• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korkuyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Pışpışlanmak istemek? İleri gidiyorsunuz her mesajınızla. Endişeniz yoksa bırakın endişesi olanlar yazsın destek olsun yalnız olmadığını görsün.
Tanimadigim insanlara karsi empati ve hatta sempati gosteremedigim icin ileri gittigimi dusunmeniz bence sizin ileri gittiginizi gosteriyor 🤷🏼‍♀️

Tanıyor musunuz konu sahibini? Arkadaşı falan olmalısınız ki ‘silkelemenin’ en doğru yöntem olduğuna karar vermişsiniz.
normal hayatta ‘iletişim’ bu şekilde kurulmuyor.
iki insanla oturup kalkmış, biraz sosyal çevresi olan kimsenin bunu bileceğine hemfikiriz, öyle degil mi? :))
Sosyal hayatta insanlarla bir paylasimimiz, tanisikligimiz oldugundandir muhtemelen. Oturup kalktigimiz insanlari severiz genelde ve sabir/ tahammul adina ne derseniz gostererek tatli tatli anlatiriz

Tanıyor musunuz konu sahibini? Arkadaşı falan olmalısınız ki ‘silkelemenin’ en doğru yöntem olduğuna karar vermişsiniz.
normal hayatta ‘iletişim’ bu şekilde kurulmuyor.
iki insanla oturup kalkmış, biraz sosyal çevresi olan kimsenin bunu bileceğine hemfikiriz, öyle degil mi? :))
Ya bölücem ama burdaki mesajlarınızdan lohusalara ekstra hassasiyetiniz var diye algılıyorum. Yoksa siz de burda beklediğiniz tarzda yorumlar yapan biri değilsiniz. Gayet de çarpıcı hatta uygun bulmadığınız yöntem olan silkeleyici tarzda yorumlarınız var sizin de. Madem bizi ilgilendirmeyen konulara topluca daldık ben de bu gözlemimi yazayım. 🤣

Cocugum olmadan da böyleydim.. disarida bi cocuk görsem icim titriyordu..
Asiri hassasim cocuklara karsi..
Gerckten cocuk dogurmamak çözüm degil..
Cozum iyi insan yetistirmek.. korumak kollamak..
Kotu cok fazla var ve dunyanin en cok iyiye ihtiyaci var..
Bu icimdeki iyi insan yetistirme arzusuna yenik dustum sanirim😊 yoksa bu devirde anne baba olmak cook zor..
Çareyi 2. çocuktan vazgecerek buldum, o kadar istedim ki ama yapamadım, 10 yıl önce kıyısından döndüm...şimdi iyi ki diyorum, iyi ki yapmamisim hatta şimdi mümkün olsa olanı da geri sokucam ama çok geç tabii. :rolleyes: ... endişeleriniz aklı başında eğitimli her insanın ortak endişeleri ama sıkıntı şu ki artık sorun bireysel çabalar ve tedbirlerle aşilabilecek boyutu çoktan aştı. İyi ebeveyn olmak veya dua etmek korumayacak çocuklarımızı sanırım hepimizi dehşete düşüren de aslında bu farkındalık...

Bir insanın anne olmak istemesi kadar doğal çocuğunun geleceği için endişe taşıması. Neden hemen bir saldırı anlamıyorum.
Bazı konulara bakıyorum istediğim yorumu yaparım, istediğim konuyu açarım diyen üyeler aynı şeyi başkası yapınca hemen yargılama moduna geçiyor.

Ben de anne olmak için çok çetin bir savaş veriyorum ve bencil olduğumu düşünmüyorum. Doğam gereği ne istiyorsam onun peşinden gidiyorum.

Ayrıca asıl benim gibi, konu sahibi gibi düşünenlerin çoğalması hem bu toplum için hem de bu dünya için en iyisi olacaktır. Zaten çoğalacaksak dünyanın bizim gibilere ihtiyacı var.
Anne olmak, anne olmayı istemek anaclik bize doğuştan gelen bir dürtü. İnsallah sızede nasip eder Allah. Ancak bakabilecek hem maddi hem manevi durumda olmayan insanların tabıkı düşünmesi gerek bunu. Bu sefer de işkence gören sokaklar da aç bilac gezen. Yurtlara verilen oraya buraya atılan binlerce belki milyon çocuk oluyor. Günah o çocuklarada. Sonra benim gibiler birde onları düşünüp kahirlaniyoruz.

Ya bölücem ama burdaki mesajlarınızdan lohusalara ekstra hassasiyetiniz var diye algılıyorum. Yoksa siz de burda beklediğiniz tarzda yorumlar yapan biri değilsiniz. Gayet de çarpıcı hatta uygun bulmadığınız yöntem olan silkeleyici tarzda yorumlarınız var sizin de. Madem bizi ilgilendirmeyen konulara topluca daldık ben de bu gözlemimi yazayım. 🤣
Doğum yapınca gel. Seni de koruyup kollayacağım.

Cok tesekkur ederim icim ferahliyor.. belki hassas bir donemdeyim o yuzden böyle korkuyorum ama bugün 5 yasindaki cocugun taciz haberini alinca kotu oldum..
Ayni yasta oglum var aklim gidiyor biri dokunacak diye..
Ogretiyorum, anlatiyorum ama yinede korkuyorum..
Allah yavrularimizi koruyabilmeyi nasip etsin..
Aminn. Düşünmeyin böyle şeyler güzel şeyler düşünün ( ben de hep olumsuz şeyler düşünürüm ama akıl vermesi kolay🤭😂)

Eveeeeeeet yorum yazmak yerine birbiriyle didişmeyi tercih eden üyelerin, beğenmedim attın, güldün, atasözü ekledin, şarkı ekledin içerikli yorumlayamadıkları bir konunun daha sonuna geldik.

Arada mültecilerle alakalı yorumları da gördüm, topiği kapatmaya yetti de arttı bile.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X