Korkuyorum napcam nasıl anliycam :(

Doğumlarınız gündüz müydü? Özel hastanede miydiniz? İkisine de epidural alabilmişsiniz çok iyi.

Kızım sabaha karşı geldi benim
Eşimde nöbetteydi ulaşamadım
Ben gittim doğurdum 3 saat sonra eşim geldi
Benim acı eşiğim hiç yok
Hatta çok mızmızım can konusunda
Ama içerde kalamayacağına göre çıkıyor bir şekilde
Hele o son ıkınmadan sonra
Kayıp çıktıktan sonra herşey bitiyor
Sağlıklı doğumlar dilerim

Öncelikle hayırlı doğumların olsun once suyun geliyo canım sancılar başlayana kadar bi dus zamanın oluyo ki kirli yakalansanda emin ol ne şekillerde yakalananlar var mümkün oldukça haftalık temizle yeter 4150 di benim bebeğim sezeryan oldum ama çati durumuna bağlı açılma olursa normalde yapabilirler ... sağlıklı kucağına almayı nasip etsin rabbim

Gerçek sancı adet ağrısı gibi başlıyor ve 5 cm e kadar öyle devam ediyor. Bende kanama da başlamıştı hafif hafif.
Biraz dürtüsel davranacak, kendine güveneceksin doğum zamanı geldiğinse. Benim sancılar gece 12 de başladı sabah 5 buçuğa kadar dakika tuttum. Eşimi sabah uyandırdım. Aslında gece de gidebilirdim hastaneye ama eşim biraz uyusun, ertesi gün çok işi olacak diye düşündüm. Sakin, soğukkanlı ol. Hemen çıkmıyor bebek ilk doğumda. 12-16 saat sürüyor dalgalanmalar. Korkacak bir şey yok dayanabileceğim ağrılar oluyor. Doğum anında da doktor yönlendirecek zaten ıkın diyerek sonra hoooop çıkacak bebeğin:) Bu arada suyun gelirse hemen hastaneye koşmalısın. O su bebeğinin oksijen kaynağı çünkü.

Canım sen Allah'a bırak işini.bol bol dua et.ilkinde kendi sancımla doğurdum.ve o kadar sancının içinde İnan anlıyorsun Doğum sancısını.ikinci de dediğin gibi ilçede olduğumuz için merkeze gidecektik.ve ben korkuyorum ya gece sancım tutarsa diye.çünki ilkinde gece tuttu sancım.ama Allah'ın işine bak ki bu sefer gündüz nişanım geldi ki,ilkinde bende nişan filan gelmemişti.ama gram sancım olmadı.hasteneye arabayla,önde eşimin yanında güle oynaya gittik.ve iki saat sonra bebeğimi kucağıma aldım.bu sefer suni sancıyla doğurdum.yani iki Doğum bile birbirinden çok farklı oluyor.onun için sen işini Allah'a bırak

Rahat olun. Hep iyi düşünün. Kendinizi iyiye güzele odaklayın ki öyle olsun. Vakti gelince size hissettirecek zaten. Ben eldivenle alıyordum. Bana öyle kolay geliyordu. Uzun süre de çıkmıyordu eldivenle alınca. Hamileyken büyümesi yavaş oluyor zaten. Allah kolaylıklar versin. Sıkıntısız ,sağlıklı, kolay bir doğumunuz olsun inşallah.

Ben normal doğum yaptım. Gece bir buçukta suyum geldi ve gittik. Tabi gitmeden düşünü ald m hazırlandım çantaları arabaya koyduk sonra annemi uyandırdım gittik. Sabaha kadar ağrılar düzenli idi açılma yoktu. Sabah 8den sonra dayanılmaz gb idi ama dayanıyorsun yaa:)) bir anda açılmak oldu sabah11 de kızım doğdu. Doktor.tam sezeryana girecekmiş hazırlanmış. Normal doğum geldi dedi wbelwr ne açıldı yaa dedi adam :)) hemen beni dogurtturdu sonra sezwryana gitti. Güzeldi bee! Sabaha kadar hastanede beklemek zordu ama ilk olduğu için deneyim oldu. 2.de ağrılar dayanılmaz hale gelince giderim artik

Ben anestezi falan almadım. Koluma bir serum bağlarılar sadece doğumdan sonra. Ben hiç kimseyle doğum hakkınd konuşmadık ezbere gittim. O nedenle korkum falan yoktu. Doğum sırasında ağrı acı hissetmedim aklım bebegimdeydi. Ikınma kısmı önemli ben bwcerememistim:))) ona rağmen dogurdum

ikin dogumumu anlaticagim.
oncelikle sancim hic gelmedi. ilk dogumumda oldugu gibi leke geldi azcik . normal dogumu kolaylastirdigi icin ve temiz olmak icin dusa girdim vs. sonra hemen dr gittik . hemen muayne oldum ve 8 cm aciklik.
lagma vs hazirlik . hemen catala aldilar , bir yandan serum taktilar koluma.dr suyumu patlatti ve hafif sancim gelmeye basladi. tahmini yarim saat , 1 saat icinde dogum yaptim.
sana tavsiyelerim dr unun dediklerini yapman dogumunu hizlandiriyor. korkma , herkes nasil doguruyorsa sende oyle doguracaksin hep kendimi noyle motive ettim. bol yururus ve suyunu ihmal etme. kolay dogum yapicam , her sey cok guzel olucak diye kendini motive et.
her dogum bir olmuyor tabi ama iki dogumumda ogrendigim;
1. sancilar cok kotu degil adet sancisi en fazla. ve tam dogum aninda yani son 2 3 sanci biraz daha agrili ( ama oldurmuyor)
2. sadece sanci aninda derin nefes al ver .
3. dr ikin dediginde guzelce ikin.
4. bebis geldi agrilar geciyor.

hayirli ve kllay dogumun olsun ins

benim ilkindede ikincidede leke ile gittim. hele ikincide sancisiz 8 cm acildi. sanciyi beklesem yolda dogurabilirdim

Bende sizin gibi anlarmiyim ne yaparim ederim die yedim kendimi sonra 38+4 yada 39+4 tam hatirlayamadim simdi sabah hafif nişanım geldi sonra annemle depe bayir yukardaki pazara yuruyerek gittik aksam eve geldim aksam yemegi hazirliyordum ki 19da birde ılık su hurraaa:)) die bosaliyo yani anlamayacak gibi birsey degil hemen banyoya gittim yikandim temizlendim hast gittuk tani benim hic sancim yoktu suyum geldi ve buyuzden doğumum cok zor oldu rabbim sizin ve sizin gibi hamislere kolay dogum nasip etsin

Hepinize çok teşekkür ederim. yardimlariniz ve iyi dilekleriniz için

saglicakla kucagina al insAllah. korkma hersey cok güzel olucak.

iki günlük altini almamis olsan bile nolucakki? burda kabak gibi gidenlere gülüyorlar. biliyorum tr de farkli bakis acisi var ondan taslamayin beni hemen.

sancilari illaki fark edersin. hadi hic hissetmedin diyelim en son kanaman oldugunda gidersin.
annem bes kilo dogurdu. kafa büyüklügü ve senin alt kemiginin genisligi olan önemli olan.

Hic korkma..bende o korkuyu yasadim ama sonra evde dogum yapanlari dusundum allah biz kadinlari normal dogum yaoacak sekilde yaratmistir..son gune kadar hareketli ol hic yayilip oturma perime masajini yap 36.haftadan sonra yapilabiliyor tabi ki dr una danis once..sancini evde cek 5 dk da 1 e dusunce hastaneye git insallah cok kolay bir dogum yaparsin

Sakin ol geleceği zaman anlarsın zaten... bi de şu temizlrmme olayı çok abartılıyor.. 1 haftalık çıkmış tüyden ne olacak sanki?? Hamilesin sonuçta...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…