korkuyorum kızlar ....

endoplazmik_kedi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2012
209
0
0
Aydın
Kızlar ya artık çok sıkılıyorum nişanlıyım ama sanki evlenince daha çok sıkıntılarım olacak gibi geliyo.
Aslında çok seviyorum nişanlımı oda beni seviyo biliyorum, ve düşükündür romantiktir anlayışlıdır falan ama yeri geliyo tedirginliklerim oluyo evlenip ailemden uzaklara gidince yalnız kalacakmışım tek başıma çok üzülecekmişim gibi geliyo hep :26:
( her konuda yanımda olan beni teselli eden olumlu bi yol sunan hep annemdir bana )
Evimde olduğum için o kdar mutluyum huzurluyum ki uzaklaşmak istemiyorum ailemden. Bi yandan da evlenmek de istiyorum ama aileme yakın olmak istiyorum hep. ( tek çocuğum bu arada)

Nişanlım pazartesi memurluk için tercih yapacak. O iki aileye de yakın olmak istemiyor ama ben yinede tatlı dille bizimkilere yakın olan illeri istiyorum. Tabi kv nin ise aklı çıkıyo bizim aileye yakın olacak oğlu diye. Hep kendi etrafında olalım istiyo. Nişanlımda arada kalıyo.

Memleketini de yazacakmış (Malatya) bize ise 20 saat uzakta nerden baksan Malatya. Ben istemiyorum orayı. Bir sürü de akrabası var orda teyzeler teyze çocukları gelinler vs vs..
Ben istemiyorum orda olmak sürekli laf söz duymak istemiyorum yazmayalım diyorum ama nedense pazartesi kavga edecekmişiz gibi geliyo hep.

Son düzenleme:
bence olaylara böyle olumsuz yaklaşmayın, kötü olasılıkları düşünüp kendinizi üzmeyin. önemli olan sizin evinizde huzurlu olmanız, birbirinizi sevip desteklemeniz nişanlınız her konuda arkanızdaysa başkaları sizin izin verdiğiniz kadar karışabilirler gözünüzde böyle büyütmeyin, nişanlınızla güzelce konuşun ortayı bulursunuz her şeyin hayırlısı daha tercihler bunlar

bence olaylara böyle olumsuz yaklaşmayın, kötü olasılıkları düşünüp kendinizi üzmeyin. önemli olan sizin evinizde huzurlu olmanız, birbirinizi sevip desteklemeniz nişanlınız her konuda arkanızdaysa başkaları sizin izin verdiğiniz kadar karışabilirler gözünüzde böyle büyütmeyin, nişanlınızla güzelce konuşun ortayı bulursunuz her şeyin hayırlısı daha tercihler bunlar

evet ama oralara gidersem mutlu olamayacakmışım gibi geliyo çünkü kv herşeye karışır ve onların akrabaları da tanıyorum sürekli laf söz karışma derdindeler. :26:

Kızlar ya artık çok sıkılıyorum nişanlıyım ama sanki evlenince daha çok sıkıntılarım olacak gibi geliyo.
Aslında çok seviyorum nişanlımı oda beni seviyo biliyorum, ve düşükündür romantiktir anlayışlıdır falan ama yeri geliyo tedirginliklerim oluyo evlenip ailemden uzaklara gidince yalnız kalacakmışım tek başıma çok üzülecekmişim gibi geliyo hep :26:
( her konuda yanımda olan beni teselli eden olumlu bi yol sunan hep annemdir bana )
Evimde olduğum için o kdar mutluyum huzurluyum ki uzaklaşmak istemiyorum ailemden. Bi yandan da evlenmek de istiyorum ama aileme yakın olmak istiyorum hep. ( tek çocuğum bu arada)

Nişanlım pazartesi memurluk için tercih yapacak. O iki aileye de yakın olmak istemiyor ama ben yinede tatlı dille bizimkilere yakın olan illeri istiyorum. Tabi kv nin ise aklı çıkıyo bizim aileye yakın olacak oğlu diye. Hep kendi etrafında olalım istiyo. Nişanlımda arada kalıyo.

Memleketini de yazacakmış (Malatya) bize ise 20 saat uzakta nerden baksan Malatya. Ben istemiyorum orayı. Bir sürü de akrabası var orda teyzeler teyze çocukları gelinler vs vs..
Ben istemiyorum orda olmak sürekli laf söz duymak istemiyorum yazmayalım diyorum ama nedense pazartesi kavga edecekmişiz gibi geliyo hep.

beni yanlış anlamayın ama bende bu durumları anlamıyorum hem seviyoruz diyosunuz hem sevdiğniz insanların ailelerinden kaçıyosunuz bu nasıl iş ben anlamadım..bnde sevdim hemde çoook sevdiğim insan oldu onu sevdiğim için onun ailesinden hiçkimse beni korkutmadı aksine o yakın olmak istemedi ailesine ben hep yakın olmak istedim ailesine...ama yazıkki şunu anlıyormki kim gerçekten seviyosa değer veriyosa olmuyomuş ve nihayetinde olmadı..sizide korkutmasın nişanlınızın ailesii lütfen artık bu yargılardan kurtulun

beni yanlış anlamayın ama bende bu durumları anlamıyorum hem seviyoruz diyosunuz hem sevdiğniz insanların ailelerinden kaçıyosunuz bu nasıl iş ben anlamadım..bnde sevdim hemde çoook sevdiğim insan oldu onu sevdiğim için onun ailesinden hiçkimse beni korkutmadı aksine o yakın olmak istemedi ailesine ben hep yakın olmak istedim ailesine...ama yazıkki şunu anlıyormki kim gerçekten seviyosa değer veriyosa olmuyomuş ve nihayetinde olmadı..sizide korkutmasın nişanlınızın ailesii lütfen artık bu yargılardan kurtulun

Şimdi sen hem annemin yavrusu olayım evimde olayım, hem de evlenip evimin kadını olayım diyorsun.. Önce sen ne istediğine karar ver.Toplumsal şartlanmaları baskıları (yaşım geldi evlenmeliyim gibi) bir kenara bırak nasıl mutlu olursun onu düşün..

Aslında en güzeli her iki tarafa da eşit uzaklıkta olmak.. Sen ailene yakın olmak istiyorken o da kendi memleketini isteyebilir.. Bence ısrarı bırakıp orta yol bulun. Annenle her gün telde konuşursun ne olacak.. Aynı şehirde olunca her an beraber olmayacaksın ya.. :ssz:

kv konusunda daha şimdiden kendini doldurmuşken zaten mutlu olamazsın..Ama sevdiğin adamı en iyi şekilde yetiştirmiş kadına saygılı ve mesafeli olursan sorun olmaz belki çok iyi bile anlaşırsın..:ssz:

eski konuna bakınca korkmakta haklı sebeblerin var aslında , sen çalışıyormusun olurda aynı şehirde olursanızda çalışmaya devam edicekmisin, bari aynı şehir olsada evleri çok yakın tutmayın ailesiyle...

eski konuna bakınca korkmakta haklı sebeblerin var aslında , sen çalışıyormusun olurda aynı şehirde olursanızda çalışmaya devam edicekmisin, bari aynı şehir olsada evleri çok yakın tutmayın ailesiyle...

şimdilik çalışmıyorum yani kpss ye hazırlanıyorum ama sınavdan sonra atama olmasa da bi şekilde çalışmaya başlayacam.
zaten korkularım son zamanlarda yaşadıklarımla artmaya başladı :(

Normalde her yazanın eski konularına bakmıyorum ama bunu görünce merak edip baktım. Korkularında haklısın. Ama korktukça ve başını doğrultmadıkça doğru kararlar veremezsin ve iyice karamsarlaşırsın, elin ayağına dolanır. Öncelikle depresif modundan çıkman lazım. Nişanlınla açık açık konuş. Ne yap ne et sakın akrabalarının olduğu yere gitme. Ailelerden ayrı olmak istiyorsa tam olsun. Hem o senin ailene yakın olmak istemiyorsa senin de onun teyzesinin kabilesinden uzak olmayı istemen normal. Unutma ki teyzeyle anne kardeş, huyları benzeyebilir. Ve içimden bir ses, kaynanan bir süre sonra memlekete taşınmak isteyebilir diyor.
Tatlı dille anlatırsan nişanlın kabul eder herhalde.

şimdilik çalışmıyorum yani kpss ye hazırlanıyorum ama sınavdan sonra atama olmasa da bi şekilde çalışmaya başlayacam.
zaten korkularım son zamanlarda yaşadıklarımla artmaya başladı :(

nişanlına korkularından bahset bence en azından orta biryer olsun ama konuşurken hep güzel konuş sakın inatlaşmaya girme etraftan onun aklına girmeye çalışıyordur muhakkak ailesi birde sen zıtlık çıkarma , illaki benim memlketim olsun demiyorum en azından orta bir yer olsun de içim daha çok rahatlıycak daha kolay alışıcam evimize,evliliğimize de ailesini öne sürme yani. Peki sevgiliyken nişan öncesi bu konuları konuşmadınızmı?

Ve içimden bir ses, kaynanan bir süre sonra memlekete taşınmak isteyebilir diyor.

ne yazıkki o ses doğru plan bile yapıyorlarmış size yakın memleketten ev alırız diye..
ya başlarda böyle değildim ben ama artık çok soğudum. zorla kendini sevdirmemeyi başardılar. bazen abartma diyorum kendime gül geç diyorum ama elimde de değil çok fazla takıyorum onları :26:

Son düzenleme:
nişanlına korkularından bahset bence en azından orta biryer olsun ama konuşurken hep güzel konuş sakın inatlaşmaya girme etraftan onun aklına girmeye çalışıyordur muhakkak ailesi birde sen zıtlık çıkarma , illaki benim memlketim olsun demiyorum en azından orta bir yer olsun de içim daha çok rahatlıycak daha kolay alışıcam evimize,evliliğimize de ailesini öne sürme yani. Peki sevgiliyken nişan öncesi bu konuları konuşmadınızmı?

evet kv zaten ona yakın olmamız için bi sürü şey diyo.
daha önce konuştuk nişanlımda istemiyordu aslında yaşamak istediğimiz şehirler vardı ama 88 puan alınca istediğimiz yerler hemen gelmez o yüzden doğu yazalım diyor. ilk atamada olması için. doğu yazarsam da bilmediğim bir yer olacağına memleketim olsun diyor.
tamam haklı ama bende yakın olmak istemiyorum. yani inanın en doğu sınırını bile yazsın gideyim ama onlara yakın olmayım diye geçiyo içimden hep :( korkuyorum ve yersiz de değil korkularım :(

Ben sana iyi, olumlu şeyler söylemeyi çok istiyordum ama galiba söyleyemeyeceğim :50: Cidden çok üzüldüm. Tüm yazdıklarından çıkardığım sonuç, nişanlının ailesi de sülalesi de çok içten pazarlıklı. Özellikle annesi... Akıllarınca seni ailenden alıp Malatya'ya gelin götürecekler. Nişanlın bunu yapmanın en yumuşak yolunu bulmuş, orayı yazacak. Sonra hoppp annesi de gelecek, ordan ev alacaklar, hatta birlikte oturalım diyecekler. Kadının kendine bakıcı aradığı belliydi zaten.
Cidden bunları yazmayı hiç istemezdim canım yeterince korkmuşsun. Ama kendime şöyle sordum, evlilik çağındaki kardeşime yapılsa bu kumpas, ne derdim? Kardeşime ne söyleyeceksem sana da onu söylüyorum. Ve tabii ki seni, nişanlını, ailesini annen de bilir. O ne diyor? Nasıl yorumluyor? Madem her şeyi konuşuyormuşsunuz...
Bunları bana söyleten de deminki tahminimi yaptıran da aynı "içimdeki ses". Umarım bu kez yanılıyorumdur.

nişanlınla açık açık konusmaktan baska caren yok bence.
yani ben olsam oyle yapardım.
ailemden cok uzaklasmak ıstemıyorum, boyle boyle korkularım var. hergun neler neler okuyorum gelin ve eş ailesinin arasındakı sorunlrla ılgılı dersin.
bende oyleolmak ıstemıyorum kimseyle, o yuzden her ıkı tarafa da eşit uzaklıkta olsun bari dersin. ama gonlunun de ailene yakın yerler ıstedıgını soylersın.
açık açık konusmayınca üstü örtülür bence, sorun çözülmüş olmaz.
kavga da etsenız bence yazdırma.

kaynanana zaten bı cogumuz uyuz olduk gecen gun :)
yarın öbür gun memleketım der akrabalarım der, oglumda orda der gelır yerlesır yanınıza bı yerlere..

kımseyı kımseye karsı doldurmak ıstemem ama kan bagı olmayan akrabalık dıyorlar ya evlılıge. kan bagı oldugu halde bıle ınsan tahammul edemıo bazen akrabalarına, bı yabancıya daha zor. batıyor ıste herkese eşinin ailesnin sulalesının yaptıkları soyledıklerı.

nısnalıyken yasadıkların evliligin fragmanı...
daha nısanlı oldugun halde gelsın bana baksın dıyen bı kaynana yarın öbur gun bosuna mı aldık gelsın baksın evı temızlesın yemek yapsın der..
ıyıce tart.. acıkacık nısnalına soyle.
istemıyorum de. ama yumusak yumusak tabi... :)

Ben sana iyi, olumlu şeyler söylemeyi çok istiyordum ama galiba söyleyemeyeceğim :50: Cidden çok üzüldüm. Tüm yazdıklarından çıkardığım sonuç, nişanlının ailesi de sülalesi de çok içten pazarlıklı. Özellikle annesi... Akıllarınca seni ailenden alıp Malatya'ya gelin götürecekler. Nişanlın bunu yapmanın en yumuşak yolunu bulmuş, orayı yazacak. Sonra hoppp annesi de gelecek, ordan ev alacaklar, hatta birlikte oturalım diyecekler. Kadının kendine bakıcı aradığı belliydi zaten.
Cidden bunları yazmayı hiç istemezdim canım yeterince korkmuşsun. Ama kendime şöyle sordum, evlilik çağındaki kardeşime yapılsa bu kumpas, ne derdim? Kardeşime ne söyleyeceksem sana da onu söylüyorum. Ve tabii ki seni, nişanlını, ailesini annen de bilir. O ne diyor? Nasıl yorumluyor? Madem her şeyi konuşuyormuşsunuz...
Bunları bana söyleten de deminki tahminimi yaptıran da aynı "içimdeki ses". Umarım bu kez yanılıyorumdur.

yorumların için çok teşekkür ederim gerçekten şu aralar aklım epey karışık. içindeki ses benim içimdeki ses ile birebir aynı ne yazıkki :26:
nişanlımla birbirimizi çok seviyoruz evet ama bunları düşündükçe çok zorlanacağımı düşünüyorum. yani ilk atamada istediğimiz yerler olmaz diye doğu tercih edecekse de illa ki memleketini tercih etmesi gerekmez ki. birlikte başka bir şehirde kurarız yuvamızı ne var ki sanki ama gelde anlat bildiği yermiş işte. ben akrabalarıyla fazla samimi olmazmışım gidip gelmezmişim istemezsem büyütme diyor ama yinede sorun yaşayacağımızı biliyorum bu seferde gelmiyo gitmiyo vs vs ...

annemle konuşuyoruz hepsini evet. oda alttan al ddiyo hiç kötülük yok içinde sen izin vermezsin kimse karışamaz evine diyor. herşeyi kafana takmamayı öğrenirsin huzurun bozulmaz diyo. yani annem herzamanki gibi YAPICI konuşuyo.

ama ben inanmıyorum öyle olacağına :(

:) kıyamam yaa

sen burda fazla kayınvalide sorunları okumuşsun :) herşey burda okudukların kadar kötü olmuyor, bizler sinirlenip gelip buraya içimizi döküyoruz,
nazımı çeken arkadaşlarda okuyup yorum yapıyorlar sağolsunlar.Ama buraya yazan her insan çaresizlikten, sinirden, sıkıntıdan falan yazıyordur, dolayısıyla biraz sinirle abartabiliyoruz.
Tıpkı senin gibi :)

canım benim annem ve kayınvalidem aynı şehrin aynı semptinde oturuyorlar, araları 10 dak. maksimum.Bu yüzden eşim iki tarafada
uzak olabilmek için anadolu yakasında oturmayı istedi saygı duydum.Ve şunu söyleyebilirim iyiki de eşimi dinlemişim.Belki de verdiğim en iyi karar.
Ayrıca şuna yakın olursam mutsuz olurum, malatya' ya gidersem teyzeler falan.. düşünme bunları.sadece Eşinle nerde mutlu olabileceğinin planını yap.
şimdiden içini bu kadar karartma lütfen.

kavga da etsenız bence yazdırma.

haklısın tatlı dille anlatmaya çalıştım hep ama işte doğuda bilmediğim bi yer olacağına memleketim olsun diyo hep. kuzenlerinin yaşadıklarından örnekler verdim bak onlara orda ne kadar çok karışıyorlar falan diye bizde öyle oluruz huzurumuz kaçar hep falan dedim ama bilmiyorum ne kadar etkili olacak. tercihler başlıyor işte tercih yaparken görecem artık bakalım :26:

1.si eğer birbirinizi gerçekten çok severseniz her yerde yaşarsınız.akrabaları sizin evinizin içinde olmayacak sonuçta.mesafeyi koyarsınız olur biter.2.si bu devirde böyle bir işsizlik sorunu varken sen nişanlının kpss de malatyayı tercih edip oraya yerleşmesinden korkuyosun.bence tercihleini yapsın bırak.yerleşememek daha kötü çünkü.herşeyde bi hayır vardır.

korkunun ecele faydası yokmuş, korkmayın hayat böyle geçmez ne kendi huzurunuzu ne nişanlınızın huzurunu ya öyle olursa ya böyle olursa diyerek kaçırmayın bence, insanların size karışmak gibi bir isteği varsa fizana da taşınsanız ulaşırlar, diyelim tayini bursaya çıkardınız ne biliyosunuz bursaya taşınmayacaklarını o yüzden iş sizde bitiyor, bunları düşünmemeli mesafenizi korumalı ve nişanlınızla sizi etkilememeleri konusunda anlaşmalısınız hakkınızda hayırlısı olsun, mutlu olmanızı gönülden dilerim

Back
X