Korkuyorum

Seftalireceli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2019
695
588
53
Hanımlar öncelikle herkese merhaba.Ehliyet almak istiyorum. Eşim şuan görevde. Bundan 2 ay önce beni trafiğe kapalı alanda çalıştırmıştı. Fakat ben bir türlü debriyaj ile gaz ayarını bulamıyorum. Sürekli stop ediyor araba.Ara ara harekete geçirdim arabayı büyük alanda bir kaç tur attık ama yinede arabayı durdurup geri kaldırmaya çalışırken yapamıyorum stop ediyor. Nasıl stop etmeden kaldıracağım arabayı? Ehliyet alamam diye çok korkuyorum.

Kursta 8 saat ders veriyorlar. İlk derste kaldırabiliyorsunuz arabayı hiç sıkıntı yaşamazsınız. Vesvese yapmayın

Sessiz bir ortama gidin ordan arabayı dinleyerek çalışın

Araba debriyaj dan ayağını çekerken motor ses çıkarttığı anda gaza yüklenme n lazım

Şuan rahatca kullandığım arabada ilk bir ay ağlamıştım bu araba çalışmıyor hurda diye

Şimdi debriyaj ayarı çok iyi geliyor bana

Pratik lazım vazgeçmeyin çok kolay :))

Pilav i ilk denediğinde defalarca yaparsın tutturamazsin bu da öyle bişey :))

Iyice matematik işi yaptın kizim ya kadıncağız zaten tedirgin
ablacım debriyajdan ayağını çekerken araba titrer hafif tirrrrr yaptımi yüklen gaza zaten arabalar şimdi her işi kendi yapıyor kolay kolay stop etmezsin

Derste insan ogreniyor ya ben de hayatimda vites tutmamistim hic bilmem araba kullanmayi yalnizca kucukken carpisan oto kullanirdim hehe tekte aldim ehliyeti ders saati yeterli oluyor hem olmasa da bildigim kadariyla 4 hakkiniz oluyor dosya yakanda pek az kisi oldugunu soylemisti hocam

Kız bunlar vitesli araba ehliyet kursuda genelde eski mol araba verir ondan şey ettim sende tabi matematik

Ben debriyaj sesini dinleyip ona gore ayarliyodum cok bagirmaya başladı an gaza getiriyodum frenden cekip sonra alistim ilk zamanlar cok stop ettirmistim.

Ben debriyaj sesini dinleyip ona gore ayarliyodum cok bagirmaya başladı an gaza getiriyodum frenden cekip sonra alistim ilk zamanlar cok stop ettirmistim.
Bizim direksiyon hocası da bu şekilde anlatmıştı motor bağırıp ben gidiyorum dediği an gaz vereceksin diyordu :))

Bazi arabalarda kaldirmak icin hafif gaz vermen gerekiyor bazilarinda ayagini debriajdan cekmen yetiyo arabanin huyunu bilmek lazim tam olarak nerde hata yapiyosun
Size katılıyorum özellikle eski modeller hafif gaz ister bazı debriyajlarda cok geride bulur ayarı araç önemli..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…