Korkuyorum

Ay birinde stres yaptim diye, yokusta motorun sesini anlamadim diye birakti görevli, hani o nasil birseyse
Baska hatam yoktu, hatta hatam yoktu birakti yine de
Yokuşta araba kendi hızını alır ya sanırım frenlemedin diye bırakmıştır bayağı zormuş
.ben ikincide geçtim ..

Yanımdaki kişi bana sakin olun olun yapacaksınız diye gaz vermişti :))

Yokuşta araba kendi hızını alır ya sanırım frenlemedin diye bırakmıştır bayağı zormuş
.ben ikincide geçtim ..

Yanımdaki kişi bana sakin olun olun yapacaksınız diye gaz vermişti :))

Ya otuzluk bölgedeki yokustan ciktim, hani frenleme yapacak kadar hizli degildim bile
Birinde park alaninda sagdan gelene yol vermedim diye kaldim, birinde park ederken kaldirimla arabanin arasini begenmedi ay hepsini hatirlamiyorum bile, bir yil olacak daha trafikte cok sükür hicbir sorunum olmadi

Dizel arabalar daha kolaymış benzinli olanlara diye duymuştum, onu bile defalarca stop ettirdim eşim tebrik etti beni neredeyse 😂😂😂. Bu konuda kendimi gördüm resmen bende böyle olacağım kesin direksiyon sınavına girmeye yakın..

Valla size bir şey söyleyeyim ben düz vites kullanmadım hiç ama yanımdaki acemi şöfşrleri inanılmaz rahatlatan bi insanım. Bence ya yanınıza sakin, pozitif birini alın sizi devamlı gazlasın yada kendi başınıza kendinizi sakinleştirerek deneyin. Ve gerçekten arabadan arabaya değişiyor ayarı, bazen tecrübeler bile ilk bindiği arabayı stop ettiriyorlar.

Sınava şuan ki eğitim aldığınız araçla girecekseniz onunla çalışma şansınız varsa onla çalışın derim.

Otomatik ehliyet alabilirsin o daha kolay
Ben 4 sene olacak ehliyet alalı o zamanlar otomatik olayı yoktu sanırım ya da ben duymadım manuel aldım bende ama hiç sevemedim onu külfet geldi bana hele bu İstanbul trafiğinde😒 arabamızı otomatik aldık zaten oh ondan rahatı ve konforlusu yok😊

Ben daha kursa yazılmamıştım bigün babamın arabası bizdeydi ben daha ömrümde direksiyon tutmamışken eşim birden bana geç otur direksiyona dedi hemde manuel araba 😳
ısrar etti bende deli cesaretiyle geçtim şimdi olsa hayatta yapmazdım hayatımda ilk defa ve bir anda beraber trafiğe çıkardı beni 1.vitesle birkaç tur attık. Hiç doğru bişey değil oysa pratik trafik olmayan yerde yapılır neyse işte trafiğe ilk çıkışım bu şekilde cahilce olmuştu. Şükürki sağ salim atlattık...
Şimdi otomatik ehliyet kolaylığı çıktı harika bişey bence benim zamanımda olaydı düşünmeden onu alırdım manuel bana eziyet gibi gelmişti

Nazik hareketlerle arabanin sesinden anlamalisiniz ne zaman debriyaj gaz yapcagınızı. Acıkcası bu zamanda manuel araba cok zor hele trafikli bi yerde yasıyorsanız. Otomatik ehliyet almaniz daha mantıklı cokda pratik.. öyle bi seceneginiz var ise onu tercih edin :KK49:

Araba titremeye başladığı yerden itibaren gaza basmalısınız. Geciktiğiniz için stop ediyor araba.

Arabanın üzerindeyken bağırdığını duymamak ya da titrediğini hissetmemek mümkün değil.

O kadar zor bi şey değil. Korkmayın. Emin olun. Sakin olun.

Sıkınti yapmayin. Arabalarin rolanti devrine gore kavrama noktalari degisiyor. Usta soforler bile arac degistirdiklerinde genelede ilk kalkista stop ettirir. Bunu sinav gozetmenleri de bilir. Sorun etmez. Ben de ehliyet sinavinda stop ettirip durdum hatta bir ara pedali bile bulamadim yanimdaki egitmen caktirmadan mudahake etmisti :) stres yaomayin sonra zaten ustasi oluyorsunuz.

Araba benzin mi dizel mi? Dizelde ayağını çekerken gaza çok az bassan bile kalkar araç. Benzinde de ayağını debriyajdan çekerken gaz da vermelisin. Debriyaj ile gaz pedalının buluştuğu yere dikkat et. Motor sesi arabanın titremesi hepsi de işaret. Korkma dene sürekli. Kesinlikle hızlı çekme ayağını debriyajdan.imkanı yok söner o araç.

Çalistira calistira oģreniceksin
Başka denemeden sansin yok.
Pratik yapman lazim cok.
Her arabanin huyu farkli.

Kız bunlar vitesli araba ehliyet kursuda genelde eski mol araba verir ondan şey ettim sende tabi matematik 😂😂
zaten o kurstaki eski model arabaları kullanırsan bir daha diğer arabalarda sorun yaşamazsın.Kursa gittiğinde sınava girene kadar bunları yapacak kadar öğüret

Bende bir türlü manuel kullanamadım
En sonunda eşim otomatik oldu
Onda sıkıntı yok
Şimdilik iyiyim tek korkum daha sonraki arabamız manuel olursa kullanabilir miyim?

Sessiz bir ortama gidin ordan arabayı dinleyerek çalışın

Araba debriyaj dan ayağını çekerken motor ses çıkarttığı anda gaza yüklenme n lazım

Şuan rahatca kullandığım arabada ilk bir ay ağlamıştım bu araba çalışmıyor hurda diye 🙊🤣

Şimdi debriyaj ayarı çok iyi geliyor bana

Pratik lazım vazgeçmeyin çok kolay :))

Pilav i ilk denediğinde defalarca yaparsın tutturamazsin bu da öyle bişey :))
Sorun şu ki ben pilavı ilk denemede tane tane olarak sunmuştum. 😂Teşekkürler fikirleriniz için

10 saat direksiyon dersi aldıktan sonra, eşim olmadan kendim cesaret edip mahallede tur atarak başladım. Bi kaç gün sonra otoyola çıktım :)
Eşler ile imkansız. Ehliyet ile doğduklarıni sanıyorlar..

Sadece eş ile değil baba abi kardeş 🧐

Back
X