Korkuyorum

Ama gerçekten ole titriyo bas gaza diye
Evet zaten o noktada kalıp gaz vermezsen stop ediyor araba yada gaz verirken hemen çekmeyeceksin ayağını biraz gazı alacak araba :)))

Bunları şuan anlatmak kolay da uygulama da ne çok zorlandım ..eşime bu arabanın debriyaji sorunlu baktır demiştim üst üste stop edince

Özgüven bak hele

Arabayı iyi dinleyeceksin.

Debriyajdan ayağını zart diye çekme, kötü davranma makineye, yavaş yavaş çek ayağını. Hızlı çekersen araba "noluyoruz lan?" der stop eder. hah şimdi yavaş yavaş çekmeye başladın ya, o anda motor bağırmaya başlıyacak, bu "bak kalkıyorum gaza bas da yürüyelim gidelim yoksa ben stop edecem" demektedir. gaza yüklenmeye başlayacaksın. makineye yabancılaşma tepkilerini ayırt et.

Tabi laflar işin şakası, çok pratik lazım.

Size katılıyorum özellikle eski modeller hafif gaz ister bazı debriyajlarda cok geride bulur ayarı araç önemli..
Evet bizim arabamiz cok yeni sayilmaz ama kalkmasi icin debriaji cekmem yetiyor fakat babamin arabasini kullanirken gaz vermek zorunda kaliyorum o ince cizgide artik tecrubeyle ogrenilicek bisey arabanin sesini hissetmek gerekiyo
En rahati otomatik vites ama onunda bi keyfi yok bence araba kullanmanin en keyifli yani vites degistirmek

Kocadan hoca olmaz aylardır kendi arabamızda öğrenim ondan sonra yazılirim dedim ehliyete ama yok kocayla bu iş olmaz gidin kursta ki hocadan öğrenin bende 1 2 ay içinde yazilacagim

Hic unutmam Esim ilk arabayi kullanmayi ogrettiginde hizlandim debriaja bas vites degistir diye bagirdi debriaj nerde dedim ayaginin altinda dedi
Ayagimm nerde dedim
Tepkisi : yok artik

1-ayağınız debriyaj ve frene basılı olsun.
2- ayağınızı frenden çekin debriyajda kalsın.
3-frenden çektiğiniz ayağınızı gaza getirin ama basmayın.
4- debriyajdan hafif hafif ayağınızı çekmeye başladıkça onun kadar gaz vermeye başlayın.
5- debriyajdan ayağınızı çekerken bir an gelecek. “Kavrama” denilen, araba böyle dengede kalacak hafif bir titreme olur onu hissettikten sonra gaza biraz daha basıp yavaşça debriyajdan çekmeye devam edin.
6- kavrama anını yakalayıp gaz vermeye devam ettikten sonra bir anda gazdan ayağınızı çekmedikçe ya da bir anda debriyajdan ayağınızı çekmedikçe araba stop etmez.

Tabi canım. 11 senedir düz vites araba kullanıyorum, lisedeyken "debriyaja heralde viraj alınırken basılıyor adı oradan geliyor değil mi?" demiştim ailede hala geyiği döner.
Eşime diyorum geçen sene araba böyle değildi hemen çalışıyordu bu sene şöyle oldu böyle oldu deyip duruyorum meğer antifriz koymamış sırf çenem kapansın diye dün koydu artık

Ders al bol bol pratik yap
soruna gelirsek de sol ayak debriyajdayken yavasca gaza basacaksin motoru dinleyeceksin ve debriyajdan yavasca ayagini kaldirirken gaza yükleneceksin ama tam gazi kast etmiyorum motoru calistiracak kadar , yavas yavas yani
debriyajdan ayak kalkarken gaza baz yavasca araba kalkar, eger debriyajdan zamanindan önce ayagini cekersen araba durur, fazla gaza abanirsan da motor bagirir
Deneye deneye yapacaksin, bol pratikle mümkün bu

Eşime diyorum geçen sene araba böyle değildi hemen çalışıyordu bu sene şöyle oldu böyle oldu deyip duruyorum meğer antifriz koymamış sırf çenem kapansın diye dün koydu artık

E pes yani, gerçi bu sene aman aman bir soğuk yok ama antifrizi yenilemezse araba tabi zor kalkar, hele de acemi biri için. İşte bu yüzden kocadan hoca olmaz

E pes yani, gerçi bu sene aman aman bir soğuk yok ama antifrizi yenilemezse araba tabi zor kalkar, hele de acemi biri için. İşte bu yüzden kocadan hoca olmaz
Yok Allah var benim eşim çok sakindi hatta kardeşim e de yardımcı oldu ..kardeşim dedi çok sakin abla hiç umursamiyir eniştem

Babam bana kaç kez bağırdı dedi

Bana en kötü ihtimal bir yere carparsij insana çarpma da gerisi hallolur diyordu

Ben ehliyeti ilk aldigim zamanlarda esim korkudan bayilacakti, kimsenin olmadigi yerde hizlik park ettim diye, yavasca yapmam gerekiyormus, ben duvara hizla yaklasip durdum o gün bugündür dilinden düsmem

Ben ehliyeti ilk aldigim zamanlarda esim korkudan bayilacakti, kimsenin olmadigi yerde hizlik park ettim diye, yavasca yapmam gerekiyormus, ben duvara hizla yaklasip durdum o gün bugündür dilinden düsmem
Yok ben arka tamponu büyükce bir betona çarptım adam çıkıp bakmadı bile dusmediyse sıkıntı yok dedi ..bizde tam tersi ben daha temkinliyim .

Arabadan bir ses gelsin umursamaz eşim ben bit bit ederim sürekli surdan geliyor ses böyle çıkıyor su zaman oluyor bu zaman olmuyor diye

Ay yurt disindayim zaten cok zor direksiyon sinavi, besinci denemede aldim, öyle hafif seylerden biraktilar ki sasirirsin
Ehliyeti aldigim gün zaten baya en az iki yil araba kullanmis bir insan kadar iyi kullaniyordum mecbur
Kan aldilar bir yerlerimden kan

Evet yurtdışı daha zormuş şimdi burda da zorlaştırdı kar ama bunda 10-15 yıl önce resmen para ile aliyormussun

Artık sınavı geçemeyen alamıyor

Evet yurtdışı daha zormuş şimdi burda da zorlaştırdı kar ama bunda 10-15 yıl önce resmen para ile aliyormussun

Artık sınavı geçemeyen alamıyor

Ay birinde stres yaptim diye, yokusta motorun sesini anlamadim diye birakti görevli, hani o nasil birseyse
Baska hatam yoktu, hatta hatam yoktu birakti yine de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…