalp ve böbrek sinirlerini olumsuz etkiliyormuş.

Ya kızlar hiç mi hamile kalan yok ağlayacağım şimdi yoktur inşallah böyle bisey ya
Ben varım hamileyim suan 14 haftalık kii benim zor cocugum olurdu. Elimde bebegim varken daha kaldm cok sasrdm hatta. 🙄 Bence cok saçma zaten 🙄 her habere inanmayin derim.. Baktığımız zaman her doktor farklı bisey diyor bu da öyle bisey bence.

Bu durum virusun tutundugu organla ilgili. Bobregi iflas eden, beyni hasar goren, bacagini kaybeden de var ama genellikle cigerde hasar birakiyor. Kisirlik mevzuunu ben de okumustum ama net bir veri yok sanirim, denemeden bilemezsiniz. Olmamis bir sey icin uzulmenin anlami yok

Nerden duydunuz bunu? Bir bilgim yok ama çok saçma. Kanser hastalığı geçirenlerin bile çocuğu oluyor, covid mi kısır yapacak? Hiç alakası yok bence ciğer nerde üreme organı nerde.. üzmeyin kendinizi boşuna.
Mantık olarak oyle ama mesela tiroid bezindeki rahatsızlıklarda kısırlık yapiyor. Hamile kalmayı güçleştiriyor. Bir de eskiden kaba kulak geçiren ama şiddetli şekilde havale falan geçiren erkekler icinde kısır olabilir derlermiş. Boyle seyler var aslında. Ama covid i bilmiyorum 🤷‍♀️

Çinde ve fransada yapılan araştırmalarda erkeklerde kısırlık ve sperm sayılarında yüksek miktarda azalma görüldüğü haberini okumuştum. Yinede kesin bilgi değildir diye düşünüyorum.
Kesin değildir ama ihtimali cok yüksek çünkü planlanan seyler de insanların üremesini engellemekte var. Tabi bu zaten 100 senelik bir mevzu. Suan erkekliği bitirdiler. En çok spermi olan erkeğin bile 15 milyon spermi var. Gerisini siz düşünün.

Bu şekilde düsünmeyin ortada kesin bir bilgi yok ama böyle bir ihtimal vardır bence de. Ama en çok ciğerleri etkiliyor. Bu kişiden kişiye değişen birseydir,canınızı sıkmayın herkesin bünyesi başka sonuçta.
Mesela sezeryan doğumlarda da kısırlık riski var. Tüplerin tıkanması falan. Ama bakin herkes sezeryan ile 3 tane cocuk doğuruyor. Ama bir tanesine denk geliyor ve senelerce cocugu olmuyor. Gecen haberlerde görmüştüm bende. Bir doktor gittiği bir yerde öğrendiği birseyi uygulayarak bir aile nin cocuk sahibi olmasına vesile olmus. Yani bu şekilde düşünün. Ben hasta olurum bir organim etkilenir ama siz olursunuz hiçbirşey olmaz. Covid virüsü cok değişik ve bu dediginiz cok ilerleyen zamanda netlesir. Üzülmeyin.

🤣🤣🤣🤣🤣 sizi hedef almislar covid ciler...bence uremenizi istemiyorlar...genlerinizi aktarmanizi mi kabullenemiyorlar acaba 🙏🤣🤣🤣🤣🤣

Mantık olarak oyle ama mesela tiroid bezindeki rahatsızlıklarda kısırlık yapiyor. Hamile kalmayı güçleştiriyor. Bir de eskiden kaba kulak geçiren ama şiddetli şekilde havale falan geçiren erkekler icinde kısır olabilir derlermiş. Boyle seyler var aslında. Ama covid i bilmiyorum 🤷‍♀️
Tiroid hormon olduğu için bir bağ kurulabilir ama havaleyi ilk kez duydum açıkçası. Ayrıca ben geçirmişim ve şusn hamileyim. konu sahibinin bilimsel bir kaynaktan duyduğunu düşünmüyorum ve çok evhamlı geldi, rahatlatmak istedim 😌😌

Eşimin eniştesi doktor ve ayriyeten araştırmacı, korona oldu ve düzeldikten 3 ay sonra sperm testleri normal çıktı.
Ama bir yerlerde hastalık ilerlerse spermler de bile pozitif çıkabiliyor yazıyordu.

Spermlere corona testimi yapiliyor? :olamaz:

Ve siz niye nasil nedin görümcenin kocasinin sperm testini biliyorsunuz? :işsiz:

Mantiksal açidan bakilirsa, bana pek mantikli gelmiyor. En fazla kisa dönem etki yaptigini saptayabilirler. Oda hastaligin stressi, tedavisinden dolayi olabilir. Yani hadi sperm testinde, sayi az bile gelse, bilimsel olarak nedenini coronada bulmak zor. Yüzlerce, hatta binlerce corona geçirmis erkeklerden sperm testi alinmali. Sayi az geldiginde bile ondan sonra halen aristirilmasi lazim. Neden az? Hastaligin kendisindenmi? Tedavisindenmi? Stress ve yorgunluktanmi? Sadece kisa vadelimi?

Simdiden kisirlik iddia edenler, bilim adamlari oldugunu sanmiyorum. Klasik face seysi, "ameriganin oyunlari" tarzi birseydir.

Ve siz niye nasil nedin görümcenin kocasinin sperm testini biliyorsunuz? :işsiz:

Mantiksal açidan bakilirsa, bana pek mantikli gelmiyor. En fazla kisa dönem etki yaptigini saptayabilirler. Oda hastaligin stressi, tedavisinden dolayi olabilir. Yani hadi sperm testinde, sayi az bile gelse, bilimsel olarak nedenini coronada bulmak zor. Yüzlerce, hatta binlerce corona geçirmis erkeklerden sperm testi alinmali. Sayi az geldiginde bile ondan sonra halen aristirilmasi lazim. Neden az? Hastaligin kendisindenmi? Tedavisindenmi? Stress ve yorgunluktanmi? Sadece kisa vadelimi?

Simdiden kisirlik iddia edenler, bilim adamlari oldugunu sanmiyorum. Klasik face seysi, "ameriganin oyunlari" tarzi birseydir.
Ne kastedmeye çalıştınız? Akıllara durgunluk veren bir soru, neden görümcemin kocasının spetm testi yaptığından haberim var? Öylemi :KK70: sizde bunlar devlet sırrı sanırım.

Shangqiu Şehir Hastanesi'nde yapılan araştırmada Koronavirüsün sperm üzerinde tespit edildiği ve cinsel yolla bulaşabildiği öne sürüldü.

JAMA Network Open isimli dergide yayınlanan araştırmada bu hastalardan yüzde 9'unun iyileşme sürecinde olduğu ve virüsün spermde bu süreçte de bulunduğu aktarıldı.

Araştırmayı yürüten bilim insanı Diangeng Li, "SARS-CoV-2'yi bazı Kovid-19 hastalarının spermlerinde bulduk. Bunlardan bir kısmı iyileşmekte olan hastalardı" açıklamasını yaptı.

Bu mantıklı geldi mi :işsiz:

canım benim arkadaşım karı koca geçirdiler korona.kız o ay hamile kaldı bebeği de gayet iyi şu an hamileliği sorunsuz gidiyor.

Spermde virüs bulunması kişinin kısır olduğu anlamına gelmez yalnız. Virüsün cinsel yolla bulaştığına dair de bir kanıt yok ayrıca Covidli biriyle cinsel ilişkiye girseniz sperm hücrelerinden olmasa da zaten o kadar yakın mesafede bulunduğunuz için kaparsınız virüsü. Her duyduğunuza inanmayın.

Back
X