korkuyorum

cheryblossommm

Guru
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2010
2.941
2.073
30
arkadşlar tanıdığım yakın bi komşum eşinden boşanıyor.dün annesi ağlayarak anlattı olayları.ikiside çalşıyor çiftin yedikleri önlerinde yemedikleri arkalarında.5 yıl beraberlikten sonra evlendiler.erkek biraz kafasına buyruk arabayla yarış yaparak kazalar vs içkiye de yatkınlığı vardı evlenirken .iiçip de evde eşine şiddet uyguluyormuş.borç yapmış eşinede kredi çektirmiş iyiyken .eşine senden boşnmam borçları ödetcm sana diyormuş.çocuklarıda göstermem sana diyormuş.
bunları duyunca 21 yaşındayım evlilikten o kadar korktum ki.benmde bi sevgilim var içkisi yok huyu falan gayet iyi 2 sene sonra evlilik düşünüyoruz kısmetse ama.ben bu olaydan haddinden fazla etkilendim çok korkuyorum evllkten.erkekler çok mu değişiyor evlilikten sonra.?

Herkesin hikayesi farklıdır ve farklı sonla biter. Onların mutsuz bitmiş, belki senin hikayen mutlu sonla biter. Bu işler kader, nasip ve şans işi. Allah her şeyin hayırlısını versin, demekten başka çaremiz yok.

arkadşlar tanıdığım yakın bi komşum eşinden boşanıyor.dün annesi ağlayarak anlattı olayları.ikiside çalşıyor çiftin yedikleri önlerinde yemedikleri arkalarında.5 yıl beraberlikten sonra evlendiler.erkek biraz kafasına buyruk arabayla yarış yaparak kazalar vs içkiye de yatkınlığı vardı evlenirken .iiçip de evde eşine şiddet uyguluyormuş.borç yapmış eşinede kredi çektirmiş iyiyken .eşine senden boşnmam borçları ödetcm sana diyormuş.çocuklarıda göstermem sana diyormuş.
bunları duyunca 21 yaşındayım evlilikten o kadar korktum ki.benmde bi sevgilim var içkisi yok huyu falan gayet iyi 2 sene sonra evlilik düşünüyoruz kısmetse ama.ben bu olaydan haddinden fazla etkilendim çok korkuyorum evllkten.erkekler çok mu değişiyor evlilikten sonra.?

Elbette değişiyor yani kadınlar da değişiyor.
İnsanız büyüyoruz,olgunlaşıyoruz,yaşadıklarımız da şekillendiriyor karakterimizi, hayatımızı.
Bekarken var olan huylarımızı evlenince x10 yapıyoruz bence.

Elbette değişiyor yani kadınlar da değişiyor.
İnsanız büyüyoruz,olgunlaşıyoruz,yaşadıklarımız da şekillendiriyor karakterimizi, hayatımızı.
Bekarken var olan huylarımızı evlenince x10 yapıyoruz bence.
peki ya neyine güvenip evlilik yapıcaz biz.adam sonra çok kötü olursa.oof of

Şu da olabiliyor, adam hep aynı adam, ama kadınlarda hep "evlenince değişir, toparlar yeaa" düşüncesi. Adam aynı adam kaldıkça sorunlar artarak devam ediyor, arkadaşınızdaki gibi. Yoksa geçirdikleri 5 seneyi düşünürsek, o da az çok biliyordu adamın durumunu, bence.

Az önce başka bir konuyada yazdım. Aşırı derecede alkol alımı , haddinden fazla pis olmak , şiddet eğilimi vs.. Bence bunlar bir şekilde işaret verir. Mutlaka belli eder kendini. Biz kadınlar herşeyi görmek istediğimiz gibi yorumluyoruz.

Kimse korkunç bir başkalaşım geçirmiyor. Bu arkadaşın eşi de sevgiliyken belli etmiş kendini. Burda da bir sürü konu var çok sinirliydi ama evlenince düzelir dedim, biraz cimriydi ama evlenince değişir zannettim diye düşünüp evleniyor insanlar. Sen de kötü huylarının abartı biçimde düzelmeyeceğini bilerek evleneceksin, sonra da evlilik iyice oturmadan hemen çocuk yapmayacaksın. Ondan sonra benzer bir durum yaşaman istisnai olur.

Şu da olabiliyor, adam hep aynı adam, ama kadınlarda hep "evlenince değişir, toparlar yeaa" düşüncesi. Adam aynı adam kaldıkça sorunlar artarak devam ediyor, arkadaşınızdaki gibi. Yoksa geçirdikleri 5 seneyi düşünürsek, o da az çok biliyordu adamın durumunu, bence.
konunn doğru noktası bu belkide.ailem bu olaydan etkilenerek severek evlenenlere karşı büyük bi önyargı oluşturdu.düşünceleri; çok fazla herşeyi yaşayıp evlendiklerinde heyecanlanacak birşeyleri olmaması.karşılar severek evlenmeye.

Kimse korkunç bir başkalaşım geçirmiyor. Bu arkadaşın eşi de sevgiliyken belli etmiş kendini. Burda da bir sürü konu var çok sinirliydi ama evlenince düzelir dedim, biraz cimriydi ama evlenince değişir zannettim diye düşünüp evleniyor insanlar. Sen de kötü huylarının abartı biçimde düzelmeyeceğini bilerek evleneceksin, sonra da evlilik iyice oturmadan hemen çocuk yapmayacaksın. Ondan sonra benzer bir durum yaşaman istisnai olur.
mükemmel insan yok ki ama neye göre ölçüp tartmak lazım ablalar.

Canım onun sonu kötü oldu diye seninde olacak diye birşey yok.Bu şans meselesi, zaten 2 sene sonra evlenmeyi düşünüyorsun 2 senede tanırsın iyice huyunu suyunu bilirsin.Evlilikten sonra erkekler değişiyor daha rahat oluyorlar ama dayak , içki vs. Şans meselesi.Evlenmeden evlilikten soğuma.:KK39:

geneli evet ama kişiye bağlı bizde de eşim değil ben değiştim bi çene açıldı ben eşimi iyi tanıdığımı düşünüyorum çok şükür üçüncü yılımıza girdik aynı adam

peki ya neyine güvenip evlilik yapıcaz biz.adam sonra çok kötü olursa.oof of

Yooo ben iyinin kötü,kötünün iyi olacağını sanmıyorum.
İnsanın mayası değişmez.
En önemli konular; flört dönemini uzun tutmak,olabildiği kadar çok iyi kötü anı biriktirmek,kavga anlarındaki tepkilerini iyi tespit etmek bana göre.

Evli değilim ama gerek kendi yaşadığım tecrübelerden,gerek etrafımda gördüklerimden çıkardığım sonuç,evet evlenince kadında erkekte değişiyor.sorumluluk farklılaşıyor,hayat tarzın değişiyor belkide ve bu Senide zamanla değiştiriyor.ama her insan kendini başta belli eder,tabi iyi analiz etmen lazım.sen domates ekersen,soğan çıkmasını bekleyemezsin.onun içinde o kötülük varsa,o ekilmişse ileridede o çıkacak.yani değişim olur ama çok aşırı değişimler nadir görülür

Hı şunuda söyliyim.Çok fazla sevgililik dönemi iyi değil gerçekten insanın yaşayacak şeyi kalmıyor evlenince:KK64:

mükemmel insan yok ki ama neye göre ölçüp tartmak lazım ablalar.

Yani küfür eden bir sevgilin varsa evlenince düzelir demeyecesin ya küfrünü de kabul edeceksin, ya evlenmeden deişebiliyor mu bakacaksın ya da evlenmeyeceksin.
Sinirlenince gözü hiç bir şeyi görmüyor duvarları yumrukluyor dediğin adamın evlenince neler yapabileceğini öngöreceksin.
Kıskanç, erkek kuzenlerinle bile görüşmeni istemeyecek adamın ya hayatına, kıyafetlerine karışmasını kabul edecek, kimliğinden kişiliğinden ödün verecek ya da evlenmeyeceksin.
Kumar, kahve alışkanlığı varsa bunlar evlenince birden düzelmez. Çok anneci ise, evlenince de bu şekilde devam eder. Ev işi kadının işidir erkek adam ev işi mi yapar diyorsa geçmiş olsun.

Yani tamam mükemmel insan yoktur. Ama burda ne kadar mükemmelikten uzak bir insan olduğu da önemli.

Adamına göre değişir bunlar, sevgiliniz ağzına içki sürmüyorsa size o yönde sıkıntılar yaşatmaz. Şüpheler hep insanın kafasını kemiriyor değil mi? ya yarın öbür gün değişrse filan diyorsunuz. Her yeni durumda oluyor bunlar. Diyeceğim şu ki o insan öyleymiş,erkekler değişiyor evlenince evet, ya eskisi kadar sürpriz yapmaz oluyor,hayat koşturması siz bile değişebiliyorsunuz. Komşunuzun yaşadıkları ağır olmuş, ama balık biraz da baştan kokar. Yani dört dörtlük bir adam değildir bu duruma gelen.Erkek olgun olacak yoksa her türü sıkıntı çıkar...

Adamına göre değişir bunlar, sevgiliniz ağzına içki sürmüyorsa size o yönde sıkıntılar yaşatmaz. Şüpheler hep insanın kafasını kemiriyor değil mi? ya yarın öbür gün değişrse filan diyorsunuz. Her yeni durumda oluyor bunlar. Diyeceğim şu ki o insan öyleymiş,erkekler değişiyor evlenince evet, ya eskisi kadar sürpriz yapmaz oluyor,hayat koşturması siz bile değişebiliyorsunuz. Komşunuzun yaşadıkları ağır olmuş, ama balık biraz da baştan kokar. Yani dört dörtlük bir adam değildir bu duruma gelen.Erkek olgun olacak yoksa her türü sıkıntı çıkar...
çok doğru dedin.düşüncelerin için teşekkürler <3

evlenmeden önceki kötü alışkanlıklar düzelicek diye sakın evlenme en büyük hata bu olur diğer türlü nasip biraz

Allah hepimizin hakkinda hayirli yazilar yazsin korkmakta hakli olabilirsin ama bu araba carpar diye disariya cikmamak gibi terkedilirim diye sevmemek gibi etek giymeyim tecavuze ugrarim gibi yani hayatta kimin ne yasayacaginin garantisi yok 6 senelik evliligimde esim nasil tanidiysam oyle ben ve beklentiletimde az cok degisiklik olsada o gercekten ayni yani yarinimizin garantisi yok sevdiklerimize sahip cikip dogru insan oldugunu dusunuyosak kaybeymemeliyiz

X