arkadşlar tanıdığım yakın bi komşum eşinden boşanıyor.dün annesi ağlayarak anlattı olayları.ikiside çalşıyor çiftin yedikleri önlerinde yemedikleri arkalarında.5 yıl beraberlikten sonra evlendiler.erkek biraz kafasına buyruk arabayla yarış yaparak kazalar vs içkiye de yatkınlığı vardı evlenirken .iiçip de evde eşine şiddet uyguluyormuş.borç yapmış eşinede kredi çektirmiş iyiyken .eşine senden boşnmam borçları ödetcm sana diyormuş.çocuklarıda göstermem sana diyormuş.
bunları duyunca 21 yaşındayım evlilikten o kadar korktum ki.benmde bi sevgilim var içkisi yok huyu falan gayet iyi 2 sene sonra evlilik düşünüyoruz kısmetse ama.ben bu olaydan haddinden fazla etkilendim çok korkuyorum evllkten.erkekler çok mu değişiyor evlilikten sonra.?
kimse değişmiyor aslında, sadece olaylara tepkıler degısıyor.
evlılığı yuruten herseyden once kısılerın bırbırıne duydugu saygıdır-asla degıstırmeye kalkma-yanlısı varsa uyar ama doğru olacak dıye kendını kandırma-bır ınsan ıstemezse asla ve asla hıcbır huyunu duzeltmez ve degısmez!
fedakar olacaksın cok sey beklemeyeceksın maddı ve manevı anlamda, ufak seylerden mutlu olmalısın, dıyelım kı evlılık yıl donumunuz sen hedıye beklıyorsun ama adam okuz bılmıyor boyle seylerı sen acıkca ıstedıgını soyle, yapmıyorsa yaptırmasını bıl, ama bır hedıye almadı dıyede surat asma olsun bosver bız bırlıkte olalım yeter de mesela...
sonra evlılıkte ekonomı onemlı, bu anlamda sorumluluk sahıbı bır ınsan olsun. kazandıgını evıne,eşıne,cocuguna harcasın. kumarı, ıckısı, gereksız harcaması olmasın. sosyal ıcıcı olabılır ama bu alıskanlıga donusmesın.
sıddet kesınlıkle goz yumulacak bırsey degıl, bu konuda da bır ınsanın sınırlı ıken tepkılerı kendını ele verır.
herkesın sevgısını ıfade etme bıcımı farklıdır. hasta ıken, canınız sıkkın ıken, maddı manevı destege ıhtıyacınız var ıken nasıl yaklasıyor sıze bunu ıyıce olcup bıcın.
aile onemlı bır faktor, unutmayın kı evlenınce aılenız buyuyecek aılelerde kultur yapısı olarak-hayat gorusu olarak bırbırıne benzemelı. ve ılışkınızı asla aılelerınıze yansıtmayın ıcınızde yasayın.. ozellıklede sorunlarınızı..mutlulukları paylaşmakta sakınca yok
kısacası kımse degısmez, ınsanların beklentılerı ve hayallerı fazla oldugundan, bekledıklerını bulamadıklarında karsılarındakı suclarlar ama kendı kusrlarını pek gormezler. herkesın ılıskısı de karakterıde farklıdır. evlenmeden tatıle cıkın, seyahat edın, mumkunse bır sure aynı evı paylasın. ve o zaman karar verın dogru ınsan mı degıl mı dıye..