- 27 Mart 2014
- 1.154
- 589
- 248
- Konu Sahibi Nesesanane
kızın belli ki yaşı küçük... sizin bizim gibi 30 yaşında yaptıklarının sormululuğunu alacak bir yetişkin değil...burada evlenmeden ilişki yaşayan nice kızlara,adam kötüyse arkanı dön git diyebilioruz...(ben de dahil)dinimize göre bu da büyük günah... ama buna artık alışıldı... fakat kız hamile kalmış...bi hatadır olmuş... çocuk işte aklı basmamış... sevişmeyi bilio da korunmayı mı bilmio demeyin... bir çocuk -bakın çocuk diyorum- ergenliğini 14 yaşında bile keşfedebilir-eskiler bu yaşta evlenip çocuk yapıyordu- ancak bu korunmasız ilişkiye girmenin başına açacağı işleri de biliodur anlamına gelmez...
burada bir bayan kendisinin ne sıkıntılar yaşasa da bebeğini aldırmaya kıyamadığından ,son anda vazgeçtiğinden bahsetmiş ama o bayan bile evli olmasına ve yetişkin olmasına rağmen ailesinin.kocasının lafına itiraz edememiş bir süre... o aksilikler çıkmasa aldıracaktı çocuğu yani... kaldı ki bu kız,evli değil ve çocuk.... annesi diretince sesini çıkaramamış olabilir... ayrıca annelik için biyolojik bir yaş vardır ve bu herkeste farklı olabilir... bu kız biyolojik olarak kendini hazır hissetmediği için siz 35 yaşında bebek için yanıp tutuşan insanlarla aynı acıyı yaşamamış olabilir ama bu da bir travma yaşamadığı anlamına gelmez....
yaşı küçük... ve hala günahının farkında değil... o hala aşk meşk peşinde... ve siz onu elinize geçse öldüreceksiniz... kendinize gelin arkadaşlar yaaa... bu kız sizin kızınız ya da yeğeniniz olabilirdi... belki burada 200 yorum vardır hepsi de doğur demiş... kendi yakınınız olsa bunu göze alabilecek miydiniz* aile koşullarını bilio musunuz? babası belki de kızı da oğlanı da bebeği de vuracaktı...daha mı iyi olacaktı? bu memlekette bebeğini doğurmak istediği için öldürülüp kuyuya atılan genç kızlar var...
şunu demek istiyorum...evet:çok büyük bir günahı var... evet 5 aylık bir bebeği öldürmenin vebali büyük... ama bunda vebal kızdan çok annesinde..bilinçli olan o...mantıklı olması gereken o... babasını ikna edip düğünü biraz erkene alabilirdi çünkü zaten evlilik planı yaplmış... arayı bulabilirdi.. kolayı seçmiş... kıza bu kadar yüklenmeyin... ayrıca buna hakkımız da yok....
Oh be sonunda altına imzamı atacağım bir yorum! Çok teşekkürler gerçekten.